Здравей Гост

Новолуние на 22/02/2012г

• 143 Отговора
  • 19739 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Новолуние на 22/02/2012г
« Отговор #60 -: Февруари 22, 2012, 02:04:31 pm »
Благодаря, АН!  :blink:

От твоята клавиатура на Божия монитор!  :25:

Крайно време е да започна да бера плодовете от положения ми труд и изпитанията на които бях подложена през последните години.

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Февруари 22, 2012, 02:16:47 pm »

От твоята клавиатура на Божия монитор!

:72:

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Февруари 22, 2012, 02:20:33 pm »
Полагах клетва и пях това http://www.youtube.com/watch?v=I0QYLcDC6U4&feature=related;D /официално ми връчиха гражданството/. Беше много тържествено.

Добро събитие, съвсем подходящо за тр. Юпитер на десцендента – вписване сред другите и нови възможности.

Остава да се огледаш за още възможности, докато си на „гребена на вълната“:)

Урааа, скоро ме очаква и мен - транзитен Юпитер на десцендента в тригон със светилата. като влезе в Близнаци.
Отчаяла съм се от кризи на кардиналните покрай мене. Искам да срещна позитивни хора, които да ме заредят с хумор и оптимизъм. Много е тежко да срещаш негативизъм.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #63 -: Февруари 22, 2012, 03:50:54 pm »
При мен ще са в широк съвпад с Венера, упр 7 дом. Сега ще следя някой ще ми направили предложение за брак или бизнес предложение.  :P

За бизнес - имам очаквания, за брак НИКАКВИ  ;D.

Докладвам - бях си пуснала CV почти без никакви очаквания за една работа, още преди 3 месеца и снощи ми се обадиха в 18 ч вечерта. Т'ва е - новолуние върху Венера упр 7 дом (по някой системи и 6, но не мога да гарантирам, защото 2-3 минути разлика в часа на раждане променят упр на домовете в натала ми). Другата седмица ще водим преговори, аз няма да се съглася да работя в офис, и понеже новолунието ми е в 4 дом, много се надявам, да се споразумеем, да си работя от вкъщи.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

AH

• 2201
« Отговор #64 -: Февруари 22, 2012, 04:52:49 pm »

Крайно време е да започна да бера плодовете от положения ми труд и изпитанията на които бях подложена през последните години.

Стела приветства оптимизма, но не е зле и да сме практични междувременно:)
Което ще рече , че е добре да огледаме всичко, щом отчиташ събитието за важно.

Всяко събитие трябва да си има най-малко един много силен и пряк указател – може да е бавен транзит на куспидата  на дома, касаещ събитието;  може да е бавен транзит в силен аспект с управителя на дома; а може да е бавен транзит в силен аспект  /съвпад или опозиция/ с планета, пряк сигнификатор на събитието.

В случая с това второ гражданство можем да гледаме Луната, на която обърна внимание ти, но имаме все пак секстил.
Можем да гледаме Уран, като управител на 4-ти – там имаме квадрат от тр.Плутон – по-силен аспект.
Можем да гледаме 4-ти от 4-ти – стигаме до Юпитер на десцендента.

Независимо коя позиция ще отчетем като решаващ фактор, щом имаме важно събитие, гледаме всички планети, домове и аспекти - цялата карта, все едно е радикс.
Кой да е от тия фактори носи информация за следствията от събитието, което отчитаме за важно.
Например, тия дни имаме съвпад на тр.Марс с натален Меркурий- трябва да се ползва някак:)

*

AH

• 2201
« Отговор #65 -: Февруари 22, 2012, 05:31:05 pm »
Урааа, скоро ме очаква и мен - транзитен Юпитер на десцендента в тригон със светилата. като влезе в Близнаци.
Отчаяла съм се от кризи на кардиналните покрай мене. Искам да срещна позитивни хора, които да ме заредят с хумор и оптимизъм. Много е тежко да срещаш негативизъм.

ти се държиш юнашки с тия транзити на Марс и Сатурн над натални планети :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #66 -: Февруари 22, 2012, 06:02:55 pm »

ти се държиш юнашки с тия транзити на Марс и Сатурн над натални планети :blink:

Благодаря, Ани! Сатурн в 10-ти дом в съвпад с натален Марс го усещам като укрепване на отношенията ми с новата директорка в положителна посока и признание от нейна страна на труда ми като професионалист. Тя трудно допуска хора в нейния кръг, но допусне ли някого, то е гаранция за дълготрайна подкрепа. Не съм очаквала, че може така да се прояви Сатурн върху Марс в 10-ти дом като протекция от висшестоящ.

Марс върху Уран/Плутон в 9-ти дом ми донесе нов проект на фондацията съвсем неочаквано - Плутон е У11 - проектът е малък, но полезен /само да уточня, че не е свързан с чужбина/. Като опозира Венера и Меркурий в Риби дано не са големи загубите.

Държа се "юнашки", мей би, защото Нептун е в Риби опасно близо до наталния Мекурий и много ми релаксира мозъка, разсейвам се, настройвам се медитативно, мразя да споря и да се обяснявам. Някак си съм се понесла по течението.

От кардиналните най-трудни са ми Овните, заради Уран там - много са наелектризиращи,
но съм ограничила контактите до благоприятния минимум /и със сестра ми и с приятеля ми/. Тъжно, но няма как! Не ми се иска да си разрушим отношенията, заради тъпия Уран.

*

Divna

• 2478
« Отговор #67 -: Февруари 22, 2012, 06:18:14 pm »
Например, тия дни имаме съвпад на тр.Марс с натален Меркурий- трябва да се ползва някак:)

Работя по въпроса.  :blink: Пълнолунието на 8 март е в съвпад с нат. Меркурий.  Надявам се, че ще жъна успехи от положения труд. :blink: А седмица след пълнолунието големия земен мунданен тригон (Юпитер,Венера-Плутон-Марс) е концентриран върху нат. Луна (действително очаквам да ми се изплати останалата част от една сума).
Следя с интерес предстоящите аспекти. Сякаш картата ми най-накрая започна да работи.  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #68 -: Февруари 22, 2012, 06:24:16 pm »

Работя по въпроса.  :blink: Пълнолунието на 8 март е в съвпад с нат. Меркурий.  Надявам се, че ще жъна успехи от положения труд. :blink: А седмица след пълнолунието големия земен мунданен тригон (Юпитер,Венера-Плутон-Марс) е концентриран върху нат. Луна (действително очаквам да ми се изплати останалата част от една сума).
Следя с интерес предстоящите аспекти. Сякаш картата ми най-накрая започна да работи.  :blink:

Наслука, Дивна :wub:
да видим за другите неработещи дали ще проработи, че гледам няма индикации ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Февруари 22, 2012, 06:59:21 pm »
Вие, дето се оплаквате, че не ви работят картите, не сте ли постигнали нищо в живота?
Много ми е сранно, няма такъв човек и такъв филм. :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #70 -: Февруари 22, 2012, 07:04:55 pm »
Наслука, Дивна :wub:
да видим за другите неработещи дали ще проработи, че гледам няма индикации ;D

Blagodarq, Abroad!  :wub:

Картата ми проработи, но аз все още не мога да я чета като хората. Това е проблема.  :blink: Нещо я "пална", задвижи, ама дирекция ли е, прогресия или нещо друго като тежък транзит ...  :-\

*

Divna

• 2478
« Отговор #71 -: Февруари 22, 2012, 07:10:10 pm »
Вие, дето се оплаквате, че не ви работят картите, не сте ли постигнали нищо в живота?

Много е ясно, че сме постигнали някакво еволюционно развитие.  :blink: Аз лично си го обеснявам с това, че сме прекалено изискващи и критични към самите себе си. Затова очакваме повече и повече ... това, което имаме и сме постигнали все не ни е достатъчно, защото знаем, че имаме сили за повече. Мъчим се да катерим еволюционната стълбичка подобаващо.  ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Февруари 22, 2012, 08:35:40 pm »

Много е ясно, че сме постигнали някакво еволюционно развитие.  :blink: Аз лично си го обеснявам с това, че сме прекалено изискващи и критични към самите себе си. Затова очакваме повече и повече ... това, което имаме и сме постигнали все не ни е достатъчно, защото знаем, че имаме сили за повече. Мъчим се да катерим еволюционната стълбичка подобаващо.  ;)

Е, а другите да не би да не се стараем? Въпросът ми е отправен към няколкото човека в този форум, които все не виждат развитие. Едно е да си признаваш, че има развитие и да казваш, че не си доволен от постигнатото и че желаеш повече, а друго е да казваш, че нищо не се случва и че картата ти не работи. Някои просто казват "Нямам какво да споделя. Картата ми не работи". Аз бих умряла от скука със самата себе си, ако това е така.

Дивна, мислиш ли, че човек понякога сам подтиква събитията да се случват? Разбира се големите събития се случват рядко в живота, защото нещата се надграждат и изведнъж настъпват качествени промени.

*

Divna

• 2478
« Отговор #73 -: Февруари 22, 2012, 08:58:11 pm »
Дивна, мислиш ли, че човек понякога сам подтиква събитията да се случват? Разбира се големите събития се случват рядко в живота, защото нещата се надграждат и изведнъж настъпват качествени промени.

Хубав въпрос.  :blink:

Според мен, ако човек желае да има "пъстър" живот, той действа, за да го има именно такъв. Ако стоим неподвижни и чакаме нещо да се случи, то вероятността да се случи това нещо е 1%.
Аз желая преди да си отида от тоя свят да изживея ( видя, опитам ... ) много неща и се боря за тях, т.е. желая живота ми да е в цветове, а не черно-бял. Това не означава, че винаги постигам желаното, но ако не опитам, не бих могла да знам, така че действам, понякога смело, а друг път с притеснения. Минавала съм, минавам и знам, че ще преминавам през трудности, но не съжалявам, защото това е моят живот и от мен зависи как ще го изживея.
С годините разбрах, че да се рискува (здравомислещо) е добре за еволюционното развитие на всеки индивид.

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Февруари 22, 2012, 09:31:13 pm »
С годините разбрах, че да се рискува (здравомислещо) е добре за еволюционното развитие на всеки индивид.

И аз така смятам. Трябва да изпитаме себе си. не може да има развитие без известна доза риск. Старата поговорка "Който рискува-печели" говори сама за себе си. Да се движиш в удобните граници и да чакаш да ти спусне Дядо Божи с кошничка не е предпоставка за интересен живот. А може би някои хора са така устроени. В крайна сметка който както се чувства добре. Ако човек не се чувства добре в "застояла вода", просто действа. Спорем мен ключовата дума е "предприемчивост".

*

Asol

• 4140
« Отговор #75 -: Февруари 22, 2012, 09:36:05 pm »
Предприечивостта и добре премерения риск не са достатъчни, но са фактор определено. Неслучайно се казва да попаднеш на точното място, време и хора.

*

Stella

• 7765
« Отговор #76 -: Февруари 22, 2012, 09:46:09 pm »
Предприечивостта и добре премерения риск не са достатъчни, но са фактор определено. Неслучайно се казва да попаднеш на точното място, време и хора.

Ами то като не си на точното време и място, но си предприемчив, "звездите" ще те ударят по главичката и пак ще има какво да споделиш. това се нарича негативен опит. Преприемчивите хора не печелят през цялото време. А иначе спор няма, че предприемчивостта, когато е съчетана с интуция, прозорливост и стратегически подход е най-добрата комбинация от способности, която ти дава възможност да използваш най-пълноценно предоставените ти шансове.

*

abroad

• 2187
« Отговор #77 -: Февруари 22, 2012, 10:36:32 pm »
Въпросът ми е отправен към няколкото човека в този форум, които все не виждат развитие. Едно е да си признаваш, че има развитие и да казваш, че не си доволен от постигнатото и че желаеш повече, а друго е да казваш, че нищо не се случва и че картата ти не работи.

на едно мнение сме, в крайна сметка ;D - едно е да го говориш, съвсем друго да го правиш, и трето да го случчваш
и дали като много го говориш е случване или скучното случване е провокация за многословие
и дай да определим единица за случване, развитие (еволюционно или друго) и значима събитийност
а, може да го свържем и с духовно израстване=липса на рамкирана събитийност ;D

и между другото - за подобен тип динамичен анализ на статистиката е нужна крайно неподходяща откровеност ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Февруари 22, 2012, 10:47:33 pm »
Въпросът ми е отправен към няколкото човека в този форум, които все не виждат развитие. Едно е да си признаваш, че има развитие и да казваш, че не си доволен от постигнатото и че желаеш повече, а друго е да казваш, че нищо не се случва и че картата ти не работи.

на едно мнение сме, в крайна сметка ;D - едно е да го говориш, съвсем друго да го правиш, и трето да го случчваш
и дали като много го говориш е случване или скучното случване е провокация за многословие
и дай да определим единица за случване, развитие (еволюционно или друго) и значима събитийност
а, може да го свържем и с духовно израстване=липса на рамкирана събитийност ;D

и между другото - за подобен тип динамичен анализ на статистиката е нужна крайно неподходяща откровеност ;D

Не зная единица за случване. Ама единица за неслучване предлагам да се нарича "Аброуд". Понеже "откровено" си декларирала, че не ти работи картата. А дали като много говориш, че не ти работи картата е "неслучване"?

Неподходяща откровеност няма, когато човек има желание да сподели винтерес на науката. Няма от какво да се срамувам. Аз живея почтен живот на обикновен човек, на когото му се случват неща. нищо изключително и нищо за завиждане.

*

AH

• 2201
« Отговор #79 -: Февруари 23, 2012, 06:12:59 am »

Какви са предимствата на двойното гражданство?