Здравей Гост

Преживявания в утробата

• 18 Отговора
  • 2190 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Преживявания в утробата
« -: Февруари 17, 2012, 11:28:32 am »
Отново във връзка с 12-ти дом, а може би и с другите водни.

Ако знаете за примери, подобни на споменатите, разкажете, за да разберем по-добре връзката между нещата.

За да разберете по-добре какво се търси, ще ви дам няколко примера, които прочетох, свързани с влиянието на събитията, случили се, докато детето е било в утробата и въздействието върху него, когато се роди.

Ето какво пише за едно дете със синдрома на Даун.

Например, недъгавата малка Ана показвала малко странно поведение. Когато чуела някакъв силен шум, тя залепвала ръцете си на ушите, сякаш изпитвала силна болка. Единствено мяученето на котка предизвиквало такава отбранителна реакция в нея. Обаче тя реагирала дори още по-силно на шумове от циркуляр.

Оказало се, че този циркуляр стържел непрекъснато точно до къщата на Ана през първите няколко месеца от живота ѝ, когато са били отрязани стотици дървета около къщата. И още нещо, нейният баща правел църковни органи и доста често използвал циркуляр в работилницата си, която се намирала до къщата.

Когато д-р Хамер видял мозъчната томография на Ана, той наистина открил слухов конфликт („Не искам да чувам това!”) на нея. Но той смятал, че този конфликт е предизвикан от слаб, все още активен по-стар слухов конфликт. Затова майката на Ана, след един дискретен разпит от д-р Хамер, си спомнила, че през цялата бременност работела в сграда, която се ремонтирала. Заглушителните шумове от пневматичните чукове се чували от сутрин до вечер. „Шумът беше постоянен и толкова силен - казва тя, - че разтърсваше костите на човек и ти идваше да избягаш.”

Заедно със слуховите конфликти фетусът може да преживее един или няколко допълнителни биологични конфликта:

Например:

·     Моторни конфликти. Фетусът може да възприема силните звуци, включително и ултразвуковия, като заплаха, която преживява като „не съм в състояние да избягам” и „чувствам се заклещен, притиснат”, което провокира мускулна атрофия и моторна парализа. Ана например, е имала тромава походка и често е падала, поради частичната парализа и на двата крака.

·     Конфликти на отделяне. Тъй като през бременността нероденото дете не е в състояние да направи разлика между „безобидни” звуци, каквито са шумовете от моторен трион или пневматичен чук, и звуци, които представляват потенциална опасност за него или за майка му, фетусът може да преживее изключително силен страх от отделяне от майката, особено когато силният шум надвишава комфортния звук от биенето на майчиното сърце. Конфликтите на отделяне засягат или периостта на костите, причинявайки сензорна парализа (изтръпване) на мястото, където е била усетена раздялата, или засягат епидермиса, предизвиквайки невродермит и други кожни проблеми.

·     Екзистенциалните конфликти засягат бъбречните тубули и нервите, които контролират мускулите на окото. Последните са причина окото (очите) да се извърта настрани. Ето защо Ана се е родила със страбизъм и лявото ѝ око гледало настрани.

·     Конфликтите на уплаха, страх засягат бронхите или ларингса, включително и говорния център, който контролира способността за говорене.

http://gnm-bg.com/

Също така, ако по време на престоя в утробата, родителите на детето са се карали и е имало вероятност да се развидат, когато детето порастне, то може да има трудности в създаването на семейтво и да не иска да има такова.

Тук има много хора с Плутон на асценеднта и увита пъпна връв около врата, нека те кажат адли имат проблеми с белите дробове.

Ако пъпната връв е увита около вратлето, бебето може да преживее „страх от задушаване”. Този специфичен конфликт засяга гоблетните клетки на бронхите. В ембриологията гоблетните клетки се определят като остатъчни чревни клетки. По време на растежа и развитието на дихателната система (ендодермалните) клетки на белодробните алвеоли, създадени да образуват кислород, са се формирали от ендодермалните клетки на чревната мукоза. Функцията на гоблетните клетки е да образуват течност в бронхите, подобно на секретирането на храносмилателни сокове в червата. Точно както чревните клетки се размножават при биологичен конфликт, свързан със „залък храна”, така и гоблетните островни клетки незабавно увеличават броя си в отговор на шока от недостиг на въздух. Биологичната цел на допълнителните гоблетни клетки е да се увеличи образуването на течност в бронхите, така че „залъкът въздух” да бъде по-бързо „усвоен”. По време на лечебната фаза гоблетните клетки се разграждат с помощта на туберкулозни бактерии. Но ако лечебният процес постоянно се прекъсва от рецидиви, това ще причини муковисцидоза в бронхите или т.нар. кистозна фиброза. Подобно нещо може да се случи и когато пъпната връв се пререже по-рано, защото белите дробове на новороденото имат нужда от определено време, за да свикнат с независимото дишане.

*

Papy

• 4343
Re: Преживявания в утробата
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2012, 11:45:35 am »
според мен децата, още повече бебетата, са в тясна връзка с невидимата страна на вселената. в тая връзка шум по време на бремеността може да доведе до някаква подсъзнателна натовареност в детето/възрастния, но не фатална и важна житейски (не до неврози, даун,фобии и т.н)
иначе- имам плутон в 1-ви, много съм преносена, водите са били зелени, майка ми ме е раждала 5 денонощия (буквално, не преносно), накрая лекаря е решил да среже детето, за да спаси майката- и точно тогава съм се родила- затова си знам точния час :)
била съм задушена- не от пъпната връв

нямам белодробни и никакви други (до колкото ми е известно) здравословни проблеми
нямам планети в 12 дом

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2012, 12:13:08 pm »
според мен децата, още повече бебетата, са в тясна връзка с невидимата страна на вселената. в тая връзка шум по време на бремеността може да доведе до някаква подсъзнателна натовареност в детето/възрастния, но не фатална и важна житейски (не до неврози, даун,фобии и т.н)
иначе- имам плутон в 1-ви, много съм преносена, водите са били зелени, майка ми ме е раждала 5 денонощия (буквално, не преносно), накрая лекаря е решил да среже детето, за да спаси майката- и точно тогава съм се родила- затова си знам точния час :)
била съм задушена- не от пъпната връв

нямам белодробни и никакви други (до колкото ми е известно) здравословни проблеми
нямам планети в 12 дом

Кои знаци са ти в 12-ти дом? Ако са два, кажи и двата знака.

А има ли ситуации в живота ти или пък хора, от които се чувстваш задушена?

Случва ли ти се да изпадаш в кризисни ситуации и чак когато изглежда, че няма никаква надежда и нещата ще станат съвсем зле, тогоава да се мобилизираш и да предприемеш действия или пък просто щастлрива случайност ти помага?

Случвало ли ти се е да изпадаш в опасни за живота ситуации?

*

усмихната

• 24
  • Живей върху дъгата
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2012, 12:15:33 pm »
"Също така, ако по време на престоя в утробата, родителите на детето са се карали и е имало вероятност да се развидат, когато детето порастне, то може да има трудности в създаването на семейтво и да не иска да има такова."
А възможно ли е това да се поправи по някакъв начин?

Обичта никога не може да е в повече :))

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2012, 12:21:21 pm »
"Също така, ако по време на престоя в утробата, родителите на детето са се карали и е имало вероятност да се развидат, когато детето порастне, то може да има трудности в създаването на семейтво и да не иска да има такова."
А възможно ли е това да се поправи по някакъв начин?

Ха, че то в съвременния свят жените първо забременяват и едва тогава се женят, което ще рече, че живота на детето в първите месеци на над 50 % от случаите е бил под въпроса Искат ли ме или не ме искат  ???
Аз съм второ дете в семейството и когато майка е забременяла с мен, нашите вече са имали сериозни проблеми. Майка ми се е чудила дали да ме ражда или не ......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2012, 12:30:34 pm »
HM - дева, и 1-2 градуса от везни
застрашяващи живота- не
задушаване от хора- мразя ревността във всякаква форма, ама аз си я подушвам и бягам...така че- не
при кризисни ситуации- съдбата ми е помагала- да

усмихната- ако са се карали само по време на бремеността, би трябвало да не е голям проблем
ако и по време на детството ти- научи се да обичаш себе си- тогава ще оценяш по-добре връзките си и партньорите - ама изместваме темата тука :)

« Отговор #6 -: Февруари 17, 2012, 01:06:26 pm »
С интерес прочетох написаното...Но...
Дъщеря ми е родена с Плутон на АС - 2 градуса съвпад. 12 дом са включени Скорпион и Стрелец. АС - Стрелец.
За статистиката - тя е желано и планирано дете. Нямаше никакви проблеми с раждането. Няма проблеми с белите дробове или други здравословни. Не е имало идеи за раздяла и развод в годините около раждането й.
Това, което мога да споделя - много голяма физическа издръжливост. Още като бебе се пребори с един вирус за 3 дни, при това почти без да се храни. Сега се занимава с плуване. И плува по 3-4 км. на тренировка, без много-много усилия. А е на 10 год.

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2012, 01:13:19 pm »
подкрепям физическа издържливост - хем моя плутон е малко пострадал

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2012, 01:48:36 pm »
С интерес прочетох написаното...Но...
Дъщеря ми е родена с Плутон на АС - 2 градуса съвпад. 12 дом са включени Скорпион и Стрелец. АС - Стрелец.
За статистиката - тя е желано и планирано дете. Нямаше никакви проблеми с раждането. Няма проблеми с белите дробове или други здравословни. Не е имало идеи за раздяла и развод в годините около раждането й.

Пише, че проблеми с белите дробове може да има, ако пъпната връв е била увита около врата, а не само защото Плутон е на асценеднта.

В първите години от живота и случвало ли се е да се задушава с опасност да умре?

Може да се е задавяла с нещо, което е поглъщала?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2012, 01:59:12 pm »
Hm, да допринеса и аз за твоите статистически проучвания.  ;D
С игряващ Уран съм откъм 12 дом (голям тригон с Марс и Луна) и съм родена с шумове в сърцето, през ученическите години преди да навляза в пубертета периодично се случваше да имам проблеми със сърдечния ритъм. Майка ми казва, че е карала лека бременност (от физиологична гледна точка), но неспокойна, била е под силен стрес.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2012, 02:00:41 pm »
Hm, да допринеса и аз за твоите статистически проучвания.  ;D
С игряващ Уран съм откъм 12 дом (голям тригон с Марс и Луна) и съм родена с шумове в сърцето, през ученическите години преди да навляза в пубертета периодично се случваше да имам проблеми със сърдечния ритъм. Майка ми казва, че е карала лека бременност (от физиологична гледна точка), но неспокойна, била е под силен стрес.

Може би нейният сърдечен ритъм се е променял под влияние на стреса и затова и твоят се е променял.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2012, 02:04:04 pm »
Може би нейният сърдечен ритъм се е променял под влияние на стреса и затова и твоят се е променял.

Не изключвам и такъв вариант, но няма как да я питам сега.
Била е студентка последен курс тогава, раждането ми съвпада с държавните изпити и дипломирането.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #12 -: Февруари 18, 2012, 12:13:05 pm »
Hm, историята която разказа за малката Ана е много интересна и потвърждава едно мое заключение, което достигнах преди една година и си го потвърждавам и напоследък: много е важно, какво си мисли и чувства майката, докато детето расте в нея! От изключителна важност са й емоциите, страховете, радостите, мислите, представата й за детето, за нея самата и въобще...за всичко! Дори и да няма представа какво да е детето, дори и се чуди дали да го иска или не - и това влияе!

Има едно изказване, че едно дете се прави физически от родителите му, но психически от техните родилите. Така, че за някои страхове и неприятности нещата са заложени и по-назад.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Февруари 18, 2012, 12:16:06 pm »
Според индийците не само физическото състояние, а темпераментът и респ. характерът на детето зависят също така от баланса (и дисбаланса) на дошите при родителите, от тяхното ментално състояние в момента на зачеване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Февруари 18, 2012, 12:23:46 pm »
Според индийците не само физическото състояние, а темпераментът и респ. характерът на детето зависят също така от баланса (и дисбаланса) на дошите при родителите, от тяхното ментално състояние в момента на зачеване.

Едно време това го мислех за глупост и набъркване в божиите дела, обаче от днешна гледна точка си ми е напълно разбираемо, че това изобщо не е намесване в божиите работи, а си е закон.

Под дошите имаш предвид периодите на планетите ли? Маха даша, антра даша и т.н.?

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Февруари 18, 2012, 12:28:38 pm »

Под дошите имаш предвид периодите на планетите ли? Маха даша, антра даша и т.н.?

http://astrogalaxy.info/5-elements/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2012, 12:30:06 pm »

Не, това е концепция от Аюрведа, но намира и астрологични съответствия.
Нещо като пракачествата може би или по-скоро съчетания между елементи - вата, капха, питта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #17 -: Февруари 20, 2012, 07:57:25 am »
Ще сложа и тук този откъс от книгата на Зондаг, който е за Луна в 12-ти дом.

Една от ученичките на авторката разказва, че се е родила по време на Втората Световна Война. Бобмите са карали майка и да изпада в панически страх. Когато чувала, че се приближават вражески самолети, изпадала в истерия. Детето и (ученичката на Зондаг) има съвпад на Луна и Плутон в 12-ти дом. Дъщерята разказва, че реагира много остро на всеки звук. Ако до нея се шуми, става нервна и се ядосва. Ако у съседите има силна музика, тоя я изкарва извън релси.

« Отговор #18 -: Февруари 20, 2012, 08:17:45 am »
Цитат
Пише, че проблеми с белите дробове може да има, ако пъпната връв е била увита около врата, а не само защото Плутон е на асценеднта.

В първите години от живота и случвало ли се е да се задушава с опасност да умре?

Може да се е задавяла с нещо, което е поглъщала?

Всъщност, не и не. Не се е задавяла с храна или друго.