Здравей Гост

Юпитер в десети - проучване

• 74 Отговора
  • 9644 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Юпитер в десети - проучване
« Отговор #20 -: Февруари 17, 2012, 06:11:06 pm »
натални и на двамата - или аспекти луна,венера,сатурн, може и юпитер

отделно сатурн, юпитер,плутон и марс- тва по шестопалов да проверим :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Февруари 17, 2012, 06:35:17 pm »
правилно- да пазим темата :) от пръв поглед ти казвам, че връзката е кармична

*

abroad

• 2187
« Отговор #22 -: Февруари 17, 2012, 06:55:56 pm »
статистиката е редно да включва и състоянито на Юпитер по рождение, според мен, освен взаимодействието с останалото в картата към този момент

при моя приятелка с Юпитер ретрограден в екзалтация в 10ти (на МС) - при  последния възврат - смяна на работа (след дълъг престой в къщи, след майчинство и драматично напускане на предишна работа) - перспективна и за добро, както се оказва години по-късно при транзита му през АС и сходящ квадрат с наталния; при последващ тригон - динамична обстановка с поемане на нова/стара работа, след  разпадането му - още едно стъпало нагоре с полагащото се възнаграждение;

аз съм от онези "богатите" ;D с натален Юпитер във 2ри - при транзита през МС и 10ти и в тригон с наталния - повишение и + заплащане; при възврата - нищо подобно, напротив откъм изкарани пари - един от най-ползвотворните периоди в това отношение е при прехода през АС, който и управлява

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Февруари 17, 2012, 08:49:18 pm »
Както е тръгнало ще взема да обърна въпроса, както в една друга подобна: някой при транзит юпитер  през 10 или асц да не е придобил пари/ работа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Февруари 17, 2012, 09:16:32 pm »
Както е тръгнало ще взема да обърна въпроса, както в една друга подобна: някой при транзит юпитер  през 10 или асц да не е придобил пари/ работа

Прехвърляне на наследствен недвижим имот във вид на дарение на мое име при точен съвпад на транзитния Юпитер с АС.
Други юпитерови благинки не съм имала. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #25 -: Февруари 18, 2012, 01:29:58 am »
Аз напуснах работа при транзит на Юпитер през АСЦ и започнах да уча това, което исках/Юпитер У10/ .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #26 -: Февруари 18, 2012, 04:54:36 am »
Когато Юпитер ми опозира 10 дом (съвпад ИЦ) влизам в една от най-елитните езикови гимназии в държавата (като имах МНОГО висок бал). Гимназията е едно от малкото държавни училища създадени, за да произвеждат управленски кадри (по времето на соц-а). 

Когато Юпитер ми съвпадна с МЦ, започнах да взимам уроци при преподавател във ВУЗ (с научни титли и т.н), за да кандидатствам за висше образование (практика в БГ). Странното е, че смених сумата и учители и уроци, докато стигна до него (имах 1 година нулева, след гимназията - не следвах, защото не желаех да запиша каквото и да е, а и трябваше да науча една изцяло нова "материя"). Неговата Луна е в съвпад с моя МЦ - в Дева.... Професорът създал моята специалност (преформатирал соц. специалността по британски модел, през евро програми със съдействието на ирландски ВУЗ) в БГ е Дева....беше ръководител на катедрата, в която дипломирах, при влизането ми във ВУЗ-а.

Юпитер влезна в Телец и окончателно приключих научен проект, магистърска степен в България и т.н. приключих с образованието си на едно определено научно ниво (тригон МЦ). Сега си пуснах документите за научен проект в столицата на югоизточната ни съседка (където американците ще събират това лято учени от целия регион - северна африка, азия, балканите). Може и да не ме вземат, но все пак имах възможност да участвам в такъв конкурс (а това са контакти, социална заявка и т.н.).

Юпитер по натал ми е в съвпад със Слънце. За късмет не мога да се оплача, но няма късмет, ако не можеш да разпознаеш възможностите, не работиш и не вярваш (НИКОГА, дори при натална Луна в Рак, с тригон към Юпитер в Риби не съм видяла нещо подарено, без работа). Имам повече от 10 близки приятели, съученици и т.н. завършили или завършващи докторантури и преподаващи във ВУЗ-ове, и в Европа, и в САЩ. "Гаджетата" ми са имали сериозен Стрелец/Юпитер в натала и някой са били и чужденци. Всички до един бохеми и "философи", с отношение към "цивилизацията".
When One Door Closes Another Door Opens

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #27 -: Февруари 18, 2012, 10:01:33 am »
Моят смотан Юпитер (в натален 6-ти), като е транзитирал преди 12 години през 10 дом съм била в докторант в майчинство, помня, че не мислех нито за работа, нито за пари, обаче ми тежеше, че трябваше дисертация да пиша, а гледах бебе и цялото ми майчинството отиваше за наем, но пък не съм мислела изобщо за другите разходи, мъжът ми забогатя тогава, не знам с колко, но харчех спокойно по магазините  :blink: Сега пак съм с бебе и да видим какво ще се случи  :unsure: През онзи период от мен се искаше хем да гледам сама по цял ден бебе, да чистя перфектно и да готвя, хем и да се готвя за труден изпит, да пиша статии и дисертация. Много нерви изхабих...

И двамата ми партньори в живота са с Юпитер на куспида на 10 дом, което ми е странно като съвпадение - но лично те как са преживели преминаването на Юпитер през 10 дом няма как да споделя - липсва ми информация от тях :blink:
The only distance is that which we create!

*

Papy

• 4343
« Отговор #28 -: Февруари 18, 2012, 11:28:27 am »
Много се радвам на майки, които имат деца с голяма разлика :) Иска се смелост за тая работа. А юпитер в 6-ти може някой ден да се обади-не съм видяла до сега юпитер където и да е, да не се усеща. Може би успехът ти ще се прояви в големи колективи?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Февруари 18, 2012, 12:09:14 pm »
Имам дъщеря с Юпитер в 10-ти. В елевация. При това супер аспектиран към Уран и Сатурн....По време на транзита през 10-ти нищо положително не се случи...
При мен е почти на к8 и действа само когато попадне в/у кардиналните оси на картата...Сега предстои апликация с управителя на 8-ми...Ще докладвам...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #30 -: Февруари 18, 2012, 12:16:27 pm »
при  мен натален юпитер е в 10-ти, не е гокленов. управител е на 5-ти дом. като транзитира там преди 12 години се дипломирах в университета, намерих си работа, външно престижна, но зле платена и още в началото осъзнах че не ме и удовлетворява.

следващите няколко месеца ми предстои тр. юпитер да мине пак през наталната си позиция в 10-ти дом, нямам никакви очаквания за професионално издигане (пък и работата която  работя не предполага такова) и въобще не виждам нещо значимо на хоризонта във връзка със статуса си в обществото. края на миналата година пробвах да отида на по-престижна работа, в друга сфера, неуспешно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #31 -: Февруари 18, 2012, 12:19:05 pm »
Юпитер в дома на Сатурн...Задължително трябва да се гледа връзката м/у двете планети.

Папи, онези 5% за които Брейди говори могат да се гледат по мунданната система...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #32 -: Февруари 18, 2012, 12:25:54 pm »
Юпитер в дома на Сатурн...Задължително трябва да се гледа връзката м/у двете планети.

Папи, онези 5% за които Брейди говори могат да се гледат по мунданната система...

ами супер- включваме и това- накрая като почна да обобщавам, ще ми е малко зор- ама давайте и мунданната...

« Отговор #33 -: Февруари 18, 2012, 09:24:37 pm »
Винаги,когато Юпито е минавало през осите е давало много но е и взимало също много .Зависи естествено от много други аспекти ,но едни от най важните неща са ми се случвали по времето на транзитите ми през осите.Може би защото винаги е аспектирал Скорпионския ми стилиум който частично е на върха на 4 дом.Когато беще в 10 преди 11 години имах много връзки и контакти изкарвах пари и т.н.Всичко ей така ненадейно се появи.Но транзитната Луна тогава е била 8 дом Овен та с въпроси на 8 дом съм се занимавала ,но така и не използвах тогава всички възможности ,които имах.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Февруари 18, 2012, 10:05:45 pm »
А в радикса юпитер къде е-то се включиха хора с различен юпитер, но изследването уж беше за юпитер в 10, последно и в 9.

*

Divna

• 2478
« Отговор #35 -: Февруари 18, 2012, 10:37:00 pm »

Лично при мен, транзитът на Юпитер през десети винаги е съпроводен с някакво дипломиране и повишаване на социален статус. Нат. Юпитер е във втори дом и е на трон по знак, така че това само посебе си показва, че обучението (знанията) е едно от най-ценните неща в живота ми, т.е. - важен приоритет, за който съм готова да заплатя скъпо.
Транзитът му през 10 дом ми е носил много публични изяви, публикации в пресата и срещи с високопоставени персони.
В момента, тр. Юпитер е стъпил на К7 и отново желая да се върна в университета. Сега като изчислих, следващото повишаване на соц. статус би трябвало да се осъществи, когато тр. Юпитер стъпи отново в 10 дом.  ;D

При преминаването на тр. Юпитер през АС - родих дъщеря ми.  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Февруари 24, 2012, 09:52:27 am »
До тук може да се каже, че мнозинството при транзит на юпитер през мц/10 са имали някакъв социален възход и/или паричен просперитет. Със сигурност юпитер е "дал" нещо и при преминаване през асц.
Изключения:
Лили, муунлейди, пашъндизайър, дъщерята на марая
При лили поне за мен причината е ясна-транзитен юпитер опозиция силен натален марс
При moonlady за мен не е мн ясно-тао кв нат юпитер-асц-нептун
Passiondesire-неясни причини за липса на проява
Щерката на марая-добре поставен натално ( елевация в 10, добре асп от уран и сатурн), при транзита не дава нищо добро

Моля "неясните" да се включат със собствени предположения защо юпитер не сработва
Също и ако някой с юпитер където и да е при транзит през 10- нищо не е усетил или нещо му е било взето/прецакано

« Отговор #37 -: Февруари 24, 2012, 09:55:53 am »
При мен когато мина преди 11 год прз МЦ даде много неща ,Въпреки опозицияата му с нат.Марс в Скорп . и опозиция не само към Марс с зял Скорпионски стилиум .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Papy

• 4343
« Отговор #38 -: Февруари 24, 2012, 09:57:47 am »
Теб и лили отделно ще ви нищим с тая опозиция на марс :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #39 -: Февруари 24, 2012, 10:04:40 am »
нормално е при транзит, Юпитер през 10-и да прави последователно различни аспекти. това не следва да отменя действието му, а просто да го насочи в една или друга посока. умението за точен синтез е субективно, а понякога се намесва и фактора време, човек не може да си спомни в детайли събития отпреди 10 г. например. вероятно не винаги такъв транзит дава грандиозни събития. проявлението през 10-и може да бъде много различно - от раждане на дете, преместване на жилище до започване на нова работа или брак...
Можехме и още мнения да съберем....