Когато Юпитер ми опозира 10 дом (съвпад ИЦ) влизам в една от най-елитните езикови гимназии в държавата (като имах МНОГО висок бал). Гимназията е едно от малкото държавни училища създадени, за да произвеждат управленски кадри (по времето на соц-а).
Когато Юпитер ми съвпадна с МЦ, започнах да взимам уроци при преподавател във ВУЗ (с научни титли и т.н), за да кандидатствам за висше образование (практика в БГ). Странното е, че смених сумата и учители и уроци, докато стигна до него (имах 1 година нулева, след гимназията - не следвах, защото не желаех да запиша каквото и да е, а и трябваше да науча една изцяло нова "материя"). Неговата Луна е в съвпад с моя МЦ - в Дева.... Професорът създал моята специалност (преформатирал соц. специалността по британски модел, през евро програми със съдействието на ирландски ВУЗ) в БГ е Дева....беше ръководител на катедрата, в която дипломирах, при влизането ми във ВУЗ-а.
Юпитер влезна в Телец и окончателно приключих научен проект, магистърска степен в България и т.н. приключих с образованието си на едно определено научно ниво (тригон МЦ). Сега си пуснах документите за научен проект в столицата на югоизточната ни съседка (където американците ще събират това лято учени от целия регион - северна африка, азия, балканите). Може и да не ме вземат, но все пак имах възможност да участвам в такъв конкурс (а това са контакти, социална заявка и т.н.).
Юпитер по натал ми е в съвпад със Слънце. За късмет не мога да се оплача, но няма късмет, ако не можеш да разпознаеш възможностите, не работиш и не вярваш (НИКОГА, дори при натална Луна в Рак, с тригон към Юпитер в Риби не съм видяла нещо подарено, без работа). Имам повече от 10 близки приятели, съученици и т.н. завършили или завършващи докторантури и преподаващи във ВУЗ-ове, и в Европа, и в САЩ. "Гаджетата" ми са имали сериозен Стрелец/Юпитер в натала и някой са били и чужденци. Всички до един бохеми и "философи", с отношение към "цивилизацията".