Здравей Гост

Юпитер в десети - проучване

• 74 Отговора
  • 9648 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Юпитер в десети - проучване
« Отговор #40 -: Февруари 24, 2012, 10:09:08 am »
Да да-още мнения чакам, че за сега е малко постно :)

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #41 -: Февруари 24, 2012, 10:13:46 am »
Когато тр. юпитер ми беше в точен съвпад с МЦ ме преместиха на нова длъжност, която не ми харесва, но пък беше компромисен вариант, за да не ме съкратят. Все пак намирам и нещо хубаво в това, защото научавам нови неща, които може би ще използвам в бъдеще. 
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #42 -: Март 01, 2012, 07:20:59 pm »
Теб и лили отделно ще ви нищим с тая опозиция на марс :)
Какво има са се нищи на опозицията?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #43 -: Юни 07, 2012, 12:34:38 pm »
Теб и лили отделно ще ви нищим с тая опозиция на марс :)
Какво има са се нищи на опозицията?

Айде да се вкл и аз, че е много интересна темата.
Тр ми Юпитер влиза в 10 дом Април 2012- Февруари и Март ми бяха мн трудни месеци- в емоционално отношение, и скучни откъм работа. Април- изкл зает, дълго пътуване по работа в Анталия, среща с приятни хора пак по работа, организиране на Семинар края на Април; 30 Април ми направиха първия фиш за превишена скорост (камера), който пол по пощата ок 20 Май 4ак...Май месец не е толкова натоварен, имаше малко емоц изблици в работата заради колега, нищо ново като проекти. Новото е извън работата- обмислям да започна нещо самостоятелно с приятелка паралелно с работата и идеята се роди ок влизанеот на Юп в 10 ми дом. на 11 прави пълен съвпад с Нат Хирон 0гр в Близнаци и минава в Близнаци. Ще стои в 10 дом до ок. края на Октомври някъде.

И още нещо, не знам до колко е релавантно с транз Юпитер, но напоследък постоянно виждам повтарящи се, поредни числа накъдето и д апогледна, освен това днес кум 5, 6 сутринта се събудих от падане на нещо и установих, че е едно ангелче- фигурка, подарък, която стои на дъното на рафта, опряно до стената. За да падна единствения начин е някой да го вдигне, премести и пусне на земята- аз живея сама....доста се постреснах.... не е имало земетресения през нощта...

Аспектите на тр Ю са:

Квадратура с Нат Луна
Квадратура нат Меркурии
Полусекстил Нат Марс
Опозиция Нат Юпитер
Децил Нат Нептун и нат Плутон
Съвпад нат Хирон
Квадрат АЦ
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 12:53:48 pm от Gaiiia »

*

anili

• *
  • 77
« Отговор #44 -: Юни 09, 2012, 05:01:18 pm »
Преди 12 год., когато транзитен Юпитер е минал през МЦ и е влязъл в 10 ми дом - съм влязла да уча в университет и съм променила местожителството си - града. Юпитер се намира във 2 дом и е У4. Другата седмица ми каца на МЦ и оттам насетне каквото сабя покаже  :rolleyes: ( определено и в момента съм в процес на много промени, така че няма начин да не се случи нищо). Гледах през другите оси като е транзитирал дали е дал някаква запомняща се събитийност, но не няма нищо особено, освен че точно като ми е минавал пред ДС в Риби преди 2 год. се записах на курс по Астрология  :blink:

« Отговор #45 -: Юни 19, 2012, 10:10:48 pm »
При мен наталния Юпитер е на МС. При транзитиращ Юпитер на МС започнах много хубава работа, в страхотен колектив, чуствах се невероятно добре. Постоянно ми идваха пари от някъде. За кратко време ми се вдигна стандарта, така да се каже :))
Скоро Юпитер ще ми направи секстил към наталния Юпитер... Надявам се това също да ми донесе хубави неща в професионален план.
Но преди това чакам съвпад с Луна и едновременно с това секстил с натална Венера ( в момента транзитния ми Уран е в съвпад с нея).
Мисля, че ще е интересен период, надявам се промените да са за добро.

*

Papy

• 4343
« Отговор #46 -: Юни 26, 2012, 07:33:15 pm »
Да се преместя в по-подходящата тема

Та...имаше някаква теория, че ако светилата са между някакви злосторници, не могат да си изявят силата и тълкуването като цяло е негативно

И си мисля за моя юпитер-намира се м/у вертекс, лилит и хирон, дали това не му пречи в някакъв смисъл

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Юни 26, 2012, 08:04:22 pm »
Та...имаше някаква теория, че ако светилата са между някакви злосторници, не могат да си изявят силата и тълкуването като цяло е негативно

Хм, би било интересно да се проследи, но трябва да се наблюдава това влияние в доста карти, за да направим някакво заключение. Например какво се случва, ако някое от светилата е затиснато между малефици.

При мен светилата не са под обсада, но ако правилно разбирам, на изток от Слънцето имам планета-злосторник, на запад от Луната също (много важни планети от гледна точка на античната астрология). Та, не знам доколко блокират юпитеровата изява (и той попада в терма и фас, управлявани от злосторници), но като цяло определят "рамката", в която се движа, преобладаващо детерминирана от средата и обстоятелствата непосредствено след раждането ми.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #48 -: Юни 26, 2012, 08:25:54 pm »
При теб в случая юпитер е между лилит и ригел, ригел е с природа марс/юпитер, и уж е добра
Луната пък е м/у вертекс и веста
Някаква такава аналогия търся-по подобие на обсадата

« Отговор #49 -: Юни 29, 2012, 08:30:22 pm »
първият транзит на Юпитер през 10 дом е било през 1965,- неходеща,неговореща, на 7 месеца съм
вторият транзит през 10 дом е през 1976- пак незапомнено време,ама минало,пък незапомнено
третият транзит през 1988- много ярко и запомнящо се време, с две деца,току що бях родила дъщеря си ,но и майка ми се разболя,по скоро-скова- ревматоиден артрит ,та обгрижвах три деца и ключара св.Петър/Честит имен ден на всички днес с това име :blink: / ми отключи вратите към ада,голяма лудница,ама оцелях и най-важно психически
четвъртият транзит на Юпитер през 10 дом- 2000 год.- не искам да си спомням тази година,стопих се с 10 килограма  ,синът ми се разболя тежко и трябваше да прекъсне за една година,беще 10 клас,лежа два месеца в болница и после цяла година  сериозно лечение,  :'( не работех за да бъда до него, пребори се с болестта и завърши 10 клас ,подготвайки се сам в къщи, с изпити по всички предмети
сега в момента тече пети транзит на Юпитер в 10, останах  пак без работа,но съм оптимист,защото нищо друго не мога да бъда
докато транзитира Юпитер в 10 - опозиционира 4 дом,на който е управител +Слънцето,У12/ЮЛВ Стрелец и квадратира съвпада на Асц.Дева - Марс,У8 -Уран,У6 -Плутон,У3
по натал Юпитер  е ретро в 9 Телец,синглетон,в горната полусфера и доволно аспектиран
« Последна редакция: Юни 30, 2012, 09:36:08 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
« Отговор #50 -: Юни 29, 2012, 08:52:54 pm »
strelichka, звучи доста страшно. какви съпътстващи транзити е имало тогава ?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #51 -: Юни 29, 2012, 09:35:56 pm »
първият транзит на Юпитер през 10 дом е било през 1965,- неходеща,неговореща, на 7 месеца съм
вторият транзит през 10 дом е през 1976- пак незапомнено време,ама минало,пък незапомнено
третият транзит през 1988- много ярко и запомнящо се време, с две деца,току що бях родила дъщеря си ,но и майка ми се разболя,по скоро-скова- ревматоиден артрит ,та обгрижвах три деца и ключара св.Петър/Честит имен ден на всички днес с това име :blink: / ми отключи вратите към ада,голяма лудница,ама оцелях и най-важно психически
четвъртият транзит на Юпитер през 10 дом- 2000 год.- не искам да си спомням този година,стопих се с 10 килограма  ,синът ми се разболя тежко и трябваше да прекъсне за една година,беще 10 клас,лежа два месеца в болница и после цяла година  сериозно лечение,  :'( не работех за да бъда до него, пребори се с болестта и завърши 10 клас ,подготвайки се сам в къщи, с изпити по всички предмети
сега в момента тече пети транзит на Юпитер в 10, останах  пак без работа,но съм оптимист,защото нищо друго не мога да бъда
докато транзитира Юпитер в 10 - опозиционира 4 дом,на който е управител +Слънцето,У12/ЮЛВ Стрелец и квадратира съвпада на Асц.Дева - Марс,У8 -Уран,У6 -Плутон,У3
по натал Юпитер  е ретро в 9 Телец,синглетон,в горната полусфера и доволно аспектиран

това ми звучи като Юпитер управител на Риби, - разпад.
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #52 -: Юли 01, 2012, 08:26:46 am »
да и не само звучи,а беше и не само Юпитер в 10,опозициониращ дома,който управлява,той отключи нещата  през 2000 година

ами съчитано и с транзит на Плутон в съвпад с К4 и нат.Слънце,У12- активиращ нат.карета с Асц./Марс-Уран-Плутон,те са през 2 градуса
Плутон е главното действащо лице,отнемаше една по една тухличките на сигурността и спокойствието,което бях съградила до този момент,оставящ само болка
та тр.Юпитер и след него тр.Сатурн от К10  /У5/, а тр.Плутон от К4 едновременно квадратиращи  наталното каре   Асц-Марс-Уран-Плутон  и Слънце в 4- допълвайки го до тау-каре от злостери
тр.на Уран ,У6 през 6 дом в каре Юпитер,У4,
тр.Нептун в 5 /първото дете/

« Отговор #53 -: Юли 01, 2012, 09:40:35 am »

Нали знаеш ,че Юпитер дава по-много и в положителна ,и в негативна насока. :blink:
При теб Юпитер е диспозитор на Слънцето,упр.на ИЦ и е опозиция Луна/Нептун ,упр. ЮЛВ ,намира се в 9-ти дом.Не спонемавам леките аспекти,ти си ги ползваш по предназначение. :blink:
Ти споделяш за транзитите на Юпитер през 10 дом (изолирам другите транзити временно ),че не са  те  дарявали с очакваните благинки по делата на дома ,макар че винаги е съвпадал с намиращия се там СЛВ-нали преминаването му там винаги затваря тао-квадратурата Марс/Уран/Плутон-Слънце-Хирон,включваща домовете 3/6/8/12 и задвижваща главните ти оси.На практика цялата ти карта се "раздува" от още ,и още от Юпитер ,упр.на ЮЛВ/ИЦ/Слънце ,като уголемява онова ,което не е свършено в тези сфери и както знаеш много често ни го "поднася" (несвършеното) под формата на болест.
Винаги при  опозицията на Светилата с друга планета/и проецираме проблемите си върху другите ,а при теб понеже са намесени и Нептун,и Юпитер в аспекта и коренспондиращ с акцента на Дева/Скорпион в натала ти -ще реагираш като "жертва" изкупваща чужди грешки ,приемаща всичко това като ,така е трябвало да се случи от една страна ,но и дълбоко в себе си гневна ,че трябва да плуваш в "блатото" докато заплуваш в чиста вода.
Сега когато ти влезе в 10 дом Юпитер , тр.Уран ще  "разведри" обстановката според мен с "факсовете" си. :blink:

така,прави си  :blink:
която и планета да застане на МС ми прави от тау-то - голям квадрат/кръст
но при тр.Юпитер на МС ,той опозиционира своето владение 4 дом и Слънцето,и като упр.на два водни дома 4-12 и квадратирайки упр.на трети воден дом 8-Марс на Асц., неща като криза- оцеляване-загуби- свързани със дом-семейство се активират и се чувствам нещастна, едва в последният градус на Близнаци прави тригон към нат.Сатурн във Водолей ,глътка свеж въздух ,след като 1-година съм била в "реанимация",извън обществото,зад борда... :'(
докато транзита на Юпитер през 4, своя дом/К4 Стрелец въпреки,че отново  се случва големият квадрат по транзит,активен и благодатен е и по двата дома 4-10,дава ми се възможност за работа,за която не съм си и помисляла и съответно - реализация на неща свързани с дом-семейство , за който дълго съм вярвала,че ще се сбъднат,
.... та за мен Юпитер е  Дупитер с транзита му през 10 дом и  дядо Коледа ,когато преминава през 4 дом  -  сипе благини и сбъдва мечти и като е съвпадък със нат. Слънцето се чувствам протектирана и галеник на съдбата  :blink: за кратко усещам как се чувства дъщеря ми с казими Слънце /Юпитер в 12 Телец, дай Боже всекиму :mellow:

*

Grace

• 2257
« Отговор #54 -: Юли 01, 2012, 11:06:05 am »
Когато Юпитер е ъглов и тежко аспектиран действа като малефик. Доколкото разбирам, в картата на strelicka, той не е така разположен. В случая, най-тежката година, с прехода му през 10-и дом е съпътствана от транзита на Плутон. И това, мисля, е от основно значение. Иначе, всеки в определен период от живота е галеник на съдбата / Юпитер в хармоничен аспект със Слънце /, освен ако, пак казвам, в натала Юпитер няма роля на малефик.
И пак, сам по себе си, дори правейки опозиция на Слънцето при транзит, нямаше да е толкова зле, ако не квадратираше и всички тези малефици на Асц-та. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #55 -: Юли 01, 2012, 11:48:16 am »
Разбира се,че няма изолиран транзит ,нито аспект ,затова и аз споменах "ако" за момент разгледаме в случая с картата на streli4ka ,какви преживявания има при транзита на Юпитер през 10 дом. :blink:

Не мога да се съглася ,че Юпитер -ъглов,тежко аспектиран действа като малефик,защото е важно ,доколко притежателя на съответния натал е настроен към неговия принцип и какво от него "ползва" и как, и какво управлява.

Юпитер в 10 дом,съвпад ЮЛВ /Уран широк с Плутон,опозиция Слънце/Хирон,упр.АСЦ,Марс,втори упр.Слънце/Меркурий/ИЦ.

Докато тр.Юпитер преминаваше през 6 дом -доста (не)благинки относно здравето ми донесе ,но АКО не беше го сторил нямаше да ми даде увереност най-накрая да си обърна внимание в тази сфера,вземайки съответните мерки.По същия начин стояха и нещата в ежедневието ,работната среда,домашни любимци.Аспектира ми Меркурий със секстил и Нептун с опозиция,квадрат пр.Луна.

При всички планети ,домове,аспекти има "ИЛИ" ,защото поне на този етап от човешката история "дуо-то " е на мода. ;)

добре, passion, обаче, ако оставим настрана астропсихологията с обясненията за ползата от кризите и как проблемите ни карат да се променим за добро, какви са фактите? Юпитер при твоя транзит през 6-и благини ли донесе или не? чисто фактологически. Докато за друг, един добър натален Юпитер в транзит през 6-и може да донесе прекрасно здраве, нов домашен любимец или благини в работата и пр.

не случайно, тук във форума често чета как Юпитер не действа, как нищо хубаво не донесъл, как бил празен балон, че и определения че бил малефик ...

« Отговор #56 -: Юли 01, 2012, 01:12:14 pm »
от значение и знака през който преминава Юпитер транзит- в Близнаци е заточен и ако сключва и кофти аспекти,зависи как е по натал и там ако е без достойнства акцидентално и есенциално и с напр. аспекти -няма как да даде очаквано разширение на възможностите и късмет, може пак да даде ,но не това ,което искаме и после ни оставя на Сатурн,да се разплащаме ;)

Пейшън,
и при теб при тр. на Юпитер през 10 дом е в Дева,знак на негово заточение, ретро и имащ възврат,но преди това минава през Плуто и ЮЛВ- и като У1/парньорската ос/ и в квадрат към нея явно трансформира личните,и бизнес отношение, нова сфера или загуба на работа,или здравословен проблем/някакво ограничаване в тези сфери,диспозитора на Юпитер- Венера ,У6 е ретро ,в заточение/ до тук намирам много подобности с моята карта /и съвпад със сатурн или промени във външен вид,като У1
и при теб  ли действа като при мен транзита на Юпитер през 10 дом,с тази разлика,че засягат теб лично и със сигурност Юпитер през Юлв - изчезва човек от живота ти :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #57 -: Юли 01, 2012, 04:59:34 pm »
Grace,поправи ме ако греша ,но факта е нещо ,което се е случило в действителност и неговото съществуване не подлежи на съмнение.Ти как ще отчетеш,чисто астрологически точно определени факти при човек със силен акцент на подвижност/вода ,когато например външна планета/и транзитират към натални?
Как в този случай логично,научно ще докажеш какъв точно процес/изживяне е имал съответния човек

Без кризи,няма ново начало,а без ново начало няма събитийност,а без нея няма наблюдателност(експериментална),оттам и факт. - съгласна

Ето ти данни ,дай мнение какво е донесъл Юпитер при транзит.
по натал:Юпитер в Стрелец 8 дом,упр. 8 дом съвпад с Меркурий,секстил с Венера,упр.6 дом в 10 дом.
При транзит през 10 дом е направил съвпад с Венера и СЛВ,тригон с Луна/Уран,секстил с нат.Юпитер/Меркурий,Нептун,секстил Марс. :blink:

без да видя цялостната карта и съпътстващите транзити на тежките планети, е доста относително тълкуването ми, но да приема предизвикателството и да предположа :

всъщност би могло да е всичко - период на късмет, просперитет и успех - в работата, по отношение на финансите, раждане на дете, подобряване на здравето / своето или на родител /, положителна промяна като цяло; предразположението за любов и връзки нараства и е възможно да се е реализирала такава. Ако разбира се, няма силно противоречащи на тази тенденция тежки транзити.  :blink: 

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Юли 01, 2012, 05:04:51 pm »
По-скоро се е появила жена-някоя важна
Може парички

*

Grace

• 2257
« Отговор #59 -: Юли 01, 2012, 05:11:27 pm »
а може и наследство да е получено или юридически въпрос около наследство да се е разрешил благоприятно.

не знаем дори дали картата е на мъж или жена  :blink: