Здравей Гост

Юпитер в десети - проучване

• 74 Отговора
  • 9632 Прегледи
*

Papy

• 4343
Юпитер в десети - проучване
« -: Февруари 17, 2012, 03:16:33 pm »
Моля всеки, който има юпитер в десети, без значение от знак и аспекти, да сподели какво важно се е случило при транзит-
някой към юпитер и транзитен юпитер към някой. Моля, не изпадайте в подробности- целта е да се направи нещо като статистика- може или не може да се изолира дадено положение в хороскопа от гледна точка на предсказанието

Нещо от сорта:
транзит Уран - съвпад натален Юпитер- уволнение
транзит Юпитер - тригон натален Юпитер-повишение

Помагайте :)

*

Lillie

• 30532
Re: Юпитер в десети - проучване
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2012, 03:23:01 pm »
При мен транзитът на Юпитер през МС донесе измама от работодател и много силно разочарование.
Но мястото си беше "престижно", да, обещанията също бяха големи. Впоследствие изникнаха други обстоятелства, за които не бях уведомена предварително. Ако знаех за какво става въпрос, нямаше да си губя времето да кандидатствам и да печеля тоя конкурс.

Не искам да разказвам за случилото се в детайли, да не ви занимавам с кариерните си драми, но беше голяма подигравка наистина и изключително некоректна постъпка.

При мен Юпитер е ъглов, но е в "неефективно" космично състояние (перигрин, без мажорни аспекти, Ex condition) и транзитите му или носят спънки и проблеми/загуби, или не дават положителен резултат, отминават незабележимо.

Да, още нещо. По време на въпросния транзит през МС направи опозиция с нат. Марс на ІС (и секстил с нат. Луна), а Марс е много важна планета в хороскопа ми, колкото и да не ми се иска да е така.  :blink:

ПП. Всъщност въпросът е към тези, които в радикса имат Юпитер в 10 дом, моят е в 7ми, но надявам се да съм била полезна за целите на проучването.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2012, 03:50:41 pm »
При мен Юпитер е ъглов, но е в "неефективно" космично състояние (перигрин, без мажорни аспекти, Ex condition) и транзитите му или носят спънки и проблеми/загуби, или не дават положителен резултат, отминават незабележимо.

Да, още нещо. По време на въпросния транзит през МС направи опозиция с нат. Марс на ІС (и секстил с нат. Луна), а Марс е много важна планета в хороскопа ми, колкото и да не ми се иска да е така.  :blink:

А как се държи при транзит към натална Луна. Ако вярваме на теорията за рецепциите, при теб Юпитер би могъл да се "включва" по предназначение и по еталон  ;D само през Луната. През Венера не става, защото тя самата си има достатъчно грижи. МС-то ти го недолюбва. Слънце и Марс той не ги тачи особено. Май единственият му ефикасен "канал" е Луна.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2012, 03:54:21 pm »
А как се държи при транзит към натална Луна.

Дава важни събития (които лично ме засягат), но често с преобладаващ негативен оттенък.
Например транзитът на Юпитер и Раху в съвпад с нат. Луна беше много неспокоен - период на изострени лични драми.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2012, 03:57:53 pm »
Аз вече казах какво ми се случи - толкова много предложения за доходна и добре платена работа, че ми се искаше да се клонирам. Транзитен Юпитер направи секстил със Слънце и луна във 2-ри, квадрат със собственото си натално положение (на К8) и съвпад с Марс в 10-ти дом.

Ничах от едното място на другото, движех няколко проекта. накрая имаше и сътресения, защото не можех да успявам и накрая се наложи и да отказвам работа, защото ми беше физически непосилно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2012, 04:01:38 pm »
тоест, стела, при теб юпитер натален - не е в десети, а в осми?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2012, 04:03:48 pm »
Стела, твоят Юпитер е доста добре аспектиран и е в знак на екзалтация.
При мен Сатурн е по-резултатен, вкл. и в посока към положителни промени. Тоест някой негов транзит може да донесе трудности и спънки, но след преодоляването им дава някаква "награда". И като се замисля, повечето от нещата, които дотук съм успяла да постигна, са обусловени от някакъв проблем, с който е трябвало да се справям. В повечето случаи губя, когато разчитам само на "юпитеровия" късмет - тръгвам с оптимистични очаквания, завършва с разочарование или измама.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2012, 04:13:11 pm »
А как се държи при транзит към натална Луна.

Дава важни събития (които лично ме засягат), но често с преобладаващ негативен оттенък.
Например транзитът на Юпитер и Раху в съвпад с нат. Луна беше много неспокоен - период на изострени лични драми.  ;D
Хм, перегринството му би трябвало да го прави по-скоро мижитурка, а не ефективен злобар. Освен, че е ъглов, владее големия шеф в картата :-\.  По сидерал отива в осми дом и владее трети и шести, там си има оправдание за злобата, но тук? Дали е само от екс-конда или близостта му до Близнаци го "извратява" така?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2012, 04:24:28 pm »
 Стела, възможно ли е тези добри предложения да са били функция от балонирането на икономиката ни?
 Как са сега възможностите и какви очакваш да бъдат в хоризонт от 1 година? :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2012, 04:35:53 pm »
Аз имам нат. Юпитер в 10-ти в Овен прави тригон
с натален Плутон -2-дом - би трябвало парите ми да падат извън джобовете  :rolf:

Обаче Юпитер е в Tao-квадрат АСЦ и Нептуня и всичко е само една " приказка"  ;D
Транзитния Юпитер мина през Овена като бързия влак и нямаше време да го почуствам.....
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2012, 04:57:18 pm »
тоест, стела, при теб юпитер натален - не е в десети, а в осми?

Аз, когато ти "подхвърлих" казуса не съм уточнявала, че Юпитер непременно трябва да бъде в 10-ти дом натално. Казах, че и натално и при транзит го тълкувам така, но по-натататък всичко зависи от аспектите, които Юпитер сключва и ти сама ще се убедиш, че е така.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2012, 04:59:45 pm »
Аз имам нат. Юпитер в 10-ти в Овен прави тригон
с натален Плутон -2-дом - би трябвало парите ми да падат извън джобовете  :rolf:

Обаче Юпитер е в Tao-квадрат АСЦ и Нептуня и всичко е само една " приказка"  ;D
Транзитния Юпитер мина през Овена като бързия влак и нямаше време да го почуствам.....

Това е така. Но по-добре че беше така, щото на тези, които имат в картите си кардинални кръстове, тежко и горко щеше да им бъде пАлАжелнието.

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2012, 05:18:11 pm »
Стела, възможно ли е тези добри предложения да са били функция от балонирането на икономиката ни?
 Как са сега възможностите и какви очакваш да бъдат в хоризонт от 1 година? :blink:

Транзитът ми беше 2005г. - бях на държавна работа, отделно на граждански договор в частна фирма и движех 2 проекта към една фондация. Как ще бъде при следващия транзит, ще видим след 12 години, считано оттогава. А към настоящия момент допълнителната работа от мен зависи: ако пиша проекти, ще има. Но аз не си давам много зор, защото един от уроците, който научих при прехода на Юпитер през 10-ти беше: "Маймуната, преди да лапне портокала, си го мери отзад". :blink:

В период от 1 година, Юпитер ще премине през 6-ти/7-ми дом и ще тригонира светилата и МЦ. Очаквам отново разширяване на възможностите, но аз съм подготвена да ги използвам, като наема повече персонал по един потенциален проект. Намерила съм и други помощници в лицето на млади хора - студенти и гимназисти, защото проектът е насочен към младежи. Но това няма нищо общо с пазарните механизми, макар да разсъждавам като мениджър /все пак да управлявам проект не е като да управлявам частна фирма/.
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 05:23:45 pm от Stella »

« Отговор #13 -: Февруари 17, 2012, 05:18:44 pm »
А защо темата не е за Юпитер без значение кой дом  :-\ В смисъл не пишем кой знае колко хора и едва ли много ще имат зпитер в 10  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2012, 05:24:40 pm »
А защо темата не е за Юпитер без значение кой дом  :-\ В смисъл не пишем кой знае колко хора и едва ли много ще имат зпитер в 10  ;)

Говорим за транзит на Юпитер през 10-ти дом. ти спомняш ли си твоят като е транзитирал през 10-ти дом какво ти се е е случило и дали си имала много работа?

« Отговор #15 -: Февруари 17, 2012, 05:30:31 pm »
След завършването започнах много хубава работа, гледам сега транзита,при мен Юпитер е в 5 дом Близнаци, У10. Никакви транзити през 10 дом. Транзитен Юпитер е бил в 11 дом-ретро,когато започнах работа,ама то и работата беше уредена де,  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Grace

• 2257
« Отговор #16 -: Февруари 17, 2012, 05:43:51 pm »
сравнително скоро ми предстои  доста дълъг / с ретроградието / транзит на Юпитер през 10-и дом.
моят е добре поставен в 11-и дом и У4. Нямам някакви топ очаквания, за мен Юпитер е добра планета, но рядко носи дълготрайни неща. в този смисъл, доста повече бих се радвала на един тригон на Сатурн.
ще държим темата актуална и ще ви дам "гореща" обратна връзка  :blink:

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #17 -: Февруари 17, 2012, 05:49:02 pm »
Моят Юпитер е в 10 дом в наталната карта ,ретрограден ,на трон.Когато транзитният Юпитер е бил в 10 дом започнах една много добре платена работа ,която скоро след това напуснах ,защото реших да се преместя да живея в чужбина.Причината за това решение беше, че имах една връзка с чужденец и решихме да се съберем да живеем заедно,но не се получи.Между другото с него се събирахме и разделяхме вече 3 пъти и си мисля ,че или не мога да си науча урока от първия път или е някаква силно кармична връзка ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Февруари 17, 2012, 05:54:55 pm »
дай карти да видим :)

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #19 -: Февруари 17, 2012, 06:00:39 pm »