Половината неща, които пише за Марс-Сатурн са глупости и са толкова общи, че могат да се отнесат до всеки човек в определена ситуация. Не приемам обяснения, в които фигурират твърдения като "може да е упорит и издръжлив, може да е страхлив или пък да е жертва на сексуално насилие". Всеки е поне едно от изброените, това е стъкмистика, липсва конкретика и категоричност.
Моя съвпад е абсолютно точен, Марс-Сатурн е гориво като за 100 ядрени централи, страхотна издръжливост и умение контролирано да използваш агресията си. Контролът е узрелия плод на страха, но не е страх. Никога не съм била жертва, още по-малко пък на физическо насилие. Може би точно заради този аспект предпочитам да мисля за себе си като за хищник, не като за жертва - унизително е да си жертва.
Съгласна съм, че не може да се опираме само на класическата астрология, но пък нека модерната не става упражнение по изсипване на мозъчни спазми под формата на свободни съчинения. "Може това, може онова, ама може и двете, пък може и да не може - дай ся како пет лева на Хасан"...горе-долу така ми изглеждат нещата.