Здравей Гост

Аспекти между Марс и Сатурн

• 60 Отговора
  • 11365 Прегледи
*

rossin

• *
  • 232
Re: Аспекти между Марс и Сатурн
« Отговор #20 -: Февруари 23, 2012, 02:00:00 pm »
Страхотен пост!  :P При мен аспект между Марс и Сатурн? Има квинкокс. Ако го разглеждам като аспект - трябва да работя между силите на двете планети. Марс в натала е управител на МЦ и се намира в 12 дом. А Сатурн ми е най-силната планета на трон във Водолей - 7 дом. Като малък съм получавал много негативно отношение от връсници в училище и винаги е трябвало да се боря по някакъв начин. До един момент, в който другите, а най-вече и аз разбрахме, че няма как някой да ми се прави на шеф ;) За мен връзката се изявява най-силно в авторитетите - или абсолютно разбиране, или пълна анархия и отрицание :). Доста уроци дава връзката между тези две планети.

Аз съм със 150-Сатурн в Риби/12,близо да асц и Марс/Везни/7 УАсц.  Проблем с авторитетите съм имала само когата са били некадърни или несправедливи.Тогава изобщо не изтрайвам.Като дете си траех  ама докато не се отвори пролука или да се измъкна или да си правя каквото искам.Не са ме малтретирали в детството,по скоро аз раздавах правосъдие. ;)
Хороскопа ми е доста “мъжки” и все аз водех момчетата да правим бели. :(
Нямам особено желание да доминирам ама и не обичам да ме командват / в личен план/.
На работа уважавам авторитетите,не защото всички го заслужават а защото си знам мястото.С едно допълнение,което е извън темата.В България като минахме по европейските стандарти а и преди това,в официалните документи най-отдолу пише /с уважение /.Пълни глупости! На другите изобщо дължиш ПОЧТИТЕЛНО отношение.Уважението ТРЯБВА да си го заслужиш,него не дават с титлите,постовете,та дори и с пенсиите.......
И аз си падам по “мъжкарите” ама тия дето освен мускули имат и мозък в главите си.Задължително с тия две условия. ;D
Сатурна ми създава проблеми,когата трява да отвърна на удара с удар.....тогава пада голямото “мислене и съмнение”.....
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

« Отговор #21 -: Февруари 23, 2012, 11:20:02 pm »
Опозиция си имам аз.. и почти всичко написано е вярно.

« Отговор #22 -: Февруари 24, 2012, 01:13:34 am »
Половината неща, които пише за Марс-Сатурн са глупости и са толкова общи, че могат да се отнесат до всеки човек в определена ситуация. Не приемам обяснения, в които фигурират твърдения като "може да е упорит и издръжлив, може да е страхлив или пък да е жертва на сексуално насилие". Всеки е поне едно от изброените, това е стъкмистика, липсва конкретика и категоричност.
Моя съвпад е абсолютно точен, Марс-Сатурн е гориво като за 100 ядрени централи, страхотна издръжливост и умение контролирано да използваш агресията си. Контролът е узрелия плод на страха, но не е страх. Никога не съм била жертва, още по-малко пък на физическо насилие. Може би точно заради този аспект предпочитам да мисля за себе си като за хищник, не като за жертва - унизително е да си жертва.

Съгласна съм, че не може да се опираме само на класическата астрология, но пък нека модерната не става упражнение по изсипване на мозъчни спазми под формата на свободни съчинения.  "Може това, може онова, ама може и двете, пък може и да не може - дай ся како пет лева на Хасан"...горе-долу така ми изглеждат нещата.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #23 -: Февруари 24, 2012, 03:50:17 am »

Половината неща, които пише за Марс-Сатурн са глупости и са толкова общи, че могат да се отнесат до всеки човек в определена ситуация. Не приемам обяснения, в които фигурират твърдения като "може да е упорит и издръжлив, може да е страхлив или пък да е жертва на сексуално насилие". Всеки е поне едно от изброените, това е стъкмистика, липсва конкретика и категоричност.

Оооо, авторитетите в областта на астрологията нищо не знаят! Пишат общи работи! Изобщо не трябва да ги слушаме!

Моя съвпад е абсолютно точен, Марс-Сатурн е гориво като за 100 ядрени централи, страхотна издръжливост и умение контролирано да използваш агресията си.

А, ама те астролозите писали ли са за издържливост? Случайно са познали.

Може би точно заради този аспект предпочитам да мисля за себе си като за хищник, не като за жертва - унизително е да си жертва.

Типично за аспекта Марс-Сатурн!

Съгласна съм, че не може да се опираме само на класическата астрология, но пък нека модерната не става упражнение по изсипване на мозъчни спазми под формата на свободни съчинения.  "Може това, може онова, ама може и двете, пък може и да не може - дай ся како пет лева на Хасан"...горе-долу така ми изглеждат нещата.

Абе, какви ще ми ги пишат авторитетите по астрология! А знам най-добре!

*

Papy

• 4343
« Отговор #24 -: Февруари 24, 2012, 09:59:57 am »
 ;D

« Отговор #25 -: Февруари 24, 2012, 10:27:42 am »
Хм, ти пак си чела-недочела. С предходния си пост се опитах подробно и простичко да обясня, че трябва да се фокусираме върху писаното от авторитетите по астрология, а не върху творческите полюции, които се опират повече на популярната психология, отколкото на астрологията. Очевидно те затрудних, следващият път ще опитам по-простичко, обещавам.

И да, разбира се, че едно от твърденията винаги е вярно за някой...нали и това обясних подробно. Ще си спестя повторното изложение на тезата си, защото смятам, че който можа ме разбра, а който не можа никога няма да разбере.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #26 -: Февруари 24, 2012, 10:34:16 am »
И аз като представител на съвпада марс-сатурн намирам поливината от написаното за невярно... поне за мен не важи.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #27 -: Февруари 24, 2012, 10:38:00 am »
аз имам съвпад сатурн марс плутон в скорпио- квадратира ги слънце.

Не мога да кажа, че нещо в поста се отнася до мен. Привличали са ме и  по- якички, и по - слабички мъже..много съм дипломатична, понякога действам по- рязко, но няма скандали почти никога.
Като дете съм отнасяла по някой друг- шамар- тва за насилие ли се брои :rolleyes: В чудесни отношения съм днес с родителите ми, значи не е било толкова зле...Не обичам да се натоварвам физически, макар,че съм издържлива.

Няма насилие, няма агресия, няма психологически травми...нищо.

Ами аз от няколкото поста гледам, че хората със съвпад...казват,че не се отнася толкова за тях, за разлика от тези с квадрат и опозиция.
 :rolleyes:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #28 -: Февруари 24, 2012, 12:14:02 pm »
Това с "Хасан" направо ме изкефи.... :08: :08: :08:
Рядко срещам подобна,както казва половинката "поразяваща уста" :57:
До колкото съм чела,дори и малко, астрологията е точна наука.....не е гадателство,където да ти дават верни отговори на грешни въпроси!!!!!
Като изключиш знаците/дали изобщо трябват :rolleyes:/,пък и домовете/ самите аспекти като ,че ли са само важни/така е формулиран въпроса/.Това ми звучи като да питам някого,дали колата ми е добра,кото му покажа само част от нея и да очаквам точен отговор.
За съществото дето си ги има тия аспекти да не говорим дали изобщо го има??????като фактор някакъв,или то е само статист,дето чака да му се излеят,къде благата или помията на главата. :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #29 -: Февруари 24, 2012, 05:00:02 pm »
Хората, които се интересуват от кундалини-йога например, която включва контролвърху сексуалната енергия, често имат неблюгоприятни аспекти Марс-Сатурн. Йога по принцип, защото йога практиките подчертават контролирането, а не насилването на тялото.

Съвпад на Марс/Сатурн - 28`Сатурн, 29`Марс в знака на Рак; съвпадът е до МС, най-високата точка в хороскопа.

Пиша поста, само за потвърждение на цитираното - практиките по йога ми помагат да релаксирам и да освобождавам тялото и ума си от натрупваното напрежение.
Нямам залитания във фанатично следване на постулати в практиките; просто съм разбрала, че те работят за мен и ги ползвам.
Проявление на съвпада в живота ми - утвърждаване чрез самодисциплина и работа.

Успех на останалите със същата съдба :)
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Февруари 24, 2012, 05:21:40 pm »
The_One, ти направо си за в-к "Стършел"!  ;D
Това с "дай 5 лева на Хасан" и "творческите полюции" много ми хареса.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #31 -: Февруари 24, 2012, 09:00:38 pm »
Марс в съвпад със Сатурн - целенасоченост, постоянство, целеустременост, инат,издържливост
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #32 -: Февруари 25, 2012, 12:51:09 am »
Кой знак и дом на хирон показват йога и прана?

*

Papy

• 4343
« Отговор #33 -: Февруари 25, 2012, 08:42:51 am »
10x-а за хирон в овен в седми знаеш ли?

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Февруари 25, 2012, 02:43:18 pm »
Мерси :) после през комп ще го пробвам

« Отговор #35 -: Февруари 25, 2012, 05:00:53 pm »

Знаех си аз, че правилно съм си избрала професията, а и тези дни съм в муза  ;D
Мерк тригон Плутон... ;)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #36 -: Февруари 25, 2012, 05:13:46 pm »

Знаех си аз, че правилно съм си избрала професията, а и тези дни съм в муза  ;D
Мерк тригон Плутон... ;)

Каква ти е професията?

« Отговор #37 -: Февруари 25, 2012, 05:15:28 pm »
Творческа

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #38 -: Февруари 25, 2012, 08:45:18 pm »
Хората, които се интересуват от кундалини-йога например, която включва контролвърху сексуалната енергия, често имат неблюгоприятни аспекти Марс-Сатурн. Йога по принцип, защото йога практиките подчертават контролирането, а не насилването на тялото.

Съвпад на Марс/Сатурн - 28`Сатурн, 29`Марс в знака на Рак; съвпадът е до МС, най-високата точка в хороскопа.

Пиша поста, само за потвърждение на цитираното - практиките по йога ми помагат да релаксирам и да освобождавам тялото и ума си от натрупваното напрежение.
Нямам залитания във фанатично следване на постулати в практиките; просто съм разбрала, че те работят за мен и ги ползвам.
Проявление на съвпада в живота ми - утвърждаване чрез самодисциплина и работа.

Успех на останалите със същата съдба :)
Да, на мен също йога ми помага от няколко години насам да насочвам енергията в правилна посока, както и да овладявам гнева и агресията, подобно на тези, които "прозират" от няколко "полюционни" поста  ;D /с това ли искат някои да се наложат като единствени  ;)/
но все пак знака и разположението по дом на хирон при мен показват занимания с йога в даден момент, както и това да помагам на хората с прана в друг момент

Хирон при мен също е в VІ-ти дом; така се получи, че имам т.нар. Рейки настройка - най-високата степен; не я ползвам ...честно казано не знам защо... Само понякога ...за масажи, за най-близките ми хора...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Февруари 25, 2012, 08:55:34 pm »
Хирон при мен също е в VІ-ти дом; така се получи, че имам т.нар. Рейки настройка - най-високата степен; не я ползвам ...честно казано не знам защо... Само понякога ...за масажи, за най-близките ми хора...

Това за Хирон в 6 дом ли важи?
И при мен е близо до куспидата, съвсем в края на 5 дом, по към 6ти е.
Мога да въздействам много релаксиращо с ръце, но дълги масажи не мога да правя, бързо ми се изморяват пръстите и китките, не съм издръжлива в ръцете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.