Здравей Гост

8-ми дом

• 69 Отговора
  • 7774 Прегледи
8-ми дом
« -: Февруари 18, 2012, 05:46:15 pm »
защото добре ме ползват ;D
а мен ме интересува реализацията на талантите по принцип

това с ползването ще се върне, точно когато трябва :blink:

обаче с Луна У8 - нали за това казват, че "лошите" домове са "затворени" - намаляват "злото" на малефиците, но и блокират бенефиците.

талант ти е да управляваш чужди пари или наследство - учи се, докато чакаш да дойде твоя момент- ще дойде, винаги идва:)

а Марс като У8 ,малко зло ли е или злостер
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Re: 8-ми дом
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2012, 07:41:23 pm »

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2012, 07:49:40 pm »
защото добре ме ползват ;D
а мен ме интересува реализацията на талантите по принцип

това с ползването ще се върне, точно когато трябва :blink:

обаче с Луна У8 - нали за това казват, че "лошите" домове са "затворени" - намаляват "злото" на малефиците, но и блокират бенефиците.
талант ти е да управляваш чужди пари или наследство - учи се, докато чакаш да дойде твоя момент- ще дойде, винаги идва:)

Аз не мога да се съглася с това изказване. Как домът ще е "затворен" и какво значи "лоши" домове? Съществува правило, че малефиците са най-зловредни в ъгловите домове, по-слаби в следващите и най-слаби в падащите домове.
Имам Рак на К8. Рожденият Юпитер е тук - екзалтация.
Не мога да се оплача за начина, по който се справям с въпросите на 8-ми дом.
Мога да кажа, че съм имала късмет и най-вече подкрепа.
Най-труден период в моя жиот е бил транзитът на Сатурн в 8-ми дом.
И не защото е малефик, а защото Сатурн тук е в заточение.
Според мен есенциалния статус на транзитиращата планута има по-голямо влияние от това дали е малефик или бенефик.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2012, 07:51:03 pm »
параноите имаат общо с идеята за контрол и невъзможността й за осъществяване, а аоттам загубата на реланост, разсъдък
то е в кръг: самоценност (реално недостатъчност на такава), възмовност за загуба на контрол над нещата: 1) да полудеея 2) да умреш

та какво за 8 дом

*

abroad

• 2187
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2012, 07:52:25 pm »
Според мен есенциалния статус на транзитиращата планута има по-голямо влияние от това дали е малефик или бенефик.

според една друга древна теория Сатурн управлява 8 дом

« Отговор #5 -: Февруари 18, 2012, 07:53:52 pm »

та какво за 8 дом

тате  а защо обещаватда свалят лихвите по кредитите,ама друг път :o

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2012, 07:54:42 pm »
При транзит на Сатурн през 8-ми дом имах постоянен партньор, който си беше сексуално много активен. Възприемах секса като задължение, без особена причина... Нападнаха ме на улицата, за да ми откраднат едно куфарче. Уплаших се за физическата си безопасност - Юпитер на К8 е управител на асцендента. Появиха се кошмарни сънища, свързани с клаустрофобия. Със Сатурн във водни домове трудно можеш да обясниш на другите какво чувстваш.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Февруари 18, 2012, 07:59:08 pm »

та какво за 8 дом

тате обеща-свалят лихвите по кредитите,ама друг път :o

напоследък ми е любима фразата "Много мъка има по тоя свят, Боже!"
как ще регулираш печалбата при свободни пазари, но като няма хляб, поне от зрелища да го докарам
по същата логика трябва да снема ценоразпис за всички услуги и продукти, съгласно общ класификатор?!

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2012, 08:02:00 pm »
Мой познат има 2 малефика в 8-ми дом по рождение, които са в падение. В момента преживява квадратури на тежки планети едновременно към дома и към неговите управители. Има данъчни проблеми. Неправилно попълнена на времето данъчна декларация /при условие, че си е платил да му я попълнят, ходил е при зам.шефката на данъчното да му я прегледа и т.н./ и след години му търсят данък за минало време / не бил посочил основно жилище/. Че и от ТЕЛК-а заплашвали да не изплатят инвалидната пенсия на майка му, докато той не внесе данъка. /Някой чувал ли е, дали едното има нещо общо с другото?/ Картата му си работи като по часовник. А и пр. Луна е в 8-ми дом в момента, но скоро обещава да излезе оттам.  :-[

*

abroad

• 2187
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2012, 08:08:19 pm »

та какво за 8 дом

тате обеща-свалят лихвите по кредитите,ама друг път :o

напоследък ми е любима фразата "Много мъка има по тоя свят, Боже!"
как ще регулираш печалбата при свободни пазари, но като няма хляб, поне от зрелища да го докарам
по същата логика трябва да снема ценоразпис за всички услуги и продукти, съгласно общ класификатор?!

между другото вариантът е чрез косвени манипулативни методи, но това е друга тема, извън методите на популизма

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #10 -: Февруари 18, 2012, 08:10:21 pm »
Аз имам Марс в 8-и, рак, чакам Плутон да го удари с опозиция, така ще си почина от страх.
Марс ми е точна опозиция Юпитер. И Плутон оппа...

Щото тия три гада - Плутон, Сатурн и Уран, след като ми заклещиха Срънце, Луна, Меркурий преди 2 години и ме влачиха за косата и ми разгониха фамилията ,сега са се престроили и предстои втора серия, тоя път с Юпитер и Марс.
 :'(

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #11 -: Февруари 18, 2012, 08:20:59 pm »
Аз също имах тежък транзит на Сатурн (упр. на асц. ми) през 8-ми дом, развих панически страх, привиждаха ми се всякакви гадории, удари ми най-слабото място - сина ми, защото страховете ми все с него бяха свързани, опитаха се да разбият къщата, бях сама с детето, изобщо... Но имаше и добри моменти, по принцип на мен Сатурн ми е носил предимно хубави неща, и този път ми удари рамо за приключване на някои неща, чувствах се стабилна, сигурна и силна. Беше в опозиция с Юпитера ми, който пък беше в Юпитерово завръщане, но някак цялата ситуация ме зареди с оптимизъм и стабилно си стоях на краката. Това в моментите, в които не се тресях от страх. Сега ще ми застане на Слънцето и съвпада с Уран, но вече в 9-ти и най-страшното мина, и виденията и параноята също. Имам Венера в 8ми и като цяло пари от другите са константа в живота ми. И Плутон ми е там, но той си е вкъщи, не ми пречи. Аз си обичам Плутона. Меркурий е на куспидата с 9-ти и аз повече като 9ти го усещам май.

*

AH

• 2201
« Отговор #12 -: Февруари 19, 2012, 06:17:39 am »

Сега е редно да разграничим кармичното значение на 8-ми дом – същата логика, както за кармичното значение на планетите – чиста проява, но недоизявена или лошо изявена в миналия живот и сега имаме уроци.

Например, ако в миналия живот не сме дооценявали значението на обръщането навътре чрез самотата или смъртта, то сега ще имаме събития, които ще ни научат на това. Ако сме бъркали нещо с чужди пари- пак ще се учим и т.н.
Ако сме „сеели“ смърт, сега ще ни боли, чрез смъртта на близки хора.

Кажи ти в какво и как се проявява Марс като У8 при теб.

*

AH

• 2201
« Отговор #13 -: Февруари 19, 2012, 06:22:41 am »
Аз не мога да се съглася с това изказване. Как домът ще е "затворен" и какво значи "лоши" домове?

Нека да видим каква е логиката на това правило:

А.1.В земния живот имаме добри и лоши събития и астрологията дава сигнификатори за тях.
„Лоши“ домове – 6-ти; 8-ми; 12-ти.
Зли планети: Марс, Сатурн, Плутон /малефици/
2. Съвместната проява на планети, знаци и домове зависи от „съзвучието“ между основната им природа. Лоши домове и зли планети са „съзвучни“.
3. Например:„лошо“ събитие – смърт. Съзвучно е със  „зла“ планета.
Тя дава възможност да се реализират събитията на дома.
Тя е естествена и адекватна при такова събитие.
Естественото и проявление не е „извратено“ по отношение на дома.
Акцентът не пада върху „злото“ на „злата“ планета. „Злото“ не е зло от философска гледна точка – то е естествено. Естествено е при събитие „смърт“ да сме мрачни и  тъжни, съобразно природата на Марс, Сатурн и Плутон, даже да сме обидени, озлобени и т.н. Не е толкова естествено да сме радостни и жизнеутвърждаващи, съобразно природата на бенефиците .
По тоя начин злото на злите планети в лоши домове е намалено, а доброто на добрите е блокирано или даже извратено.

Б. Защо „затворени“ домове.
В земния живот има време, в което се обръщаме предимно навън към света и друго време, в което се „затваряме“, изолираме, обръщаме навътре към себе си.
За това ни трябват „затворени“ домове за сигнификатори.
В затворените домове е неестествен шумния, весел, жизнерадостен светски живот, символизиран от бенефиците. Бенефиците  са блокирани от към тия си изяви.

Трябва ни сериозно, силно разбиране на нещата, символизирано от естествената природа на малефиците – те  спомагат за нормална изява на символиката на " злите" и "затворените" домове.

« Отговор #14 -: Февруари 19, 2012, 10:05:23 am »
Например, ако в миналия живот не сме дооценявали значението на обръщането навътре чрез самотата или смъртта, то сега ще имаме събития, които ще ни научат на това. Ако сме бъркали нещо с чужди пари- пак ще се учим и т.н.
Ако сме „сеели“ смърт, сега ще ни боли, чрез смъртта на близки хора.

Кажи ти в какво и как се проявява Марс като У8 при теб.

едно от позитивните прояви на 8 дом е подкрепата от другите,използване на емоц.,физически и финансови възможности на другите
като У8 в 1 -Марс - често не се ползвам и не разчитам на подкрепата от другите,а винаги само на себе си,
но  в крайни животозастрашаващи моменти съм получавала помощ от непознати,познати, без да я искам :blink:
както и никога не съм теглила и няма да тегля кредит от банка,закон :mellow:
за смъртта на близки, болката е при всеки човек ,като  степента е съизмерима с това доколко  приемаме или не  тлеността на физ.тяло,
нямам страх от смъртта и всичко свързано с нея,морги ,гробища
умея да съхранявам парите на другите, те сd енергия с която никога не бих злоупотребила, да нарушиш баланса по 2-8 не е добре
периода на мутрите - показа какво се случва на тези,който го нарушават, нещо като омерта в клана,нарушиш ли я ,присъдата е ясна
извоювала съм си доверието на другите по темите на 8,тяхните активи и не бих го изгубила ;)
не можеш да избягаш от дънъците и смъртта :mellow:

« Последна редакция: Февруари 19, 2012, 03:38:12 pm от strelicka »

« Отговор #15 -: Февруари 19, 2012, 10:17:24 am »
Аз имам Венера в Риби в 8 дом. Много често получавам някаква помощ от другите ако съм в нужда. Може ли някой да ми обясни какво мога да очаквам сега, когато Нептун е на трон в този дом? Дали ще се заблуждавам за околните, или ?
:)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2012, 10:43:59 am »
Не знам за заблудата, аз досега приемах Нептун в 1-ви дом, който при мен е голям и направо не помня откога си стои там. Не мога да кажа, че съмс е заблуждавала, не съм усетила присъствието му с осезаема промяна. Аз съм си мечтател и в това отношение не ме е променил, продължих да пиша, както преди. Всъщност, отворих си очите за много неща с Нептун в 1-ви дом, явно от други транзити е идвало. Сега наближава куспидата на 2-ри дом (моят е в Риби) и дано не ми отнесе и малкото пари, че Уран (който още ми е във 2-ри и още доста време ще е там) ми разгони фамилията с имам/нямам, от доста време насам все е несигурност.  :(

Марс се разхожда по главата на Венерата ми в 8-ми за втори път сега като е ретрограден. Като мина първия път се озовах обект на всякакъв тип ухажване, но не и желано такова, тоест партньорите, които Марс довлече не бяха моят избор.

Мен ме притеснява малко точния квадрат, в който влиза транзитен Плутон в 12-ти дом с натален Плутон в 8-ми, но... Че и дългичък ще е транзита. А Марс ми е в 6-ти, добре че мина опозицията към него от 12-ти...

*

Uran

• 6041
« Отговор #17 -: Февруари 19, 2012, 03:13:37 pm »
При транзит на Сатурн през 8-ми дом имах постоянен партньор, който си беше сексуално много активен. Възприемах секса като задължение, без особена причина... Нападнаха ме на улицата, за да ми откраднат едно куфарче. Уплаших се за физическата си безопасност - Юпитер на К8 е управител на асцендента. Появиха се кошмарни сънища, свързани с клаустрофобия. Със Сатурн във водни домове трудно можеш да обясниш на другите какво чувстваш.
А аз се скъсах от секс и то чувствен при транзита на Сатурн през 8 дом. :-[ Бях на 20+, пресни гаджета със съпруга ми и през уикендите буквално не ставахме от леглото.
п.п.после ще изтрия това. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2012, 03:22:51 pm »
Че защо ще го изтриваш? Нямаш Рак на К8, нали?
Аз обясних, че в рак Сатурн е в заточение и приемах секса и маратоните му по задължение.
А ти какъв знак имаш на К8?

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Февруари 19, 2012, 03:27:52 pm »
На К8-водолей.