...
но нали "лоши", "затворени", "кармични" условно наричаме 6, 8,12 - идеята е, че не са насочени събитийно към външния свят, а ни обръщат навътре по-скоро
..
С 3 планети в 8ми дом, покрай това доста съм се замисляла какви проявления в живота носят радиксни 8модомни акценти.
И сякаш си носят съвсем активна събитийност, не само при мен, а и при други с подобни струпвания. Акцентът на събитията обаче е, че не зависят по никакъв начин от волята на натива. И той се оказва в ситуация - или да се обърне навътре, за да се опита да приема по-вглъбено и философски ситуацията, или например да се гръмне. Ако събитията, довяни по аналогиите на планетите му в 8ми дом са негативни за него, разбира се.
При планетни струпвания в 12ти - наблюденията ми сякаш малко повече клонят към по-прикрита събитийност, и повече тежест на обръщането навътре, търсения в невидимостите и т.н...
Колкото до 6тодомните планети - те дават порив за действие по мунданната Дева, има здраво работене, в името на самото работене, активност в името на активността, житейски събития на ниво работа - и - разбира се - събитийност на здравния фронт, независеща от натива. Особено ако участват малефици - голямата ми сестра е с Нептун и СЛВ в 6ти - здравословните й премеждия датират още от родилния дом.
При 6тодомните струпвания - аз поне не съм разбрала какъв вид точно е моментът с обръщането навътре... :unsure: