Здравей Гост

8-ми дом

• 69 Отговора
  • 7756 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: 8-ми дом
« Отговор #20 -: Февруари 19, 2012, 03:42:31 pm »
На К8-водолей.

Да, издирих ти картата, сетих се, че я имам.
Еми, ето! Като казвам, че есенциалните качества имат значение, значи съм на прав път.
Сатурн е на трон в твоя 8-ми дом-Водолей, а в Риби е в радост. затова и транзитът му не се преживява трудно от теб.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #21 -: Февруари 19, 2012, 03:44:08 pm »

А аз се скъсах от секс и то чувствен при транзита на Сатурн през 8 дом. :-[ Бях на 20+, пресни гаджета със съпруга ми и през уикендите буквално не ставахме от леглото.
п.п.после ще изтрия това. :blink:

че,що  ще го триеш, била си в уранова квадратура У 8 и съУ 8 Сатурн е транзитирал през него, и дедо да даде нещо качествено,няма само смърт като при мен тр.Сатурн през 8
ма,като не работя с отдаденост като теб ,нека ме боли :o :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Февруари 19, 2012, 04:06:02 pm »
и дедо да даде нещо качествено,няма само смърт като при мен тр.Сатурн през 8
ма,като не работя с отдаденост като теб ,нека ме боли
:o :'(

И при теб като при мене - сатурн е  в падение.
Есенциалните качества, мила! :(
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #23 -: Февруари 19, 2012, 04:15:47 pm »
не е в падение ,Сатурна ми е в последен краски градус на Водолей

*

Divna

• 2478
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2012, 04:26:05 pm »
Сатурн в радикса ми е в 8ми дом. При сатурново завръщане баща ми почина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Февруари 19, 2012, 05:12:29 pm »

Не си ме прочела по-горе. Нали говорим за транзит на Сатурн през 8-ми?
Имаш Овен на К8 - транзитният сатурн е в падение тука.
Имам Рак на К8 - транзитен сатурн тук ще бъде в заточение.
Уран нима Водолей на К8 - Сатурн тук е на трон.
При тебе смърт, при мене клаустрофобия и секс по задължение, а при нея - "секс на екс"

Това е с цел да опровергая твърдението: "нали за това казват, че "лошите" домове са "затворени" - намаляват "злото" на малефиците, но и блокират бенефиците." , като покажа, че зависи от есенциалните качества на транзитната планета в знака, не толкова от домовата и позиция.
« Последна редакция: Февруари 19, 2012, 05:27:07 pm от Stella »

*

AH

• 2201
« Отговор #26 -: Февруари 19, 2012, 05:14:15 pm »

тя темата тръгна от кармичното значение на 8-ми дом, ама продължи в неведоми посоки ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Февруари 19, 2012, 05:16:29 pm »

тя темата тръгна от кармичното значение на 8-ми дом, ама продължи в неведоми посоки ;D

Ми то заглавието е "8-ми дом", а първият коментар е свързан с транзита на зла планета през него и аз изказах коментар по въпроса.

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Февруари 19, 2012, 05:26:28 pm »

Това е с цел да опровергая твърдението: "нали за това казват, че "лошите" домове са "затворени" - намаляват "злото" на малефиците, но и блокират бенефиците." , като покажа, че зависи от есенциалните качества на транзитната планета в знака, не толкова от домовата и позиция.

чакай сега

разбира се, че домът е последен

1. небесно състояние - зависи от чистата природа на планета, знак, мунданен дом
2. земно състояние - персонализираме небесното като разглеждаме личния дом от радикса
3. космично състояние - комбинация от небесно и земно

в кармичен контекст- значението идва на първо място от небесното състояние- това му е кармичното, т.е. разликата

но и рождената астрология винаги държим сметка за мунданните значения - в случая с 8-ми дом- винаги се съобразяваме със Скорпион, с Марс, с Плутон.

Как да опровергаем онова правило, като есенциалните качества на т.н."зли" планети са с природа в синхрон с есенциалните качества и природа на т.н. "лоши" домове?

Защо трябва да отричаме или опровергаваме факта, че и малефици и бенефици имат добри и лоши значения и проявления? Кое те смущава тук?

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Февруари 19, 2012, 05:29:32 pm »
Не съм съгласна с твърдението, че "лошите" домове са "затворени"-намаляват злото на малефиците.

« Отговор #30 -: Февруари 19, 2012, 05:32:13 pm »

Имаш Овен на К8 - транзитният сатурн е в падение тука.
Имам Рак на К8 - транзитен сатурн тук ще бъде в заточение.
Уран нима Водолей на К8 - Сатурн тук е на трон.
При тебе смърт, при мене клаустрофобия и секс по задължение, а при нея - "секс на екс"

говори ми,той мерка в Козирог "бързо с-хваща",ма требе бавно да му се обяснява,така надлежно го схванах :P

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Февруари 19, 2012, 05:38:28 pm »
Не съм съгласна с твърдението, че "лошите" домове са "затворени"-намаляват злото на малефиците.

но нали "лоши", "затворени", "кармични"  условно наричаме 6, 8,12  - идеята е, че не са насочени събитийно към външния свят, а ни обръщат навътре по-скоро

намаляват злото при равни други условия - в смисъл, че са в синхрон с природата на условно "злите" планети

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #32 -: Февруари 19, 2012, 07:10:57 pm »
...
но нали "лоши", "затворени", "кармични"  условно наричаме 6, 8,12  - идеята е, че не са насочени събитийно към външния свят, а ни обръщат навътре по-скоро

..

С 3 планети в 8ми дом, покрай това доста съм се замисляла какви проявления в живота носят радиксни 8модомни акценти.

И сякаш си носят съвсем активна събитийност, не само при мен, а и при други с подобни струпвания. Акцентът на събитията обаче е, че не зависят по никакъв начин от волята на натива. И той се оказва в ситуация - или да се обърне навътре, за да се опита да приема по-вглъбено и философски ситуацията, или например да се гръмне. Ако събитията, довяни по аналогиите на планетите му в 8ми дом са негативни за него, разбира се.

При планетни струпвания в 12ти - наблюденията ми сякаш малко повече клонят към по-прикрита събитийност, и повече тежест на обръщането навътре, търсения в невидимостите и т.н...

Колкото до 6тодомните планети - те дават порив за действие по мунданната Дева, има здраво работене, в името на самото работене, активност в името на активността, житейски събития на ниво работа - и - разбира се  - събитийност на здравния фронт, независеща от натива. Особено ако участват малефици - голямата ми сестра е с Нептун и СЛВ в 6ти - здравословните й премеждия датират още от родилния дом.
При 6тодомните струпвания - аз поне не съм разбрала какъв вид точно е моментът с обръщането навътре... :unsure:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Февруари 19, 2012, 07:45:48 pm »
Естествено, че са свързани с действителна събитийност, но събитията рефлектират на дълбоко душевно ниво.

Аз мисля, че всичко е карма.

« Отговор #34 -: Февруари 19, 2012, 07:48:51 pm »

трябва нещо дълбоко да ни разтърси и да ни извади от самодоволното съществуване...

по 8 дом това обръщане навътре е свързано с травматични ситуации на живот и смърт ,със загуби по темите на 8 дом
водните домове са на освобождаването от земните ни привързаности,а техни създатели са нашите желания,
който обещават псевдо удоволетворение,сигурност,спокойствие,комфорт чрез пари,секс,власт,но отнемат свободата чрез зависимост
подсъзнатели подбуди и мотивации,върху който нямаме контрол, носещи саморазрушението, хаос до момента в който не осъзнаем чрез криза и болка силата им

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #35 -: Февруари 19, 2012, 07:51:48 pm »
Ей затова нивга няма да се разбера с кармичната астрология ;D

Кои събития рефлектират на плитко душевно ниво? :-\ Тези по ъгловите домове?

« Отговор #36 -: Февруари 19, 2012, 07:56:59 pm »
8 дом се нуждае от секретност,както и банковите ни сметки :mellow: който ги има, аз нито давам ,нито взимам от банките :mellow:
една нужда по-малко :mellow:

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Февруари 19, 2012, 07:58:19 pm »
Ей затова нивга няма да се разбера с кармичната астрология ;D

Кои събития рефлектират на плитко душевно ниво? :-\ Тези по ъгловите домове?

Не говорим за ъглови, следващи и падащи. Това е друга класификация.
Говорим за лични домове /1,5,9/, практични домове /2,6,10/, домове на връзките /3,7,11/
кармични домове, наречени още домове на края /4,8,12/

За мен всичко е карма, но при домовете на края всичко рефлектира на душевно ниво, а както знаем душата се преражда. При личните домове релектира върху егото, при практичните домове - на материално ниво, а при домовете на взаимоотношенията - върху връзките.

Кармичните домове са най-интимните домове.

*

abroad

• 2187
« Отговор #38 -: Февруари 19, 2012, 07:59:04 pm »
то за собственика, дори и с широко отворени очи, е труден за разгадаване 8 дом, а какво остава за другите странични наблюдатели

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #39 -: Февруари 19, 2012, 08:01:03 pm »
в горния списък говорехме за
Цитат
"кармични"  условно наричаме 6, 8,12
. Затова и така попитах аз ;)