Здравей Гост

Смяна на знак на прогресивен Юпитер

• 32 Отговора
  • 5521 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Смяна на знак на прогресивен Юпитер
« Отговор #20 -: Септември 03, 2012, 11:12:33 am »
За Юпитер - гледала съм картата си, към 55-та годишнина, живот и здраве, прогресивният Юпитер ще направи съвпад с наталното Слънце в Телец - и очаквам голяяямото богатство да ме сполети  :rolleyes:

от твоята клавиатура в божия процесор!  ;) :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #21 -: Септември 04, 2012, 10:05:10 am »
За Юпитер - гледала съм картата си, към 55-та годишнина, живот и здраве, прогресивният Юпитер ще направи съвпад с наталното Слънце в Телец - и очаквам голяяямото богатство да ме сполети  :rolleyes:

от твоята клавиатура в божия процесор!  ;) :P

:blink:
Прогресиите са много интересен инструмент на Астрологията. Лично аз ги тълкувам доста семпло, защото нямам опит относно тях.
Точно за прогресивния съвпад на Юпитер с наталното Слънце - е много продължителен аспект, който ще продължи на практика над 10 години; очаквам да бъде по-различно оцветен период и с оглед възрастта, на която ще съм - период на "бране на плодовете" на положения труд и опитност.

Също мисля, че картата трябва да се гледа в цялост - допълнително значение за горното е и движението на прогресивните Марс и Сатурн, които при мен се движат в прогресивния знак Лъв, като Марс е в 10-тия дом, а прогресивният Сатурн ще застане до МС на върха на картата...

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Anabell

• 2022
« Отговор #22 -: Септември 04, 2012, 11:26:54 am »

Също мисля, че картата трябва да се гледа в цялост - допълнително значение за горното е и движението на прогресивните Марс и Сатурн, които при мен се движат в прогресивния знак Лъв, като Марс е в 10-тия дом, а прогресивният Сатурн ще застане до МС на върха на картата...

Разбира се, картата винаги действа като едно цяло. Съвпад на Юпитер със Слънце само по себе си е много силен аспект, ще даде събития, преживявания, Юпитер отговаря и за образованието и за пътуванията, и за чужденците, и чуждите култури и за финансовите и материални бонуси от съдбата. Важно е кой дом управлява Юпитер и в наталната карта и в прогресивната.

Сатурн и Марс в 10 и на МЦ, ще "до - оцветят" картинката. Много по-възможно е съвпадът при тези марс и Юпитер да донесе материални придобивки, благодарение на високият социален статус, отколкото 10 годишно околосветско пътешествие е научаването на 3-4 нови чужди езици или пък записване на някакви курсове по екзотична наука на зряла възраст (на 55 човек все още е доста любознателен и способен).  :P

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #23 -: Септември 04, 2012, 01:05:29 pm »
Anabell, благодаря за включването!

Сега се замислих кой дом управлява прогресивният Юпитер - в прогресивната карта управлява прогр. Асцендент в Стрелец; а в наталната карта управлява ІІ-ри дом /отново в Стрелец/.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Септември 04, 2012, 01:40:38 pm »
Anabell, благодаря за включването!

Сега се замислих кой дом управлява прогресивният Юпитер - в прогресивната карта управлява прогр. Асцендент в Стрелец; а в наталната карта управлява ІІ-ри дом /отново в Стрелец/.

:58:

и аз съм с натален асц скорпион и голяма част от живота ми ще мине с прогресивен асц Стрелец (и това и правя - пътувам, образовам се, разширявам си съзнанието с две думи  :P). Хубав асцендент е. Дава много оптимизъм, вяра и възможности. По лично мнение е по-лесен асц от Скорпион, без толкова драми, емоции, за сметка на откривателското, идеите и по-обективно възприема света.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #25 -: Септември 04, 2012, 02:56:41 pm »
при мен смяна на знак не е имало и няма да има - Юпитер е ретрограден в натала, а прогресивния също е ретрограден до февруари 2027г, много бавно се движи  :-\

да, аз затова пуснах отделна тема специално за Юпитер - рядкост е надличностна планета (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон) да си смени знака по прогресии. И ако се случи се случва само веднъж. Би трябвало да даде доста значителни промени.

При теб това, че Юпитер ще стане директен, също ще даде промени.  ;)

« Отговор #26 -: Септември 04, 2012, 03:21:08 pm »
При мен Сатурн смени знак и Плутон стана ретро - това за няма и месец. И не усещам някаква разлика.
Юпитер е станал директен когато съм бил на около 1 годинка

*

Anabell

• 2022
« Отговор #27 -: Септември 04, 2012, 03:24:10 pm »
При мен Сатурн смени знак и Плутон стана ретро - това за няма и месец. И не усещам някаква разлика

Какво ти управлява Сатурн по натал? Какви аспекти прави?
В кой знак е сега и диспозиторът му къде е и какво прави самият той? 

И от колко време е това ново положение (Сатурн е бавна планета)?

Достатъчно самонаблюдаваш ли се, или просто желаеш да обориш верността на астрологията?

« Отговор #28 -: Септември 04, 2012, 03:30:39 pm »
При мен Сатурн смени знак и Плутон стана ретро - това за няма и месец. И не усещам някаква разлика

Достатъчно самонаблюдаваш ли се, или просто желаеш да обориш верността на астрологията?

У4, квадрати с Венера, Уран, тригон 9 градуса с Нептун
От Лъв премина в Рак (от края на април). Луната е в 5 - тригони с Венера, Уран, Марс

*

Anabell

• 2022
« Отговор #29 -: Септември 04, 2012, 05:55:31 pm »

От Лъв премина в Рак (от края на април). Луната е в 5 - тригони с Венера, Уран, Марс

От 4 месеца ти е в Рак - какво очакваш да даде.  ;) Няма да стане толкова бързо, но ще си насочиш дълготрайния фокус към семейството. Тук Сатурн не е добре поставен, доста ще ти се наложи да си дисциплинираш най-първичните нужди.  ;)

Следи какво се случва у Вас. Домът ти, родът ти, дори връзката ти с града в който живееш - държавата, в която живееш.

« Отговор #30 -: Септември 04, 2012, 06:07:36 pm »

От 4 месеца ти е в Рак - какво очакваш да даде.  ;) Няма да стане толкова бързо, но ще си насочиш дълготрайния фокус към семейството. Тук Сатурн не е добре поставен, доста ще ти се наложи да си дисциплинираш най-първичните нужди.  ;)

Следи какво се случва у Вас. Домът ти, родът ти, дори връзката ти с града в който живееш - държавата, в която живееш.

Ок, мерси, ще наблюдавам

*

Anabell

• 2022
« Отговор #31 -: Септември 04, 2012, 06:08:34 pm »

Ок, мерси, ще наблюдавам
:08:

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #32 -: Септември 05, 2012, 04:14:18 pm »
Здравейте,

Моят Юпитер в момента е на 1,4 гр. в Стрелец и е съвпад с Натален Юпитер в 4 дом, който е ретро (направо си е на границата между Скорпион и Стрелец). Сега прогресивният е ретро и ще е ретро до Август 2013. В някакъв момент ще мине в Скорпион пак....

Ако ви интересува нещо, питайте ;)