Здравей Гост

Защо нямам приятелки

• 93 Отговора
  • 8145 Прегледи
*

Papy

• 4343
Защо нямам приятелки
« -: Февруари 20, 2012, 10:52:46 am »
Не искам пак да си слагам хороскопа
Никога не ми е вървяло с жените
А понякога човек има нужда от себеподобни, да се оплаче нещо, да сподели по женски...

На какво може да се дължи това?

П.П. Мъже приятели имам-нямам проблеми с тях

*

Lillie

• 30532
Re: Защо нямам приятелки
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2012, 11:10:31 am »
По мои наблюдения понякога Плутон на видно място в хороскопа или в конфигурация със светилата стеснява приятелския кръг, с течение на времето остават само най-доверените хора.

При теб има съвпад на Венера и Луна, макар и в съседни знаци (по сидерал са в един), това не би ли трябвало да прави общуването с жените по-лесно?
Разбира се, има значение и в коя накшатра попадат, твоите са в Мула - родените с такова влияние не са леки характери, но устойчиви и дълбоки, трудно е да ги опознаеш, не се разкриват лесно.

Но например, ако такъв съвпад е позициониран в Хаста или Читра, влиянието ще е друго. В Читра дава много приятелства, но повърхностни, такъв човек по-скоро търси не истински приятели, а почитатели, които да му се възхищават.

При мен Плутон е в 11 дом в т-квадрат със светилата, СЛВ също е в 11 дом. Привидно имам много "приятелства", т.е. по-скоро познанства, но духне ли лек бриз, цялата плява от повърхността бързо се очиства и остават една-две приятелки, рядко са повече. Мъжкото приятелство не причислявам към този списък, с тях винаги съм имала по-искрени и чисти отношения.

Докато пишех, се обади още една Мула.  :blink: Hm, имаш ли много приятелки?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2012, 11:17:27 am »
Лили, за пореден път ми прави впечатление-много си добричка :)
Ами общуване-лесно е ако искам-да
Ама истинско приятелство...не
И не е само до това, че аз трудно разкривам или че имам труден характер...

Едната умря, две са в чужбина от години, две ме намразиха, защото бях прекалено пряма-това е статистиката

Плутон силен-да-на асц

Повърхностни приятелства нямам-и с мъже

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2012, 11:18:55 am »
Венера/луна-сатурн нямам

Имам венера квадрат плутон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2012, 11:28:13 am »
Ама истинско приятелство...не
Едната умря, две са в чужбина от години, две ме намразиха, защото бях прекалено пряма-това е статистиката

И при мен е подобно положението.
Е, чак някоя да е починала или да ме "намрази", не. Всъщност сега се сещам, че имаше една такава, но "приятелството" бе от тийнейджърските ми години и краткотрайно, пуста женска завист.

Две от най-добрите ми приятелки са в чужбина, с тях не се виждам от години (бяхме като дупе и гащи), връзката прекъсна. За прямотата в женското приятелство е ясно, че не се цени особено, но си зависи и от човека насреща. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2012, 11:35:49 am »
Аз бях в такъв период до преди 2 год... и така като теб се чудех и питах... много приятели момчета имах. А имах само една приятелка.
От тия изброени аспекти по-горе нямам нито един.
За мен е било временно, предполагам период от 3-4 години.
Сега не е така... повече приятелки имам в обкръжението... мъжете зачезнаха.. а които са ми били по-близки, са далеч и сме изгубили контакт.. не е както преди.
Споко... от цялата работа... сега просто контактувам лесно с мъже. И на теб ще ти мине  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2012, 11:38:41 am »
Фрея-а дано. Какъв транзит го причини това?
Лили-къде и как са ти луната/венера?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2012, 11:43:54 am »

Докато пишех, се обади още една Мула.  :blink: Hm, имаш ли много приятелки?

Луната ми май беше в съзвездието Мула.

Като количество - не! Но като качество съм доволна.

Точно това си мислех за теб, че най-вероятно нямаш много приятелки, малко са, но качествени.
И не държиш да се харесаш на всички, да имаш сподвижници и да поддържаш привидно приятелски отношения.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2012, 11:45:18 am »
Hm-интересно-венерата на теб къде ти е? Аз понякога знам, че отсреща ме зомбират, ама ги оставям, защото имат нужда душиците-кво да ги правиш :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2012, 11:45:39 am »

Луна в Рак, Венера в Овен, нямат квадрат. Но може би и знаковият квадрат се усеща, знам ли...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2012, 11:49:22 am »

Чета, че се управлява от Кету - Южният Лунен Възел. Как се отработва това?

В Мула е Галактическият център, но тази накшатра има и деструктивна сила, зависи в каква посока ще я използваш. Ти много адекватно си я отработваш - дълбаене навътре, аналитичен подход, докато не стигнеш до "дъното", до "корена" на проблема, до причините за всички следствия.

При теб обаче Луната е в един знак с Юпитер по сидерал, където Юпитер е силен, така че влиянието е преобладаващо благоприятно, в 3 дом дава и хуманитарни способности, ти си ги имаш.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2012, 11:52:43 am »
Ами аз как да отработвам

« Отговор #12 -: Февруари 20, 2012, 11:54:05 am »
Не искам пак да си слагам хороскопа
Никога не ми е вървяло с жените
А понякога човек има нужда от себеподобни, да се оплаче нещо, да сподели по женски...

На какво може да се дължи това?

П.П. Мъже приятели имам-нямам проблеми с тях

На това, че си по-"активен", "мъжки" тип. Слънцето ти е Водолей, Луната ти е в Стрелец, Асцендента ти е Везни, Марс ти е в Близнаци. Това не е малко, както и погледите върху 7-ми дом, 7-ми от Луна, 7-ми от упр. на 7-ми и все виждам, че по партньори и по приятелство нещата се засичат и акцента пада върху Марс и Слънце ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2012, 11:58:27 am »
Papy, как е 11 дом и Сатурн спрямо него и управителя му?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2012, 12:00:03 pm »
и аз нямам. сатурн прави квадрат и половина с луната, в тригонални знаци са.

имах като бях ученичка и студентка, много. и все се разочаровах та накрая спрях въобще да влагам енергия в такива взаимоотношения. единственото ми обяснение е, че завиждат, ама пък може ли всичките?!? в мен нещо не е наред, но не знам какво. така или иначе след толкова много време и толкова много приятелства не съм получила това от което имам нужда, та съм се простила с желанието за женски приятелства.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #15 -: Февруари 20, 2012, 12:00:20 pm »
Фрея-а дано. Какъв транзит го причини това?

Ми знам ли.. единствения по-тежък транзит през този период, който ми се набива на очи е тр. Плутон в съвпад с АЦ и Нептун в 1ви дом. + че е правил квадрат със Слънце и Луна. Може и това да е...  Я виж при тебе на къде е?  :blink:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #16 -: Февруари 20, 2012, 12:03:18 pm »
Астрологични обяснения пост фактум винаги ще намерим, ако ги търсим целенасочено :blink:

Преди 10тина години ми се случи разрив с "най-добрата" ми приятелка от училище.

Тежко го изживях, но за нея беше по-тежко.

От тогава научих едно - приятелите са приятели по общи интереси, разликата с роднините е че ние ги избираме, избираме се взаимно. По качества.

И не е нужно с приятелите си да сме еднакви. Различните хора имат различни силни, и слаби страни.

Не можем да очакваме всичките ни приятели да изпълняват точен списък с наши очаквания - кое да разбират, как да постъпват и т.н. и т.н. в различни ситуации.

И ако към онзи момент ги знаех тези неща, най-вероятно:
1. нямаше да я допусна толкова близо до себе си
2. нямаше да се случи разривът, който се случи, защото просто нямаше да има толкова по между ни.

И всеки нов приятел, щом сме намерили допирни точки с него може да ни предложи частица обогатяване.

Хора, които казват за себе си: "аз нямам приятелки/ли", а аз имам в обкръжението си такива - по мое виждане обичайно са склонни да бъдат повече от уместното взискателни към другите, без оглед дали проявяват или не същата взискателност към себе си.

Има един будистки принцип, който в началото доста ме плашеше, но после започнах да приемам полезността му: "всеки човек е своя собствена вселена, и има своя собствена хармония, свои си вибрации, не е добре да очакваме от него да вибрира плътно на нашите, защото така взаимно ще си нарушим вселените.", а.к.а. -> добре е да спазваме здравословна взаимна дистанция във всеки един момент, към всяка чужда вселена.

Има и друга мъдрост, във връзка с горното, която е важна за приятелството: "насила лошо можем да направим, но добро никога".

"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #17 -: Февруари 20, 2012, 12:08:43 pm »
Иначе аз съм с Луна и Марс в Критика, Лагна и Раху в Читра.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Февруари 20, 2012, 12:17:25 pm »
Иначе аз съм с Луна и Марс в Критика, Лагна и Раху в Читра.

Аха, значи и ти си рахувица с марсово влияние.
При мен Раху е в Лагна, дава аспект на Луната и Марс, разположени в трикона домове.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #19 -: Февруари 20, 2012, 12:25:09 pm »
всички сте прави за нещо- добре че постнах- изяснява ми се
Хора, които казват за себе си: "аз нямам приятелки/ли", а аз имам в обкръжението си такива - по мое виждане обичайно са склонни да бъдат повече от уместното взискателни към другите, без оглед дали проявяват или не същата взискателност към себе си. 
- вярно е- взискателна съм - повечето жени говорят за : мъже, пари, дрехи, вуншен вид- диети, кг и т.н - не ми е интересно и нямам какво да им споделя- иначе ги разбирам
Според мен това, че мислиш, че те зомбират идва от квадратурата на Венера с Плутон. Ако пък има връзка и с Нептун, пак се потвърждава това за зомбирането.
-венерата ми няма аспект с плутон- не си мисля, че ме зомбират- ти го описа добре малко по-рано- оставам без енергия като си говоря с тях- ма много бързо се възстановявам- енергията не ми е проблем- и затова не ми се свиди- просто не ме провокират аз да си разкажа какво ми е, като обикновено на тях им е тежко. М/у другото наистина скорпионски реагираш :)

На това, че си по-"активен", "мъжки" тип. Слънцето ти е Водолей, Луната ти е в Стрелец, Асцендента ти е Везни, Марс ти е в Близнаци. Това не е малко, както и погледите върху 7-ми дом, 7-ми от Луна, 7-ми от упр. на 7-ми и все виждам, че по партньори и по приятелство нещата се засичат и акцента пада върху Марс и Слънце ;)
много вярно - ако реша в някой форум да се направя на мъж- никой няма дори да заподозре :) ама не би ли трябвало да се разбирам с "женския" тип - на принципа да се допълваме
Луна в Рак, Венера в Овен, нямат квадрат. Но може би и знаковият квадрат се усеща, знам ли...
ами, лили, как да те намразят с луна в рак- сигурно се грижиш за всички - друго си е луна в стрелец, дето си казва направо- и да не я питаш...
Може и това да е...  Я виж при тебе на къде е?  :blink:

плутон тия години ми се движи през иц - почва да се маха бавно-бавно...