Здравей Гост

Защо нямам приятелки

• 93 Отговора
  • 8169 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
Re: Защо нямам приятелки
« Отговор #20 -: Февруари 20, 2012, 12:26:47 pm »
Да, при мен телешкото сидреално струпване - Марс/Луна/Венера/Юпитер са в 9та дарма бхава. В Лагна, освен Раху е и Плутон...
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Февруари 20, 2012, 12:36:28 pm »
грешка - Hm - няма с нептун, с плутон има
за зомбирането- не ти разбирам въпроса?
има хора, които виждат врагове навсякъде - не съм от тях, даже напротив
а повечето хора обичат да се оплакват- стига да има кой да ги слуша- другия е като кошче за душевни отпадъци- на мен не ми пречи- просто това не ги прави МОИ приятели- иначе може да мислят, че съм им приятелка..

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Февруари 20, 2012, 01:58:20 pm »
Аз без хороскоп нищо не мога да кажа.
Самата аз съм зодия Водолей и имам много приятелки жени - основно Водолей и Близнаци, както и зодия Риби.
Луната ми е във Водолей, имам Близнаци на върха на 7-ми дом, а Меркурий и Венера са ми в Риби. На върха на 11-ти дом имам Скорпион-приятелствата ми са проверени с времето и са за цял живот. Като по-малка дружах все с маргинални някакви типове, но с времето това се изживя. Имам предвид циганчето от село, докато си ходех през ваканциите, най-голямата хулиганка на селото, с отритнатите в училище другарувах и с изоставащите ученици. нептун в 11-ти дом прави квадрат със светилата, а венера е в Риби. Бях доста състрадателна. сега отсявам хората, за които усещам, че се опитват да ме превърнат в кошче за душевни отпадъци. - такива, които са свикнали да се оплакват, но не искат да им се помогне и когато започваш да им даваш предложения как биха могли да променят нещата, те се разсейват и изведнъж загубват интерес към това, което им говориш.

А ти не изпитваш ли необходимост да дружиш с жени или те те отбягват?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Февруари 20, 2012, 02:06:56 pm »
честно казано с времето все по-рядко изпитвам...ама все пак- чак пък без една приятелка..
на другите жени по рождените дни-пълно с приятелки...на мойте- коч компания - добре, че си идват с гаджетата, та се вясва някоя и друга жена :)))

някак си не ми се получава "химията"
не обичам да се оплаквам, ама понякога (много рядко) ми се иска да кажа "тоя пък моя...така и така"
ама няма на кой :)

« Отговор #24 -: Февруари 20, 2012, 02:09:35 pm »
Аз имам 2-3  истински приятелки,доказали са се пред мен с времето.Иначе познати,дето мога да пия кафе с тях и да убивам време има доста.АЦ Водолей,Луна във Везни,К7 Лъв  :blink: А кафетата с приятелките не ги заменям,да се оплачем от мъжете,да обсъдим социалните новини из града  ;D Да "новинарстваме" общо взето  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #25 -: Февруари 20, 2012, 02:22:14 pm »
Ами общуване-лесно е ако искам-да

И не е само до това, че аз трудно разкривам или че имам труден характер...
Ами ти си си отговорила сама защо:)
или поне това е част от отговора.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #26 -: Февруари 20, 2012, 03:02:14 pm »
честно казано с времето все по-рядко изпитвам...ама все пак- чак пък без една приятелка..
на другите жени по рождените дни-пълно с приятелки...на мойте- коч компания - добре, че си идват с гаджетата, та се вясва някоя и друга жена :)))

не обичам да се оплаквам, ама понякога (много рядко) ми се иска да кажа "тоя пък моя...така и така"
Не ми звучи много странно и непознато - и аз в ученическите си години имах 1-2 приятелки и го намирах за съвсем достатъчно.
Мисля си, че е трудно да бъде спечелено твоето доверие. И от друга страна - ти имаш високи очаквания към една бъдеща приятелка. Според мен разковничето е, че можеш да получиш ответно само толкова, колкото си готова да дадеш. Колко можеш да дадеш в едно приятелство?

Сега имам 4-5 приятелки, но верни... Стигат ми за 100.
А-а-а, и аз не понасям много разговори от типа "дрехи-мъже - козметика". Малко е обидно за интелекта. Слава Богу, приятелките ми са интелигентни момичета.. :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Февруари 20, 2012, 03:05:39 pm »

Така, като те чета сама си противоречиш и защо обосноваваш това с липсата на жени край себе си. Мъжете ти - приятели също могат да бъдат много добри душеприказчици. Не си ли пробвала? Според мен имаш проблем със споделянето, а не с липсата на хора, пред които да се оплакваш. Ти пробвай - пък може и да се намери някой мъж, който да те изслуша. Приятелите са и за това.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #28 -: Февруари 20, 2012, 03:10:15 pm »
А-а-а, и аз не понасям много разговори от типа "дрехи-мъже - козметика". Малко е обидно за интелекта. Слава Богу, приятелките ми са интелигентни момичета.. :P
Тези неща не са ли част от живота на теб и приятелките ти, че да не ги обсъждате понякога?:)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Papy

• 4343
« Отговор #29 -: Февруари 20, 2012, 03:28:55 pm »
Тези неща не са ли част от живота на теб и приятелките ти, че да не ги обсъждате понякога?:)

всеки обсъжда всичко понякога :) въпроса е колко често имаш нужда да го правиш

стела - няма противоречие - мъжете просто слушат по друг начин- имаш проблем- те ти дават съвет/решение
жените слушат с емпатия, много по-емоционално и т.н

а иначе- всички сте прави- колкото искаш да дадеш- толкова и ще получиш
не бях се замислила колко искам наистина да споделя

явно да си добър астролог означава и да си много добър психолог, само със статистики не става...

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #30 -: Февруари 20, 2012, 03:35:13 pm »
Цитат
стела - няма противоречие - мъжете просто слушат по друг начин- имаш проблем- те ти дават съвет/решение
жените слушат с емпатия, много по-емоционално
и т.н

Не знам какви са ти наличните приятелства, а и се зачудих на каква възраст си всъщност, но това болднатото изобщо не е валидно при моите, и не се връзва с идеята ми за приятелство. Емпатията не е патент според пола. Както и умението да бъдеш приятел. Човек или има сърце, или не.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #31 -: Февруари 20, 2012, 03:38:18 pm »
мъжете просто слушат по друг начин- имаш проблем- те ти дават съвет/решение

Е, че какво по-хубаво – за пореден път чета, че съм мъж. ;D

На това, че си по-"активен", "мъжки" тип.

Точно, аз съм ян и всъщност приятелките, издържали проверката на времето, сериозна и дълга такава, от ученически години, са няколко и все от този тип също като мен. Каквото и да стане, дори разстояния да ни делят, все така близки оставаме. Имали сме периоди на раздяла поради обстоятелства, но и други на много голяма заедност, но това пак ще кажа нищо не значи за мен, в моите очи, в техните също, говорили сме за същото. Ние си оставаме приятели. Кафето, приказките за мъже са последното, което ни свързва.

Не съм фен на женската солидарност, а и като цяло не деля на полове, има си хора и хора.

Трусовете в отношенията ни са се дължали на различни етапи, през които преминаваме, но прямостта никога не е пречила, куртоазия не ни държи. Впоследствие през годините съм срещнала други, които чувствам близки, на които държа и независимо от предизвикателствата давам шанс и приемам, вече не режа крайно и смятам всеки заслужава възможност.

Без да се очаква от мен непременно подстрекаване в моменти на глупост. Както казва една от овенките близо до мен „не си ми приятелка, ако просто седиш с мен и ме оплакваш, докато търсим кусури на мъжа, а се надявам ти да ме сриташ и да се осъзная, ако прекалявам”.  Точно в това много си пасваме, моите очаквания и разбирания за приятелство са по-натурални и нережисирани , не напудрени и лишени от критика.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Февруари 20, 2012, 04:22:15 pm »
При мен "женските" приятелства са подложени на цикличност. Оцеляха само 2 приятелки..другото е по-задълбочени познанства.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 20, 2012, 04:39:57 pm »
При мен "женските" приятелства са подложени на цикличност. Оцеляха само 2 приятелки..другото е по-задълбочени познанства.

И при мен такава е тенденцията.
Имало е периоди в живота ми, когато съм имала повече приятелки, т.е. движила съм се в някаква компания, но повечето от тях са били другарчета за софра, купон, кафенце... Изпитанията, през които циклично преминавах, не пожалиха тези приятелства. Да не говорим за такива, които след като затвориш кранчето с услугите, сами изчезват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #34 -: Февруари 20, 2012, 10:38:41 pm »
Тоя вопъл защо си нямам приятелки не е ли до възраст? До към 29-30 си задавах тоя въпрос, че и страдах - виждала съм как ме разплакват, предават, използват, обезличават, сменят с някоя друга, как крият информация от мен и съзнателно си избрах да се развивам сама (не можех да си представя по време на следването да си губя времето с тях на кафе, вместо да си отида в Народна библиотека). Към 33 споделях с една бивша "приятелка", която реши, че щом споделям с нея - това може и да се заплаща, точно била медитирала по въпроса да й се посочи откъде да получава пари и аз съм й звъннала  ;D Все някакви такива странни случки с тия мои кандидат-прятелки  :-[ Точно тази ми каза, че имам проблеми с женската енергия, щом нямам приятелки. Позамислих се над това за женската енергия. Към настоящия момент имам много приятелки, но сме не само с общи емоционални, а и професионални интереси, работели сме заедно или съм се срещнала с тях покрай работата ми и точно, когато търся някаква важна информация, току някоя от тях ми пусне подходящ линк по темата - доволна съм от синхронността, която имам с тях. Някои ги имам от години и дори и да не сме се чували, знам, че винаги са насреща за емоционална подкрепа, ако ги потърся. Не съм отворена към нови приятелки, така че тези, които имам към настоящия момент са ми основно от периода след 30-те  :blink:
The only distance is that which we create!

« Отговор #35 -: Февруари 20, 2012, 10:48:06 pm »
По този повод. Добре, малко встрани. Защо тримата мускетари са само трима, а разбойниците на Али Баба - цели 40 парчета? "Един за всички, всички за един". Много малко хора разбират концепцията за истинско приятелство. Много по-лесно е да си лош, използвач, измамник, отколкото истински приятел. Аз нямам много приятели. Така ми е по-добре. ;)

« Отговор #36 -: Февруари 21, 2012, 01:05:48 am »
Истинското приятелството е нещо прекрасно, но ми се струва, че в днешно време особено при нас жените е мисия почти невъзможна... Много често приятелството се колебае между пържене във високотемпературни драми или тлеене, докато не угасне напълно. Рядко са тези, които продължават, въпреки всичко.

Освен всичко друго, което ми липсва едно от тях е и истинското женско приятелство, многооо... Чистото и искреното, което е далеч от лъжата, лошите помисли, и злобата. Там, където има душа и сърце преди всичко.

Но като че ли понякога е по-приятно да си сам със себе си, отколкото сам сред други... :rolleyes:

Плутон на трон по знак и дом, У9. Нептун в козирог на К11.

*

Divna

• 2478
« Отговор #37 -: Февруари 21, 2012, 04:21:42 am »
Никога не ми е вървяло с жените
А понякога човек има нужда от себеподобни, да се оплаче нещо, да сподели по женски...

На какво може да се дължи това?

П.П. Мъже приятели имам-нямам проблеми с тях

В кой знак е натално МЦ?

При мен е в Лъв и лично аз имам "мъжко" мислене, т.е. много леко общувам с мъжете, разбирам ги по-добре.

« Отговор #38 -: Февруари 21, 2012, 07:53:52 am »
май трябва да се запиташ - защо нямам желание да имам приятелки
венера/плутон има проблем с доверието и с допускането на хора до съкровенните тайни
тези хора преминават през много краш тестове,за да влязат в по-тесен кръг около ядрото,т.е ти

въпроса е защо нямам приятели,независимо от пола им,
чувствала ли се уязвима като споделиш своя тайна и след това довереният човек те предаде
и прощаваш ли му или той изчезва завинаги от списъка с познати,камо ли приятели
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #39 -: Февруари 21, 2012, 08:14:07 am »
Ми, да, разбира се, че говорим и за това. Но не това е основната тема на разговорите ни. ;)

Цитат
Истинското приятелството е нещо прекрасно, но ми се струва, че в днешно време особено при нас жените е мисия почти невъзможна... Много често приятелството се колебае между пържене във високотемпературни драми или тлеене, докато не угасне напълно. Рядко са тези, които продължават, въпреки всичко.

Romantica, не мога да се съглася с теб.
Всъщност в моите 4-5 приятелства най-важното е, че приятелките ми ще ме изслушат, без да се осъждат и ще си кажат мнението, без да се "цензурират". И това е което искам и очаквам. И насреща предлагам същото.

И понеже отношенията ни са доста откровени, смятам, че това е предпоставката за дълго приятелство. А-а-а, и чувството, че винаги ще получиш подкрепа от приятелките си, в каквато и да е ситуация. Какво повече е нужно?! ;)