Здравей Гост

Опозицията - среща със себе си чрез другите

• 162 Отговора
  • 31925 Прегледи
*

Рая

• **
  • 1094
Re: Опозицията - среща със себе си чрез другите
« Отговор #140 -: Септември 05, 2012, 08:51:10 pm »
както Анабел правилно беше забелязала, само Близнаците ги оправят тях  ;D

мдааааа, майка ми близнаци, 30 години изтърпя баща ми - телец.
аз след една година живот с него, вече като голям човек,  искам час по-скоро да си набия шута, нищо, че Луната ми е в Телец.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #141 -: Септември 05, 2012, 09:06:22 pm »
Добре де темата е хубава ,но аз например как трябва да си разбирам опозицията слънцето със северния възел .

*

Papy

• 4343
« Отговор #142 -: Септември 05, 2012, 09:07:15 pm »
Добре де темата е хубава ,но аз например как трябва да си разбирам опозицията слънцето със северния възел .

Че първо трябва да свършиш делата на южния

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #143 -: Септември 05, 2012, 09:22:18 pm »

Благодаря ти за отговора ще погледна за какво става на въпрос по южния възел .

*

Papy

• 4343
« Отговор #144 -: Септември 05, 2012, 09:24:35 pm »
Тия възли са ми много интересни
Имам чувството, че с тях, тежките транзити към личните и разглеждане на светилата, може да се обхванат основните събития в живота на човек

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #145 -: Септември 05, 2012, 09:34:01 pm »
Да може би си прав в момента при мен северния транзитира през последните градуси на моя пети дом питай ако се сещаш нещо и те интересува .

*

Papy

• 4343
« Отговор #146 -: Септември 05, 2012, 10:00:25 pm »
А прави ли аспекти

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #147 -: Септември 05, 2012, 10:52:07 pm »

То точно Слънцето ми като е в съвпад с южния възел - по делата на южния си ме влече изцяло, а тия дела на северния не са ми много ясни  :-[ Затова и все се ослушвам северния в 3-ти или в 4-ти дом ми е, понеже е откъм трети към четвърти ;D Ако следвам изцяло северния възел какво да правя с изявата на слънцето си, което му е в опозиция? Още търся по книгите някакъв отговор за подобна ситуация  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Papy

• 4343
« Отговор #148 -: Септември 05, 2012, 11:20:21 pm »
И аз много време търся, за сега мисля така:
Когато имаш планета съвпад с южен-още не си завършил нещата по него; за да започнеш нещата по северен, първо трябва да си начисто
Това са реални събирия/хора/ситуации, които ще си приличат и докато правиш едно и също, си стоиш където си. Не значи, че е лошо, може така да трябва

Кой може да каже що е то карма

*

Yaya

• 2265
« Отговор #149 -: Февруари 18, 2014, 01:38:04 pm »
Побутвам  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #150 -: Февруари 18, 2014, 02:11:24 pm »
И аз много време търся, за сега мисля така:
Когато имаш планета съвпад с южен-още не си завършил нещата по него; за да започнеш нещата по северен, първо трябва да си начисто
Това са реални събирия/хора/ситуации, които ще си приличат и докато правиш едно и също, си стоиш където си. Не значи, че е лошо, може така да трябва

Кой може да каже що е то карма

айде да ти помогна :)

за карма не знам, ама моя нептун в съвпад с ЮЛВ в 5. дом, в скорпион ми разказаха играта. Ооооообаче, най-накрая се осъзнах, слава богу и вече се опитвам да вкарвам и телеца по СЛВ :) и се оказва, че не е чак толкова зле :)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #151 -: Февруари 18, 2014, 07:36:26 pm »
Ако следвам изцяло северния възел какво да правя с изявата на слънцето си, което му е в опозиция? Още търся по книгите някакъв отговор за подобна ситуация  :blink:
В книгите има - Саспортас казва, че ако Слънцето е съвпад с Южния, това означава, че в предишни животи (който иска да вярва) човекът е работил по тези въпроси и сега има да доработва. Обикновено при транзити се повдигат въпросите за разрешаване. Ако е съвпад с Южния - овладяват се нови нива на стари умения и се включват таланти, които може би не са използвани. Или нов поглед върху стари ситуации. При транзитен съвпад със Северния трябва да се работи по тези чисто нови теми. Най-интересни са квадратите от тежки планети към нодалната ос, защото тогава трябва да се намери баланс между двете, да се интегрира опозицията. Имам точен рожден квадрат от Сатурн (както самия Саспортас), едно от най-гадните неща, с които може да се роди човек и при всеки транзит върху Сатурн или срещу него става много напечено, понякога направо въпрос на живот и смърт. Скоро ми предстои пак. Споменавам го, защото съвпад на Слънце с Южен възел изисква по същия начин интегрирането на оста, но интеграцията може би се случва по по-различен начин, не толкова напрегнат предполагам. Интеграцията, мисля, се случва не веднъж за винаги, а на няколко тласъка през живота, съобразно транзита на самата нодална ос и аспектацията от тежките планети.  Преразказвам обобщено.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #152 -: Февруари 18, 2014, 07:54:00 pm »
Ако следвам изцяло северния възел какво да правя с изявата на слънцето си, което му е в опозиция? Още търся по книгите някакъв отговор за подобна ситуация  :blink:
В книгите има - Саспортас казва, че ако Слънцето е съвпад с Южния, това означава, че в предишни животи (който иска да вярва) човекът е работил по тези въпроси и сега има да доработва. Обикновено при транзити се повдигат въпросите за разрешаване. Ако е съвпад с Южния - овладяват се нови нива на стари умения и се включват таланти, които може би не са използвани. Или нов поглед върху стари ситуации. При транзитен съвпад със Северния трябва да се работи по тези чисто нови теми. Най-интересни са квадратите от тежки планети към нодалната ос, защото тогава трябва да се намери баланс между двете, да се интегрира опозицията. Имам точен рожден квадрат от Сатурн (както самия Саспортас), едно от най-гадните неща, с които може да се роди човек и при всеки транзит върху Сатурн или срещу него става много напечено, понякога направо въпрос на живот и смърт. Скоро ми предстои пак. Споменавам го, защото съвпад на Слънце с Южен възел изисква по същия начин интегрирането на оста, но интеграцията може би се случва по по-различен начин, не толкова напрегнат предполагам. Интеграцията, мисля, се случва не веднъж за винаги, а на няколко тласъка през живота, съобразно транзита на самата нодална ос и аспектацията от тежките планети.  Преразказвам обобщено.

Смарта, много добре си го предала!  :clap:
Аз имам квадратура към оста от Марс и още не мога съвсем да си обясня, как точно да я тълкувам. По-точно, как точно квадратурата влияе на интегрирането на оста на практика. Лиз Грийн дава пример с такава квадратура, но не стига до тълкуването, за съжаление. Имам си и тригон/секстил от Плутон/Уран/Венера и съвпад от Нептун :) към оста - но най-неуловима за мен се оказва тази квадратура.
Въобще, как тълкувате наталните квадратури - да се отбягва този обмен или да се работи по него, независимо от трудностите?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #153 -: Февруари 19, 2014, 11:55:46 am »
Хепи, и аз имам квадрат на нодалната ос от Марс, само че с 2* орб. Сатурн е абсолютно точен, а Плутон - 5*. Целият стелиум прави квадрат на нодалната ос. Сигурно заради това усещам квадрата много силно по следния начин. Когато стелиумът се активира от транзит, настава едно такова време, в което нищо не може да продължи както е било по стария ред, а новото, което трябва да дойде е напълно неизвестно и ми изглежда много страшно. Изглежда страшно, защото ми показва ясно, че начините, по които съм се справяла до сега, вече няма да проработят, т.е. аз загивам. При това нито старото си отива веднага, нито новото идва бързо. Живеят едно върху друго в разкъсващо колебание, несигурност и страх от неизвестността, както и неяснота какво всъщност се изисква от мен. Това е съпътствано от нервен срив, невъзможност да се определи смисъла на всичко или на живота, външни ограничения (заради Сатурн), желание да действам и да се измъкна от ситуацията по-бързо в която и да е посока (Марс и Плутон), разкъсващи чувства, които тотално променят гледната ми точка (Плутон). Това се случи на първото сатурново възвръщане, понеже Сатурн си е с точен квадрат. В критичната ситуация инстинктът ми е по южния възел - Козирог - и това, което правя (погрешно в голяма степен), е че се стягам страшно много да "издържа" каквото е дошло, опитвам се да се боря сама, затварям се в черупката си, вместо да кажа истината за това, как се чувствам (което е по Северния в Рак), чувствам се уязвима, малоценна и несправяща се, губя радост от живота (Южен в 5 дом), което удвоява всякакви усилия от моя страна (безрезултатно, защото това е "още от същото", което всъщност трябва да се надрасне). На южния възел стои Венера, която естествено е в квадрат към стелиума, но управлява знака му. Взаимната рецепция помага вероятно (не знам как), но и спъва, защото на практика Венера (в Козирог) и Сатурн (във Везни) са така силно обвързани, че дори не могат да си въобразят някаква различна от обединеното си себе енергия, която да има друг подход. С тази Венера У2 на южния възел, разкъсващите ситуации винаги са обвързани с някакво сериозно финансово объркване, както и със ситуации, които са любовни или силно интимни (Венера и Южния са в 5 дом).

Пример: на първото връщане на Сатурн в стелиума, той най-напред достигна Марс - получих предложение за много престижна и добре платена работа в една от най-публичните фирми и започнах (Марс У8). След това Сатурн се върна върху себе си за първи път. Напрежението в работата ескалира до невъзможна степен. При достигането до Плутон взех решение, че не си струва, и по-късно напуснах. Венера У2 в 5 дом ме сблъска с много силна и властна жена в ролята на пряк началник, която имаше сериозен проблем с нервите. Отношенията ни бяха извънредно странни, защото ме допусна прекалено близо до себе си и споделяше най-интимни неща с мен, от което имах чувството, че психически сме любовници двете. В същото време това ме върна в рождения ми конфликт на трите квадратури на Венера, който най-напред се е случил с майка ми, с която сме били и донякъде още сме в странни отношения. Южния възел ми привлече заместваща авторитетна фигура, за да се освободя от нея. Напускането на работа ме вкара в дълъг период на безпаричие (Сатурн във 2 дом) и несигурност.

Сатурн не се върна повече на своя градус, но се застоя 3 месеца върху Спика, което донесе  финансови инжекции от родителското тяло, узаконяване на връзката, и изобщо на всякакви транзити върху Спика, която е набутана в стелиума ми, се случват такива неща - подаръци, късмет и хубави неща, които обаче не са си много на мястото, нещо като пир по време на чума, защото в момента, в който транзитната планета се дръпне от Спика, реалността на чумата се завръща. И така на Сатурн У5 върху Спика сключих брак, но това нито е било нужно, нито не знам... можеше и без това да се мине. По-скоро Спика действа в моя стелиум като катализатор на недовършени от миналото дела. Пак върху нея имахме голям ремонт, който се планираше от години. По-късно Сатурн се застоя на Плутон още два пъти в точен квадрат вече към Венера, но нодалната ос се беше събудила и изискваше промяна, придвижване от консервата на козирог по на север. Инстинктивно започнах да търся подкрепа от приятелите си, защото само тях имах по това време, така отидох към Северния възел в 11 дом. Те са ми като семейство, даже ги чувствам по-близки от кръвните роднини (Северния в Рак). Благодарение на тях оцелях през тези три години. Още изпитвам неудобство, че ги ангажирам със себе си, и се сдържам често да искам помощ, което е по Южния възел. Трудно ми е да приема, че на тях всъщност не им тежа и не им преча, а те се чувстват полезни, когато ме изслушват. В този период на напрежение получих няколко ангажимента за работа с групи (по 11 дом), Южният също е активен, напълних се с 3 работи, свързани с деца (5 дом). Седнах да си разглеждам положението на възлите, за да разбера наистина какво се иска от мен по карта, и забелязах, че Луната У11, която е управител на Северния възел, е в 5 дом. Така установих, че не мога да бягам и от Южния, а трябва да го развивам и него, но не както до сега. Способността да понасям, издържам и върша всичко сама, трябва да премине към много по-топли и близки отношения с хората, за да може вече по друг начин да се завърне в 5 дом, което да обогати и любовните ми отношения чрез способността да допускам човек до себе си. Това, в каква степен не допускам, ми е сравнително ново откритие и още го изследвам. По интересно е, че още 10 години преди да се случи тоя тежък транзит, аз работех по Северния възел без да си давам сметка и той ми беше много активен - участвах в групи (11 дом), вършех безвъзмездна работа за някакви колективни цели и чувствах хората в тези групи като семейство. Защо тогава се случи това преобръщане? Когато дойде транзита на Сатурн, аз напуснах тази група и почти напълно прекъснах контакти с тея хора. Участието ми в точно тази група беше обусловено от дефицит по Южния възел, защото в нея намирах "авторитет, който си струва" (Южен в Козирог) и аз изцяло се съобразявах с този авторитет. През преходния период няколко човека (вкл. две шефки) овакантиха трона на авторитета и това, което в крайна сметка се случи, че аз се освободих от авторитетите изцяло (смея да твърдя) и сега съобразявам живота и действията си на първо, на второ и на трето място само с моите нужди, най-истинските ми нужди (Северния в Рак). Отказах се да бъда заради одобрението на заместниците на родителите ми нещо, което не съм. А това, което съм, си го живея с удоволствие и когато на някой не му харесва, това не се превръща в мой проблем. Мисля, че така интегрирах оста към този момент от живота.

Днес логореята ми е активна. :) Приятно ми е, че нещата са така, като по учебник. В близко време ще имам опозиции към стелиума от прогресивната Луна и Уран, и тогава, когато се случи големият кръст, ще ви звънна пак да ви кажа как оживявам.  ;D
« Последна редакция: Февруари 19, 2014, 12:05:38 pm от Smarta »
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #154 -: Февруари 19, 2014, 03:12:50 pm »
Смарта, много ти благодаря за отделеното време и внимание да опишеш всичко това. Аз обаче сега ще си го разпечатам и ще трябва едно по едно да чета, че вие сте доста по-напред от мен! :)

Още веднъж,  :25:

и, естествено, късмет!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #155 -: Февруари 19, 2014, 06:05:08 pm »
Да го разпечаташ? ;D

« Отговор #156 -: Февруари 20, 2014, 07:35:25 am »
Да го разпечаташ? ;D

ооо, да, направих го - отидох вчера след работа на пицарийка, взех си биричка, пиле по китайски .... цигарките ..... и на спокойствие си го изчетох и изучих. :) С кеф !!!!

Приятен и усмихнат ден :)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #157 -: Февруари 20, 2014, 08:08:57 am »
Хепи, ти ме правиш хепи!  ;D Аз така чета книги. Почувствах се като "автор".  ;D Ама какъв автор съм аз... Боже!  ;D

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #158 -: Февруари 20, 2014, 09:37:42 am »
аз имам 2 опозиции в натала Марс - Слънце , която на моменти я осъзнавам ... като се запали огъня съм неконтрулируема, но се научих да си седя на дупето и да си повтарям "спокойно Марс е виновен"  ;D ;D ;D ;D
а за другата ми опозиция Луна (телец 4 дом) - Плутон ( скорпион 10) и двете са силни по знак ,  но не мога да осъзная как се проявяват в психиката ми, понякога изпадам в някоя крайна мисъл за смърт или нещо друго гадно  (което го отдавам на нея) и до там... :-\ :-\ :-\
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #159 -: Февруари 20, 2014, 09:59:30 am »
Хепи, ти ме правиш хепи!  ;D Аз така чета книги. Почувствах се като "автор".  ;D Ама какъв автор съм аз... Боже!  ;D

радвам се, че съм създала такова чувство - какво по-хубаво от това? :)

И защо да не си автор????? Ако ти харесва .....