Здравей Гост

.

• 113 Отговора
  • 14739 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Негативната Майка
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2012, 01:07:38 pm »
Според вас, по тази карта, девойката в какви отношения трябва да е с майката?

Според мен между родения и жените/майката ще има студенина, заради квадратът на Луна със Сатурн, а отношенията с бащата и мъжете по принцип ще са много сърдечни и щедри- Слънце в съвпад с Юпитер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #21 -: Февруари 22, 2012, 01:08:34 pm »

В отношенията винаги има две страни. В тази карта не можем да търсим отношения, а очаквания.
за отношения са ни нужни и двете карти, т.нар. синастрия.
Ето я синастрията  :unsure:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Февруари 22, 2012, 01:08:44 pm »

Нали стана въпрос за разпределянето на ролите в семейството. Едната сестра е взела ролята на майката, а другата на бащата.

Любопитно ми е дали сестрата, която е изявявала агресията си е случила на мъж и дали този мъж е бил тиха вода?

Точно така, в случая ролите са разпределени.
Майка им беше много дипломатична и хрисима жена, а бащата скандалджия.
Едната дъщеря се идентифицира с майката (и беше нейна любимка), а другата несъзнателно с бащата, макар че отричаше да прилича на някой от родителите (силно влияние на Водолей в картата).

По-агресивната сестра попада на много овладяни мъже, рядко са й повишавали тон, за физическа агресия да не говорим. Тя самата имаше проблем с овладяването на емоционалните сблъсъци и респ. с по-спокойните и по-овладяни в сравнение с нея хора.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #23 -: Февруари 22, 2012, 01:14:32 pm »

Според мен между родения и жените/майката ще има студенина, заради квадратът на Луна със Сатурн, а отношенията с бащата и мъжете по принцип ще са много сърдечни и щедри- Слънце в съвпад с Юпитер.
Връзката с баща е .... ами от четири години се виждат чат, пат и тя самата казва, че ходи да го вижда защото той няма да се сети.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #24 -: Февруари 22, 2012, 01:18:42 pm »
Hm, включих се в темата защото картата която пуснах е със съвпад на Луна и Плутон и мога да дам обратна връзка по нея. Ако смяташ, че не е за твоята тема, мога да махна постовете си .  ;)

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #25 -: Февруари 22, 2012, 01:37:24 pm »
Стела, права си, действителните ми родители не покриват идеала, който съм изградила в съзнанието си, но с времето се научих, ако не да ги харесвам напълно, то поне да ги приемам. При мен луната е в съвпад със слънцето на баща ми, а слънцето ми е в съвпад с луната на майка ми, и би трябвало да имам силна и безпроблемна връзка с тях, но често се оказвам буфера между двамата, и винаги е било така, от най-ранното ми детство.

Hm, има задушаващи майки, но има и деца, които не могат да се отскубнат от майките си, а дори и да го направят, дотолкова са свикнали с тяхното присъствие в живота си, че останат ли сами се изгубват и идва момент, в който отново се връщат при тях. Така че, нещата са взаимно свързани.

В горепосочените от Лили карти, Нептун може да се разглежда и като всеотдайност, грижовност и съпричастност към децата.
Защо майката да е жертва? И децата да я възприемат като жертва, а не като една всеотдайна майка, която е направила всичко по силите си, за да ги отгледа сама?

« Отговор #26 -: Февруари 22, 2012, 01:39:50 pm »
Какво мислите за майката на това дете?
Доста сложни отношения. Въпреки че има голяма любов и привързаност.

*

Divna

• 2478
« Отговор #27 -: Февруари 22, 2012, 01:48:55 pm »
Нареждам се на опашката,според вас добра връзка ли ще имаме с дъщеря ми  :blink:

Много взаимна любов и нежност. Възможни са проблеми от финансов характер. На нея ще й се харчи, а на теб няма да ти харесва.  ;D Според мен, в тази сфера ще са основните разногласията помежду ви.

ПП: Страхотно бебе! Да ти е жива и здрава и много да те радва, което неминуемо ще е така.  :blink:

« Отговор #28 -: Февруари 22, 2012, 01:58:26 pm »
Нареждам се на опашката,според вас добра връзка ли ще имаме с дъщеря ми  :blink:

Много взаимна любов и нежност. Възможни са проблеми от финансов характер. На нея ще й се харчи, а на теб няма да ти харесва.  ;D Според мен, в тази сфера ще са основните разногласията помежду ви.

ПП: Страхотно бебе! Да ти е жива и здрава и много да те радва, което неминуемо ще е така.  :blink:
Благодаря ти много Дивна  :wub: Много хубави думи,зарадва ме  :blink: А за харченето, туй да ни е проблема както се казва  :blink:  :P
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #29 -: Февруари 22, 2012, 02:02:53 pm »
а какво мислите за съвпада на СЛВ на детето с луната на майката? Кой какви уроци има да научава?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Февруари 22, 2012, 02:43:02 pm »
Защо майката да е жертва? И децата да я възприемат като жертва, а не като една всеотдайна майка, която е направила всичко по силите си, за да ги отгледа сама?

В горния пример майката не е жертва на децата или на който и да било друг, жертва е на собствения си избор, някои го наричат "обстоятелства".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #31 -: Февруари 22, 2012, 03:11:16 pm »
 Да видим ще съумея ли да съм обективна, детето има пълна свобода от страна на майката/тоест от моя страна/, обаче има уловка  :-[ , свободата е пълна но идеята е да се научи да поема отговорност.
Обичам си детето, но винаги съм искала да е самостоятелна, няма обсебване по нито един параграф. Смятам, че тя не е моя собственост а личност. Споделя всичко с мен, но не защото аз искам да ми дава отчет, когато се разведохме с баща и се загуби баланса, беше ми трудно да съм и майка и баща, тъ проведох един разговор с нея, относно това как не можем да си избираме родителите, но приятелите можем. Майка ще съм и винаги, но за мен ще е ценно ако ме избере за приятел.
Относно съвпадите, тя ми е споделяла, че ужасно ме ревнува от всички.
Аз не съм агресивна, но тя определено ме стряска с държанието си към нейните приятели. На моменти е рязка, не и пука как ще се почувства някой, право куме в очи и е пеперлива ... в това отношение няма нищо общо с мен.
Агресията я показа след като се разведохме с баща и.
« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 03:33:42 pm от Deter »

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #32 -: Февруари 22, 2012, 03:30:21 pm »
Имам познат, новолунна Везна. Светилата са в 12-ти дом, в съвпад с Плутон и АСЦ-та. Отношенията  с баща му и майка му са коренно различни. С баща си никога не се е разбирал, казва че е агресивен и груб, докато към майка си е изключително привързан. Как бихме могли да разграничим отношенията, когато и Слънцето, и Луната образуват еднакви аспекти?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #33 -: Февруари 22, 2012, 03:33:01 pm »
 Всъщност интересното е, че иска когато тя си е вкъщи и аз да съм по възможност. Не се съобразявам с това и желание, но като цяло ако ме няма ме проверява  ;D
За заместване на баща и дума не може да става, според нея тя си има един баща и това е.
Като казах ревнувала ме е от всички, имах точно това предвид. Сега се сетих, споделяла ми е, че една от моите приятелки я е приемала като втора майка/много пътувах и се шегувахме, че и е втора майка/ и нея я ревнуваше след като се омъжи почти не са контактували. :unsure:
Ще ме светнеш ли от де тази ревност?
Извинявам се, че пиша през големи интервали но нещо компа ми гасне, като свещ на вятър  :mellow:

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Февруари 22, 2012, 04:11:28 pm »
Имам познат, новолунна Везна. Светилата са в 12-ти дом, в съвпад с Плутон и АСЦ-та. Отношенията  с баща му и майка му са коренно различни. С баща си никога не се е разбирал, казва че е агресивен и груб, докато към майка си е изключително привързан.

Как бихме могли да разграничим отношенията, когато и Слънцето, и Луната образуват еднакви аспекти?

Аз и по-горе писах. По синастрията с действителните родители. Идеалът за баща и майка е заложен в нашата рождена карта, чрез аспектите на светилата. Действителните родители може да не оправдават нашите очаквания. Ако някой се разбира с единия родител повече, отколкото с другия, значи единият се доближава повече до неговия идеал - ключът е в синастрията.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #35 -: Февруари 22, 2012, 04:17:56 pm »
Няма такова нещо като " негативната" или " позитивната " майка  :mellow:
Всеки си е " избрал" както майката , така и детето и кармичните уроци,
през които следва да премине още преди да се роди...

Доколкото съм изучавала кармата на семейството ми, която не мога да кажа,
че е лека, защото е свързана с Плутон/Луна , но в синастрия между майка/дете
повтарящ се в различен вариант твърди аспекти.
Уверила съм се, че трябва да се обичаме само от " разстояние " и не е удачно
съвместно съжителство.
Изобщо има много синастрични варианти, при които
е добре децата да напускат семейството навреме и да живеят самостоятелно

Подкрепям с две ръце написаното от Мунлейди. В такова семейство една от основните ценности е да се научиш на независимост и самостоятелност.

Да и аз подкрепям това твърдение. С всичката вода, която имам в хороскопа си, ако имах майка като леля си или баба си, и до сега нямаше грам да съм се отделила от тях.  :P

У нас верно, е малко като на война - всеки си има територия и си я управлява, но за нищо не мога да разчитам на майка си, всичко си проверявам и действам сама. Абсолютно коренно различни като ритъм на живот, естетика, емоции, чувствителност, ВСИЧКО. Сякаш съм израснала без ОСНОВЕН женски модел, който да копирам, без да мисля (по Луна). Това ме е научило да съм адаптивна, да сменям моделите на поведение - да мисля, коя е най-удачната реакция, спрямо хората срещу мен, а не да го карам на емоции. Може Сатурн на асц. в квадрат с Луна, да се протълкува така.

Живяла съм с китайци, американци, българи, европейци и някак винаги сме намирали диалог. Никога не съм се карала със съквартиранти. Включително, с брат ми, с който отдавна не живеем заедно, винаги сме се разбирали, именно, защото съм се научила да си анализирам емоциите си, преди да ги изразя (и да ги обяснявам рационално).

Брат ми обаче не можа да издържи да живее у нас, майчините ми емоционални "неврози" го накараха още в гимназията да се изнесе (което не е типично за България).... ;)  При него Луната в Рак е в опозиция със Слънцето в Козирог.     
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Февруари 22, 2012, 04:23:31 pm »
а какво мислите за съвпада на СЛВ на детето с луната на майката? Кой какви уроци има да научава?

Може да означава и силна емоционална свързаност, но зависи как е поставена и аспектирана Луната.
Възелът се зарежда и попива съответната енергетика, неговата функция е да я фокусира, докато Луната отдава тази енергия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #37 -: Февруари 22, 2012, 04:30:58 pm »

Може да означава и силна емоционална свързаност, но зависи как е поставена и аспектирана Луната.
Възелът се зарежда и попива съответната енергетика, неговата функция е да я фокусира, докато Луната отдава тази енергия.

СЛВ на големият ми син е на АЦ (телец) и е в точен съвпад с моята Луна (7 дом), предвид това и аз така усещам нещата, в много отношения аз се уча от него, защото е най-разумният човек в семейството (стелиум в Близнаци). Но тази силна привързаност на моменти ме плаши, защото се усещам, че след време ще стана от тези майки, които няма да могат да пуснат птичето да отлети.

Луната на малкият ми син е на крачка от 12-ти дом и е козирожка, но пък е само положително аспектирана. Той е толкова свободолюбив и независим, че и колкото и да искам с него не мога да постигна тази близост, която имам с баткото му.

Не е по темата, но ми е интересно къде в картите им да търся аспекти на това, че ще израснат без баща?

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Февруари 22, 2012, 04:34:22 pm »

Роденият, на когото е Луна е учител за този, на когото е възела, защото по СЛВ са неусвоените опитности, нашата посока на усъвършенстване и придобиване на нов опит. Човекът със СЛВ ще се учи от този, на когото е луната. Аз и бившия ми приятел имахме такава връзка - моя Луна и Слънце в съвпад с негов СЛВ.
« Последна редакция: Февруари 22, 2012, 04:40:07 pm от Stella »

« Отговор #39 -: Февруари 22, 2012, 04:39:11 pm »
Нали квадрат между светилата показвал това.До сега наблюдавам,че при повечето хора с напрегнат аспект между Луна и Слънце родителите са разделени. Включително и при мен  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.