Здравей Гост

.

• 113 Отговора
  • 14735 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Негативната Майка
« Отговор #40 -: Февруари 22, 2012, 04:41:30 pm »
Нали квадрат между светилата показвал това.До сега наблюдавам,че при повечето с напрегнат аспект между Луна и Слънце е така  ;)

Не е задължително, но е едно от показанията, за това, че родителите не се разбират. Даже и да няма официален развод, може да има раздяла или разделяне на сферите на влияние.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #41 -: Февруари 22, 2012, 04:41:56 pm »
Нали квадрат между светилата показвал това.До сега наблюдавам,че при повечето с напрегнат аспект между Луна и Слънце е така  ;)

Не е задължително, но е едно от показанията, за това, че родителите не се разбират. Даже и да няма официален развод, може да има раздяла или разделяне на сферите на влияние.

Точно, моите родители са разделени от години,но не са разведени  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #42 -: Февруари 22, 2012, 04:42:26 pm »
аз имам квадрат между Слънце и Луна, родителите ми действително не се разбираха, но се разведоха чак след 30г брак, когато и аз, и сестра ми вече бяхме напуснали семейното гнездо.
Моите деца нямат аспект между светилата, ако не брои новолунието на големият ми син, но дори и Слънцето и Луната да са в един знак, няма съвпад между тях.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 22, 2012, 04:51:23 pm »
За някои силно ранени Слънца понякога е за предпочитане да израснат без баща (или да не го познават) от директния сблъсък с него. Но си зависи от цялата карта, де.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #44 -: Февруари 22, 2012, 05:06:49 pm »
да, да, наясно съм, че за да се даде компетентен отговор е нужно да се разгледа цялата карта, но не ми се иска да ги споделям.

Хм, нямат нищо от изброените в 12 дом.
- имат управител на 12-ти дом Сатурн, който е в 6-ти /лъв/, управител на 12-ти Марс, който е в 4-ти.
- слънцето на единия е в опозиция на Плутон, а на другия - квадрат със Сатурн, другите аспекти на слънцата са положителни.
- и на двамата марс е в рак, а слънцето във 2-ри дом.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #45 -: Февруари 22, 2012, 05:17:56 pm »
да, да, наясно съм, че за да се даде компетентен отговор е нужно да се разгледа цялата карта, но не ми се иска да ги споделям.

- имат управител на 12-ти дом Сатурн, който е в 6-ти /лъв/, управител на 12-ти Марс, който е в 4-ти.
- слънцето на единия е в опозиция на Плутон, а на другия - квадрат със Сатурн, другите аспекти на слънцата са положителни.

Значи единият има знак Козирог на върха на 12-ти дом, а другия има знак Овен?

Първото само по себе си може да е достатъчно.

Този, който има Овен на върха на 12-ти дом има ли Марс в аспект със Слънцето или Сатурн?

Марсът му е неаспектиран мажорно, има минорен аспект със слънцето и е в един знак със сатурн, но не са в съвпад.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Февруари 22, 2012, 05:22:04 pm »
Пак ще повторя - слагайте астероидите Деметра и Персефона в картите, които слагате тук.

Влиянието на тези два астероида ли изследваш?

Всяко нещо в хороскопа, вкл. в отношенията родител-дете, може да бъде изведено от влиянието на планетите, техните позиции и аспекти в картата, без да включваме астероиди. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #47 -: Февруари 22, 2012, 05:28:43 pm »
слънцето не е овен, а АЦ е неизвестен.
но с какво един неаспектиран марс в 4-дом, който управлява 12-ти дом е показател? и фактор ли е 4-ти дом, неговите управители и аспекти, за разрива в едно семейство? но това е друга тема, ако има желаещи да дискутират мога да пусна такава тема и да търсим причините от астрологична гледна точка.
аз трябва да изчезвам, ще продължим дискусията друг път. ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Февруари 22, 2012, 05:31:24 pm »

Значи единият има знак Козирог на върха на 12-ти дом, а другия има знак Овен?

Първото само по себе си може да е достатъчно.
Този, който има Овен на върха на 12-ти дом има ли Марс в аспект със Слънцето или Сатурн?

Не е достатъчно. Не търси под "вола теле". 12-ти дом няма нищо общо нито с бащата, нито с майката. Родителската ос е 4-10 дом. Светила в 12-ти дом могат да говорят за липса на родители в ранно детство или детето да е отгледано в дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #49 -: Февруари 22, 2012, 05:33:27 pm »
карта на една жена,  която живее заради децата си, постоянно им помага, гледа и техните деца. Всичко, което прави й носи огромно удовлетворение и не й тежи.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #50 -: Февруари 22, 2012, 05:34:28 pm »

Не е достатъчно. Не търси под "вола теле". 12-ти дом няма нищо общо нито с бащата, нито с майката. Родителската ос е 4-10 дом. Светила в 12-ти дом могат да говорят за липса на родители в ранно детство или детето да е отгледано в дом.

Ако светилата управляват дома, тогава може. Сигурно това важи и за Сатурн като управител на този дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Февруари 22, 2012, 05:34:35 pm »
Ако Слънцето или Луната е в 12 дом, ще има отношение към бащата и респ. майката.
Иначе за "родителската ос" съм напълно съгласна, вкл. и планети в Рак/Козирог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #52 -: Февруари 22, 2012, 05:36:52 pm »
карта на една жена,  която живее заради децата си, постоянно им помага, гледа и техните деца. Всичко, което прави й носи огромно удовлетворение и не й тежи.

Понеже 12-ти дом е в Лъв, какви са отношенята на тази жена с нейния баща?

Понеже има Венера в 12-ти дом, тя самата има ли някакъв артистичен талант и нейните родители да са имали, но да не са развили артистичния си талант?

И понеже има Плутон в 12-ти дом, да и се е случило нещо особено, докато майка и е била бременна с нея?

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Февруари 22, 2012, 06:25:20 pm »

Ако светилата управляват дома, тогава може. Сигурно това важи и за Сатурн като управител на този дом.

Да, допускам някои уроци, като принудителна самота и изолация от родителите да се изживяват със светила като управители на 12-ти дом, но пак зависи как са аспектирани. А Сатурн защо го свързваш с родителите? Сатурн е Свръх-Аза.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #54 -: Февруари 22, 2012, 06:45:03 pm »

Да, допускам някои уроци, като принудителна самота и изолация от родителите да се изживяват със светила като управители на 12-ти дом, но пак зависи как са аспектирани. А Сатурн защо го свързваш с родителите? Сатурн е Свръх-Аза.

Защото той може да представлява някой от родителите. А може да представлява и дядо и баба.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #55 -: Февруари 22, 2012, 07:21:59 pm »
Стигнах до извода, че знакът и аспектацията на Луната често показват опитността, която можем да изживеем в отношенията с майката, необходима за нашето развитие и изграждане като личности (и в синхрон с нашата карма).

Да, често затова и нейният образ се възприема по индивидуален начин от нас, но то така е и с всички отношения. Има го и това обаче, че майката не може и с двете си деца да бъде "еднаква", това важи и за всеки родител, спойката при всеки и по между им съвсем не е универсална.

Стелла, тоест ти по светилата тълкуваш само нашия идеал? В моята карта примерно добре се описват и самите им роли като родители, спрямо мен. А и може ли да я има само представата и тя да се разминава, след като предполагаме потенциала за всичко това си е заложен като реален да присъства? Как разсъждаваш? Защо може да не се прояви и да остане само на ниво наше очакване?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Февруари 22, 2012, 07:25:48 pm »
Ей, сега гледам "Черешката на тортата" и Нона Йотова казва, че е изключително привързана към майка си, че семейството за нея е много важно и е възпитавана с много любов.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Февруари 22, 2012, 07:26:52 pm »
Според мен светилата показват нашата представа за родителите (и енергиите "ян" и "ин"), докато за истинското лице и същност на родителя можем да съдим по неговия радикс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Февруари 22, 2012, 07:29:31 pm »
Ей, сега гледам "Черешката на тортата" и Нона Йотова казва, че е изключително привързана към майка си, че семейството за нея е много важно и е възпитавана с много любов.

Да, интересно, а двете светила са в твърд аспект със Сатурн, май не е масово приложима теорията за Сатурн и "условната" любов. Но каква ли песен щеше да пее, ако съвпадът Луна/Сатурн беше в квадрат с Марс или Плутон? Дори да е имало проблем, не вярвам обаче да му дава публична гласност в медиите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Февруари 22, 2012, 07:40:32 pm »
Стигнах до извода, че знакът и аспектацията на Луната често показват опитността, която можем да изживеем в отношенията с майката, необходима за нашето развитие и изграждане като личности (и в синхрон с нашата карма).

Да, често затова и нейният образ се възприема по индивидуален начин от нас, но то така е и с всички отношения. Има го и това обаче, че майката не може и с двете си деца да бъде "еднаква", това важи и за всеки родител, спойката при всеки и по между им съвсем не е универсална.

Стелла, тоест ти по светилата тълкуваш само нашия идеал? В моята карта примерно добре се описват и самите им роли като родители, спрямо мен. А и може ли да я има само представата и тя да се разминава, след като предполагаме потенциала за всичко това си е заложен като реален да присъства? Как разсъждаваш? Защо може да не се прояви и да остане само на ниво наше очакване?

Да, светилата показват нашия идеал за родители. Ние родителите си не избираме,  но проектираме някакви очаквания, спрямо тях. От различията между нашия и техния радикс идват проблемите в семейството. Т.е. синастрията е водеща по отношение на взаимоотношенията. Този идеал ние проектираме след време върху търсения мъж или жена. Аз съм жена, ще се проявявам като родител, спрямо качествата на Луната си и ще търся мъж с качествата на Слънцето си, за да създадем "идеалното семейство". С луна във водолей, аз си представям майката като независима и такава, която възпитава детето си да става самостоятелно и да стои здраво на краката си. С Луна във Водолей майката не може в никакъв случай да бъде обсебваща и властна. Тя трябва да бъде състрадателна, заради квадратът с Нептун и да бъде материално стабилна, заради съвпада със Слънцето във 2-ри дом. Майката и бащата трябва да бъдат като едно цяло. / Родителите ми не се разбираха и се разведоха, когато станах на 16 години/.

За съжаление, майка ми в реалния ми живот няма нищо общо с Водолея, нито с Рибите /квадрата с Нептун/. Тя има Луна в Овен. По зодия е стелиумен Лъв - Слънцето е в съвпад със Сатурн и Плутон в квадрат с Юпитер в Скорпион.

Нооо, нейната луна има секстил с Уран. ;D