Здравей Гост

.

• 113 Отговора
  • 14750 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Негативната Майка
« Отговор #60 -: Февруари 22, 2012, 07:51:03 pm »
Stella, при теб Слънце е във Водолей, което само посебе си говори, че си родител, който не е "задушавал" детето си. Давала си му свобода на действия и свободна воля.

ПП: 5ти дом охарактеризява децата ни, както и Слънце (мунданен управител на 5ти дом). При мен Слънце е в 11 дом (мунданно Водолейско).  ;)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #61 -: Февруари 22, 2012, 07:54:22 pm »

С луна във водолей, аз си представям майката като независима и такава, която възпитава детето си да става самостоятелно и да стои здраво на краката си. С Луна във Водолей майката не може в никакъв случай да бъде обсебваща и властна. Тя трябва да бъде състрадателна, заради квадратът с Нептун и да бъде материално стабилна, заради съвпада със Слънцето във 2-ри дом. Майката и бащата трябва да бъдат като едно цяло. / Родителите ми не се разбираха и се разведоха, когато станах на 16 години/.

За съжаление, майка ми в реалния ми живот няма нищо общо с Водолея, нито с Рибите /квадрата с Нептун/. Тя има Луна в Овен. По зодия е стелиумен Лъв - Слънцето е в съвпад със Сатурн и Плутон в квадрат с Юпитер в Скорпион.

Нооо, нейната луна има секстил с Уран. ;D

Аз смятам, че твоята майка не е била доволна от теб. Отричала е твоята индивидуалност. Така ли е? Може и да е обратното - баща ти да е отричал женското у теб. Може баща ти да те е подценявал като жена.

Това го реших от твоята карта, не от нейната.

*

Divna

• 2478
« Отговор #62 -: Февруари 22, 2012, 07:54:49 pm »
а какво мислите за съвпада на СЛВ на детето с луната на майката? Кой какви уроци има да научава?

Детето помага на майката за нейния духовен еволюционен растеж. Благодарение на детето си, тя ще опознае по-добре вътрешния си душевен свят.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Февруари 22, 2012, 08:01:49 pm »
С луна във водолей, аз си представям майката като независима и такава, която възпитава детето си да става самостоятелно и да стои здраво на краката си. С Луна във Водолей майката не може в никакъв случай да бъде обсебваща и властна. Тя трябва да бъде състрадателна, заради квадратът с Нептун и да бъде материално стабилна, заради съвпада със Слънцето във 2-ри дом. Майката и бащата трябва да бъдат като едно цяло.

Може би по-скоро ти самата си такъв тип майка, успяла си да реализираш твоя "идеал" в отношенията с детето, а не майка ти да е била такъв тип родител.

Същото важи и за моята Луна в Рак. Майка ми определено не беше въплъщение на "грижовното рачешко", а на тоталния индивидуализъм и егоцентризъм, затова лунната страна на отношенията майка-дете изразявам аз (с хора, на които държа), макар и да нямам все още деца.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #64 -: Февруари 22, 2012, 08:05:53 pm »
Много интересно и в картите от Лили, майката няма толкова напрегната Луна, колкото дъщерята. :unsure:
В тази на сина очаквах при Слънцето по някакъв начин да е по-хард застъпен елемент на семейния пъзел.
Нейният квадрат Слънце/Сатурн при него е секстил вече. Въпреки малкото трудни на пръв поглед аспекти, не излъчва да е самата хармония тази карта. То може би и Марс-а стига в случая.

Данни на бащата имаш ли? Дъщерята дали и тя от там нещо не прихваща като планетни положения?   

И ние сме така, майка е със секстил, аз обаче с квадрат. ;D

Като цяло явно моят идеал тогава съвпада с нейната роля, така излиза при мен. Иначе съм съгласна с основното, което казваш. Допускам, че до някаква степен се описват и възможните предизвикателства и детайли от отношенията дори и без синастрия.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Февруари 22, 2012, 08:11:19 pm »

С луна във водолей, аз си представям майката като независима и такава, която възпитава детето си да става самостоятелно и да стои здраво на краката си. С Луна във Водолей майката не може в никакъв случай да бъде обсебваща и властна. Тя трябва да бъде състрадателна, заради квадратът с Нептун и да бъде материално стабилна, заради съвпада със Слънцето във 2-ри дом. Майката и бащата трябва да бъдат като едно цяло. / Родителите ми не се разбираха и се разведоха, когато станах на 16 години/.

За съжаление, майка ми в реалния ми живот няма нищо общо с Водолея, нито с Рибите /квадрата с Нептун/. Тя има Луна в Овен. По зодия е стелиумен Лъв - Слънцето е в съвпад със Сатурн и Плутон в квадрат с Юпитер в Скорпион.

Аз смятам, че твоята майка не е била доволна от теб. Отричала е твоята индивидуалност. Така ли е? Може и да е обратното - баща ти да е отричал женското у теб. Може баща ти да те е подценявал като жена.
Това го реших от твоята карта, не от нейната.

Какви ги говориш ти? за толкова години присъствие в този форум едно аргумантирано умозаключение не съм прочела от тебе?

Баща ми е зодия Близнаци. Неговото Слънце е в тригон с моите светила. Неговата Луна е в съвпад с моя Юпитер в Рак и застава на големия ми воден тригон. Аз бях "Слънцето на татко".
Какво смяташ ти, не е важно.

Ако търсиш негативното /което личи от формулировката на загавието/ търси го в своето собствено семейство/.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #66 -: Февруари 22, 2012, 08:14:24 pm »
Същото важи и за моята Луна в Рак. Майка ми определено не беше въплъщение на "грижовното рачешко"

Тя твоята има и аспекти, което доочертава, но...аз и друг път съм ти споделяла, в моя кръг от познати се срещат доста Рачешки Луни. Нито една не може да се похвали с добри отношения с майката. Да, винаги е значима тя, оказва влияние някакво сериозно, има интензитет, трудно отделяне, дори за мъж да се касае, нооо нито един от притежателите не говори с лекота за тази връзка и за грижовност. Ако е налице, се касае по-скоро за обсебване, посочено от Хело, заради прекаленост, но и на подсъзнателно ниво, което на една определена възраст става по-явно и се преодолява, евентуално.   

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Февруари 22, 2012, 08:17:30 pm »
Същото важи и за моята Луна в Рак. Майка ми определено не беше въплъщение на "грижовното рачешко"

Тя твоята има и аспекти, което доочертава, но...аз и друг път съм ти споделяла, в моя кръг от познати се срещат доста Рачешки Луни. Нито една не може да се похвали с добри отношения с майката. Да, винаги е значима тя, оказва влияние някакво сериозно, има интензитет, трудно отделяне, дори за мъж да се касае, нооо нито един от притежателите не говори с лекота за тази връзка и за грижовност. Ако е налице, се касае по-скоро за обсебване, посочено от Хело, заради прекаленост, но и на подсъзнателно ниво, което на една определена възраст става по-явно и се преодолява, евентуално.   

Много е странно, че Луната в Рак се свързва с най-грижовната позиция. Ракът в никакъв случай не е най-грижовния знак. Късно се женят, остават стари моми и ергени. Не обичат да споделят, трупат и се презапасяват със собственост и не обичат да си дават нещата. Според мен знакът Рак се грижи най-добре за собственото си оцеляване. Не зная кое е онова нещо, което е наложило мнението, че това е най-семейния знак. Практиката сочи съвсем друго.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #68 -: Февруари 22, 2012, 08:20:12 pm »
С луна във водолей, аз си представям майката като независима и такава, която възпитава детето си да става самостоятелно и да стои здраво на краката си. С Луна във Водолей майката не може в никакъв случай да бъде обсебваща и властна. Тя трябва да бъде състрадателна, заради квадратът с Нептун и да бъде материално стабилна, заради съвпада със Слънцето във 2-ри дом. Майката и бащата трябва да бъдат като едно цяло.

Може би по-скоро ти самата си такъв тип майка, успяла си да реализираш твоя "идеал" в отношенията с детето, а не майка ти да е била такъв тип родител.

Същото важи и за моята Луна в Рак. Майка ми определено не беше въплъщение на "грижовното рачешко", а на тоталния индивидуализъм и егоцентризъм, затова лунната страна на отношенията майка-дете изразявам аз (с хора, на които държа), макар и да нямам все още деца.
Интересно, аз имам позната със Слънце в Телец и Луна в Близнаци. Наистина нейната майка няма нищо общо с Близнаци - Козирог е, много отговорна, голям моралист. А моята позната изразява Близнашката си Луна в отношението си към нейните деца - дала им е голяма свобода, но и за себе си изисква такава и т.н.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

sunrain

• 6710
« Отговор #69 -: Февруари 22, 2012, 08:22:30 pm »
Практиката сочи съвсем друго.

Абсолютно, моите впечатления на сто процента това го потвърждават. В началото си беше шокиращо откритие.

*

Papy

• 4343
« Отговор #70 -: Февруари 22, 2012, 08:22:57 pm »

Много е странно, че Луната в Рак се свързва с най-грижовната позиция. Ракът в никакъв случай не е най-грижовния знак. Късно се женят, остават стари моми и ергени. Не обичат да споделят, трупат и се презапасяват със собственост и не обичат да си дават нещата. Според мен знакът Рак се грижи най-добре за собственото си оцеляване. Не зная кое е онова нещо, което е наложило мнението, че това е най-семейния знак. Практиката сочи съвсем друго.

тъкмо щях да напиша-това с рака е абсолютен мит наистина- само за оцеляването да допълня- понякога е и за собствените си емоции- ако те са наранени- нищо няма значене- може камъни да валят

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Февруари 22, 2012, 08:26:59 pm »
Данни на бащата имаш ли? Дъщерята дали и тя от там нещо не прихваща като планетни положения?   

Знам, че е априлски Овен и 55ти набор, но не съм сигурна за точната дата, за час да не говорим.
Дъщерята му е одрала кожата, много прилича на него, но по характер чак толкова не, макар че и мекота не й е особено присъща. От оня тип хора е, за които може да се каже "Привидно сме приятели, но аз си гоня интереса". Както казах, за нея най-важен е нейният комфорт (има доста "липси" от детството, най-вече в материалната сфера).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Февруари 22, 2012, 08:30:13 pm »

тъкмо щях да напиша-това с рака е абсолютен мит наистина- само за оцеляването да допълня- понякога е и за собствените си емоции- ако те са наранени- нищо няма значене- може камъни да валят

Имам реален пример за наистина грижовна майка - Слънце в Рак и Луна в Овен.
Но не е грижовна до там, че да изпада в зависимост от децата. Има силно подчертан огнен акцент при нея - Луна в Овен, съвпад Венера-Марс-Уран в Лъв (в квадрат с Юпитер), труден характер.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Февруари 22, 2012, 08:30:46 pm »
а какво мислите за съвпада на СЛВ на детето с луната на майката? Кой какви уроци има да научава?

Детето помага на майката за нейния духовен еволюционен растеж. Благодарение на детето си, тя ще опознае по-добре вътрешния си душевен свят.

Дивна, смятам, че не е така. Не може детето да помага на майката, защото по СЛВ са новите, непридобити все още опитности. То се учи, чрез майката. Ако ЮЛВ на детето беше в съвпад с майчина планета - тогава може да помага на майката, защото по ЮЛВ са придобитите в минали животи опитности, които са пренесени в този живот.

*

Divna

• 2478
« Отговор #74 -: Февруари 22, 2012, 08:36:30 pm »

Луната ми добре кореспондира с рачешките Луни и следователно имам доста познати с Луна в Рак. Луна там е на трон, но показва (при познатите ми) не дотам приятни отношения конкретно с майката, а при някой дори липсват такива (с рожденната майка). Една част от познатите ми притежатели на Луна в Рак са израстнали с осиновители, имам случай и с майка, която се самоубива ... и т.н.

*

Papy

• 4343
« Отговор #75 -: Февруари 22, 2012, 08:38:09 pm »

Имам реален пример за наистина грижовна майка - Слънце в Рак и Луна в Овен.
Но не е грижовна до там, че да изпада в зависимост от децата. Има силно подчертан огнен акцент при нея - Луна в Овен, съвпад Венера-Марс-Уран в Лъв (в квадрат с Юпитер), труден характер.

раците (слънца/луни) според мен трябва да са "разсеяни" дори и от негативен аспект, за да се изразят по по-добрия начин- не знам защо е така- иначе буквално потуват в емоциите си

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Февруари 22, 2012, 08:50:13 pm »
Дивна, а забелязвала ли си кои декади на знака преобладават при такива Луни? Първите две, особено по в началото?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #77 -: Февруари 22, 2012, 09:04:54 pm »
Дивна, а забелязвала ли си кои декади на знака преобладават при такива Луни? Първите две, особено по в началото?

Забелязала съм дори градусите м/у 4* и 6* в Рак

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Февруари 22, 2012, 09:22:48 pm »
За мен Ракът е най-капризния знак, податлив на движението на луната, той си следва своя лунен ритъм и трудно може да бъде изваден от него, а стори ли го и се разболява. Трудно издържа на стресови ситуации и не може да понася промените. Кардинален знак, но трудно адаптивен. По-скоро светът трябва да се върти около него. 

*

Divna

• 2478
« Отговор #79 -: Февруари 22, 2012, 09:25:23 pm »

Дивна, смятам, че не е така. Не може детето да помага на майката, защото по СЛВ са новите, непридобити все още опитности. То се учи, чрез майката. Ако ЮЛВ на детето беше в съвпад с майчина планета - тогава може да помага на майката, защото по ЮЛВ са придобитите в минали животи опитности, които са пренесени в този живот.

Стела, СЛВ - това е "пътят на живота", това, което трябва да бъде направено, за да се реализира еволюцията на душата. Това е една непозната територия и в случая с поведението си, детето със СЛВ неосъзнато ще помогне на майката (СЛВ върху Луна в синастрията) да намери своя душевен конфорт.
Иначе съм съгласна. За Луна е много по-подходящо да е в съвпад с ЮЛВ , защото северния показва нуждата на Луната да работи отново върху миналото.