Здравей Гост

.

• 36 Отговора
  • 4631 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
.
« -: Февруари 24, 2012, 08:28:03 am »
.

« Последна редакция: Април 21, 2012, 09:27:05 pm от Hm »

*

AH

• 2201
Re: Астро-задача
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2012, 08:44:55 am »
Хитър Петър - на Меркурий, а може и на Слънцето, защото чувството за хумор има пряко отношение към Слънцето

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2012, 09:26:16 am »
Малкият Мук - Меркурий
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2012, 09:31:46 am »
Хензел и Гретел - уроци - съвпад на Сатурн и Плутон  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2012, 10:15:19 am »
Сладките неща са по Венера и Юпитер. Не въвеждай хората в заблуждение. А като търсим само един планетарен принцип, значи аспектът на луната с Плутон става безпредметно да го коментираш.

ПП. Транзитен Нептун ми е върху Меркурий, така че още веднъж си помисли преди да кашеш, че съм ти ядосана. хахахаохаахахахаха!  :08: :29: :19:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2012, 11:26:05 am »
Хитър Петър - на Меркурий, а може и на Слънцето, защото чувството за хумор има пряко отношение към Слънцето

Но Близнаците са си по шегите. А за някои Близнаци, особено тези с квадартура на Нептун към Меркурий, лъжите и шегите са едно. Като излъжат го смятат за шега.

Хитър Петър не е по Слънцето, защото то обича да блести. А Хитър Петър е беден и подтиснат от управляващите.

Хитър Петър си е баш по Меркурий - беден, ама тарикат  :P

*

AH

• 2201
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2012, 11:31:17 am »

Но Близнаците са си по шегите. А за някои Близнаци, особено тези с квадартура на Нептун към Меркурий, лъжите и шегите са едно. Като излъжат го смятат за шега.

Хитър Петър не е по Слънцето, защото то обича да блести. А Хитър Петър е беден и подтиснат от управляващите.

Слънцето преди да блести, е Азът ни - това е светогледът, концепцията ни за света. Чувството за хумор е на практика противопоставяне на противоположни концепции. Хитър Петър на една власт противопоставя друга власт. Властта- Слънцето.

Но все пак е по-близък до Меркурий. Идеята ми беше, че няма как да видим в съвсем чист вид архетипа.

*

AH

• 2201
« Отговор #7 -: Февруари 24, 2012, 11:34:01 am »
Карлос Чакала - Марс и Плутон

/не е точно приказка, но е пак архетип - Христина е виновна, че напоследък ми носи все криминални психотрилъри -доброто им е, че са най-малко по 1000 странички ;D/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #8 -: Февруари 24, 2012, 11:48:30 am »
Цитат
Какво за Марс и Плутон, че наострих уши?

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Февруари 24, 2012, 11:51:28 am »
Цитат
Какво за Марс и Плутон, че наострих уши?

говорим си за приказки и книжки ;D

аз ако гледах повечко филми и за някой филмов герой щях да се сетя ;D

напр. Д-р Хаус- Хирон

*

Yaya

• 2265
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2012, 12:01:21 pm »
Бъркаш, Хм. Луната не е по сладкото, тя е само по храната, готвенето. Сладкото е Венера, Стела правилно го е казала. Затова и повечето хора с акцент на Венера си падат по сладкото.
За Хензел и Гретел - разглеждам ги като един герой - една ситуация, две решения. Ти защо намесваш майката, като те са героите? Не съм казала Вещицата.
От друга страна, защо не помислиш за Руслан и Людмила? Ето ти и Луната, и Нептуна в Людмила, имаш и Марс и Сатурн спорде мен при Руслан. При Руслан и Людмила има противоположни действия с една обща цел.
Но това са два различни героя, доколкото Хензел и Гретел имат сходни действия за една цел.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2012, 01:23:03 pm »
Грозното патенце с Плутон - заради трансформацията.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2012, 01:56:48 pm »
Класиката ли разглеждажме само или и по-новите? :-[
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

elfidka

• 3129
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2012, 02:04:21 pm »
Имам въпрос,
Десетата планета за Казанова ли ще я броиме или за Мара Общата ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Февруари 24, 2012, 02:22:50 pm »
Минава ми през ум, че аудиторията в детско-юношеска възраст, т.е. между 20 -30 години, не е слушала приказки, не чете книги, а вероятно и тв не гледа:)

Ако не правим опит да разпознаваме архетиповете как изобщо да говорим за астрология, като тя се базира на символика.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #15 -: Февруари 24, 2012, 02:41:49 pm »
А дали Авторът на приказката е имал предвид планетни архетипи? :(
« Последна редакция: Февруари 24, 2012, 02:46:34 pm от rossin »

*

Grace

• 2257
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2012, 02:48:17 pm »
Hm, вземи хороскопа на Scorpio..и без това се жалва момчето, че никой не му обръща внимание. Проблема обаче е, че май не е чел приказки   ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2012, 02:48:41 pm »
Малкият Принц.
Той е млад авантюрист, който пътувайки изгражда своя лична философия за живота. Може би Юпитер би го охарактеризирал най-точно. 

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2012, 02:49:31 pm »
Ми хубаво де......Хайде моя хороскоп....После ще дам изчерпателни данни.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #19 -: Февруари 24, 2012, 02:54:44 pm »
За приказките които обичам.И за любимите герои.