Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28620 Прегледи
6-ти, 8-ми, 12-ти дом са „затворени“, „изолирани“ и намаляват силата на планетите за добро или зло. В случая си малко „изолирана“ и ощетена от към аналогиите на Юпитер в 8-ми дом, както и му е намалена малко силата. /тук се чудя защо древните по принцип са дали най-малко сила на бенефиците – Венера и Юпитер, но е друг въпрос/

И пак към класиката – Юпитер, в каквато и конфигурация да е, дава компенсации. 
За случая излиза, че дори в нещо да си ощетена,  ти или децата ти, по отношение на наследство, по друга линия, но пак за наследство, ще получите компенсация.

как се намалява силата на всяка планета в тези домове :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Diyana

• 2705
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2012, 08:55:28 am »
По рейтингите - в дом 12: -12 точки; в дом 6: -11 точки; в дом 8: -10 точки.  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2012, 09:07:33 am »
Силата на планетите е най-голяма в ъгловите домове. След това в следващите и най-малка в падащите домове. затова и когато се построява елекция малефиците се държат далече от ъглите.

За силата на планетите, имат значение и Гокленовите зони:

Гокленовите зони в хороскопа се простират :
Зона 1 - 30 градуса над асцендента- и 10 гр. под Асц.
Зона 2 - от 30 гр. на Запад от МС - до 10 гр. - на изток
Зона 3 -от 20 гр. под Десцендента- до 10 гр. над Дсц.
Зона 4 - от 20 гр. на изток от ИС - до 10 гр. на Запад
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 09:22:49 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2012, 09:30:11 am »
Е, моят Юпитер си е в осми, и в осми знак от асцендента, тъй че все си е ограничен. Сигурно съм склонна да омаловажавам влиянието му, Стрелец е включен знак в шести дом, само Нептун е под пряка диспозиция на Юпитер, а Риби не ми е "най-интегрираният" знак така или иначе. Освен това нямам и почти нищо в огнения триплицитет, иначе бих го намъкнала за тригонократор на нещо си. Бавен е, фактически - стационарен, западен, перегрин е, но със Сатурн са в рецепция по екзалтация/домицил и според мен си е напълно ефективна тая рецепция. Но всякак си е управител на МС, екзалтира в знака на Асц. При всичко изброено, Юпитер си е завършен малефик.
По здравето - шести дом, нямам болежки. По отношение на работата си също нямам особен "травматизъм" ;D. Но по-голямата част от професионалния ми път вероятно е все още пред мен, така че винаги има възможност да стана за резил.

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2012, 09:36:29 am »
Хораа, не знам кои домове намаляват силата на планетите, според древните, но аз друг такъв кошмар не съм изживявала като прехода на Сатурн през 8-ми, а след това и през 12-ти дом. Оттук съдя, че това е още един мит в астрологията. Вярвам на собствените си усещания и наблюдения. Въобще не им вярвам на точките.

И пак ще кажа. Има значение есенциалния статус на транзитиращата планета. Не може домовия статус да се разглежда изолирано от знака на куспидата. При мен Рак и Стрелец са на куспидите на 8-ми и 12-ти дом, респективно. Сатурн тук е със слаб есенциален статус - заточение. Следователно ще бъде много по-зловреден, докато транзитира през тези домове.

Юпитер го чувствам най-зле при транзита му в Козирог.
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 09:41:02 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2012, 09:42:16 am »
Е, моят Юпитер си е в осми, и в осми знак от асцендента, тъй че все си е ограничен. Сигурно съм склонна да омаловажавам влиянието му, Стрелец е включен знак в шести дом, само Нептун е под пряка диспозиция на Юпитер, а Риби не ми е "най-интегрираният" знак така или иначе. Освен това нямам и почти нищо в огнения триплицитет, иначе бих го намъкнала за тригонократор на нещо си. Бавен е, фактически - стационарен, западен, перегрин е, но със Сатурн са в рецепция по екзалтация/домицил и според мен си е напълно ефективна тая рецепция. Но всякак си е управител на МС, екзалтира в знака на Асц. При всичко изброено, Юпитер си е завършен малефик.
По здравето - шести дом, нямам болежки. По отношение на работата си също нямам особен "травматизъм" ;D. Но по-голямата част от професионалния ми път вероятно е все още пред мен, така че винаги има възможност да стана за резил.

В кой знак ти се намира Юпитер?

« Отговор #6 -: Февруари 27, 2012, 09:42:39 am »
сила на планетите

по калас-
за положение в дома: 6-ти; 8-ми; 12-ти дом   -8   -8

за владеене на дом:6-ти; 8-ми; 12-ти дом   -6   -6

по лили - акцидентални достойнства

В 8-ми или 6-ти дом -2
В 12-ти дом -5

*

elfidka

• 3129
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2012, 09:44:42 am »
Хораа, не знам кои домове намаляват силата на планетите, според древните, но аз друг такъв кошмар не съм изживявала като прехода на Сатурн през 8-ми, а след това и през 12-ти дом. Оттук съдя, че това е още един мит в астрологията. Вярвам на собствените си усещания и наблюдения. Въобще не им вярвам на точките.

И пак ще кажа. Има значение есенциалния статус на транзитиращата планета. Не може домовия статус да се разглежда изолирано от знака на куспидата. При мен Рак и Стрелец са на куспидите на 8-ми и 12-ти дом, респективно. Сатурн тук е със слаб есенциален статус - заточение. Следователно ще бъде много по-зловреден, докато транзитира през тези домове.

Юпитер го чувствам най-зле при транзита му в Козирог.

Куспидата на моя 12 дом е в рак и напълно споделям твоето мнение за транзита на Сатурн от там.....ужас беше....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #8 -: Февруари 27, 2012, 09:44:50 am »
на едно Слънце Лъв,но в 6 какво му е отслабеното

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2012, 09:44:58 am »
сила на планетите

по калас-
за положение в дома: 6-ти; 8-ми; 12-ти дом   -8   -8

за владеене на дом:6-ти; 8-ми; 12-ти дом   -6   -6

по лили - акцидентални достойнства

В 8-ми или 6-ти дом -2
В 12-ти дом -5

Да си и заврат някъде тези точки.
Природата на планетата и знакът на куспидата трябва да се отчитат, според мен, преди да се раздават точки.

« Отговор #10 -: Февруари 27, 2012, 09:46:04 am »
Да си и заврат някъде тези точки.
Природата на планетата и знакът на куспидата трябва да се отчитат, според мен, преди да се раздават точки.
не те ,а на нас с тези позиции ни е така :mellow:

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Февруари 27, 2012, 09:47:09 am »

Можем да го сравняваме единствено с друго Слънце в Лъв, но в друг дом.
Не можем да сравняваме ябълки и круши. Това са направили древните - сложили са ябълки и круши под общ знаменател.

Можем също така да разграничаваме 6-тите домове с различни планети в тях.
Няма да действат по еднакъв начин, повярвай ми. това обезсмисля да им даваме еднакъв брой точки.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #12 -: Февруари 27, 2012, 09:48:25 am »
Stella,  това в каква връзка? защото  12, 8, 6  си се водят кофти домове?  и в зависимост от поставянето на сатурн в твоята карта = какво ще се случва.
моят юпи ( да вирна крак до Дияна) по последни сметки е на края на 8, ахъ на куспидата на 9 ( поравнодомна и индийска е в 9)- начи смесено влияние се наблюдава ( уж си е в секта, уж екзалтирал, ако е яспектиран не само положително); много съм мислила по тази планета- в материален план нищо не ми е дала ( не само пари)уж давал  много възможности, но те всички не са цветя въпреки това  не ме изоставят  боговете:) ( щото все пак си е знак за тях)  и все ме подреждат :blink:  пупу де
освен това мид. пойнт слънце- луна

п.п. аз на доста по - горно мнение отговорих:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Февруари 27, 2012, 09:50:50 am »
Stella,  това в каква връзка? защото  12, 8, 6  си се водят кофти домове?  и в зависимост от поставянето на сатурн в твоята карта = какво ще се случва.

Абе, Кайче? Прочети по-горе. Тези домове, според някои древни били "затворени" домове, демек намалявали силата, както на бенефиците, така и на малефиците. Ами, не съм съгласна, че 6-тия ми дом и 12-тия ми дом намаляват силата на транзитиращия в тях сатурн, понеже имам Рак и Стрелец на куспидата, където Сатурн е в заточение. И ето че опираме до есенциалните достойнства, а не до дома, като изолирано понятие. В моята карта това правило не работи. Транзитният Сатурн тук е най-силен в зловредността си. Не го чувствам по-силен дори в ъглов дом.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #14 -: Февруари 27, 2012, 09:53:45 am »
да бе, написах пп ;D ама вие много бързо пишете
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #15 -: Февруари 27, 2012, 10:03:44 am »

Можем да го сравняваме единствено с друго Слънце в Лъв, но в друг дом.

добре,ако 6 дом не отслабва Слънце в Лъв,защо въпреки тригона му към МС не дава реализация, не само успешна ,ми никаква

*

Diyana

• 2705
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2012, 10:08:22 am »
В кой знак ти се намира Юпитер?

Водолей

*

Diyana

• 2705
« Отговор #17 -: Февруари 27, 2012, 10:26:17 am »
Тая работа с точките не е за оценка на транзитни влияния. Тя е за оценка на силата, добротворността/зловредността на планетата в натала. Тоест не можеш от транзит на Сатурн/Юпитер през дом да ги зачеркнеш априори.

Според мен по-продуктивно е да се търси именно по този начин тяхното влияние - за какво в натала отговаря захлупената планета, и дали тези теми в натала на родения се развиват според есенциалния статус на планетата или според нейното домово разположение. Тоест за целта не трябва да вземаме такива гринични планети, като на Стела или такива, скофтени есенциално, като моя Юпитер - той си е "зловреден" и по другите показатели, не само заради позицията си по дом.

Ако взема Сатурн може би е по-продуктивно, защото е в Рак и в съвпад с Кету, в напрегнати аспекти със светилата, тоест малефичен си е и тъй, и тъй, па нека и да е в 12-ти. Тогава, заради това, че е в 12-ти ли, не е бил толкова злосторен към мен, нито по темите на 7-ми, нито по 8-ми, нито по 9-ти дом? Не съм имала неудачливи любови, имам удовлетворяващо партньорство, вдъхновено и успешно висше образование "по любов", близки срещи със смъртта, смърт на много близки хора, но с вътрешна психическа устойчивост и отново - без травматизъм повече от нормалното.

Въпросът е, ако е екзалтиран и добре есенциално, НО в осми/дванадесети дом, какво щеше да се случва с тези теми.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #18 -: Февруари 27, 2012, 10:41:31 am »
Аз да ви кажа нещо не вдевам за какво става въпос. Ето вземете един Сатурн в 6 .....
Кое му е слабото ??? Елате да видите как се работи от сутин до вечер ...... и това е цял живот...
Та нека някой да ми обясни за какво иде реч..... :-\
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #19 -: Февруари 27, 2012, 10:43:49 am »
Ами не можеш да вземеш един Сатурн в шести дом.

Той, иначе, извън дома, какъв е този Сатурн. И за какво отговаря. И това, за което отговаря - как се справя с него - според есенциалните си характеристики или според позицията си в шести дом.