Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28546 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #20 -: Февруари 27, 2012, 10:46:44 am »
Управител, е на 2 дом и част от тао квадратура...а бе много са нещата така си е ....
Но Сатурна си е Сатурн и това че е попаднал в 6 не го прави по-лесен за отработване ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #21 -: Февруари 27, 2012, 10:52:22 am »
Аз да ви кажа нещо не вдевам за какво става въпос. Ето вземете един Сатурн в 6 .....
Кое му е слабото ??? Елате да видите как се работи от сутин до вечер ...... и това е цял живот...
Та нека някой да ми обясни за какво иде реч..... :-\

абсолютно, само дето при мен Сатурн е У6, пък е в 12-ти, пак уж отслабен.
слънцето е в 8-ми ама то е господар на хороскопа тъй че хич не го чувствам отслабено

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Февруари 27, 2012, 10:58:42 am »
на едно Слънце Лъв,но в 6 какво му е отслабеното

Можем да го сравняваме единствено с друго Слънце в Лъв, но в друг дом.

добре,ако 6 дом не отслабва Слънце в Лъв,защо въпреки тригона му към МС не дава реализация, не само успешна ,ми никаква

Ти само по Слънце в 6-ти дом ли съдиш за издигането в кариерата? Слънце в 6-ти е добър изпълнител и вероятно ще се гордее да бъде добър организатор, а тригонът му с МЦ ще дава добри взаимоотношения с ръководството. За реализацията като администратор си трябва силен управител на МЦ. Я, виж как е поставен и как е аспектиран господарят на МЦ.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #23 -: Февруари 27, 2012, 10:59:43 am »

Ето вземете един Сатурн в 6 .....

цитирам АН :

"Как домът ще е "затворен" и какво значи "лоши" домове?

Нека да видим каква е логиката на това правило:

А.1.В земния живот имаме добри и лоши събития и астрологията дава сигнификатори за тях.
„Лоши“ домове – 6-ти; 8-ми; 12-ти.
Зли планети: Марс, Сатурн, Плутон /малефици/
2. Съвместната проява на планети, знаци и домове зависи от „съзвучието“ между основната им природа. Лоши домове и зли планети са „съзвучни“.
3. Например:„лошо“ събитие – смърт. Съзвучно е със  „зла“ планета.
Тя дава възможност да се реализират събитията на дома.
Тя е естествена и адекватна при такова събитие.
Естественото и проявление не е „извратено“ по отношение на дома.
Акцентът не пада върху „злото“ на „злата“ планета. „Злото“ не е зло от философска гледна точка – то е естествено. Естествено е при събитие „смърт“ да сме мрачни и  тъжни, съобразно природата на Марс, Сатурн и Плутон, даже да сме обидени, озлобени и т.н. Не е толкова естествено да сме радостни и жизнеутвърждаващи, съобразно природата на бенефиците .
По тоя начин злото на злите планети в лоши домове е намалено, а доброто на добрите е блокирано или даже извратено.

Б. Защо „затворени“ домове.
В земния живот има време, в което се обръщаме предимно навън към света и друго време, в което се „затваряме“, изолираме, обръщаме навътре към себе си.
За това ни трябват „затворени“ домове за сигнификатори.
В затворените домове е неестествен шумния, весел, жизнерадостен светски живот, символизиран от бенефиците. Бенефиците  са блокирани от към тия си изяви.

Трябва ни сериозно, силно разбиране на нещата, символизирано от естествената природа на малефиците – те  спомагат за нормална изява на символиката на " злите" и "затворените" домове. но нали "лоши", "затворени", "кармични"  условно наричаме 6, 8,12  - идеята е, че не са насочени събитийно към външния свят, а ни обръщат навътре по-скоро
 намаляват злото при равни други условия - в смисъл, че са в синхрон с природата на условно "злите" планети "

малефиците къде се радват
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Февруари 27, 2012, 11:02:07 am »
В кой знак ти се намира Юпитер?

Водолей

Е, бравос! Сатурна тук ще ти е силен и затова при тебе може и да важи правилото, но пак опираме до есенциалните достойнства. Не вярвам домът да му отслаби силата - знакът на куспидата ще му ослаби зловредността.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #25 -: Февруари 27, 2012, 11:03:13 am »

Ааа, няма да ни подвеждаш, в осми никой не се радва ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Февруари 27, 2012, 11:04:11 am »
Моят извод е следния: късметлии са тези, които нямат знаци на върха на водни домове, в които малефиците са в падение или в заточение.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #27 -: Февруари 27, 2012, 11:04:26 am »
Е, бравос! Сатурна тук ще ти е силен и затова при тебе може и да важи правилото, но пак опираме до есенциалните достойнства. Не вярвам домът да му отслаби силата - знакът на куспидата ще му ослаби зловредността.

Кое правило? Ако тук ми е силен Сатурн, не е толкова зловреден Юпитер?

« Отговор #28 -: Февруари 27, 2012, 11:04:29 am »

Ти само по Слънце в 6-ти дом ли съдиш за издигането в кариерата? Слънце в 6-ти е добър изпълнител и вероятно ще се гордее да бъде добър организатор, а тригонът му с МЦ ще дава добри взаимоотношения с ръководството. За реализацията като администратор си трябва силен управител на МЦ. Я, виж как е поставен и как е аспектиран господарят на МЦ.

не говоря за кариера,а за реализация,  У МС е Юпитер в 12 във взаимна рецепция с Уран на МС и в опозе на Слънцето/Марс Лъв в 6
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Февруари 27, 2012, 11:05:39 am »

не говоря за кариера,а за реализация,  У МС е Юпитер в 12 във взаимна рецепция с Уран на МС и в опозе на Слънцето/Марс Лъв в 6

Че МЦ е кариерата и общественото издигане, най-вече свързано с реализацията в професията. Ти каква друга реализация имаш в предвид?

*

Asol

• 4140
« Отговор #30 -: Февруари 27, 2012, 11:11:47 am »
МЦ се свързва с реализацията, на това което човек представя в обществото в един по-широк контекст.

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Февруари 27, 2012, 11:29:41 am »
МЦ се свързва с реализацията, на това което човек представя в обществото в един по-широк контекст.

Мц се свързва с общественото признание и с призванието ни в обществото, най-високата точка, до която можем да достигнем в този живот - апогеят.

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Февруари 27, 2012, 11:40:53 am »

Кое правило? Ако тук ми е силен Сатурн, не е толкова зловреден Юпитер?

Според мен има разлика дали е силен в заточението си или е силен в достойнство. Няма такова нещо като "затворен" дом, който да намалява силата на планети.

Всички реват от Сатурн в 12-ти и в 8-ми. Тези които имат знаци, в които сатурн е в падение или заточение там, трябва два пъти повече да реват. Защо никой не проплаква със Сатурн в 7-ми или в 10-ти дом? Би трябвало да е най-силен тука.

Моята теория е, че знакът на куспидата е от огромно значение. Малефиците във водни домове са най-зловредни, а ако на К8,12 има знак, в който са в падение или в заточение, още повече нараства силата на зловредното им влияние. Това е в противоречие с изказаното по-горе твърдение, че "затворените" домове, намалявали силата на малефиците.

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Февруари 27, 2012, 11:46:18 am »
МЦ - всякаква реализация в земния живот

и тревички или птички да бяхме, пак щяхме да си имаме МЦ и реализация

нещо като дърво - ИЦ- корени; МЦ - корона

т.е. ИЦ-долу; МЦ-горе

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Февруари 27, 2012, 11:55:40 am »

Ааа, няма да ни подвеждаш, в осми никой не се радва ;D.

А Слънцето как да се зарадва, когато е в 8-ми дом? Аз когато се занимавам с психологически неща се радвам.

Е, как? Аз имам Юпитер на К8. Би трябвало да се радвам на секса? Там където се намира Юпитер в наталната карта, човек среща щастието. :confuse3:

Познавам хора със Сатурн в 8-ми дом, постоянно се подценяват и не са доволни от себе си. "Можех и по-добре, не е това, което си представях. Нещо не съм в кондиция днес". И като му кажеш: "Добре беше", той пак си знае неговото: "Ти не можеш да ги разбереш тия работи. това са мъжки работи".

Много е вероятно планетите в 8-ми дом, според есенциалния си статус да определят нашето отношение към 8-мо домните работи.
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 11:59:57 am от Stella »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #35 -: Февруари 27, 2012, 12:00:56 pm »
Всички реват от Сатурн в 12-ти и в 8-ми. Тези които имат знаци, в които сатурн е в падение или заточение там, трябва два пъти повече да реват. Защо никой не проплаква със Сатурн в 7-ми или в 10-ти дом? Би трябвало да е най-силен тука.

Тоест, фокусът ти е върху транзитите през тези домове. Моят Сатурн в 12-ти дом е все пак в заточение, колко по зъл да е? Но куспидата на 12-ти е в Телец или в Близнаци, според домовата система, значи затова не ми е страшен. По тази логика аз трябва да рева при транзит на Сатурн през първи? Нямам спомен за драстични сакатлъци и тогава, но това е отново въпрос на възприятие евентуално, и на смесени динамични транзитни влияния в картата. Но оценката за това колко успешно или неуспешно като цяло ни се получава дадена тема в хороскопа би трябвало да е условно постоянна през целия ни живот.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Февруари 27, 2012, 12:07:42 pm »

Тоест, фокусът ти е върху транзитите през тези домове. Моят Сатурн в 12-ти дом е все пак в заточение, колко по зъл да е? Но куспидата на 12-ти е в Телец или в Близнаци, според домовата система, значи затова не ми е страшен. По тази логика аз трябва да рева при транзит на Сатурн през първи? Нямам спомен за драстични сакатлъци и тогава, но това е отново въпрос на възприятие евентуално, и на смесени динамични транзитни влияния в картата. Но оценката за това колко успешно или неуспешно като цяло ни се получава дадена тема в хороскопа би трябвало да е условно постоянна през целия ни живот.

Моята теория е, че сатурн е най-силно зловреден там, където се намират Рак и Стрелец в хороскопа. Ако това са ъглови домове - още по-силно. Например Рак или Стрелец на върха на 1 дом или в четвърти дом.

Юпитер е най-зловреден там, където се намират Козирог и Близнаци в хороскопа. Ако това е ъглов дом: 10-ти дом - още повече. Трети дом го изключвам, защото не е ъглов, а падащ.

Наскоро ще ни мине на всички Юпитер през Близнаци. На мене ще ми мине през ъглов дом - десцендента. Ще видим дали ще рева повече от вас.

Юпитер е най-силен в достойнството си там, където се намират Риби и Стрелец в хороскопа.
Забележи: аз имам Риби в 3-ти дом. Тук Юпитер е силен по знак. На мен тука не ми се проявява зловредно по дом. Значи знакът е по-важен за проявата на планетата, а ъгловите домове само усилват.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #37 -: Февруари 27, 2012, 12:12:16 pm »
Да, разбрах те, но тук теорията на древните не е в противоречие с тебе, а би те допълнила само, че ако Марс и Сатурн натално са в 6, 8, 12 дом, дори когато транзитират съответно през домовете на Телец, Везни, Рак (Марс) или на Овен, Лъв, Рак (Сатурн) пак ще щадят родения и няма да му вземат така душата, както ако бяха ъглови в натала ;D. Е, аз съм живия пример ;).

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Февруари 27, 2012, 12:27:13 pm »
Да, разбрах те, но тук теорията на древните не е в противоречие с тебе, а би те допълнила само, че ако Марс и Сатурн натално са в 6, 8, 12 дом, дори когато транзитират съответно през домовете на Телец, Везни, Рак (Марс) или на Овен, Лъв, Рак (Сатурн) пак ще щадят родения и няма да му вземат така душата, както ако бяха ъглови в натала ;D. Е, аз съм живия пример ;).

Значи, изхождаме от това кой знак стои на куспидата. А следователно не можем да даваме един и същи брой точки на Сатурн в 8-ми в знака Рак/Овен/Стрелец и на Сатурн в 8-ми в знака Водолей/Козирог/и там, където му е екзалтацията.

А и в никакъв случай "затворения" дом не намалява силата на малефиците. В тези домове намалява силата на планетите въобще, защото са далеч от ъглите., но при равни други условия.   

Уф! Аз се изказах!

*

Divna

• 2478
« Отговор #39 -: Февруари 27, 2012, 12:27:49 pm »

Аз като имам Юпитер в 3-ти дом къде срещам щастието?

В партньорствата. Броиш 9 от 7 = 3 дом