Здравей Гост

За чудесата в нашия живот

• 133 Отговора
  • 16601 Прегледи
*

Stella

• 7765
За чудесата в нашия живот
« -: Февруари 28, 2012, 01:20:10 pm »
Някъде бях чела, че хора, които имат Юпитер във водни домове или знаци, могат да се свързват със своя ангел-хранител или казано иначе, когато си пожелаят закрила за нещо- чисто и искрено и от цялата си душа, то ще се случи. това особено много касае въпроси, които имат отношение към емоционалната подкрепа.

Предполагам, че Юпитер в огнените знаци и домове ще закриля начинанията и личната инициатива, Юпитер във въздушни домове и знаци - връзките, а Юпитер в земните домове и знаци - физическото здраве и материалните придобивки.

Моят Юпитер е във воден знак на върха на воден дом.
Юпитер е доста самонадеян, всеки го има в хороскопа си, но да си признаеш, че не можеш да се справиш сам, че не си достатъчно силен, че имаш нужда от емоционалната подкрепа на други хора е равносилно да капитулираш и да се оставиш в ръцете на всевишния /или на другия/, да признаеш, че не си единствен творец на съдбата си. Доста инат има в Юпитер и възмущение по отношение на съдбата. В такива моменти на емоционално безсилие, съм се обръщала към "невидимите сили" и съм получавала подкрепа. Но за разлика от хората, които са свикнали непрекъснато да оправят молби към Бог, смея да твърдя, че аз нямам навика да се моля и най-често му благодаря, пак защото така съм научила от дебелите книги. До молби опирам твърде рядко.

Сетих се за един прост пример, който може да изглежда елементарен, но за мен беше едно малко "чудо", което си поисках с една -единствена цел - да предпазя чувствата си от допълнително нараняване. След развода, започнах връзка с един мъж, жена му го беше напуснала, но после се върна. Никой не знаеше, че го е напуснала, защото тя имаше чуждо поданство и беше заминала за собствената си страна. За мен това беше шок. Още по-голям шок беше, че в този момент го поканиха в Америка заедно с нея и той замина. Знаех какво наказание щеше да бъде за мен да разглеждам снимки от това пътешествие. А тя обичаше да се хвали къде са били заедно. Аз нямаше къде да избягам, защото работехме заедно, не можех да напусна единствената си, тогава, работа. А той много добре знаеше, че аз неимоверно много обичам да пътувам и се увличам от чужди и непознати култури. И колкото да твърдеше, че ме обича, аз бях тотално разочарована.

Тогава много силно се помолих, от цялата си душа : "Господи, не искам да гледам снимки. Искам да направиш така, че снимките да не станат или пък да забравят фотоапарата. Няма значение какво да се случи, но да се случи така, че аз да не гледам снимки" . И верно, за моя най-голяма изненада, снимки нямаше. Жената забравила едната чанта на едно от летищата, а в нея се оказал фотоапарата. Някой ще каже, че това е чиста случайност! Но, аз си мисля, че може и да не е. Пък и какво значение има.

Предлагам всеки да разкаже някаква история, която звучи като малко чудо в неговия живот.
нещо, което ви се е случило, защото твърде силно сте го искали, но не сте се надявали да ви се случи.
Или нещо, което се е случило ненадейно и неочаквано. Ако може да изброите аспекти, за които считате, че участват при реализацията на това събитие.

В горния случай, аз имах сходящ тригон на тр. Уран с натален Юпитер. Той беше действащ доста дълго време и ми донесе и други неочаквано хубави неща.

Имате ли истински истории за разказване?
Кои други аспекти свързвате с чудесата?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
Re: За чудесата в нашия живот
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2012, 01:27:10 pm »
първото, което си помислих, е че си чакаш Юпитер на десцендента:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2012, 01:30:10 pm »

да, бе заточения Юпитер! Нямам му вяра много-много на него. Ама знае ли човек!?  ;)

В интерес на истината чакам го да дойде в 23-тия градус на Телеца.
Тогава ще се разпадне квадратът със светилата във Водолей, но ще се активизира секстилът с Юпитер в Рак и тригонът с натален Уран в Дева - "щастливият случай" - тогава ще бъде подходящия момент да си пожелая "чудо".
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 01:36:19 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2012, 01:58:17 pm »
На мен този Юпитер ми носи болести и мъже като нито едно от двете не съм искала. :-X ;D
Да донесе пътешествия, обучения, пари...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2012, 01:58:29 pm »
Стела в кой дом е наталния ти Юпитер ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

abroad

• 2187
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2012, 02:15:33 pm »

тя нека да не си го чака, аз си го чакам ;D, нищо че и аз му нямам много доверие там

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2012, 02:26:51 pm »
Много срахотна тема, точно днес по нея мисля и пак синхрон. Уран за мен е този, който сбъдва и случва това, което творим. Юпитер със сигурност му помага, така че тук май нямам какво да кажа в допълнение особено. ;D Освен, че чудеса се случват там, където има вяра и ако всеки ден се събуждаме с тази мисъл "Какви ли хубави неща ще ми се случат днес!" - /удивителната е задължителна, увереност трябва/, със сигурност разчистваме за тях и те идват по най-краткия път до нас.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2012, 02:30:48 pm »
а сега сериозно ;D
АН някога ми беше разказвала за пряката връзка между Юпитер и Нужда. Ако от нещо наистина имам нужда то се появява, не така стоят нещата обаче с желанията, за съжаление. Наблюдавала съм го в несъществени ежедневни случки до такива от значение. Въпросът е как да превърнем нужда=желание ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2012, 02:34:29 pm »
а сега сериозно ;D
АН някога ми беше разказвала за пряката връзка между Юпитер и Нужда. Ако от нещо наистина имам нужда то се появява, не така стоят нещата обаче с желанията, за съжаление. Наблюдавала съм го в несъществени ежедневни случки до такива от значение. Въпросът е как да превърнем нужда=желание ;D

Факт това, за нуждата.
За желанието явно ще трябва да гледаме Венера изпод вежди, дали е сбъдваща или само изкушаваща :P.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2012, 02:42:31 pm »
Стела в кой дом е наталния ти Юпитер ?

В Рак - на куспидата на 8-мия и включен в голям воден тригон със Сатурн в Риби (3д) и Нептун в Скорпион (11д.) и прави натален секстил с Уран/Плутон в Дева (9 д). Да не забравя квадратът с Марс в 10 д. /разходящ, но действащ/.

Юпитер е на К8, а сключва тригони с планети в домове на връзките.
Ето как се изкривява равнодомната система.  :57:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2012, 02:54:53 pm »
 на теория не беше ли луна= нужда?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Февруари 28, 2012, 02:55:01 pm »
а сега сериозно ;D

Интересно расъждение, всъщност при мен когато имам нужда от нещо обикновено си го и пожелевам.......пък ако имам късмет в това отношение, понякога се получава....

Всъщност ако имаш нужда от покрив нада главата си , няма ли да си пожелаеш дом ???
Но много често хората не познават нуждите си ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Февруари 28, 2012, 02:57:02 pm »
Няма как да превърнеш нуждата в желание, защото това са две коренно различни неща.
Потребност/нужда изпитвам от ядене. Да стана актриса не е нужда, а стремеж/желание.
Ние се ръководим в 90% от желанията си, но първоначално задоволяваме нуждите си от сън, храна, топлина, покрив над главата си, от сигурност. И когато всички тези нужди са задоволени, имаме смелостта да мечтаем.
Нуждата е на много елементарно ниво - до 3-тата чакра. На по-високо ниво, ако искаме да надскочим обикновените потребности, се пораждат желанията и стремежите. В последната чакра, биологичните човешки потребности губят значение. Средно-статичтическите хора са някъде по средата между животните и светците. Поне през по-голямата част от живота си.

Не разбрах, какво общо имат чудесата с нуждите и желанията?
Те могат да сбъднат нужда, а могат да сбъднат и желание.  ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #13 -: Февруари 28, 2012, 03:01:00 pm »
А бе чудесата съществуват  ;D ФАКТ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Февруари 28, 2012, 03:03:08 pm »

:08:

Разбира се, че съществуват.  :wub:
А на мен ми се слушат интересни истории за чудеса днес.
И ако може подкрепено с транзити.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Февруари 28, 2012, 03:09:22 pm »

Едно от чудесата при мен е раждането на дъщеря ми . Моята кръвна група е с отрицателен резус фактор , а на бащата на детето ми е с положителен. Детето също е с положителен резус, а в моя организъм не бяха открити никакви антитела......
За тези които не знаят, ще кажа, че когато майката е с отрицателен резус, а плода с положителен резус, майката образува в кръвта си антитела, които атакуват плода и стават едни........
За целта се бие имуноглоболин, но при мен не се наложи, защото в кръвта ми нямаше и начатки от търсените антитела.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

abroad

• 2187
« Отговор #16 -: Февруари 28, 2012, 03:16:44 pm »
на теория не беше ли луна= нужда?

зависи от нуждите ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Февруари 28, 2012, 03:16:58 pm »

Едно от чудесата при мен е раждането на дъщеря ми . Моята кръвна група е с отрицателен резус фактор , а на бащата на детето ми е с положителен. Детето също е с положителен резус, а в моя организъм не бяха открити никакви антитела......
За тези които не знаят, ще кажа, че когато майката е с отрицателен резус, а плода с положителен резус, майката образува в кръвта си антитела, които атакуват плода и стават едни........
За целта се бие имуноглоболин, но при мен не се наложи, защото в кръвта ми нямаше и начатки от търсените антитела.

Браво! Е, как да не вярва човек в чудеса.
Как пък едно анти-тяло не образува твоята имунна система?
Това наистина е чудо. Кажи какви са ти били аспектите през време на бременността.
Или най-добре сложи картата с транзитите.   :P

*

elfidka

• 3129
« Отговор #18 -: Февруари 28, 2012, 03:17:53 pm »
По време на забременяването пр.Луна беше в/у нат. Марс на 28 в Дева  и мина през нат. Плутон на 2 гр. везни и родих, когато пр. Луна отиде в/у нат. Слънце
Тр. Плутон беше на к 5 и се моташе напред назад..... тр. сатурн правеше същото през нат. Венера и АЦ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

abroad

• 2187
« Отговор #19 -: Февруари 28, 2012, 03:18:39 pm »

Не разбрах, какво общо имат чудесата с нуждите и желанията?
Те могат да сбъднат нужда, а могат да сбъднат и желание.  ;D ;D ;D

дай да се разберем какво е чудо за теб
това, което по-горе описваш можем да отнесем с лекота към нуждите и без да стигаме до 1ва чакра ;D