Някъде бях чела, че хора, които имат Юпитер във водни домове или знаци, могат да се свързват със своя ангел-хранител или казано иначе, когато си пожелаят закрила за нещо- чисто и искрено и от цялата си душа, то ще се случи. това особено много касае въпроси, които имат отношение към емоционалната подкрепа.
Предполагам, че Юпитер в огнените знаци и домове ще закриля начинанията и личната инициатива, Юпитер във въздушни домове и знаци - връзките, а Юпитер в земните домове и знаци - физическото здраве и материалните придобивки.
Моят Юпитер е във воден знак на върха на воден дом.
Юпитер е доста самонадеян, всеки го има в хороскопа си, но да си признаеш, че не можеш да се справиш сам, че не си достатъчно силен, че имаш нужда от емоционалната подкрепа на други хора е равносилно да капитулираш и да се оставиш в ръцете на всевишния /или на другия/, да признаеш, че не си единствен творец на съдбата си. Доста инат има в Юпитер и възмущение по отношение на съдбата. В такива моменти на емоционално безсилие, съм се обръщала към "невидимите сили" и съм получавала подкрепа. Но за разлика от хората, които са свикнали непрекъснато да оправят молби към Бог, смея да твърдя, че аз нямам навика да се моля и най-често му благодаря, пак защото така съм научила от дебелите книги. До молби опирам твърде рядко.
Сетих се за един прост пример, който може да изглежда елементарен, но за мен беше едно малко "чудо", което си поисках с една -единствена цел - да предпазя чувствата си от допълнително нараняване. След развода, започнах връзка с един мъж, жена му го беше напуснала, но после се върна. Никой не знаеше, че го е напуснала, защото тя имаше чуждо поданство и беше заминала за собствената си страна. За мен това беше шок. Още по-голям шок беше, че в този момент го поканиха в Америка заедно с нея и той замина. Знаех какво наказание щеше да бъде за мен да разглеждам снимки от това пътешествие. А тя обичаше да се хвали къде са били заедно. Аз нямаше къде да избягам, защото работехме заедно, не можех да напусна единствената си, тогава, работа. А той много добре знаеше, че аз неимоверно много обичам да пътувам и се увличам от чужди и непознати култури. И колкото да твърдеше, че ме обича, аз бях тотално разочарована.
Тогава много силно се помолих, от цялата си душа : "Господи, не искам да гледам снимки. Искам да направиш така, че снимките да не станат или пък да забравят фотоапарата. Няма значение какво да се случи, но да се случи така, че аз да не гледам снимки" . И верно, за моя най-голяма изненада, снимки нямаше. Жената забравила едната чанта на едно от летищата, а в нея се оказал фотоапарата. Някой ще каже, че това е чиста случайност! Но, аз си мисля, че може и да не е. Пък и какво значение има.
Предлагам всеки да разкаже някаква история, която звучи като малко чудо в неговия живот.
нещо, което ви се е случило, защото твърде силно сте го искали, но не сте се надявали да ви се случи.
Или нещо, което се е случило ненадейно и неочаквано. Ако може да изброите аспекти, за които считате, че участват при реализацията на това събитие.
В горния случай, аз имах сходящ тригон на тр. Уран с натален Юпитер. Той беше действащ доста дълго време и ми донесе и други неочаквано хубави неща.
Имате ли истински истории за разказване?
Кои други аспекти свързвате с чудесата?