Здравей Гост

За чудесата в нашия живот

• 133 Отговора
  • 16607 Прегледи
*

eaglet

• *
  • 411
Re: За чудесата в нашия живот
« Отговор #100 -: Март 03, 2012, 08:34:57 pm »
Може би и по Нептун са чудесата, не само по Уран  :blink: Нептун ми е в трети дом, в съвпад с Луна и е господар на седмия ми дом. Та:
1. Последната година от следването редовно си навивах будилника за 4 или 5 часа сутринта и не ставах да преговарям материала, а дремех и сънувах какво ще ми се падне на изпита. И сънувах точно какво ще се случи. Дори за държавния изпит 160 души се мъчеха над темата по литература, която бях изтеглила лично, защото си бях решила какво ще се падне (около седмица си мечтаех само за тоя въпрос и само по него се готвех) и изтеглих точно този въпрос от огромния конспект  :wink2: Сега видях, че транзитен Плутон е бил в точен съвпад с луната и нептун, които са в трети дом.
2. Когато се впуснах в голямото търсене на партньор, си поръчвах какъв трябва да бъде той (образование, височина, професия и всякакви простотии) и до три дни поръчката ми се доставяше  ;D След това си измислях нови подобрения на критериите и така пак до три дни  :blink: Бях с усещането, че усвоявам пропуснатите уроци във взаимоотношенията с бясна скорост - Уран ми беше на куспидата на 7 дом в този период  :blink:

СУПЕР, при мен нещата стават по-бавно - 3 месеца.  ;) ;D Сега съм си харесала страшно много един тип мъж и ако ми се появи в живота, този път съм решила да се прежаля и да се жертвам за един брак  :rolf: :haha:.

Аз живеех доста ускорено, имала съм по две-три срещи на ден, а ти си явно по-сериозна, затова ти се бавят  :geminis:

Ама ти по Интернет ли си ги търсила?

То от там са като от бръшнян чувал, удряш и все не свършват, падат на рояци всякакви - един за федербал, друг за преводач, трети за финансова консултация за кредит - всичко има в интернет  ;D
The only distance is that which we create!

*

Uran

• 6041
« Отговор #101 -: Март 03, 2012, 09:48:00 pm »
Стига бе еaglet ;D, аз от нам си колко въпроса по физика, само един не бях учила- Уравнения на Максуел (що така реших, че не ги кльопам..много силна съпротива имах, нито бяха трудни, нито нищо, абе..неприязън някаква) ... тегля билет и..БАММММ!- единият въпрос е баш тези уравнения (доста важни в електромагнетизма впрочем и т.н.), та познайте ..не ме скъсаха, но 3-ка, което си е ужассссТТ.
По-добре да бяха ме скъсали, щях да имам шест след това.

Това си е по Уран от всякъде. ;D
Колкото пъти подценя нещо, толкова пъти То се сгромолясва върху мен.

п.п.Сега се замислих, че тази необяснима неприязън може да е била знак, който не съм разчела. :unsure:
« Последна редакция: Март 03, 2012, 09:53:23 pm от Uran »

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #102 -: Март 03, 2012, 10:19:42 pm »
Стига бе еaglet ;D, аз от нам си колко въпроса по физика, само един не бях учила- Уравнения на Максуел (що така реших, че не ги кльопам..много силна съпротива имах, нито бяха трудни, нито нищо, абе..неприязън някаква) ... тегля билет и..БАММММ!- единият въпрос е баш тези уравнения (доста важни в електромагнетизма впрочем и т.н.), та познайте ..не ме скъсаха, но 3-ка, което си е ужассссТТ.
По-добре да бяха ме скъсали, щях да имам шест след това.

п.п.Сега се замислих, че тази необяснима неприязън може да е била знак, който не съм разчела. :unsure:
[/b]

Възможно е, аз така не разчетох бившия  ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #103 -: Март 03, 2012, 10:27:46 pm »
"Аз тази книга няма да я прочета, не разбрахте ли!".Та така и до ден днешен се шегуваме за нейния "късмет" ;D

Правилно, че какво и е на "Война и мир"
Със същия тоя Уран (или Сатурн и СЛВ беше) аз бих и казала "ходи си" ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #104 -: Март 04, 2012, 06:14:34 am »

я, как ни се отразява комбинацията на енергиите на Сатурн и Уран :blink:

кое по Сатурн и кое по Уран :blink:

изглежда обаче градивно :blink:

чудя се, ако студент ми беше отказал да научи нещо основополагащо от инат, как ли щях да реагирам :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #105 -: Март 04, 2012, 07:55:17 am »

О, това често се случва и на мен - важните/задължителните неща все ги правя по 2 пъти, защото започвам ентусиазирано, някак над нещата съм, струват ми се незначителни на фона на Вселената, живота, - и БАМ, веднага ме прецаква системата - но тук говоря за социалната система, която е бавна и логическа, не цени "просветленията" (работа, университет, плащане на сметки......).

Много се надявам сега, когато прогресиявният ми Уран е в постоянен съвпад с прогр асц и прог Юпитер ми мине във Водолей да стане така, че окончателно да излезна от класическата социална система. Не ми понася.  ;)

България, обаче още е на ниво Сатурн, не е стигнала до Уран. Един паднал сняг ни блокира цялата столица, неорганизирани и неосъзнати сме. Хората все още вярват в провидението, а не в собствената си свободна воля.
When One Door Closes Another Door Opens

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #106 -: Март 04, 2012, 08:38:30 am »

О, това често се случва и на мен - важните/задължителните неща все ги правя по 2 пъти, защото започвам ентусиазирано, някак над нещата съм, струват ми се незначителни на фона на Вселената, живота, - и БАМ, веднага ме прецаква системата - но тук говоря за социалната система, която е бавна и логическа, не цени "просветленията" (работа, университет, плащане на сметки......).

Много се надявам сега, когато прогресиявният ми Уран е в постоянен съвпад с прогр асц и прог Юпитер ми мине във Водолей да стане така, че окончателно да излезна от класическата социална система. Не ми понася.  ;)

България, обаче още е на ниво Сатурн, не е стигнала до Уран. Един паднал сняг ни блокира цялата столица, неорганизирани и неосъзнати сме. Хората все още вярват в провидението, а не в собствената си свободна воля.

Аз съм отдавна така, а сега допълнително и прогресивен асцедент ми е в съвпад с натален Уран, нямах представа, че това е излизане от класическата социална система, но още ми е странно, че мога чак като се събудя сутрин да си реша какво ми се прави през деня  :blink: 

Иначе за Козирога, вчера случайно попаднах на това от Дънов: "Сега понеже Сатурн господства над българите, вие ще бъдете внимателни спрямо него. В какво отношение? — Няма да му разправяте вашите идеи. Мълчете си, гледайте да го изненадате. Когато реализирате нещо, тогава да разбере той. Щом кажеш какво си намислил, той ще развали работата. И затова на българите работата върви дотогава, докато никой не я узнае. Узнае ли я някой, всичко се разваля."

*

AH

• 2201
« Отговор #107 -: Март 04, 2012, 09:57:47 am »
   Сега се сещам за нещо /сигурно има и много други такива моменти, но съм включила програмата за забрава, щото имам болезнени спомени, та се затриват и много хубави спомени покрай лошите/....

Това беше една срамна история.
Шокираща и унизителна за нормалните българи и турци.
Сега някои българи в чужбина си плащат за лошата карма на предишни поколения.
Но си имаше своята роля за промените след 2-3 години.
Помогна за осъзнаване на менюто и цената, изписани на едно българско  знаме : „свобода или смърт“.

*

abroad

• 2187
« Отговор #108 -: Март 04, 2012, 10:34:04 am »

я, как ни се отразява комбинацията на енергиите на Сатурн и Уран :blink:

кое по Сатурн и кое по Уран :blink:

изглежда обаче градивно :blink:

чудя се, ако студент ми беше отказал да научи нещо основополагащо от инат, как ли щях да реагирам :blink:

викаш да вземе сега и транзитната ситуация градивно да се прояви ;D

човек и добре да живее все някога стига до Сатурн
бунтарството е съчетано с поемането на лична отговорност, не се чудиш към кого или върху какво да я прехвърлиш
научаваш се да търсиш и се вслушваш в мъдрите

Уран - до 30 годишна възраст, Сатурн след него
имам приятел програмист, който казва, че можеш да си максимално ефективен и продуктивен в това си занимание максимум до 30г., после губиш хъс и гениалността рязко спада, ако си останеш програмист в чист вид, нещо като при спортистите

*

AH

• 2201
« Отговор #109 -: Март 04, 2012, 10:54:12 am »
викаш да вземе сега и транзитната ситуация градивно да се прояви ;D

бунтарството е съчетано с поемането на лична отговорност, не се чудиш към кого или върху какво да я прехвърлиш
научаваш се да търсиш и се вслушваш в мъдрите

Уран - до 30 годишна възраст, Сатурн след него
имам приятел програмист, който казва, че можеш да си максимално ефективен и продуктивен в това си занимание максимум до 30г., после губиш хъс и гениалността рязко спада, ако си останеш програмист в чист вид, нещо като при спортистите

Конюнкцията ни служи да разберем кое ценим в тоя и оня и как да съвместяваме ценностите. Подготвя ни за нещо бъдещо:)
А иначе един мой познат твърдо се придържа към максимата :който не знае закона на Ома, да си ходи у дома“:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #110 -: Март 04, 2012, 11:19:24 am »
А иначе един мой познат твърдо се придържа към максимата :който не знае закона на Ома, да си ходи у дома“:)
;D

някога, като дете, преди да стигна до МГ, в училище имаше практика да се помага на по-изоставащите ученици
незнайно защо все ме слагаха да им обяснявам допълнително, при все че със сигурност не съм била единствена от по-напредналите
а, аз никак не ставам за преподаване - не умея да обяснявам добре, не съм особено толерантна към по-бавно схващащите, да не говорим за реакция, ако някой ми прави на инат ;D, отделно от това трябва да полагам усилия да не звуча твърде менторски, че ефектът от преподаването се губи :blink:

преди около 3 години пак ме набедиха за обучител пред колеги, бяхме двама, но на мен се падна да започна - загубих и малкото дар слово, което имам ;D, изправена пред аудиторията
на провокации не съм отговаряла подобаващо ;D, но само погледът ми стига в тия случаи
с две думи - за преподавател не ставам, а иначе ще съм като онзи от цитирания пост, вероятно, освен ако не положа съвсем съзнателни усилия в друга посока

*

AH

• 2201
« Отговор #111 -: Март 04, 2012, 11:29:09 am »
а, аз никак не ставам за преподаване - не умея да обяснявам добре, не съм особено толерантна към по-бавно схващащите,

Да не се обяснява в детайли е в плюс за мислещите:)

Не е грешка да се избира такъв учител – получава се естествена сепарация:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #112 -: Март 04, 2012, 11:38:10 am »
И аз не ставам-питай децата ми ;D. Изискванията ми са високи, а толерантността почти нулева.
Всъщност проявявам търпимост към хора, с които не съм кръвно свързана. ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #113 -: Март 04, 2012, 01:30:16 pm »

Защото именно Сатурн ни дава възможността да пораснем.  :blink: Сатурн е моралният учител, който ни изпитва във всеки дом до колко сме пораснали.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #114 -: Март 04, 2012, 01:31:51 pm »
И аз не ставам-питай децата ми ;D. Изискванията ми са високи, а толерантността почти нулева.

Тук мисля, че една първодомна Луна се обажда.  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #115 -: Март 04, 2012, 01:38:54 pm »

Защото именно Сатурн ни дава възможността да пораснем.  :blink: Сатурн е моралният учител, който ни изпитва във всеки дом до колко сме пораснали.  ;)

да, да, но възниква проблем, като не щем да пораснем, никога, ама никога ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #116 -: Март 04, 2012, 01:43:53 pm »

Тук мисля, че една първодомна Луна се обажда.  :blink:

Това е ужасно. Познавам едни човек с Луна в Скорпион. Като допусне някого в "кухнята" на фирмата си и го приема като част от семейството, ела да видиш какво става. Третира те по същите високи критерии. Затова и избягах далеч.  :( Нямах нищо против да ме третира така сурово като другите членове на семейството, ама да имах и същите привилегии, което не беше факт.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #117 -: Март 04, 2012, 02:02:51 pm »

да, да, но възниква проблем, като не щем да пораснем, никога, ама никога ;D

Сатурн е винаги "тежък", когато не поемаме отговорност. Той е съдията в картата. Един от символите на Сатурн е кръста. Има една поговорка, която казва, че "Всеки си носи кръста." Та ние си избираме дали той да е тежък или лек.  ;)
« Последна редакция: Март 04, 2012, 02:06:54 pm от Divna »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #118 -: Март 04, 2012, 02:12:41 pm »

Аз съм отдавна така, а сега допълнително и прогресивен асцедент ми е в съвпад с натален Уран, нямах представа, че това е излизане от класическата социална система, но още ми е странно, че мога чак като се събудя сутрин да си реша какво ми се прави през деня  :blink: 

Иначе за Козирога, вчера случайно попаднах на това от Дънов: "Сега понеже Сатурн господства над българите, вие ще бъдете внимателни спрямо него. В какво отношение? — Няма да му разправяте вашите идеи. Мълчете си, гледайте да го изненадате. Когато реализирате нещо, тогава да разбере той. Щом кажеш какво си намислил, той ще развали работата. И затова на българите работата върви дотогава, докато никой не я узнае. Узнае ли я някой, всичко се разваля."

Eaglet - точно така е. Благодаря ти много   :58: за този пост, поне да знам, че не съм единственият ЛУД.

И аз си мечтая сутрин като стана, да правя това, което усещам, че ми се прави.  ;) По - страшното беше преди, когато въпреки, че знаех, че има и друг начин на живот, се бях примирила, че няма да го имам. Но Уран си каза думата... ;D

Българите имат един ОГРОМЕН проблем, концентрират енергия да развалят на другия плановете, а не да осъществят собствените си. Но вече забелязвам, че има напредък в тази сфера. И между другото две от най-близките ми приятелки имат Уран в 1 дом и са изключително силни като енергия и също МНОГО се борят, за да живеят живота, който искат.

Нали имам изгряващ Сатурн, та наблюденията ми са - Сатурн не е морален учител. Напротив, забелязала съм, че е изключително свързан с интелекта, "виждането на бъдещето" и способността ни да използваме максимално оптимално съществуващите ресурси - личната ни енергия, парите ни, всякакви материални придобивки и лични качества, приятели и т.н. Имала съм ситуации в живота, когато с почти никакви средства трябва да реализираш МНОГО добър продукт, и тогава те спасява само собственият ти интелект, и това считам, че го дължа на Сатурн. Сатурн екзалтира във Везни - знака на баланса, интелектуален знак, който винаги търси как оптимално да разреши една спорна ситуация. Професията ми също е Сатурналийска, работила съм с държавната администрация толкова пъти, НЕОРГАНИЗИРАНИ са. Хабят енергията на нацията (данъци, кадрите...ВСИЧКО). Така, че България наистина трябва да го мине това изпитание. Сатурн е КРИСТАЛНА организация, не шкембе-чорба (по Луна и от тук родовите връзки)....
When One Door Closes Another Door Opens

*

AH

• 2201
« Отговор #119 -: Март 04, 2012, 02:15:56 pm »
Това е ужасно. Познавам едни човек с Луна в Скорпион. Като допусне някого в "кухнята" на фирмата си и го приема като част от семейството, ела да видиш какво става. Третира те по същите високи критерии. Затова и избягах далеч.  :( Нямах нищо против да ме третира така сурово като другите членове на семейството, ама да имах и същите привилегии, което не беше факт.

това като в една реклама :"не си ти, когато си гладен":)

твоята Луна в напрегнат аспект с Луна в Скорпион :blink: