Здравей Гост

Коя е неаспектираната планета в натала Ви

• 12 Отговора
  • 1839 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Как усещате изявата и енергията на планетата , която е най-неаспектирана в картата Ви?
В кой дом и знак се намира? Мислите ли , че дома и знака са ахилесова пета на наталната Ви карта?...Или намирате , че изявата на дома и знака е отработен...и , че проблеми свързани с аналогиите и сигнифицираното от нея нямате...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

blud

• *
  • 406
Re: Коя е неаспектираната планета в натала Ви
« Отговор #1 -: Март 01, 2012, 08:58:21 am »
Юпитер, никакви мажорни аспекти, изключая тригон към Асц.Освен това и е в градус анарета, в последен градус на дом, но пък във взаимна рецепция с Мерка, което го прави силен донякъде, а да не пропусна и е ретро, проблемния ми той. :blink:Все трудно ми се случват хубави неща, късмет почти липсва, от тото все още не съм спечелила, чичо от Америка също липсва
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2 -: Март 01, 2012, 09:06:23 am »
нямам такава планета, всичко е аспектирано при мен.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Март 01, 2012, 10:57:42 am »
Най-малко аспектирани са ми луна и венера, те са в съвпад на иц. Вкъщи се чуствам много добре, но наистина съм доста "мъжко момиче", и в този смисъл влиянието им не е много отработено.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4 -: Март 01, 2012, 11:18:51 am »
Юпитер, никакви мажорни аспекти, изключая тригон към Асц.Освен това и е в градус анарета, в последен градус на дом, но пък във взаимна рецепция с Мерка, което го прави силен донякъде, а да не пропусна и е ретро, проблемния ми той. :blink:Все трудно ми се случват хубави неща, късмет почти липсва, от тото все още не съм спечелила, чичо от Америка също липсва

И да има такива неща, ти може да не ги усетиш, защото неаспектираната планета не се усеща на съзнателно ниво, но действа силно.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Март 01, 2012, 11:23:39 am »
Венера - слаби аспекти, със силна позиция по домове. Но усещам нужда от качества и събития по нея.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Март 01, 2012, 12:10:53 pm »

И да има такива неща, ти може да не ги усетиш, защото неаспектираната планета не се усеща на съзнателно ниво, но действа силно.

Неее...не е вярно!
Неаспектираната планета има липса на интеграция в натала...Доста често тя действа на принципа на Уран по един непредсказуем начин...доста авторитарно бих казала. Тя търси изява...без значение къде и как .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7 -: Март 01, 2012, 01:16:57 pm »
При мен - Юпитер. Има три аспекта - квадрат Марс, квинтил - Сатурн и тригон към МС. Намира се в 6-ти, Телец.
По аналогиите в 6-ти дом - това, служенето, съм го издигнала в култ - в работата, вкъщи, въобще - навсякъде. Не изпитвам вътрешен дискомфорт да се грижа за някого, да помагам и въобще - този род дейности. Здравословното хранене - да, интересувам се и се опитвам да науча и децата. Домашни любимци - не, много ми идват грижите по тях.
Иначе се чувствам супер късметлийка, може би заради Телеца или тригона с МС. Знам, че когато имам нужда, все някой и нещо ще ми помогне. ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 01, 2012, 01:51:44 pm »
При мен също е Юпитер...,ако изключа взаимната рецепция с Меркурий...то ми остават два аспекта със Сатурн и Плутон в съвпад Уран...единия е Кеплеров , а другия кармичен.
Юпитер обаче е и управител на Слънцето ми,което от своя страна е доста аспектирано. Изявата на Юпитер винаги е вървяла през слънчевите аналогии...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #9 -: Март 01, 2012, 02:10:31 pm »
аз не бих нарекла планета в квадрат с възлите, неаспектирана. Марая не казваше ли, че волана на хороскопа е именно нодалната ос ;D сега кажи, че Юпитер е и управител на някой от възлите...
« Последна редакция: Март 01, 2012, 02:16:22 pm от sladurkata »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Март 01, 2012, 02:13:43 pm »
аз не бих нарекла планета в квадрат с възлите, неаспектирана.

Аз съм съгласна. Именно точно това в дадения пример я прави така ярка като присъствие. Особено на квадрат от възлите, се намира на много чувствителна точка.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 01, 2012, 02:21:04 pm »
аз не бих нарекла планета в квадрат с възлите, неаспектирана. Марая не казваше ли, че волана на хороскопа е именно нодалната ос ;D сега кажи, че Юпитер е и управител на някой от възлите...

Мдааа....Управител е на ЮЛВ.
И е така...волана на хороскопа е нодалната ос. :blink:

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #12 -: Март 01, 2012, 03:13:06 pm »
Меркурий във Водолей,11 дом,У3, само два минорни аспекта-144/Уран, 45/Лилит. Първоначалното впечатление, което на всички правя е "с навирен нос, необщителна".Всичките ми близки приятели са ми споделяли каква темерутка съм им изглеждала, включая и съпруга ми.Не съм необщителна, дори в близко обкръжение съм бъбрива и все си правя шеги.Това го отдавам на факта, че не обръщам много внимание на чуждите недостатъци, защото и аз си иман пълен комплект такива.Нямам навика да наблюдавам или да се сравнявам с другите, не защото съм нещо повече а за това, че “данък обществено мнение” не плащам.
В конфликтна ситуация  се проявявам  като "поразяващата уста"/цитат/, винаги уцелвам болното място на другия,не нарочно, но трудно се спирам. В повечето случаи после съжалявам, че съм наранила някого, като съм искала само  да изтъкана факти. :angry:
Чувствам се добре навсякъде, без значение какви са хората, лесно влизам в тон с колектива.Трудно отказвам помощ или съдействие, независимо на кого, стига да ми е по силите.
Когато се занимавам с рутинна работа или нещо свързано с двигателен навик, мислите ми са съвсем другаде. Все съм си на автопилот, едно върша а пък за друго си мисля. Лошото е, че го правя дори когато шофирам, без да се усещам чета всички реклами и надписи покрай пътя. :-X  После мога да си спомня, кое къде съм видяла или прочела.
Лесно се съсредоточавам върху нещо, особенно в четенето, нищо не може да ми  попречи-шум, някой да ми говори, нищо. :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"