Здравей Гост

Меркурий

• 117 Отговора
  • 14371 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Меркурий
« -: Март 01, 2012, 04:57:25 pm »
Моля да коментирате знакът Близнаци като чист архетип. Тук нямам предвид Меркурий в аспект с Нептун.

Как ще коментирате това, че знакът Близнаци се свързва с хазартните игри?

Как ще коментирате това, че се свързва с игри, загадки?

Как ще коментирате знакът Близнаци като чист архетип във връзка с това, че се свързва с умело манипулиране на общественото съзнание и възможността публиката да бъде убедена, че някой човек е положителен, а друг отрицателен, въвв ръзка с професията PR? Вероятно става въпрос за умело убеждаване, а също за преднамерените лъжи.

Как ще коментирате това, че обичат да майсторят разни неща с ръце?

Може да споменете хора, които познавате от зодия Близнаци или Меркурий в Близнаци или със силно влияние на знака и планетата във връзка с изброените характерни особености на този знак.

Не ми запълвайте темата с коментари от рода на - Познавам двама Близнаци и нито един от тях не е такъв.

« Последна редакция: Март 01, 2012, 05:01:52 pm от Hm »

Re: Меркурий
« Отговор #1 -: Март 01, 2012, 05:43:44 pm »
Защо коментираш само знака Близнаци ? Меркурий управлява и Дева...

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Март 01, 2012, 05:48:04 pm »
SunMoon е права. Да беше озаглавила темата "Знакът Близнаци" :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #3 -: Март 01, 2012, 05:58:00 pm »
Цитат

ще коментирам като кажа, че с хазарта се свързва знака Лъв, а не Близнаци.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4 -: Март 01, 2012, 06:07:53 pm »

Как ще коментирате знакът Близнаци като чист архетип във връзка с това, че се свързва с умело манипулиране на общественото съзнание и възможността публиката да бъде убедена, че някой човек е положителен, а друг отрицателен, въвв ръзка с професията PR? Вероятно става въпрос за умело убеждаване, а също за преднамерените лъжи.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #5 -: Март 01, 2012, 06:54:29 pm »

Близнаци, не като 3 дом а анатомически-лявата и дясната ръка, дихателния процес-СВЪРЗВАНЕ със средата,синхронизиране на две неща и обмен. Като резултат няма наличен "продукт"....няма нещо трайно изградено.Детската възраст-до 12/14 години-пак същото и се постига най-вече с игри и подражание, с желание да изследваш и да разбереш.
В друга тема ме апострофирахте, че ръцете са по близнаци.Ръцете като цели крайници и функции - да, но дланите са по Риби. :rolleyes:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Март 01, 2012, 06:58:12 pm »

Да започнем с това, че си зачеркнала умелото убеждаване. Защо си мислиш, че знакът, който се свързва с ума и словото не може да убеждава умело?

« Отговор #7 -: Март 01, 2012, 07:06:05 pm »
Това е знака на най-големите манипулатори. Ако питате мен - Скорпион и Плутон са просто стечение на прочетената информация, че стоят зад интригите. Е, те тоя знак е най-най-най-манипулативен.

Сега, сигурно го казвам от гледна точка на човек със Северен Възел там и доста хора ми го чекнат и обсаждат, но като цяло мога да кажа, че Слънце и Меркурий в тоя знак, дава човек доста обигран откъм хората и въобще откъм възможностите, които повечето хора не виждат в една ситуация.

п.п: Най-важното правилно за тези хора е, че не може и не бива да им се вярва :P

*

Grace

• 2257
« Отговор #8 -: Март 01, 2012, 07:11:41 pm »
Цитат
Да започнем с това, че си зачеркнала умелото убеждаване. Защо си мислиш, че знакът, който се свързва с ума и словото не може да убеждава умело?

да отговоря и аз  :blink:

може и още как ! Близнаци, отчасти и Дева могат да бъдат първокласни манипулатори. Решат ли да те убедят, излъжат и пр. ще го направят с лекота и по-добре от всеки друг. Ловко се измъкват от всяка ситуация, при това често имитирайки детско простодушие. 

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #9 -: Март 01, 2012, 07:18:38 pm »
[/quote]
Словото е начин на свързване/комуникация/обмен.словото е възможно само чрез дишането.Пък и не само то..... :blink:
Меркурий не е ума.
Убеждаването не е ум а начин на представяне на нещата, без значение дали са верни или не.
 :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #10 -: Март 01, 2012, 07:19:57 pm »
Зависи какви манипулатори. ;D Като цяло Въздушните зодии, първо мислят после действат, затова понякога изглеждат като манипулатори. А и винаги са културни и учтиви и на това се връзват много хора. Водните зодии са манипулатори на емоционално равнище, тях чувствата ги водят и хранят. Но има едно нещо, което им признавам на водните зодии, и което въздушните не притежават - ИНТУИЦИЯТА и свръх - усещанията.

Ако човек има добре поставена вода и въздух в натала в днешния свят може да се справи МНОГО успешно (имам такива наблюдения за моя приятелка с Луна във Водолей и Нептун в 1 дом).
When One Door Closes Another Door Opens

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Март 01, 2012, 07:21:23 pm »

п.п: Най-важното правилно за тези хора е, че не може и не бива да им се вярва :P

Ехехехехеее! Най-добрите ми приятели и партньори са зодия Близнаци. Страхотни са по отношение на връзките и контактите и събирането и разпространението на информация. Аз нямам такъв хъс за общуване. Просто се уморявам. Те са родени да споделят информация - това е тяхната карма. Проблемът им , че са многословни и разпиляни. Понякога съобщават нещата хаотично - всеки да си вземе от информацията онова парченце, което му трябва, поради което се случва да са нетактични, не умеят да отсяват кому какво да казват. Но когато им кажеш, че не искаш дадена информация да се споделя, те се съобразяват с това. На някои дори не е нужно да им се казва (зависи къде и как е поставен Меркурий). Лично аз не съм била въвличана в интриги от Близнаци. Те са изключително открити. това, което говорят пред останалите, биха го повторили и пред тебе. Асцендентът ми е Стрелец и Близнаци са ми на К6 и К7. Още повече, че ми тригонират светилата. Те са много добри презентатори и комуникатори. Незаменими помощници са ми при работата по проекти. Аз си гледам стратегическите цели - Стрелец, а те свършват останалите рутинни подробности като телефонни разговори, кореспонденция, организиране на обучения и т.н. Не че и аз не го правя това, но те се справят с по-голяма лекота. Проблемът им е, че изпадат в словесна логорея, изгубват основната нишка при работни срещи, разсейват се в общи приказки, та се налага да ги връщам от време на време към целта, за която сме се събрали.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #12 -: Март 01, 2012, 07:23:27 pm »
 :08:

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #13 -: Март 01, 2012, 07:26:53 pm »
Ако Меркурий е ума??????? ми аз тогава с Мерк във Водолей/11д, само с два минорни аспекта.....какво разлетял се е навсякъде   или да ходя да си го търся в някой следващ живот???? :34:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #14 -: Март 01, 2012, 07:27:27 pm »
Като архетип свързвам Близнаците с предаването, превеждането, снизхождането на информацията. Целта не е манипулацията на информацията, а нейното издирване, събиране, предаване, трансфериране. Това са ролите на учителя, журналиста, посланика, преводача, куриера, вестителя.
Целта е информацията да се предаде и разпространи, не посредством нея да се променя нагласа, воля или настроение.
Манипулацията е свойство на Сатурн и Плутон.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #15 -: Март 01, 2012, 07:28:53 pm »
Цитат

да отговоря и аз  :blink:

може и още как ! Близнаци, отчасти и Дева могат да бъдат първокласни манипулатори. Решат ли да те убедят, излъжат и пр. ще го направят с лекота и по-добре от всеки друг. Ловко се измъкват от всяка ситуация, при това често имитирайки детско простодушие.

Това определно е така.

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Март 01, 2012, 07:30:11 pm »
Ако Меркурий е ума??????? ми аз тогава с Мерк във Водолей/11д, само с два минорни аспекта.....какво разлетял се е навсякъде   или да ходя да си го търся в някой следващ живот???? :34:

Меркурий управлява енциклопедичния ум. Юпитер - абстрактното мислене.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #17 -: Март 01, 2012, 07:30:45 pm »
За това и заемат падащите домове :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Март 01, 2012, 07:32:14 pm »
Има разлика. Близнаците са си осведомителна агенция. Те са типичните конферансиета. Но това няма нищо общо със задкулисните интриги, на които са способни други представители на зодиакалния кръг.

И пак подчертавам - важно е как е аспектиран Меркурий. Не можем да го разглеждаме изолирано от аспектите му. Повечето болести са болести на ума.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Март 01, 2012, 07:34:06 pm »

Проблемът им е, че изпадат в словесна логорея, изгубват основната нишка при работни срещи, разсейват се в общи приказки, та се налага да ги връщам от време на време към целта, за която сме се събрали.

Да, а освен това, когато те разказват някоя история, обикновено премълчават информацията, която не е в тяхна полза и ако могат лъжат. Това освен, че съм го наблюдавала много пъти, съм го и чела. Четох, че те дори не осъзнават, когато изкривяват историята и после не си признават.

това е характерно за всеки наранен Меркурий, независимо от зодията.