Здравей Гост

Меркурий

• 117 Отговора
  • 14358 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Меркурий
« Отговор #40 -: Март 01, 2012, 09:17:46 pm »
от практиката:
най-изкусните "манипулатори" се свързват с 12 дом, знака дева и много силно аспектиран Плутон, не есенциално силен, а аспектиран, задължително със светилата
близнак обработва бързо информация, жонглира добре с нея, но не особено прагматично и е лесно "уловим и предвидим" за гореспоменатите, например, което възпрепятства до известна степен възможността за манипулации, отделно от това няма силата да удържи на провокацията на останалите, оказали се по-силни по една или друга причина, дали заради силата на слънцето, харизма, влияние и т.н., което от своя страна ги прави по-скоро символично услужливи
често информацията е за лична консумация, освен ако не са силно "ранени", не вредят, само опитват да се спасят и да си помогнат сами на себе си

*

Stella

• 7765
« Отговор #41 -: Март 01, 2012, 09:33:04 pm »
Близнаците са абсолютно открити и прозрачни. Интелектуалното им любопитство често се бърка с колекциониране на клюки. Те не плетат интриги. За сметка на това "услужливо" могат да изпуснат пред "плетачите" някоя и друга информацийка, след което горчиво съжаляват, че са изръсили каквото и да е. Това са някои от неприятните последствия от неумелото реализиране на кармичното задължение за разпространението на информация.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #42 -: Март 01, 2012, 09:36:25 pm »
лелее..много невинни ги изкара, милите .. :blink:
ей за това простодушие и невинност говорех - с лекота създават такова впечатление  ;)

не знам за манипулатори, обаче ако говорим за измамници - кажете кой може да ги надмине..  ;D

PS Моля Близнаците, които четат да не го приемат лично.  :blink: говорим за архетип ..
« Последна редакция: Март 01, 2012, 09:42:27 pm от Grace »

*

abroad

• 2187
« Отговор #43 -: Март 01, 2012, 09:45:10 pm »
кажете кой може да ги надмине..  ;D

рибите

« Отговор #44 -: Март 01, 2012, 09:45:39 pm »
Ценното при Близнаците и хората с изявен Меркурий е, че са много гъвкави, адаптивни и приспособими. Те могат да бъдат това на което казваме " лек характер". Но да няма заблуди - никога, ама никога не загърбват собствения си интерес, много са пресметливи и рационални. Нали знаете мита за Меркурий - да не го преразказвам...краде, лъже и мами още от люлката.. ;D също така единствения, който е можел да влиза в царството на Хадес ... и т.н.... ;D   
а относно манипулацията - има голяма разлика между тази по Плутон и тази по Меркурий. А това, което Анабел написа за водните, също е много вярно -
Цитат
Водните зодии са манипулатори на емоционално равнище, тях чувствата ги водят и хранят. Но има едно нещо, което им признавам на водните зодии, и което въздушните не притежават - ИНТУИЦИЯТА и свръх - усещанията.
- ненадминати емоционални изнудвачи могат да бъдат.

С това съм много съгласен. Но също така много зависи ако разглеждаме Меркурий отделно от знака Близнаци или Дева, как се изразява! Защото различно е в Овен, Везни, Коза или Риби.. Близнаците са доста двулични, както подсказва самата им природа, но пък най-добрите ми приятели са от тази зодия. Изобщо хората със силен въздух в картата са много добри информатори, учители, кореспонденти или просто с тях е супер интересно да се разговаря! Аз с Водолей и Сатурн на ДЦ съм получавал много комплименти, че съм човек с когото е много интересно да се разговаря, защото винаги може да се научи нещо. Обожавам Луна в Близнаци - няма такава светкавична реакция!

П.С. Ако сте в критична ситуация, комбинация от хора с Луни в Близнаци, Дева и Козирог винаги е най - подходяща!

Но пък Меркурий във Везни не харесвам.. понякога са много лигави..
:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #45 -: Март 01, 2012, 09:47:10 pm »

въх, какво несъответствие ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #46 -: Март 01, 2012, 09:49:41 pm »
Цитат
Обожавам Луна в Близнаци - няма такава светкавична реакция!

;D  хубаво, явно не търсиш особена емоционалност ; явно нейде из огнено-въздушните Луни да те търсим..

« Отговор #47 -: Март 01, 2012, 09:50:00 pm »

въх, какво несъответствие ;D

С кое ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Март 01, 2012, 09:51:56 pm »
лелее..много невинни ги изкара, милите .. :blink:
ей за това простодушие и невинност говорех - с лекота създават такова впечатление  ;)

не знам за манипулатори, обаче ако говорим за измамници - кажете кой може да ги надмине..  ;D

PS Моля Близнаците, които четат да не го приемат лично.  :blink: говорим за архетип ..

Не ги изкарвам такива - работя по сериозни европейски проекти с много свестни Близнаци. Досега никой не ме е подвеждал. Тези в моето обкръжение са такива. :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #49 -: Март 01, 2012, 09:52:55 pm »
С кое ?

с действителността

« Отговор #50 -: Март 01, 2012, 09:53:34 pm »
Моето непрофи мнение:
не трябва да се забравя и че близнаци - стрелец са  двете страни на една монета. Имат общи и противоположни неща.
Т.е. близнака проявява и чертите на стрелеца, а именно откровеността, Но, и със способността за жонглиране с идеи и концепции. 

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Март 01, 2012, 09:53:51 pm »

Много близнаци, които ме дразнят има в политиката. Но те имат нещо водно, в квадрат, което ги прави "хлъзгави"

*

Grace

• 2257
« Отговор #52 -: Март 01, 2012, 09:54:03 pm »

рибите

хахах.. ;D  сигурна бях, че това ще напишете  ;D
да, само Рибите могат да им съперничат, но дали могат да ги надминат...не знам  ;D

а да, и някоя талантлива Дева може... ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #53 -: Март 01, 2012, 09:54:46 pm »
Лигава е нещо, което никога няма да чуя за себе си. "Хард" - да. Но аз съм водна и проклета.

Към Близнаци имам алергия, добре подплатена с личен опит и колкото по-далеч ги държа, толкова по-леко ми е на душата. Разбира се, намесват се и много други планети в моя опит с тях, но така или иначе все от Близнаци съм имала такива изживявания, от които искам доживот да се освободя.

Рибите са ми много близки. Те не лъжат, според мен. Те са просто в друго измерение.

« Отговор #54 -: Март 01, 2012, 09:55:28 pm »
Цитат

;D  хубаво, явно не търсиш особена емоционалност ; явно нейде из огнено-въздушните Луни да те търсим..

Моята е в .. Дева хаха ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Март 01, 2012, 09:58:40 pm »
Никога не съм се карала с Меркурий в Близнаци, а пък ми квадратира Меркурия в Риби, странно.
Девишкият понякога ми идва дразнещ, но се допълваме. Стрелешкия не мога да го кльопан, особено в първата декада. Близнашкият не ме дразни - тригонира ми светилата. Оставям го да си приказва и си потъвам в Нептуновия облак. ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #56 -: Март 01, 2012, 09:59:40 pm »
Цитат

хаха..не познах.. :blink: ама все отнякъде ти идва това обожание към Луната в Близнаци ... казвай
Макар че ... Дева - Близнаци - нали се сещаш - все Меркурий, т.е. харесвате си се.. :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #57 -: Март 01, 2012, 09:59:53 pm »

рибите

хахах.. ;D  сигурна бях, че това ще напишете  ;D
да, само Рибите могат да им съперничат, но дали могат да ги надминат...не знам  ;D

добре е, че ти е проработила интуицията ;D
а, иначе, за да говорим за сравнителен анализ трябва изходна обща основа, няма как да сравняваме на първично ниво кокошка с магданоз или морков :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #58 -: Март 01, 2012, 10:05:35 pm »

Цитат
добре е, че ти е проработила интуицията

хич не е интуиция  ;D то си е факт.

Цитат
а, иначе, за да говорим за сравнителен анализ трябва изходна обща основа, няма как да сравняваме на първично ниво кокошка с магданоз или морков

не знам кой е кокошката, кой магданоза..., и какво според теб не можем да сравним.. ;D

« Отговор #59 -: Март 01, 2012, 10:08:08 pm »
Цитат

хаха..не познах.. :blink: ама все отнякъде ти идва това обожание към Луната в Близнаци ... казвай
Макар че ... Дева - Близнаци - нали се сещаш - все Меркурий, т.е. харесвате си се.. :P

Ами просто Меркурий ми е доста силно поставен в картата, да речем :) Абе харесвам ги Близнаците.. не те натоварват така както могат водните... ооо Емоционалността на водните ме побърква..  :unsure: Дева е по-добре според мен от Близнаци :)