На мен за 3 път в последните 2 месеца при тригон или съвпад на транзитна Луна с екзалтиращата ми Венера някакви хора и то различни ми подарят билети за концерти. И винаги силната ми Венера ми е носила подаръци, за които не съм положила никакви усилия (красиви уникални шалове, бижута, екскурзии на красиви места, билети за концерти). Баща ми с неговата екзалтираща Венера е по същия начин. Само, че на него му подариха хубав фотоапарат от чужбина.
Юпитер ми е в падение и ми донесе откраднати бижута и лаптоп (с всичката ми информация) 3 месеца преди да замина да уча в чужбина. Голяма криза.
Някой от бижутата бяха семейни и много ценни като спомен от пра-баби...
Същото проявление съм виждала и при Венера във 2 дом, дори ако е в знак на заточение. Но понякога един тригон може да бъде достатъчен, за да се изсипе рогът на изобилието, особено ако други фактори в картата говорят за афинитет към получаване на облаги.

В картите на доста жени с Венера във 2 дом съм наблюдавала такава изява - предимно в посока към получаване, в което няма нищо лошо, де, щом това ги кара да се чувстват щастливи. Между другото, понякога излишно се преекспонира позицията на Венера или Луна в 8 дом - в повечето карти на държанки съм срещала Венера във втори дом и нищо в осми.
Относно Юпитер - при мен не е есенциално силен, по-скоро "никакъв" (ex cond го отчита програмата), мажорно неаспектиран и се намира в 7 дом, управлява втори. Мога да кажа, че буквално ме разсипва от даване, но почти никога през целия си живот не съм получавала подаръци и джобни пари. В моя случай ресурсите "изтичат" от мен към другите, а не от другите към мен, а уж Луна в 8 дом била "алчна" за парите на другите.

Никога през целия си живот не съм вземала от никой пари назаем (дори ако се нуждая), нито кредити съм теглила, нямам и намерение.
Братовчедка ми е със стелиум във 2 дом, в който участват Венера и Юпитер в Риби (изгряващ Стрелец, Слънце и Меркурий във Водолей/2 дом) - това е човекът, безпардонно прибрал цялото наследство и покъщнина, останали от баба и дядо, без въобще да се допита какво мислят и останалите наследници. Нейната майка е със съвпад на Луна и Венера в Дева (Венера в падение) във 2 дом - същата история, но поне откъм скромност го докарва.

Майка ми - Венера в Овен във 2 дом, в тригон с Юпитер и Плутон в 7ми - облаги по линия на съпрузите, харесваше заможни мъже, изпадаше в диви истерии, ако не получава подаръци и няма "достатъчно" дрехи. Резултат - гардеробът все още пращи и се пука по шевовете, успях да раздам едва половината от всичко. :blink:
Имам и други примери, но и тези са достатъчни. Понякога не е важен знакът на Венера, а нейната домова позиция и аспектите, които получава.