Здравей Гост

Оста на притежанията

• 198 Отговора
  • 22330 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Re: Натална Луна в аспект към Уран
« Отговор #100 -: Август 31, 2012, 10:28:18 pm »
но тук не бяха ли и парите на другите чела съм че хора с планети тук обикновено се женят по сметка .

Парите (ресурсите) на другите идват по 8ми дом, няма връзка с брака по сметка. Моята Венера е в 8ми дом и абсолютно всичките ми партньори са били меко казано състоятелни. С нито един от тях не съм. 8ми дом отваря вратата на касичката, дали това ще ти е достатъчно е въпрос на съвсем други принципи. Венера в 8ми дом има нужда от много дълбока връзка, едни пари... трудно ще я задържат. 8ми дом дава и любов към властта, която често е функция на парите, но не е задължително и един партньор, с много силно присъствие и сексуална власт, може да бъде идентифициран от 8ми дом. Отделно зависи къде ти е Луната, какво се случва в 7ми дом.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #101 -: Септември 01, 2012, 12:31:26 am »
Венера в осми дом е най-потайната Венера. Нейните прояви в този дом са често непредсказуеми и объркващи...Печалбите тук са предимно от брачния партньор 8ми е втори от 7-ми.

По 8 дом е и потенциалът за създаване на дълготрайни партньорства, на дълбока връзка с партньора. Може би затова хората с Венера или Луна тук срещат трудности, когато са изправени пред необходимостта от физическа раздяла, и трудно късат "нишката", след като на физическо ниво връзката вече е спряла да съществува, а това ги прави много раними.

фиксираните знаци създават дълготрайни връзки, не е само 8 дом. Веднага давам пример за жена със силен 8 дом, но асц Везни - множество връзки, винаги финансово обезпечени, за 2 седмици успя да уговори съпруга си, да и предложи брак.  ;)Това е кардиналната стихия.  ;) Бракът се осъществи, засега нещата са стабилни, но аз очаквам поне още един брак. просто момчето няма достатъчно енергия, да и осъществи всичките амбиции, но я вкара в "горната" класа.  ;) Тя е много по-качествена от него - красива, изящна, интелигентна, с чувство за хумор, по-образована от него... просто той не и е на нивото и не е като нея.

За родените с акцентиран 2 дом също можеш да прочетеш такива изказвания, както и за Венера/Сатурн, но на практика други може да са факторите, обуславящи такъв избор.

Моят 2 дом е акцентиран, партньорите ми са били финансово стабилни, някой доста заможни, но и интелектуално са били на ниво. Няма как един умен мъж да няма добър живот (дори и скромен, ако и жената до него не е глупава).

Държа партньорът ми да е социално активен, дали ще дава работа на 60 човека, или ще участва в някакви конструктивни мероприятия, или ще изведе 5-6 деца на световно ниво, като математици, спортисти, или ще образова 3000 инженера, ще води Бг групи на европейските "пленери" не ме интересува в детайл, но трябва да прави нещо значимо и истинско. Ако е стоматолог с истински амбиции - да развива научна дейност, да направи клиника, в последствие споразумения, обмен с университети, това би ме впечатлило. И ще го подкрепя. Това е Козирожкият начин на мислене, Сатурн и 10 дом - най-високата точка на небосклона. Парите ама грам не ме вълнуват, мотивират или вдъхновяват. (Тук не говоря да отсъстват, но един умен мъж, винаги ще Ви осигури добър живот, ако иска и ако не му пречите).

И парите не вдъхновяват и Телците и Девите. Земята е дълбока и създава диамантите и скъпоценните камъни, след усилен труд и високо налягане.  ;) :P
When One Door Closes Another Door Opens

Re: Оста на притежанията
« Отговор #102 -: Септември 01, 2012, 01:15:13 am »
Хахахаха,
парите не вдъхновяват и Телците и Девите

айде нема нужда  ;D

Я се скрий и се потърси, моля ти се  ;D

« Отговор #103 -: Септември 01, 2012, 01:25:48 am »
Анабел, абе ти как разбираш кой човек е по-качествен от друг? 
Ако не е тайна разбира се ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #104 -: Септември 01, 2012, 06:52:51 am »
Анабел, абе ти как разбираш кой човек е по-качествен от друг? 
Ако не е тайна разбира се ;)

то е ясно като бял ден. Хората са различни. От километри си личи един човек какви качества има. И в последствие и животът го доказва. Не ти трябват 5 години за да разбереш, че срещу теб стои глупак или красавица, нали?  ;)

И аз имам доста познати родени под земни знаци - изключителни професионалисти, майки, съпруги и никой от тях, никога не е ламтял за пари, напротив доста са скромни. Отделят много повече време, да си свършат работата, качествено, а не да трупат обезпеченост. Най-добре трупат финанси около мен въздушните знаци и Стрелеца.  ;) Много често претупват нещата, но взимат повече поръчки, ала бала - измислят си схеми и са добри "печалбари" определено.  ;)

Земните зодии са интровертни и срамежливи и си изпипват нещата, с такива качества пари не се правят. Кариера да, но пари не. Създава се красив уютен дом, красиво произведение на изкуството, но през това време някоя жена Слънчева Везна, ще е направила 2-3 брака, ще има 1-2 деца, вила, къща, ще е завършила 2-3 специализации и ще е сменила поне 3-4 автомобила.  ;)
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 07:08:13 am от Anabell »

*

Uran

• 6041
« Отговор #105 -: Септември 01, 2012, 09:03:36 am »
Анабел, теориите ги проверявам по емпиричен път и: по алчност-девите държат първенство, следвани от телец и рак.
Един единствен жертвен телец познавам. Някой път ще пусна картата й защото ми се ще да я разчоплим. Беще красавица като за моден подиум, но никога не се възползва от физическите си данни. Животът и е низ от удари.

*

Asol

• 4140
« Отговор #106 -: Септември 01, 2012, 09:11:57 am »
gogetit, на базата на субективната си преценка. Вероятно някой друг ще има по-различно мнение по въпроса за същия човек.  :P

Анабел, значи според теб тази жена се е омъжила по сметка ? Ти предполагаш или си наясно от споделено ти от нея за отношението й спрямо съпруга й. Може пък да са се оженили по любов.  :P 
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 09:18:09 am от Asol »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #107 -: Септември 01, 2012, 09:57:03 am »
Много често, нещата не стоят по начина по който изглеждат на пръв поглед.
То по вашата логика, аз със Слънце във Везни и пълен 2 дом материалистка ли съм ?
Ехе де да бях....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #108 -: Септември 01, 2012, 10:00:37 am »
Анабел, теориите ги проверявам по емпиричен път и: по алчност-девите държат първенство, следвани от телец и рак.
Един единствен жертвен телец познавам. Някой път ще пусна картата й защото ми се ще да я разчоплим. Беще красавица като за моден подиум, но никога не се възползва от физическите си данни. Животът и е низ от удари.

да би ми било интересно да видя картата и, но залагам на силна въздушна стихия.  ;). Не споделям това мнение за девите (за рак до някаква степен, но и при тях парите не са мотивацията, а сигурността). Девите около мен без изключение, държат да се изпълняват нещата "правилно" - по номенклатура, всичко да е подредено, никога за пари не биха нарушили принципите си. Това го заявявам съвсем категорично, и при тях парите не са мотивация.
gogetit, на базата на субективната си преценка. Вероятно някой друг ще има по-различно мнение по въпроса за същия човек.  :P

Анабел, значи според теб тази жена се е омъжила по сметка ? Ти предполагаш или си наясно от споделено ти от нея за отношението й спрямо съпруга й. Може пък да са се оженили по любов.  :P 

приятелки сме и то близки.  ;) Щастието да имаш екзалтираща Венера се състои и в това да имаш красиви. верни приятелки, и силна емпатия по между Ви (споделяте си и се подкрепяте).  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Септември 01, 2012, 10:28:22 am »
фиксираните знаци създават дълготрайни връзки, не е само 8 дом. Веднага давам пример за жена със силен 8 дом, но асц Везни - множество връзки, винаги финансово обезпечени, за 2 седмици успя да уговори съпруга си, да и предложи брак.  ;)Това е кардиналната стихия.  ;) Бракът се осъществи, засега нещата са стабилни, но аз очаквам поне още един брак. просто момчето няма достатъчно енергия, да и осъществи всичките амбиции, но я вкара в "горната" класа.  ;) Тя е много по-качествена от него - красива, изящна, интелигентна, с чувство за хумор, по-образована от него... просто той не и е на нивото и не е като нея.

Какво означава да си "по-качествен" от някой?
Като е толкова по-качествена от него, защо го е избрала, той нали не й е на нивото?
Вероятно така изглеждат нещата от твоя гледна точка, но няма как да знаем на тази жена какво й е в главата и какво се случва в отношенията й с нейния мъж.

Често отстрани нещата изглеждат много по-различно, на мен също ми се е случвало да имам такива впечатления за някои двойки, но никога не знаеш каква "химия" се случва между тях, за да отсъдиш с лека ръка дали са един за друг.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #110 -: Септември 01, 2012, 10:44:17 am »

Какво означава да си "по-качествен" от някой?
Като е толкова по-качествена от него, защо го е избрала, той нали не й е на нивото?

защото Лили, животът е жесток, особено в Бг за жените. Бракът и с него и осигури БЪДЕЩЕ. Неговият баща е много, много в акъла и на доста добра позиция.

Какво да прави - да легне да мре ли, като няма работа, няма шанс без връзки и т.н. А и той ще е няколко година с жена, за която може само да си мечтае. Тя не е глупава, няма да му изневерява и т.н. Ще го остави, ако се появи точният друг.  ;) Иначе може и деца да му роди - той ще е добър и отговорен баща. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Септември 01, 2012, 10:46:23 am »
защото Лили, животът е жесток, особено в Бг за жените. Бракът и с него и осигури БЪДЕЩЕ. Неговият баща е много, много в акъла и на доста добра позиция.

Какво да прави - да легне да мре ли, като няма работа, няма шанс без връзки и т.н. А и той ще е няколко година с жена, за която може само да си мечтае. Тя не е глупава, няма да му изневерява и т.н. Ще го остави, ако се появи точният друг.  ;) Иначе може и деца да му роди - той ще е добър и отговорен баща.

Права си - всяка осъществена амбиция си има цена.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #112 -: Септември 01, 2012, 10:47:36 am »

Права си - всяка осъществена амбиция си има цена.  ;D

Да, така е. За това съм съгласна и тя си плаща цената безропотно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Септември 01, 2012, 10:55:24 am »
За това съм съгласна и тя си плаща цената безропотно.

Защото познавам и жени, които имат големи амбиции, но не им стиска да платят съответната цена. Мъжът до тях се третира като средство за осигуряване на желания стандарт или за постигане на набелязаните цели, но същевременно жената не се чувства готова да заплати това с лична енергия, т.е. ако може короната за пред хората да я нося аз, а оборите да ги чисти някой друг (медалът си има две страни  ;)).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #114 -: Септември 01, 2012, 10:58:21 am »
Тук отново ще засегна скорпионите и 8 дом - те се раждат в поставена ситуация. Жената за която разказах, така е била образована и възпитана от семейството си, че в един момент, и се налага да "продаде" душата си.

Ситуацията е до голяма степен заварена, на 24 години тя трябва да вземе решение, базиращо се предимно на решения на родителите и. Те са я поставили в ситуация, в която няма чак такъв избор. Ако си завършил елитна гимназия (труд, безсънни нощи, хиляди контролни, дисциплина) и също тежък университет, и се оказва, че нито държавата ти, нито семейството ти могат да ти дадат бъдеще, какво правим? Тази жена е вложила огромно количество труд и лична енергия в нещо, което се оказва БИТА карта (грешни решения на родителите и).

До голяма степен мога да видя този модел и при сее си и приятелките си със силен Скорпион и 8 дом. Сега ще видя като мине Сатурновото завръщане в Скорпион какво ще се случи.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #115 -: Септември 01, 2012, 11:00:25 am »
За това съм съгласна и тя си плаща цената безропотно.

Защото познавам и жени, които имат големи амбиции, но не им стиска да платят съответната цена. Мъжът до тях се третира като средство за осигуряване на желания стандарт или за постигане на набелязаните цели, но същевременно жената не се чувства готова да заплати това с лична енергия, т.е. ако може короната за пред хората да я нося аз, а оборите да ги чисти някой друг (медалът си има две страни  ;)).

Лили за тези рано или късно Сатурн се намесва.... Няма безплатен обяд! Ние Скорпионите много се възмущаваме и дори тръгваме да раздаваме справедливост (и сме прави, преценките ни рядко са грешни), но се убедих, че трябва търпеливо да оставим Вселената сама да си оправи сметката с тези личности. И тя го прави, ВИНАГИ!.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Септември 01, 2012, 11:18:04 am »
Тук отново ще засегна скорпионите и 8 дом - те се раждат в поставена ситуация. Жената за която разказах, така е била образована и възпитана от семейството си, че в един момент, и се налага да "продаде" душата си.

Жалко, но все пак изборът дали да го направи е неин.

Познавам жени, които са расли в семейства с висок морал и съответното ниво на възпитание, но впоследствие стават "ренегати" и поемат по друг път - ТЕХНИЯТ. И някой да се пита как аджеба се е изградила ценностната й система, след като в семейството никой не й е внушавал този модел, никой с нищо подобно не я е филмирал?

Това, което ще направиш или няма да направиш, е твой личен избор, повик на твоята душа. Ти избираш дали да се подчиниш безропотно на някоя принуда, дали да спазиш безпрекословно наложените ти ограничения (от средата) или дали пък няма начин в рамките на тези ограничения да потърсиш друга алтернатива, т.е. формално да ги спазиш ("выше головы не прыгнешь" - "никой не може да скочи по-високо от главата си", както казват/-ме/ руснаците), но дори в съществуващите ограничения да си позволиш свобода - относителна свобода.

Така съм постъпвала винаги, т.е. зависим си от ограниченията на средата, но имаш право да избираш по какъв начин да живееш в "матрицата". И дори ако някой страничен човек не одобрява или осъжда твоя начин, за теб това може да е "най-добрият" начин и никой не може да знае пътечката, по която си тръгнал - стръмна, криволичеща, обсипана с камънаци или права, постлана с пухкав червен килим и розови листенца - къде ще те заведе един ден.
Иначе, ако следвах модела, който ми проектираше майка ми, сигурно щях отдавна да съм обвързана с някой стабилен мъж, за да живея "спокойно" и да "не работя"  ;D, и щях да плащам съответната цена - НЕЙНАТА (моята е друга и съм наясно какво и защо плащам).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #117 -: Септември 01, 2012, 11:40:18 am »
Училищата и университетите независимо от ценза им не правят никого успешен. Връзките помагат определено, но не всеки е роден със златна лъжица в уста. Има много случаи на хора, които и без завършването на някакъв университет са станали много добри мениджъри или са развили някакъв бизнес в една или друга област, а в областта на изкуството също има такива примери. Колко хора от завършилите Консерватория стават известни и утвърдени певци ?
Така че в цялата работа е от значение и амбицията на твоята приятелка да се пребори за това, което желае.
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 11:50:47 am от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Септември 01, 2012, 11:55:51 am »
Връзките помагат определено, но не всеки е роден със златна лъжица в уста.

Между другото, тия дни така ме сърбеше да пусна тема за шуробаджанащината, не се сещам дали вече има такава във форума, може вече и да сме я разглеждали.

Постоянно ми прави впечатление как едната колежка в новата ми работа не спира да говори за "връзки и контакти" - нейните и на други нейни бивши колеги. Иначе много кадърна и способна жена изглежда, но постоянно да се перчиш и всяка втора дума да ти е това, определено е дразнещо и някак смешно.

Жалко, че не й знам часа на раждане, но ми прилича или на изгряващ Козирог, или на изгряваща Дева.
Слънце в съвпад с Марс в Лъв (и квадрат със Сатурн в Телец), Луна в Стрелец, Меркурий в Дева в тригон със Сатурн, Венера/Уран във Везни и Юпитер в последния градус на Везни.

Иначе, доколкото разбирам, си е напълно self made жената, сама е успяла, дошла е от друг град тук, но определено с най-висок рейтинг в йерархията на ценностите (изключая семейството и децата) заемат "полезни връзки". Може пък това да е преобладаващият мотив в медийните среди, сред журналистите, знам ли.  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #119 -: Септември 01, 2012, 12:15:40 pm »
Лили, перченето и показността се харчат - "личните акции скачат". Доста хора ги блазни идеята от чиста суета и желание да изпъкнат лично, да познават и да си приказват тет-а-тет с човек с ценни връзки (от който могат да извлекат потенциална лична изгода  ;D) ? Сетих се преди време - президентът на Бразилия Дилма Русев като беше в България колко нейни познати, приятели и роднини изскочиха.  ;D
« Последна редакция: Септември 01, 2012, 12:20:17 pm от Asol »