Здравей Гост

Оста на притежанията

• 198 Отговора
  • 22442 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Оста на притежанията
« Отговор #120 -: Септември 01, 2012, 12:17:46 pm »
Сетих се преди време - президентът на Бразилия Дилма Русев като беше в България колко нейни познати, приятели и роднини изскочиха.  ;D

Знайни и незнайни.  ;D

Доста хора ги блазни идеята от чиста суета и желание да изпъкнат лично, да познават и да си приказват тет-а-тет с човек с ценни връзки (от който могат да извлекат потенциална лична изгода  ;D) ?

Да се отъркаш в чужда власт или слава пак е оферта.  ;D

« Последна редакция: Септември 01, 2012, 12:27:05 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #121 -: Септември 01, 2012, 12:43:04 pm »
Ама...кой с лични в лъв не се фука? Просто темите са различни. Някои се фукат даже с готвене, ако няма друго. Как затваряли буркани, как правили лютеница...нищо, че вече има всичко в магазините

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Септември 01, 2012, 12:52:43 pm »
Ама...кой с лични в лъв не се фука?

Знае ли човек? Може да има и изключения (или просто поза).  :blink:

Цитат
Някои се фукат даже с готвене, ако няма друго. Как затваряли буркани, как правили лютеница...

Предполагам, че в някой форум за готварство и това ще видиш - кой е по-по-най и кой повече тави с манджа прави.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #123 -: Септември 01, 2012, 12:54:36 pm »
Въобще не става въпрос за форум. Както и друг път сме коментирали, повечето огнени изяви са свързани с "аз, аз, аз"

*

Uran

• 6041
« Отговор #124 -: Септември 01, 2012, 01:33:00 pm »
Въобще не става въпрос за форум. Както и друг път сме коментирали, повечето огнени изяви са свързани с "аз, аз, аз"
Аз! Аз! АЗ! ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #125 -: Септември 01, 2012, 01:40:53 pm »
А, по една удивителна е малко.  ;D

Re: Re: Натална Луна в аспект към Уран
« Отговор #126 -: Септември 01, 2012, 03:43:33 pm »
но се убедих, че трябва търпеливо да оставим Вселената сама да си оправи сметката с тези личности. И тя го прави, ВИНАГИ!.

Абсолютно  :clap:
Всеки си има път, и ние не знаем какъв е.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #127 -: Септември 01, 2012, 03:50:56 pm »
Училищата и университетите независимо от ценза им не правят никого успешен.

това не е сериозно нали? ;)

Няма хубава професия, която не изисква ценз...
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Септември 01, 2012, 03:58:58 pm »

Има хубави професии, но не всекиму е дадено да стане добър специалист, пък какъвто ще ценз да има.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #129 -: Септември 01, 2012, 04:03:29 pm »

Има хубави професии, но не всекиму е дадено да стане добър специалист, пък какъвто ще ценз да има.  ;)

но цензът е първата стъпка, я стани стоматолог, гинеколог, инженер, правист, архитект, какъвто и да е научен работник, учител, без ценз... дори астролог вече не можеш да станеш.  ;) И врачките имат ценз  :P, какво остава за астролозите.  ;D :P

*

Papy

• 4343
« Отговор #130 -: Септември 01, 2012, 04:04:17 pm »
Хмм
Образованието е важно
Не познавам нито един, завършил например благоевградския университет, който в момента или някога да е бил безработен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #131 -: Септември 01, 2012, 04:05:16 pm »
но цензът е първата стъпка

Първа стъпка, но след нея има още много.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #132 -: Септември 01, 2012, 04:08:02 pm »
Хмм
Образованието е важно
Не познавам нито един, завършил например благоевградския университет, който в момента или някога да е бил безработен

естествено, да се твърди каквото и да е друго е "прах в очите".
Дори да не си блестящ интелект, при желание и добра диплома, ще се оправиш и ще имаш стабилен живот.  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #133 -: Септември 01, 2012, 04:21:47 pm »
Напълно сериозно, образованието в определена област не е гаранция за нищо, ако човек няма върху какво да гради - талант, умение, което да развива, ако професията изисква това. Ако го има, образованието може да канализира тези способности, но не може да ги създаде. Образованието е теория, но практиката и опита са друго нещо. Цензът не е задължително да се свързва с успешност, нито с добър специалист. Астрологията например учиш ли я някъде в някой престижен университет ? А като стана дума за астрология и за добри астролози без ценз се сещам за Галина Иванова.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #134 -: Септември 01, 2012, 04:23:47 pm »
мисля, че това е абсолютно безсмислен спор.  ;) И не е по темата.

*

Papy

• 4343
« Отговор #135 -: Септември 01, 2012, 04:29:29 pm »
Преди време мислех като асол
Може би защото съдех по нашите уч-ща и университети-държавни. Сега има доста частни и виждам какво правят с децата. Има голяма разлика.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Септември 01, 2012, 04:35:23 pm »
Образованието е теория, но практиката и опита са друго нещо. Цензът не е задължително да се свързва с успешност, нито с добър специалист.  Астрологията например учиш ли я някъде в някой престижен университет ?

Така е, образованието е добра основа, но оттам нататък от теб зависи.
Разбира се, могат да се намерят природно интелигентни хора, които успяват в живота без подходящо образование или ценз, но в повечето случаи някой трябва да им подаде ръка /протекция/. Само с бачкане не се успява, макар че историята познава и такива случаи - започнали от нулата, селф мейд.

Но ако говорим за "престижни" професии, цензът и съответният ВУЗ са си от значение, няма какво да се заблуждаваме. Важни са и качествата, но ако на теб изначално ти е осигурен добър старт, трябва да си "ногу луТ" да не се възползваш максимално от тази привилегия и да ходиш да копаш вместо да учиш в Харвард, да речем.  ;D

Но ето че и тази тема тръгна в друга посока - от притежанията към ценз и образование, макар че и тук можем да намерим паралел. При индийците основното образование и стартът, който ни осигурява семейството, се гледа по 2 дом. А и по принцип цензът и диломите, които сме получили, са част от нашия ресурс, от нашето портфолио, с което се представяме там, където е нужно.

Та в тоя ред на мисли ще добавя, че от престижна дипломка по Меркурий/Юпитер до успешна и обществено доказана реализация по Слънце/Сатурн доста път има да се извърви.  :blink:

Цитат
А като стана дума за астрология и за добри астролози без ценз се сещам за Галина Иванова.

Един истински ценен диамант сред хиляда лъскави ментета ще го разпознаеш, ако имаш очи да видиш светлината, а не фалшивия блясък.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #137 -: Септември 01, 2012, 05:00:39 pm »

но цензът е първата стъпка, я стани стоматолог, гинеколог, инженер, правист, архитект, какъвто и да е научен работник, учител, без ценз... дори астролог вече не можеш да станеш.  ;) И врачките имат ценз  :P, какво остава за астролозите.  ;D :P
Toчно тук е проблемът. Достъпен във финансово отношение ценз и дотам. Ама имал голям мерак, Н-то поколение  лекар/юрист/учител. Смех. ГолЕм праЗ, че баба ти била лекар. Това как точно те прави теб теакъв/такава?? Най-опасни са некадърниците с ценз, гръб и амбиция.  :blink: Образованият глупак е като оръжие за масово поразяване.

Ломоносов е бил крепостен селянин.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Септември 01, 2012, 05:21:39 pm »
Най-опасни са некадърниците с ценз, гръб и амбиция.  :blink: Образованият глупак е като оръжие за масово поразяване.

С това съм напълно съгласна - няма нищо по-страшно от некадърник с ценз, а още по-страшно некадърник с връзки.  ;D

Цитат
ГолЕм праЗ, че баба ти била лекар. Това как точно те прави теб теакъв/такава??

При мен бабите и дядовците по двете линии са университетски преподаватели, тези по майчина линия - математици. Това да ме прави математик? Израснала съм в учителски среди, но честно казано хич не ме влече даскалъкът.  :blink:

Цитат
Ломоносов е бил крепостен селянин.

Както споменах по-горе, за щастие историята познава и такива случаи - приятно изключение сред маса глупаци с връзки.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #139 -: Септември 01, 2012, 05:56:07 pm »
Мен професията ми винаги ме е свързвала с хора на изкуството. Повече от половината дори училище са напуснали, а да се каже, че са некадърни или неуспешни е невъзможно. Така че... зависи от сферата. Където живеех преди, и от моята професия имаше много самоуки и мнооооого успешни, такива, за които аз само по списанията четях кой клиент са взели последно.