Мен професията ми винаги ме е свързвала с хора на изкуството. Повече от половината дори училище са напуснали, а да се каже, че са некадърни или неуспешни е невъзможно. Така че... зависи от сферата. Където живеех преди, и от моята професия имаше много самоуки и мнооооого успешни, такива, за които аз само по списанията четях кой клиент са взели последно.
Като Sex Pistols ли - единственият начин да пробиеш в Западното общество, правейки се на клоун - Мадона, Лейди Гага...секс, наркотици и рокендрол.

А най-добре когато продуцентът ти е евреин (като на Пистълс и той с диплома по изящно изкуство, все пак създал ИСТИНСКА ИНВЕНЦИЯ - първата група, която да псува по BBC,

). До края на живота си, върл защитник на ВУЗ-ове и образованието по изкуство.... и
цензът. Има негови изказвания по темата за задължителното образование по изкуства в TED...
Е сега измряха поливината от Пистълс, но такава е цената на социалния пробив без ценз.
И понеже сме във форум по астрология - Юпитер и Сатурн отговарят за ЦЕНЗЪТ, социалните планети, без ценз няма общество. И без ценз Сатурн пуска на горе, само ако си наистина гениален по Уран (и по възможност евреин в щатите, защото Европа трудно стига до Уран). Без медици, прависти, строители, никой няма да има време за изкуство или астрология....
Те това преди векове са го измислени - РЕГУЛИРАНИТЕ професии, са със задължителен
ценз. Пък Вие можете колкото си искате да го обсъждате ценза....
Хората на изкуството са избирателни - ако искаш слушаш музика, гледаш филми, пожелание, а я опитай да си измислиш твои закони (като нямаш ценз) и да живееш по тях - или ще те вкарат в затвора, или в лудницата. Никой няма да те арестува, за това, че си композираш собствена музика.
Понякога ме удивлявате колко наивно мислите.... наистина. Когато завърших въведоха нов предмет в гимназиалния курс - "Свят и личност", отчели, че бг обществото е изключително социално необразовано....