Здравей Гост

Оста на притежанията

• 198 Отговора
  • 22343 Прегледи
*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
Re: Оста на притежанията
« Отговор #140 -: Септември 01, 2012, 07:42:19 pm »
Тази тема винаги много ме е интересувала,аз имам Уран във 2 дом и средствата са на приливи и отливи ,но сестра ми е със Северен възел във 2 дом и пак Уран тук и при нея е същото ...а в 8 дом има Юпитер ,Луна съвпад в Телец и Южен възел....нещо свързано със средствата на другите...или на съпруга
А Северния възел във 2 дом май означава ,че трябва сам да си изкарваш средствата
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #141 -: Септември 02, 2012, 01:13:28 am »
Мен професията ми винаги ме е свързвала с хора на изкуството. Повече от половината дори училище са напуснали, а да се каже, че са некадърни или неуспешни е невъзможно. Така че... зависи от сферата. Където живеех преди, и от моята професия имаше много самоуки и мнооооого успешни, такива, за които аз само по списанията четях кой клиент са взели последно.

Като Sex Pistols ли - единственият начин да пробиеш в Западното общество, правейки се на клоун - Мадона, Лейди Гага...секс, наркотици и рокендрол.  ;) А най-добре когато продуцентът ти е евреин (като на Пистълс и той с диплома по изящно изкуство, все пак създал ИСТИНСКА ИНВЕНЦИЯ - първата група, която да псува по BBC,  ;D). До края на живота си, върл защитник на ВУЗ-ове и образованието по изкуство.... и цензът. Има негови изказвания по темата за задължителното образование по изкуства в TED...

Е сега измряха поливината от Пистълс, но такава е цената на социалния пробив без ценз.

И понеже сме във форум по астрология - Юпитер и Сатурн отговарят за ЦЕНЗЪТ, социалните планети, без ценз няма общество. И без ценз Сатурн пуска на горе, само ако си наистина гениален по Уран (и по възможност евреин в щатите, защото Европа трудно стига до Уран). Без медици, прависти, строители, никой няма да има време за изкуство или астрология....

Те това преди векове са го измислени - РЕГУЛИРАНИТЕ професии, са със задължителен ценз. Пък Вие можете колкото си искате да го обсъждате ценза....

Хората на изкуството са избирателни - ако искаш слушаш музика, гледаш филми, пожелание, а я опитай да си измислиш твои закони (като нямаш ценз) и да живееш по тях - или ще те вкарат в затвора, или в лудницата. Никой няма да те арестува, за това, че си композираш собствена музика.

Понякога ме удивлявате колко наивно мислите.... наистина. Когато завърших въведоха нов предмет в гимназиалния курс - "Свят и личност", отчели, че бг обществото е изключително социално необразовано.... 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #142 -: Септември 02, 2012, 01:17:40 am »
зад всеки успял без ценз, стоят тези, които го контролират и те са с ценз, режисьора, а не актьора (както се казваше в една песен на Металика - за куклите, театъра и кукловодите).  ;) :P

Правилата се пишат от Сатурн.  :o :P Каква изненада!

*

Asol

• 4140
« Отговор #143 -: Септември 02, 2012, 08:03:06 am »
Мен пък ме учудва колко непоследователно се аргументираш и доста теоретично, а бяха приведени в случая на цитираното от теб съвсем конкретни реални примери.

Анабел, ти самата си противоречиш в тезите си с примера за твоята приятелка. В тази връзка твоята позиция е малко разтеглива и неясна. Нали тя има добра диплома и в какво се състои нейния личен професионален успех, който е постигнала благодарение само на завършеното образование и придобитите знания, освен да си намери чичко паричко или човек с връзки според твоите думи, за който да се омъжи ? Освен ако съблазняването не се включва като основен предмет в изучаваните дисциплини във Вуза, в който е учила. ;D

А от Университетите постоянно излизат новоизпечени специалисти, някои от които след това работят нещо съвсем друго като например продавач-консултанти,  шофьори на такси или офис-мениджъри.

Цензът е безпредметен, ако е само лустро без покритие и ако въпросния човек не му се отдава дадената област, а просто го е завършил, за да завърши някакво висше образование - право примерно. Човек не може да бъде адвокат или архитект без ценз, но това не го прави автоматично добър специалист или успешен в тази област. Дипломата няма да му направи защитната пледоария по някое дело, ако ще и в платинена рамка инкрустирана с диаманти да си я постави.  ;D
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 01:31:22 pm от Asol »

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #144 -: Септември 02, 2012, 08:04:24 am »
зад всеки успял без ценз, стоят тези, които го контролират и те са с ценз, режисьора, а не актьора (както се казваше в една песен на Металика - за куклите, театъра и кукловодите).  ;) :P

Чаплин, Армани, Шанел, Орсън Уелс и Oliver Stone са глупаци без ценз и с кукловоди ;D

Крайно време е да спра да се изненадвам на новоизлюпени специалисти по живот

"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Grace

• 2257
« Отговор #145 -: Септември 02, 2012, 08:43:06 am »
Не виждам предмета на този спор. Разбира се, че образованието е важно. Разбира се, че не е гаранция за висок професионализъм, ако имаме диплома без покритие. Ясно е, че има изключения - талантливи и успешни хора, които са си пробили път в живота. Никой не успява, обаче сам. По пътя си среща хора, които са му от полза и го подкрепят по един или друг начин. И това е чудесно !
На тези, които ревностно защитават тезата, че може и БЕЗ образование, ще кажа - съмнявам се, че ще се качите на самолет, пилотиран от самоук талантлив пилот.
С една дума - аз съм ЗА образованието, но не приемам на сляпо доверие всеки с диплома. Че некадърността дебне навсякъде.  :blink:   

*

Uran

• 6041
« Отговор #146 -: Септември 02, 2012, 09:03:11 am »

Чаплин, Армани, Шанел, Орсън Уелс и Oliver Stone са глупаци без ценз и с кукловоди ;D

Любимите на форума Гейтс и Визионерът, а също и Майкъл Мур. Специално Майкъл Мур, едва ли щеше да прави точно тези филми ако беше завършил "Йейл"  и бе член на клуба "Череп и кости". :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #147 -: Септември 02, 2012, 09:39:28 am »
Никой не успява, обаче сам. По пътя си среща хора, които са му от полза и го подкрепят по един или друг начин. И това е чудесно !

На тези, които ревностно защитават тезата, че може и БЕЗ образование, ще кажа - съмнявам се, че ще се качите на самолет, пилотиран от самоук талантлив пилот.

Това казвам - те стъпват благодарение на идеите си (Уран, Нептун) "над" обещество създадено по Юпитер и Сатурн - ценз, така, че и те без да са си извадили цензът не могат без него.

Чарли Чаплин - няма ли технически екип с ЦЕНЗ и всеки един друг, който изброихте. Няма ли адвокат с ценз, лекар с ценз и финансов съветник с ценз. Има, всички "успели" имат.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #148 -: Септември 02, 2012, 09:53:44 am »

Любимите на форума Гейтс и Визионерът, а също и Майкъл Мур. Специално Майкъл Мур, едва ли щеше да прави точно тези филми ако беше завършил "Йейл"  и бе член на клуба "Череп и кости". :blink:

Тарковски (Сталкер е признат за най-добрият филм на 20 век - има ценз), Спилбърг, Копола, Джордж Лукас, Дейвид Линч, Стенли Кубрик, - имат ценз, и в повечето случаи са завършили поне два ВУЗ-а ;)

Така, че да давате за пример единици за сметка на останалите 90% също е наивно.

Понеже говорите за Майкъл Мур - е той завършил журналистика. Тя е доста свързана с визуалните изкуства, не мислите ли?

Всякаква диплома и 5 години в какъвто и да е сериозен ВУЗ, дават друго ниво на съзнание - поне ниво Юпитер.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #149 -: Септември 02, 2012, 09:57:48 am »

Тарковски (Сталкер е признат за най-добрият филм на 20 век - има ценз), Спилбърг, Копола, Джордж Лукас, Дейвид Линч, Стенли Кубрик, - имат ценз, и в повечето случаи са завършили поне два ВУЗ-а ;)

Така, че да давате за пример единици за сметка на останалите 90% също е наивно.

Понеже говорите за Майкъл Мур - е той завършил журналистика. Тя е доста свързана с визуалните изкуства, не мислите ли?

Всякаква диплома и 5 години в какъвто и да е сериозен ВУЗ, дават друго ниво на съзнание - поне ниво Юпитер.

Толкова демагогски подход към дискусия или спор - рядко и трудно се среща. Затова си заслужава отбелязването. Хлъзгаво - като рибка - от всяка въдица се извива и успява да падне на крака и да преповтори заучената си теза. няма значение каква е музиката или вятъра, или, или, или...

Готова си да бъдеш следващия ББ. Имаш достатъчен ценз ;D И Юпитер, и Сатурна - и всичките им братя, светии и апостоли ще ти помагат :P
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Uran

• 6041
« Отговор #150 -: Септември 02, 2012, 10:01:58 am »
Анабел, не отричам необходимостта от ценз- Опазил ме Бог! Имам проблем с факта, че системата НЕ филтрира амбициозните некадърници, а те умеят да се обграждат с подобни на тях.  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #151 -: Септември 02, 2012, 10:28:31 am »
С една дума - аз съм ЗА образованието, но не приемам на сляпо доверие всеки с диплома. Че некадърността дебне навсякъде.  :blink:   

Никой не защитава подобна теза, само че това не е непременно по дефолт фактор за успешност и добър специалист. Образованието плюс уменията в тази насока може да дадат и да са основата, върху която да се изгражда, а опитът и възможността за приложение са тези, които правят един човек добър в дадено нещо. Защото дипломата може да си остане само като документ без приложение и затова наличието на добра диплома сама по себе си все още не е гаранция за нищо. Липсата на диплома обаче не e пречка за никого да постигне успех в своята област, която го влече, просто защото има необходимите умения и способности.

В тази връзка от всяка жаба пилот на самолет не става т.е. всяка жаба да си знае гьола, а не някой зорлем да се мъчи да изкарва китап за нещо само за да демонстрира за пред другите, че е завършил право и че е ногУ учЕн и това е надеждно подписано, пронумеровано и прошнуровано.  ;D

За да не ви е страх, когато ходите при банкер
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 11:18:45 am от Asol »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #152 -: Септември 02, 2012, 10:34:18 am »
Чакайте, никой не говори за талант тук - теми за талантите има из форума. Дискусията започна от идеята за ценза.

И ми е много странно, как уж интелигентни жени (нали всички претендираме за това), при това изучаващи астрология и знаещи много добре, какво е значението на планети като Юпитер и Сатурн отричат необходимостта от ценз и диплома.

*

Asol

• 4140
« Отговор #153 -: Септември 02, 2012, 10:36:18 am »
Талантите са точно по темата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #154 -: Септември 02, 2012, 10:43:01 am »
И понеже сме във форум по астрология - Юпитер и Сатурн отговарят за ЦЕНЗЪТ, социалните планети, без ценз няма общество. И без ценз Сатурн пуска на горе, само ако си наистина гениален по Уран (и по възможност евреин в щатите, защото Европа трудно стига до Уран). Без медици, прависти, строители, никой няма да има време за изкуство или астрология....

А, не само в Щатите евреите са с предимство, в Русия и Украйна също - гледай някой път някоя тяхна шоу програма.  ;D /и в шоу бизнеса руснаци не останаха/

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #155 -: Септември 02, 2012, 10:51:01 am »

А, не само в Щатите евреите са с предимство, в Русия и Украйна също - гледай някой път някоя тяхна шоу програма.  ;D /и в шоу бизнеса руснаци не останаха/

Това е интересна тема наистина, но не разгледана шовинистично, а обективно, за да се разбере, защо техният модел на живот е толкова успешен. И не е само до парите, в това се убедих. В САЩ дори мога да кажа че е много повече до семейната подкрепа, която получава един евреин, от колкото до финансовите средства.

Лили а в България не са ли?  ;) Арменци и евреи - навсякъде. Страхотна мотивация, вяра, много силна родова подкрепа (имам една приятелка еврейка и една арменка - съвсем различен начин на мислене).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #156 -: Септември 02, 2012, 10:51:29 am »

имаш думата.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Септември 02, 2012, 10:52:46 am »
Анабел, не отричам необходимостта от ценз- Опазил ме Бог! Имам проблем с факта, че системата НЕ филтрира амбициозните некадърници, а те умеят да се обграждат с подобни на тях.  :blink:

И аз съм далеч от мисълта да отрека необходимостта човек, който е достигнал определено ниво в обществената йерархия, да има съответния ценз. Но за съжаление е факт, че в сегашното бг общество по високи и средни йерархични нива виреят доста некадърни парашутисти - вече свършиха клоните за толкова много маймуни, а те не спират да се бутат горе по стълбицата на "успеха".

Съвсем пресен пример е нашумялата история с Калина Илиева, бившата изп. директорка на държавен фонд "Земеделие" - 30-годишна пикла с "ценз" (и полезни връзки  ;D). "Кариерата" й в България започва през 2008 година (за справки - бг уикипедия), баш по сатурнов възврат.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Септември 02, 2012, 10:59:08 am »
Лили а в България не са ли?  ;) Арменци и евреи - навсякъде. Страхотна мотивация, вяра, много силна родова подкрепа (имам една приятелка еврейка и една арменка - съвсем различен начин на мислене).

Пак разводнихме темата, ама карай.  ;D

За еврейскта общност в България нямам наблюдения, но при арменците е така наистина. Кръстницата ми е арменка, двете ми козметички и фризьорката ми също. Изключително сплотени са, много държат на семейството и традициите и имат много силна вяра, която не е фалшива и не е за хвърляне на прах в очите - те наистина вярват. Не съм получавала по-човешко отношение дори от приятелките си, каквото получавам в студиото, в което ходя (и не само защото съм клиент, това повече важи за българите). Съвсем друг начин на мислене имат, затова ги предпочитам.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #159 -: Септември 02, 2012, 11:00:04 am »