Здравей Гост

Ретроградна Венера в Близнаци

• 171 Отговора
  • 30261 Прегледи
Re: Ретроградна Венера в Близнаци
« Отговор #40 -: Март 11, 2012, 03:02:48 pm »
защото намесен ли е асц има пряка връзка и с тялото и физиологичните процеси. Мисля, че имаш нужда от промяна.  ;D
Да права си,Анабел,намесен е и АС предвид и транзита на Юпитер У1 през 6-ти-само да не напълнея :angry: От известно време наблягам на физическите упражнения-полагам грижи за физическото тяло! ;)
Докато дишаш...надявай се!

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #41 -: Март 11, 2012, 03:07:05 pm »
аз мисля, че ще е благоприятна промяна - точно нещо като упражнения, вдъхновение, за теб лично, нещо за теб самата.  :blink:
When One Door Closes Another Door Opens

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #42 -: Март 11, 2012, 03:11:40 pm »
Ха, два възврата на Венера ще имам значи  ;D . Ретроградието ще я върне до наталната и позиция и после, когато стане директна отново ще мине през нея .
Това се случва в 3 дом, а на 24 гр. имам Юпитер и Уран . Дали не е моментът на щастливия фиш  ;D .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #43 -: Март 13, 2012, 08:14:11 am »
 :blink: И аз да се добавя.

К6 е Телец, К 11 - Везни.

Венерката ми обаче се движи през 7-ми предимно. :P И ще мине два пъти през У7 - Меркурий, който е на 8 гр. в Близнаци. Понеже и тя е в 7-ми натално, очаквам изясняване на отношенията с партньор. Може и финансови такива, не знам. :'(

« Отговор #44 -: Март 13, 2012, 09:34:25 am »
Супер, няма що, стои си ретро колкото да ми хване и солара така, ретро.  :angry: :angry: Пфуу, ядосах се.  ;D Иначе Везните ми са на к2, Телеца - на к9, самата Венера транзитира в 10 дом. Така като го гледам, кинтите и работата, няма да вървят.  ;D Ще знам да трупам от сега .... пари и търпение.  ;D ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #45 -: Март 13, 2012, 09:42:59 am »

На 21.05., слънчево затъмнение, Сатурн и Венера в ретро фаза ще бъдат в точен тригон на 24°

знам си аз че това затъмнение ще ми е важно ;D сатурн ще е в точен съвпад със слв и опозиция с натална венера, тр. венера в точен секстил с наталната и тригон с диспозитора й - марс. пък и по прогресия венера и сатурн са в точен тригон

г-н Санти два възврата на венера е супер според мен, а и докосва Юпитер в натала (ако правилно разбрах), трябва да се поразровя да видя и аз имала ли съм такова нещо и дали и предстои някога.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #46 -: Март 13, 2012, 09:52:34 am »
възвратите са надценени :blink: миналата година имах в един ден възврат марс и венера- събитие нямаше
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Март 13, 2012, 10:10:46 am »
възвратите са надценени :blink: миналата година имах в един ден възврат марс и венера- събитие нямаше

И аз така мисля. Възвратът на Венера при мен се проявява като един спокоен период, който прекарвам обикновено в приятна компания и обстановка. Усещам повече венера на асцендента си, защото започвам да се контя и да се оглеждам по витрините. хахаха!

А възвратът на Марс при мен, не е много приятен, понеже е съчетан с квадрат към натален Юпитер - У1. Обикновено се манифестира с "изцедени сили" и временно оттегляне от физическа активност, след което следва постепенно покачване на активността.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #48 -: Март 13, 2012, 11:56:36 am »
Има такова нещо. :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #49 -: Март 13, 2012, 12:00:56 pm »
predi mesec imah vyrzvrat na venera. marzeliv i spokoen period ... ni6to drugo :)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Yaya

• 2265
« Отговор #50 -: Март 14, 2012, 09:12:05 am »
Първо, да ви кажа здравейте, защото от доста време не съм влизала във форума.

Ретро Венерата на мен ще ми е в 8 дом, на върха на 8 е Телец, а на 1 и 12 интерсептиран са Везните.
Като цяло, неприятна картинка. Венера се обръща на 2гр от К9, после минава отново през прогресивната Венера, там е и дирекционната и така 3 пъти :-X.
Затъмненията пак са по оста 2/8. Подозирам, че за периода не трябва да правя големи покупки и да харча пари, защото с тези аспекти през затъмнения и прогресии по домове свят ще ми се извие по някое време след това.
Кофтито е, че и Сатурна се върти около АЦто... Ретро Венерата също ще ми е и в опозиция на натален Нептун като У5...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #51 -: Март 14, 2012, 10:03:38 am »
Моята Венера по натал е в Близнаци, и ми управлява 12/1 дом и 6/7 дом.  При ретроградното си движение ще е в 8-ми дом, после ще мине в 9-ти.
Това означава ли, че в следващите месеци трябва да забравя за връзките, които и без това напоследък не ми се получават, което пък е в  резултат на това, че не знам какво искам.
« Последна редакция: Март 14, 2012, 10:38:34 am от Рая »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #52 -: Март 14, 2012, 10:35:52 am »
Na 16-5-2012, tr. Venera stava retrogradna v 24* na  :geminis:. Pravi to4en mundanen trigon s tr. Saturn (sy6to retro) na 24* v  :libras: Interesno 6te e za vsi4ki ima6ti v radiksa si aspekt mejdu Venera/Saturn.  :blink: Tranziten Jupiter i toii e v sy6tiq gradus (24*), no v  :tauruss:. Poglednete dali imate planeti ili vajni to4ki na tozi gradus (+/- 1*).

Моята Венера е на 27 градуса в близнаци, и по натал е в квадрат със Сатурн, и този транзит ще повтори точно квадрата със Сатурн. Транзитният Юпитер минава през 7-ми дом и прави точен тригон с наталния Сатурн.
Ще видим как ще се прояви.

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Март 25, 2012, 02:22:35 pm »
При мен Везните са в 10-ти дом, а Телец в 5-ти. А ретроградната Венера ще транзитира в 6 дом, като ще засегне малка част от 7-ми дом /само няколко дни/. Очаквам забавяне в работата си.
Как ще ми се отрази на 5-тия дом, нямам идея. :P

И при мен като при Стела са в 10 и 5 дом, като телец е и част от 6... аспектите, които прави са главно съвпади - с Луната (У8) и меркурий (У7 и У9), секстил с нат.Венера и квадрат с юпитер (У1)...ще видим какво ще поднесе... а да не говорим, че и в соларната ми карта, която скоро ще влезе в сила Венерката пак е ретро... някой има ли подобен опит със солар?

Квадратът с Юпитер може да те доведе до угаждане. Забелязала съм, че харча пари за луксозни стоки, когато имам аспект на венера с Юпитер.

Соларът се разглежда подобно на транзитна карта, така, че тълкуванието на ретро Венера не е по-различно от традиционното тълкувание.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #54 -: Март 26, 2012, 01:24:12 am »
Венера ще транзитира дълго във втория ми натален дом-управлява 1-6,заедно с юпитер-управляващ 8-ми натален.Значи ли че мога да очаквам финансови придобивки.Дълго време двете планети ще бъдат заедно в близнаци и ще правят тригон към управителя на 2-ри.

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Март 26, 2012, 08:50:29 am »
Венера ще транзитира дълго във втория ми натален дом-управлява 1-6,заедно с юпитер-управляващ 8-ми натален.Значи ли че мога да очаквам финансови придобивки.Дълго време двете планети ще бъдат заедно в близнаци и ще правят тригон към управителя на 2-ри.

Предполагам - да! ;D

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #56 -: Март 27, 2012, 02:08:00 pm »
Венера влиза на 04.04. в Близнаци /демек в к**ваци/, става ретроградна на 16.05. и така я кара чак до 28 юни. Хич не е приятно, че този период се съчетава със Слънцевото затъмнение на 19.06.  :41:
Периодът е изключително неблагоприятен за разрешаване на взаимоотношения и за започване на нови връзки.

Къде се намират Везните и Телеца във Вашия хороскоп и къде транзитира ретроградната Венера?

обръща се внимание и на планетите ,който са в Телец и Везни
преоценка на стойностните неща в живота ни,партньорство,приятелства, притежания,

НЕ е най-благоприятното време за следното:

- Да вземаме или да даваме пари назаем, да теглим кредити;
- Да се женим/омъжваме или да подаваме молба за сключване на брак;
- Да се купуват недвижими имоти и да се инвестират пари в тях  /прекалено скъпо ще излезе/;
- Да се купуват скъпи дрехи, бижута, луксозни предмети и за интериорно обзавеждане;
- Да се извършват козметични процедури;
- Да се организират празненства, презентации, рекламни кампании;
- Да се ходи на почивка, да се излиза в отпуск;
- Да се преяжда.

Затова пък в този период е препоръчително:

- Да преразгледаме отношенията си със заобикалящата среда - и най-вече с жени, приятелки, любими, бизнес и брачни партньори;
- Да осъзнаем истинските си възможности, пречупени през призмата на отношенията ни с околните, с "другите";
- Да реализираме творческите си идеи, които вече отдавна обмисляме и искаме да осъществим, но не намираме време
и/или сили за това. Може и да започнем да пишем стихотворения, разкази, приказки, статии и дори цяла книга да сътворим, или просто да си водим дневник

Както Меркурий, Венера Rетро  е подходяща за възстановяване и изглаждане на отношенията

при мен
ретро Венера ще е транзит в 10 дом,като на 16 май ще се обърне ретро  върху СЛВ ,
три пъти ще опозиционира Слънцето,У12,в каре към Марс,Уран и Плутон,У8,6,3
по натал е У2 и 9 дом,държи и Юпитер в Телец

промени ще има ,касаещи работа и семейството, дано са за добро :blink:
Ретроградната Венера ще бъде в 7-ми дом,на който е управителка,а Везните са 11 дом. Планирала съм още през декември да зарежа определени хора.Зарязването е планирано за около 20-ти юни.Вие какво мислите за датата.Дали ще мине безпроблемно изнасянето,защото според плана ще духна,докато въпросния човек го няма и ще оставя бележка:"Чао."Да изчакам ли 20-ти,или да се възползвам от ретроградността максимално.
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Papy

• 4343
« Отговор #57 -: Март 27, 2012, 02:44:46 pm »
Според мен по ретроградни не се зарязва, защото може да има иди си-ела си

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #58 -: Март 27, 2012, 03:49:46 pm »
Според мен по ретроградни не се зарязва, защото може да има иди си-ела си
:58: Благодарско! Значи чакам 21-22.06 и фиуууууу,да ме няма :wink2:
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

« Отговор #59 -: Май 15, 2012, 12:13:22 pm »
Как може да се отрази тр.Венера секстил нат.Венера? :-\ Транзитира в 11 дом,а натално е в 9дом.(управлява 3 и 10 домове)