Здравей Гост

4-те нива на проработка на планетите

• 168 Отговора
  • 29726 Прегледи
Re:4-те нива на проработка на планетите
« Отговор #80 -: Юли 07, 2010, 09:27:26 am »
 :blink: Радвам се за теб, ти си търсещ човек. С теб сме набори, но явно твоята ос попада в Риби/Дева и 6/12. Докато моята попада във Водолей/Лъв = 9/3.  ;D Но лъвското в мен доста са го посмачкали предварително, та да не надигам глава и да не се държа като VIP персона, а да помагам на повечето хора да се чувстват такива и понеже е в нощната полусфера, смътно усещам че имам връзка с някъв егрегор, който от време на време ми подава инфо...А по Водолей - нещо ми се губи картинката - щото е в дневна полусфера, пък трябва да работя с егрегор - за който явно още не съм се вързала......

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Юли 07, 2010, 09:44:20 am »

специално събирам всичко, свързано с лунните ми възли..събирам го в главата си в отделен файл, който е много важен за мен..надявам се един ден да го разбера..не искам да пропускам да изпълня съдбата си, а ако това не е възможно- т.е. така или иначе ще я изпълня, искам да го направя с разбиране и да се изкефя максимално..а и просто ме влече тази тема.. ;D

За мен също лунните възли са много важни. В известен смисъл даже повече от МЦ. Защото МЦ е по-скоро това, което съдбата е отредила за нас в средата на живота- нашето призвание (желано или нежелано), докато по лунните възли трябва съзнателно да работим с мисълта за следващото си въплащение, спомняйки си че всичко е преходно и че всички сме тленни. Е, аз имам късмета МЦ и СЛВ да се управляват от една и съща планета, на пак правя разлика между светските постижения, които са по МЦ и духовните предизвикателства - които са по СЛВ, 5-ти дом и Телеца.

« Отговор #82 -: Юли 07, 2010, 09:50:01 am »
   Не, не объркала съм се, не съм си направила труда, да те съхраня като данни. Само по положението на планетите ти в натала си направих аналогия, че сме набори, но щом и твоите възли са там, значи ти си по-малка от мен. Аз съм 1970г. Честно казано, четох това на Подводни доста отдавна - но някак си не бях готова и отхвърлих всичко...Та възлите са ме бъркали, щото имам съвпад на МЦ със СЛВ и Луна ....За това казвам, че СЛВ не мога да му хвана спатиите. Докато по ЮЛВ - съм по наясно. А ти как така знаеш, кой е твоят егрегор ?

« Отговор #83 -: Юли 07, 2010, 09:54:42 am »
ужас..сега ми просветна  :o  ако са на к6 и к12, не са назад, а са напред, нали се движат наобратно..истина ли е това и трябва ли да преосмисля сега всичко.. :-\
[/quote]

Ами, мила значи са на К11 и К 5 - точно така, те се движат по-посоката на часовниковата стрелка, докато домовете в радикса са наобратно...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #84 -: Юли 07, 2010, 10:49:09 am »
Условието на задачата не е правилно. Това, което не си написала. Правилото важи при четвърто ниво на проработка.

като хвърляш разни неща по мен ми даваш материал, с който изграждам стълбата, по която се качвам към небето..
ако ме обичаш- няма да спираш да го правиш.. ;D

И що го изживяваш лично? Казвам какво пише.
Че това се гледа при четвърто ниво на проработка. Не знам някой да има четвърто ниво на проработка, а ти не приемай всичко лично. Особено когато изяснявам случай, а ти решаваш, че хвърлям кал по теб.
Защо реши така, къде видя кал?
Това е все едно да ти кажа, че квадратура на Сатурн действа, когато изобщо има квадратура. Като няма и ти питаш как ми действа, а то няма квадратура изобщо, как да ти действа?

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Юли 07, 2010, 10:52:15 am »
че хвърлям кал по теб.Защо реши така, къде видя кал?
Това е все едно да ти кажа, че квадратура на Сатурн действа, когато изобщо има квадратура. Като няма и ти питаш как ми действа, а то няма квадратура изобщо, как да ти действа?

Кайли, защо реши, че "разните неща", за които пише Вижън са непременно кал. тя не се е изразила по този начин.
Ето как се преиначава...после защо се получавали неразбиране и конфликти.

Цитат
като хвърляш разни неща по мен ми даваш материал, с който изграждам стълбата, по която се качвам към небето

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #86 -: Юли 07, 2010, 11:18:54 am »
Може би щото чета между редовете?
Ако искаш нещо да дадеш някому, просто му го даваш. Можеш да хвърляш кал, можеш да хвърляш камъни, можеш да хвърляш плюнки. Но не можеш да хвърляш благодат.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #87 -: Юли 07, 2010, 11:53:40 am »
не, те пак са си на к12 и к6, но се движат към пети и 11 дом, и дори са в тях..ужас!!...това са ми най- мъглясалите домове в хороскопа, сега значи започвам отначало, формат на харда и сначале, егаси.. :-X добре че стана дума..

Вижън, ако позволиш, виждам, че се вълнуваш по тоя въпрос, аз също.
 Не е случайно, че северен възел е застанал на куспидата на 6 дом. Да, както казваш, те се движат в друга посока, но при теб неименуемо ще влияят върху двата дома, тоест осите като цяло, но имай предвид, че ще има акцент на 6/12.
 Също така важната подробност при теб според мен е съвпада с планетата, не я споменавам, че вече не разбрах явна ли е картата ти или не, но така или иначе не я подценявай. Тя е ретроградна и се движи към възлите. По областите, които управлява, също търси отговори. Имаш и още една планета замесена, знаеш си картата, няма нужда да описвам. И двете са планети, които те касаят лично, не такива, които оказват влияние на поколения, ако ме разбираш. Слънцето също е в схемата, не само като управител на знака на южен възел. А в този ред на мисли, виж и другия управител - Уран.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

tool

« Отговор #88 -: Юли 07, 2010, 12:54:03 pm »

специално събирам всичко, свързано с лунните ми възли..събирам го в главата си в отделен файл, който е много важен за мен..надявам се един ден да го разбера..не искам да пропускам да изпълня съдбата си, а ако това не е възможно- т.е. така или иначе ще я изпълня, искам да го направя с разбиране и да се изкефя максимално..а и просто ме влече тази тема..

Вчера, търсейки информация за вампири, попаднах на информация за възлите. Та, може пък да е била за теб..  :mellow:

http://vampires-bg.net/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/

*

tool

« Отговор #89 -: Юли 08, 2010, 08:09:57 am »
Аз ти благодаря, за идеята - вдъхнови ме да направя същото! В момента нодалната ос ми прави т-квадрати с опозицията слънце/плутон, демек подходящ момент за рестарт на мозъка ..  :mellow:  ;)

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #90 -: Юли 08, 2010, 08:37:56 am »
ga3l, благодаря за статията - беше ми много полезна и поучителна.
Всъщност разбрах, че досега съм проявявала характеристиките на ЮЛВ - Водолей, и имам още много да се уча докато започна да действам по СЛВ- Лъв. И най-важното, от което се нуждая е сила и вяра в себе си.

*

tool

« Отговор #91 -: Юли 08, 2010, 09:10:39 am »

Всъщност разбрах, че досега съм проявявала характеристиките на ЮЛВ

Да, то и аз съм така ..  :-[ А наскоро се запознах с един много интересен младеж, на 23 години. От историята на живота му направо онемях..  :o  от 4 години е на върха на кариерата си и очевидно е преизпълнил плана по слв, без да има и най-малко понятие от астрология / слв в овен, в съвпад с МЦ /. Пък аз на 33, дет се вика още не знам къде се намирам .. направо нямам думи ..  :-X   :P

*

Kaya

• 2893
« Отговор #92 -: Юли 08, 2010, 09:27:39 am »
ga3l,  младежът да има  луна на ац, мц или нещо по луна на осите?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #93 -: Юли 08, 2010, 09:31:28 am »
Тази книга на Жан Спилър съм я чела преди години. Изследвайки възлите си и наблюдавайки тяхното влияние забелязвам един основен недостатък в нейните тълкувания. Тя разглежда качествата на ЮЛВ предимно като нещо, от което човек би трябвало да се избави, като нещо което го дърпа назад, а тези на СЛВ  - като нещо, което човек трябва да се стреми да развива. В същото време не се споменава за планетите в аспект с възлите - предполагам, че не е правила изследвания в тази накоса или че те не са били обект на тази и книга.

Според мен оста трябва да се разглежда в нейната цялост, да не се "лансира" нито ЮЛВ нито СЛВ, а качествата, които са заложени в тях да се използват в тяхната свързаност. Човек не може да работи за своето усъвършенстване през цялото време, но не бива да се чувства и виновен, че си "почива" върху своя ЮЛВ. На практика това дори става несъзнателно, задвижвано от планетните транзити. В един период ще ти бъде активиран ЮЛВ, а в друг преиод - СЛВ и не можеш да избягаш от уроците, които ти е подготвила съдбата.

Шири се известното тълкувание, че по ЮЛВ са качествата, които са вече усвоени и завършени и върху тях повече няма нужда да се работи. Питам се, а какво ме очаква тогава, когато Сатурн навлезе в Скорпион и направи съвпад с моя ЮЛВ в 11-ти дом?

*

tool

« Отговор #94 -: Юли 08, 2010, 09:37:12 am »

това с младите, срещат се някакви удивителни такива, индиго ли са, кристал ли са, диамант ли..аз им се радвам много..затова, че не се налага да преживяват всичките грешки и болка, за да добиват опит по трудния начин..

да, и аз много му се радвам .. справил се е набързо с битовизмите, в момента разни хора работят за него, а той се занимава с духовни неща ..  :o  :-\  не го блазнят нито парите, нито славата, макар че много са тези дето искат да му бъдат последователи.. абе луда работа ..  :-\

Цитат
а на нас просто ни е дадено друго, нашият опит е тежък и топъл..мъдростта ни се утаява като нефт в подземните пластове и някой ден може би ще им бъдем полезни точно с тези наши качества, сигурна съм, ще им придадем тежестта, която им липсва...има смисъл във всичко.. :blink:

да, и аз силно вярвам в това!  :88:

ga3l,  младежът да има  луна на ац, мц или нещо по луна на осите?

има рак на асцендента и луна в 6-ти дом, в съвпад с нептун и уран ..  :-\

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #95 -: Юли 08, 2010, 09:37:56 am »
Според мен оста трябва да се разглежда в нейната цялост, а качествата, които са заложени в тях да се използват в тяхната свързаност.

Да, именно защото е ос на влияние и напр. чрез транзитното си движение "засяга" противоположни домове, които знаем, че винаги са свързани...
Понякога си го представям като "преливане" ~ в смисъл, акцентът върху единия дом винаги влияе и върху противоположния...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Kaya

• 2893
« Отговор #96 -: Юли 08, 2010, 09:40:23 am »
естествено, че идва едностранчиво тълкуването "не поглеждай назад"
луна и кету са ми в съвпад, като самата концепция за  луна изключва ретроградността ( за тези, които имат подобно , юе положение се твъди, че ако има предияни инкарнации, то твърде често е пренебрегвана и задървана емоционалната страна за сметка на физическо или друго блгоденствие; особено що се отнася до любов авторепресията е биила здрава и затова сега е добре остатъчните емоции да излизат и затова понякога хора с това положение изживяват болки предимно емоционални на душата  без повод или несъразмерно на случилото се)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #97 -: Юли 08, 2010, 09:43:00 am »
има рак на асцендента и луна в 6-ти дом, в съвпад с нептун и уран ..  :-\

в последно време наблюдавам тази тенденция- лунна по осите (рак, луна особено на АЦ)

*

tool

« Отговор #98 -: Юли 08, 2010, 09:47:13 am »

в последно време наблюдавам тази тенденция- лунна по осите (рак, луна особено на АЦ)

Хм, но при кого е застъпена тази тенденция ..  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Юли 08, 2010, 11:02:04 am »
Според мен оста трябва да се разглежда в нейната цялост, да не се "лансира" нито ЮЛВ нито СЛВ, а качествата, които са заложени в тях да се използват в тяхната свързаност.

Точно така, Небесна!
А в повечето книги възлите се разглеждат едностранчиво, наистина приоритет се дава на Северния възел.
Дотук оставам с впечатлението, че концепцията за възлите остава недоразбрана от повечето западни автори.
В Индийската астрология Раху, т.е. Северният възел символизира майа, илюзията на материалния свят. Към това ли трябва да се стремим? По Раху е експанзията, разгръщането на материята и духа /но по-високо еволюционно ниво/, по Кету е свиването, сублимацията, кристализацията. Кету търси освобождаване на духа от оковите на материалното. По принцип Раху се свързва с желанието за успех, за постигане на материални /светски/ цели, по Кету е неосъзнатият копнеж по нещо, което надхвърля границите на материалния свят и се простира отвъд него.
Имам ретроградна Венера в съвпад с ЮЛВ в 5 дом. И трябва ли да бягам от нея? СЛВ ми е във Везни и пак при ЮЛВ ме води.  :blink: На този съвпад дължа усета си към красотата, бих могла да се занимавам и с изкуство. Просто ми е даденост, която е останала неоползотворена, не е намерила практическо приложение. А ако се работеше повече по тази даденост, може би сега щях да се реализирам в съвсем друга сфера...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.