Здравей Гост

Искам да съм билкарка

• 31 Отговора
  • 4870 Прегледи
*

eaglet

• *
  • 411
Re: Искам да съм билкарка
« Отговор #20 -: Март 14, 2012, 08:15:38 pm »

Въпросът е дали ще бъда добра билкарка; законът изисква медицинска или фармацевтична диплома, за да ги продаваш

Достатъчно е да имаш фирма и да наемеш човек с нужните дипломи, който да ги продава.

Ей на това му се казва предприемчиво мислене, подкрепям  :blink:
Papy, щом си пожелала нещо или пък си завидяла на някого за някой негов талант - това означава, че го можеш и ти, така че и без да ти гледаме картата, ще ти кажем, че ставаш за билкарка  :wink2:
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Март 14, 2012, 08:18:55 pm »
НАРЕДБА № 29 ОТ 9 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТАТА В ДРОГЕРИЯТА
Издадена от Министерството на здравеопазването

Обн. ДВ. бр.109 от 23 Декември 2008г., изм. ДВ. бр.2 от 6 Януари 2012г.

Организация на работата в дрогерията

Чл. 9. Лицето, получило удостоверение за регистрация на дрогерия, е длъжно да:

1. обособи в приемното и в складовото помещение на дрогерията отделни сектори за лекарствените продукти, медицинските изделия, хранителните добавки, храните със специално предназначение, козметичните продукти и биоцидите;

2. осигури съхранението на лекарствените продукти при условията, посочени върху опаковката им;

3. осигури съхранението на медицинските изделия, на продуктите и стоките със значение за здравето на човека съгласно условията, определени от производителя;

4. осигури съхранението на лекарствените продукти, медицинските изделия, продуктите и стоките със значение за здравето на човека, показали несъответствие с изискванията за качество и/или безопасност, блокирани партиди, партиди с изтекъл срок на годност, с повредени опаковки или със съмнения за произхода, на специално обособено за целта място в складовото помещение, с трайно обозначение;

5. организира система за блокиране и изтегляне на лекарствени продукти и медицински изделия, показали несъответствие с изискванията за качество, безопасност и ефикасност, съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ) и Закона за медицинските изделия (ЗМИ).

6. осигури квалифициран персонал съгласно чл. 5;

7. изисква разрешението за дейността на търговците, от които се снабдява;

8. осигурява работно облекло и обувки за персонала;

9. обяви работното време на дрогерията на видно място на входната врата;

10. осигурява безпрепятствен достъп до помещенията на дрогерията на органите за държавен контрол, определени в нормативен акт;

11. спазва изискванията на специалните закони за продуктите и стоките по чл. 2.

-----------------------------------------------------
Лицата по чл.5 са медицински специалисти.

Няма изискване за висше медицинско образование. могат да бъдат и помощник фармацевти или мед.сестри.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #22 -: Март 14, 2012, 08:26:01 pm »
Мерси много, стела!

Мерси и на всички, които се включиха
Вижте сега-реших да си избера нова професия по сърце
Много неща ми харесват, но в някои знам, че не съм от НАЙ-добрите-например-художник
И ...хем да ме влече, хем да съм добра...то ясно, че без труд и жертви нищо не става, ама ако имаш заложби и ти харесва...има шанс

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #23 -: Март 14, 2012, 08:29:28 pm »
Да, Стела, ама лично аз питах, щото шефът ми почн да се занимава с билки и се размотавах миналата година с тия билки като гламава. Та преди да прехвърли работата на друг, последно стигнах до Агенцията по храните да питам на какви изисквания трябва да отговаря магазин, който продава билки и гъби. И оттам ми рекоха - на никакви. Направо ме зашемети, викам как никакви бе, ми така, билките не се водят храна и може да си ги продаваш колкото си искаш.
Приимерно мащерка и някакви други висят отдавна в магазина и се предлагат като билки. Нищо не ти трябва за тях. Обаче а си писал чай от мащерка, а си изгорел.
Човекът от агенцията каза, че билките може да се използват за какво ли не, примерно да си ги слагаш във ваната.
Офисът ни е пълен с билки в момента.
За брането има изисквания, подаваш документи, разни работи, са сушенето и съхранението са най-големите изисквания. Обаче досега и дума не  еставало за медицински лица

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Март 14, 2012, 08:58:45 pm »
Да, Стела, ама лично аз питах, щото шефът ми почн да се занимава с билки и се размотавах миналата година с тия билки като гламава. Та преди да прехвърли работата на друг, последно стигнах до Агенцията по храните да питам на какви изисквания трябва да отговаря магазин, който продава билки и гъби. И оттам ми рекоха - на никакви. Направо ме зашемети, викам как никакви бе, ми така, билките не се водят храна и може да си ги продаваш колкото си искаш.
Приимерно мащерка и някакви други висят отдавна в магазина и се предлагат като билки. Нищо не ти трябва за тях. Обаче а си писал чай от мащерка, а си изгорел.
Човекът от агенцията каза, че билките може да се използват за какво ли не, примерно да си ги слагаш във ваната.
Офисът ни е пълен с билки в момента.
За брането има изисквания, подаваш документи, разни работи, са сушенето и съхранението са най-големите изисквания. Обаче досега и дума не  еставало за медицински лица

Това е незаконно и не се пита в Агенцията по храните /тия льохман нищо не знаят и като не знаят, да не лъжат хората/, а се прави регистрация в Регионалнта здравна инспекция /бивше ХЕИ/. До миналата година контролирах аптеки и дрогерии.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Март 14, 2012, 09:08:32 pm »

Ей на това му се казва предприемчиво мислене, подкрепям  :blink:
Papy, щом си пожелала нещо или пък си завидяла на някого за някой негов талант - това означава, че го можеш и ти, така че и без да ти гледаме картата, ще ти кажем, че ставаш за билкарка  :wink2:

Ти сериозно ли? Въобще нищо не означава. Мен този вид лечение по принцип ме влече, разочаровах се от традиц медицина, от  хомеопатията-какво остава...Аз мнооого рядко пия спазмалгонче- 2-3 пъти в год

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #26 -: Март 14, 2012, 09:39:17 pm »
Ама ти се занимаваш с лекарствени препарати,а  никъде не пише за билки.

*

Papy

• 4343
« Отговор #27 -: Март 15, 2012, 08:28:15 am »
Миналата година май месец е имало промяна в някаква директива от ЕС, според която изискванията за търговия с билки в техния лечебен смисъл толкова се усложнява, че на практика се забранява. Всяка страна има право на собствена трактовка по въпроса и май според българската-стига да не твърдиш, че чаят лекува нещо, няма проблем. Което обаче е достатъчно прецакващо.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Март 15, 2012, 10:37:33 am »
Да..,би могла да се занимаваш и да печелиш от това. Уран във втори дом носи добри печалби от НЕТРАДИЦИОННИ дейности. С Уран не се свързват само високите технологии.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #29 -: Март 15, 2012, 02:43:57 pm »
Суперско-имам и хирон-луна...хем кеф, хем пари  ;D

« Отговор #30 -: Декември 01, 2012, 12:56:36 am »
Сбъдна ли желанието си, Папи :blink:

ПП. Извинявам се, че вадя стари теми...

*

Papy

• 4343
« Отговор #31 -: Декември 01, 2012, 05:22:09 am »
Сбъдна ли желанието си, Папи :blink:

ПП. Извинявам се, че вадя стари теми...

Не съм се и опитвала, след като прочетох държавните изисквания. Но аз билките си ги харесвам и гледам да използвам л-ва само в краен случай