Обикновено очакваме да произтекат събития от дадени транзити, но понякога сякаш няма достатъчни фактори, които да ги отключат, а всичко се изживява на вътрешно ниво. В момента се намирам в един такъв етап на "затишие пред буря". Усещам голям прилив на енергия в себе си, напрежение (но това не Урановия тип нервно напрежение), а сякаш някакво странно очакване или силно желае да се случи нещо, което да ме разтърси. бих го нарекла копнеж за силни усещания, дълбоки чувства и драматични изживявания. Вероятно това идва и от периода на "измамно спокойствие", в който се намирам в момента, но спокойствието е само външно, а всъщност в мен се надига вълна, бушуват страсти и усещам, че ще се пръсна. Вечер не мога да спя, защото търся начин да сублимирам тази енергия с музика, поезия и други занимания. Последното, което ми хрумна е да мина на диета, да огранича екзогенното хранене, докато превключа на ендогенно, та поне да има полза от цялата тази вътрешна битка, докато в крайна сметка реша какво искам да направя или какво очакват от мен звездите. Струва ми се, че някакъв вид аскетизъм ще ми се отрази добре точно на този етап. Между другото, сега обръщам внимание, че днес транзитната нодална ос, която преминава през моите 6-12 дом е станала директна, а вчера е била ретро.
Не мога да разбера откъде е този излишък на енергия и глада за разтърсващи емоции.
Дали е от Юпитер на К5 в съвпад със СЛВ и в секстил с натална Венера У5 - 2 гр. орбиса?
Дали е от секстила на транзитен Плутон с наталната Венера, който стигна 2гр. орбиса?