Здравей Гост

Транзити и себеусещане

• 25 Отговора
  • 4425 Прегледи
*

Stella

• 7765
Транзити и себеусещане
« -: Март 14, 2012, 03:33:53 pm »
Обикновено очакваме да произтекат събития от дадени транзити, но понякога сякаш няма достатъчни фактори, които да ги отключат, а всичко се изживява на вътрешно ниво. В момента се намирам в един такъв етап на "затишие пред буря". Усещам голям прилив на енергия в себе си, напрежение (но това не Урановия тип нервно напрежение), а сякаш някакво странно очакване или силно желае да се случи нещо, което да ме разтърси. бих го нарекла копнеж за силни усещания, дълбоки чувства и драматични изживявания. Вероятно това идва и от периода на "измамно спокойствие", в който се намирам в момента, но спокойствието е само външно, а всъщност в мен се надига вълна, бушуват страсти и усещам, че ще се пръсна. Вечер не мога да спя, защото търся начин да сублимирам тази енергия с музика, поезия и други занимания. Последното, което ми хрумна е да мина на диета, да огранича екзогенното хранене, докато превключа на ендогенно, та поне да има полза от цялата тази вътрешна битка, докато в крайна сметка реша какво искам да направя или какво очакват от мен звездите. Струва ми се, че някакъв вид аскетизъм ще ми се отрази добре точно на този етап. Между другото, сега обръщам внимание, че днес транзитната нодална ос, която преминава през моите 6-12 дом е станала директна, а вчера е била ретро.

Не мога да разбера откъде е този излишък на енергия и глада за разтърсващи емоции.
Дали е от Юпитер на К5 в съвпад със СЛВ и в секстил с натална Венера У5 - 2 гр. орбиса?
Дали е от секстила на транзитен Плутон с наталната Венера, който стигна 2гр. орбиса?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Транзити и себеусещане
« Отговор #1 -: Март 14, 2012, 04:27:45 pm »
О, и аз съм така от има няма 10 години.
В началото беше по-нарядко, сега ме държи почти непрекъснато.

« Отговор #2 -: Март 14, 2012, 05:31:49 pm »
В мен е буря, а остналите ме виждат като кубче лед.

това е мое почти постоянно състояние,но го отдаавм на съвпада на луната и слънцето ми в овен/8дом опозиция на Уран....безкрайно вътрешно напрежение без никакъв повод..ако има повод- тогава пък стоя на нокти и стискам зъби...радвам се на малкото време,в което съм спокойна вътрешно... сега ретро Марс е точно на АЦ ми..... :'(
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Март 14, 2012, 05:35:32 pm »
Не знам за транзити, но аз съм през 80 % от времето така.В мен е буря, а остналите ме виждат като кубче лед.Канализирам голяма част от енергията със съзерцаване или просто слушам музика и си мечтая.Ароматерапията също е вариант.Аз съм много нервен човек по принцип и в дни когато се случи да се чувствам мн спокойна съм особено щастлива.

Purple, би ли ми пратила данните си на лични, за да ти погледна картата?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Март 14, 2012, 05:43:52 pm »
В мен е буря, а остналите ме виждат като кубче лед.

това е мое почти постоянно състояние,но го отдаавм на съвпада на луната и слънцето ми в овен/8дом опозиция на Уран....безкрайно вътрешно напрежение без никакъв повод..ако има повод- тогава пък стоя на нокти и стискам зъби...радвам се на малкото време,в което съм спокойна вътрешно... сега ретро Марс е точно на АЦ ми..... :'(

Да, Марсин, зная какво е Уран да ти бъде в аспект със светилата. Моите са под неговото господство - Слънце и луна във водолей. Когато Уран беше на трон във Водолей почти не спях, така беше и когато Уран бе в Риби в съвпад с Меркурий. Обаче този път е различно. Това не е урановия тип нервно беспокойство. Периодът ми е спокоен, умът ми е релаксиран - транзитен Нептун е върху наталния Меркурий. Даже бих казала, че е мързелив период, обаче изпитвам емоционален глад за силни, страстни преживявания. Искам някой или нещо да ме накара краката ми да треперят от любов и желание, както на бившия ми приятел в мое присъствие. даже и да не е физическо преживяване. Имам нужда от трансформиращи духовни преживявания. Преди съм била обсебвана от проект или от някоя идея. била съм влюбена и екзалтирана, някой друг е бил влюбен в мен и ме е зареждал. А сега нямам причина да се чувствам така заредена. Определено се чувствам заредена с излишък от енергия, която не зная какво да правя.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #5 -: Март 14, 2012, 05:45:25 pm »
5 дом концентрира енергията а пък Юпитер тук е като фоерверк.....В такива периоди съм се чувствала като в "затишие пред буря", усещам че нещо има да става ама не знам какво и ме е избивало на творчество-шиене, плетене, нещо друго за дома или просто защото искам да си го направя, не да си го купя.....
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Grace

• 2257
« Отговор #6 -: Март 14, 2012, 06:37:58 pm »
Цитат
Не мога да разбера откъде е този излишък на енергия и глада за разтърсващи емоции.
Дали е от Юпитер на К5 в съвпад със СЛВ и в секстил с натална Венера У5 - 2 гр. орбиса?
Дали е от секстила на транзитен Плутон с наталната Венера, който стигна 2гр. орбиса?
[/b]

Плутон, Стела, Плутон...така както си го описала... :mellow: и в момента транз Марс опозиция натална Венера !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Март 14, 2012, 07:10:50 pm »
5 дом концентрира енергията а пък Юпитер тук е като фоерверк.....В такива периоди съм се чувствала като в "затишие пред буря", усещам че нещо има да става ама не знам какво и ме е избивало на творчество-шиене, плетене, нещо друго за дома или просто защото искам да си го направя, не да си го купя.....

Много е вероятно Юпитер в съвпад със СЛВ да ми причинява това. 5-ти дом се свързва с творчеството. Вероятно затова изпитвам такова творческо напрежение. Искам да творя, да опознавам себе си, да видя какви възможности имам, за които не съм подозирала. Всичко което съм правила или правя в момента ми се струва тривиално. Но той Юпитер доста се задържа в първата декада на Телеца, а през втората и третата ще премине много набързо - време което не зная дали ще ми бъде достатъчно да сътворя каквото и да е. Дано поне срещна интересна личност, това поне може да стане за един миг.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Март 14, 2012, 07:16:09 pm »
Цитат
[/b]

Плутон, Стела, Плутон...така както си го описала... :mellow: и в момента транз Марс опозиция натална Венера !!!

Тразнитът на Марс го преживявам за 3-ри път, заради ретроградния ход, а като се върне, ще бъде за 3-ти. Не е от него. Но Плутон е главен заподозрян - той за пръв път стига до 9-тия градус и има още 1,5 гр. до точния аспект с Венера. После ще се оттегли за малко и пак ще тръгне напред.  него ми е надеждата да добави плътни краски към напоследък предвидимите ми преживявания. По натал имам широка опозиция на Венера с Плутон-имам нужда от силни емоции.  :wub:

*

Papy

• 4343
« Отговор #9 -: Март 14, 2012, 07:24:26 pm »

Тразнитът на Марс го преживявам за 3-ри път, заради ретроградния ход, а като се върне, ще бъде за 3-ти. Не е от него. Но Плутон е главен заподозрян - той за пръв път стига до 9-тия градус и има още 1,5 гр. до точния аспект с Венера. После ще се оттегли за малко и пак ще тръгне напред.  него ми е надеждата да добави плътни краски към напоследък предвидимите ми преживявания. По натал имам широка опозиция на Венера с Плутон-имам нужда от силни емоции.  :wub:

И аз имам натална кв уран слънце и съм на пружини постоянно, ама на мен не ми пука, защото постоянно съм заета с нещо

Защо не пробваш холотропно дишане, било доста разтърсващо

« Отговор #10 -: Март 14, 2012, 08:17:07 pm »
Purple - с теб сме май от един отбор, на вечно влюбените  ;D. Моята сестра по същия начин ме приземява...Но й казвам, че по добре да бъда влюбена, отколкото да ми се дават ежедневни, злободневни теми и проблеми за разрешаване, явно така по-лесно преминавам през живота.
Стела, подобно усещане имам и аз, работата е там, че не искам да впрягам мислите си в точно определена посока, защото понякога предизвиквам нещата, не знам дали е интуиция или съм се научила по някакъв начин да влияе с мислите си на събитията. За това избягвам да мисля каквото и да е...Подобно нещо съм изпитвала през 2001 г., усещах го, но знаех че това което витае в главата ми ще се случи, АКО ...и това АКО се случи и аз тръгнах да пътувам...Имах много наситени с емоции години...В момента също имам усещане, но ме е страх, защото бушуват бури в мен, това да не ме подведе и да не объркам посоката си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Март 14, 2012, 08:23:17 pm »
Purple - с теб сме май от един отбор, на вечно влюбените  ;D. Моята сестра по същия начин ме приземява...Но й казвам, че по добре да бъда влюбена, отколкото да ми се дават ежедневни, злободневни теми и проблеми за разрешаване, явно така по-лесно преминавам през живота.
Стела, подобно усещане имам и аз, работата е там, че не искам да впрягам мислите си в точно определена посока, защото понякога предизвиквам нещата, не знам дали е интуиция или съм се научила по някакъв начин да влияе с мислите си на събитията. За това избягвам да мисля каквото и да е...Подобно нещо съм изпитвала през 2001 г., усещах го, но знаех че това което витае в главата ми ще се случи, АКО ...и това АКО се случи и аз тръгнах да пътувам...Имах много наситени с емоции години...В момента също имам усещане, но ме е страх, защото бушуват бури в мен, това да не ме подведе и да не объркам посоката си.

И двете имате скорпионски стелиуми.
И аз съм постоянно влюбена - Венера в Риби в опозиция на Плутон в Дева.
Не мога без силни емоции и без тръпки, и вълнения в живота си.
Приятелките ми се чудят на акъла. Те не можели да обичат никога, освен детето си.
Аз пък им се чудя на техния. Ако не съм влюбена, все едно не съм жива.
Обичала съм всичките мъже, с които съм била.

« Отговор #12 -: Март 14, 2012, 08:37:01 pm »
 ;D абсолютно...При мен съвпад с Юпитер и Венера...При теб Purple с какво съвпада  ;D.
Стела, аз понякога не искам повече страсти, защото съм изморена, но сега си давам сметка, че сама себе си съм изморила, защото съм ги погребвала емоциите, потушавала съм ги, казвала съм като Скарлет О`Хара - утре ще мисля за това...сега вече почнах да си казвам всичко без да ме е страх ще загубя или не...Но вътрешно напрежение при мен рядко има и ако го има заразявам околните с него /близките предимно/...Иначе хората усещат вътрешното ми спокойствие и им е уютно с мен, но не могат да уловят блуждаещият ми дух..

« Отговор #13 -: Март 14, 2012, 08:42:51 pm »
   Е, това е аспектът на силните страсти, но не и на вечната влюбеност - Нептун къде отиде  ;D ;D ;D в тази схема...
Транзитите и себеусещането ми към момента е че съм на прага на биполярното разстройство - ту съм в супер настроение, ту в отчаяние и жлъч и го избивам на черен хумор.

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Март 14, 2012, 08:56:51 pm »
  Е, това е аспектът на силните страсти, но не и на вечната влюбеност - Нептун къде отиде  ;D ;D ;D в тази схема...
Транзитите и себеусещането ми към момента е че съм на прага на биполярното разстройство - ту съм в супер настроение, ту в отчаяние и жлъч и го избивам на черен хумор.

Нептунът на Пърпъл е опозиция Марс и квадрат Слънце, а моята Венера е нептунова.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #15 -: Март 14, 2012, 09:28:28 pm »

И двете имате скорпионски стелиуми.
И аз съм постоянно влюбена - Венера в Риби в опозиция на Плутон в Дева.
Не мога без силни емоции и без тръпки, и вълнения в живота си.
Приятелките ми се чудят на акъла. Те не можели да обичат никога, освен детето си.
Аз пък им се чудя на техния. Ако не съм влюбена, все едно не съм жива.
Обичала съм всичките мъже, с които съм била.

Колко познато...  :blink:

« Отговор #16 -: Март 15, 2012, 07:51:30 am »
ако Сатурн ви У5 - постоянно влюбени ще го гледате само на филм или в мечтите си
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Март 15, 2012, 08:34:50 am »
ако Сатурн ви У5 - постоянно влюбени ще го гледате само на филм или в мечтите си

Пъстър свят. Който както е устроен, все пак.
Нека Грейс да каже. Тя има Сатурн - У5. Сатурн мечтае ли?  ;D
За компенсация, обаче честичко им се пада Риби на десцендента.

На мен Венера ми е управител на 5-ти дом и е под влияние на Нептун - в екзалтация в Риби.

*

Grace

• 2257
« Отговор #18 -: Март 15, 2012, 08:44:34 am »

със Сатурн У5 - постоянно влюбени, може ... ако е в един и същ партнъор. писали сме за това - постоянство - да, честота - не  ;)

хаха.., Стела, това с Рибите си е удар под кръста  :P  кой друг може да мори така Сатурн, освен мечтанията на Нептун  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Март 15, 2012, 09:12:39 am »

със Сатурн У5 - постоянно влюбени, може ... ако е в един и същ партнъор. писали сме за това - постоянство - да, честота - не  ;)

хаха.., Стела, това с Рибите си е удар под кръста  :P  кой друг може да мори така Сатурн, освен мечтанията на Нептун  ;D

Много правилно, между влюбеност и влюбчивост има голяма разлика. ;D