Здравей Гост

Енергията в нас и около нас

• 28 Отговора
  • 4834 Прегледи
Енергията в нас и около нас
« -: Март 15, 2012, 03:36:36 pm »
Както знаете в момента хирон е в знака на Риби. От това, което съм чел като интерпретации, хирон в Риби ни кара да излекуваме връзката си с Бог, фините енергийни нива и вярата си. Попаднах на една много интересна информация за енергията в нас и около нас, как тя е пряко свързана и как влияе на всичко, което ни се случва. Това е книгата на Димитрий Верищагин - Освобождение. Чета и попивам цялата информация и осъзнавам колко е логично всичко. Благодаря на Кайли, която в друга тема спомена за Верищагин. Ето и линк към книгата : http://www.scribd.com/doc/70565095/Освобождение-Верищагин (не знам дали така се пуска линк :/) И има ли астрологично обяснение за това кои хора повече попиват чужда енергия, и такива, които предимно влияят на другите чрез своята :)?
:)

*

Hm

• **
  • 1397
Re: Енергията в нас и около нас
« Отговор #1 -: Март 15, 2012, 03:44:11 pm »

И има ли астрологично обяснение за това кои хора повече попиват чужда енергия, и такива, които предимно влияят на другите чрез своята :)?

Хора, които имат акцентирано влияние на колективните планети - Уран, Нептун и Плутон, се влияят от и влияят на колектива.

Хирон е на границата между Сатурн и колективните планети. Той се води като връзка с колективните енергии. Следователно, раната, която е свързана с Хирон, е в резултат от колективно влияние, най-често родова карма.

« Отговор #2 -: Март 15, 2012, 03:50:04 pm »
Тогава примерно хора с хирон в Дева трябва да лекуват чувството си за ред и отговорност, което заради други е било наранено? Един вид да лекуваш раните на минали поколения или?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #3 -: Март 15, 2012, 03:57:27 pm »
Тогава примерно хора с хирон в Дева трябва да лекуват чувството си за ред и отговорност, което заради други е било наранено? Един вид да лекуваш раните на минали поколения или?

По-скоро се гледа дома, в който е и аспектите, които прави.

А чрез знака Дева може и да лекуваш. Например, чрез здравословно хранене, здравословен начин на живот. Или нещо, свързано с чистота. Може и изчистване на мисли или друго.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4 -: Март 15, 2012, 06:38:46 pm »
И има ли астрологично обяснение за това кои хора повече попиват чужда енергия, и такива, които предимно влияят на другите чрез своята :)?

За мен това не е до зодиите, а до това детето (вселилия се дух), на какво ниво е. Окултизмът си имам много ясни правила при какви условия на зачеване какви духове се вселяват (пускала съм притчите на Николай Райнов по темата - по богомилски легенди, но всяка религия го обяснява това...).

Това, което аз съм наблюдавала - Луна във воден знак е като попивателна, особено Луна в Риби, като цяло личности, които имат поне една планета в 1 дом, имат и високо ниво на лична енергия. Планетите в 1 дом са като ангели пазители... особено в съвпад с хоризонта.

Планети на кардиналните оси дават осезаемо присъствие на дадения индивид. Но искам все пак да уточня, ;) че хората се раждат на различно ниво на развитие. Познавам хора от всички Слънчеви знаци, които просто "светят" и обратното. Дори удивителното е, че най-тъмният индивид, който познавам е със Слънце на трон. 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #5 -: Март 15, 2012, 06:49:59 pm »
Хората са предимно ЕМОЦИОНАЛНИ същества - астралното им тяло (желанията) им ги води... рядко се стига по-нагоре. От което следва, че човешката енергия е доста "мръсна" към дадения момент.

Изобщо не говоря да се стигне до ниво дух, но поне малко осъзнаване и разпознаване на истинските желания на душата.  ;) Особено важно е това за жените, защото те са майките, те избират от кой да родят и носят огромна отговорност за бъдещите поколения.  :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Март 15, 2012, 07:04:33 pm »

Това, което аз съм наблюдавала - Луна във воден знак е като попивателна, особено Луна в Риби

Дори и Луна в Скорпион?

Планетите в 1 дом са като ангели пазители... особено в съвпад с хоризонта.

Дори и Плутон?

« Отговор #7 -: Март 15, 2012, 07:09:42 pm »
Дори удивителното е, че най-тъмният индивид, който познавам е със Слънце на трон.
ако е нощен,може да свети луминисцентно  :mellow:
как му е аспектирано слънцето и какво го прави най-тъмният, аз се сещам за еталон за сравнение на другия полюс
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #8 -: Март 15, 2012, 07:39:48 pm »
всички живеем сред хора - няма начин да нямате поне 2-3 познати с Плутон на кардинална ос или Луна в Скорпион, не е толкова трудно да се проверят твърденията ми.  ;)

« Отговор #9 -: Март 15, 2012, 08:02:08 pm »
Нептун за мен е най-големия попивател на енергии, и особено ако по някаква причина не сме го "обучили", така да се каже, приема доста негативни неща безусловно и можем да си навредим - емоционално, физически, всякак, с простотиите на хората около нас. Стелиумни скорпиони около мен има и имам наблюдения над тях, те са като танкери за енергия, при лош баланс хората се закачат да им дърпат. При добър баланс трансформиат неща и явления дори и с един поглед.  :rolleyes: Водата, съчетана със земя става доста емпатична ...

*

Anabell

• 2022
« Отговор #10 -: Март 15, 2012, 08:05:29 pm »
Водата, съчетана със земя става доста емпатична ...

да, това и аз го потвърждавам.  ;)

« Отговор #11 -: Март 15, 2012, 09:08:07 pm »
всички живеем сред хора - няма начин да нямате поне 2-3 познати с Плутон на кардинална ос или Луна в Скорпион, не е толкова трудно да се проверят твърденията ми.  ;)
аз съм и двете и какво за тях :rolleyes:

« Отговор #12 -: Март 15, 2012, 09:35:22 pm »
Ами има една граница, обем енергия, която всеки човек може да носи, и явно е пряко свързана със зодиакалните зависимости. За Скорпиони и Лъвове съм забелязала, че попринцип, образно казано, бидончето им е по-голямо, отколкото на другите хора. Препдолагам да важи за другите два неподвижни знака, но просто нямам наблюдения над тях. За тези двата, които говоря, се получава така, че някак си липсва едно средно ниво на отдаване и получаване на енергия. В материалната реалност това се проявява по следния начин: през повечето време царствения лъв лежи и нищо не го интересува, скорпиона е апатично настроен и му е все тая за куп неща, но когато се появи нещо, което тези знаци искат, са способни да вложат изключително много, на голяма концентрация, гояма съсредоточеност, голяма амбиция. Във финната материя това се регистрира като едно "избухване" изведнъж на изключително много енергия и тя е изключително концентрирана в зависимост от стихията, която представя.
На подсъзнателно ниво, и свързано с чисто енергийните реалности, такава енергия си е доста вкусно хапване за всеки. Тя бива търсена, тъй като за другите хора, тя е като онези сокчета едно време .... дето си купуваш една малка бутилка 500 мл и сокчето е разтворимо и от него можеш да си направиш разтвор 1:11, например.  :blink: Практично е ... вземаш малко за себе си, после вадиш много от него ... въпроса е че много хора така си вземат. Затова е хубаво, според мен, специално скорпиончетата да обръщат вимание на Слънчевия си сплит като чакра и допълнително да го подсилват, особено тези, които са се изловили в силна сърцева чакра по рождение. Околните несъзнателно прекаляват с тях.  :blink: При Лъвовете сякаш това не се наблюдава толкова като проблем. Та... това имах предвид, Purple. Надявам се сега да съм го обяснила добре.  :blink:

« Отговор #13 -: Март 15, 2012, 09:56:51 pm »
Да, за подчертаване в натала по-скоро. Само едно Слънце според мен няма как да направи това.  :blink: Въпреки че около мен хората, върху които имам наблюдения, хем са си слънчеви скорпиони, хем са си със струпвания в скорпион, 2в1  ;D ;D

« Отговор #14 -: Март 15, 2012, 10:04:45 pm »
По-скоро бих "обвинила" Луната за това, Нептун  по мои наблюдения улавя енергийни присъствия на една по-висока октава, но не ги поема така, че да ги почувстваш като собствени (което е емпатията), а по-скоро го изстрадва, все едно той е сгрешил за тях, опитва се да ги изкупи.  Пък и както казах, за емпатия трябва земя и вода в натала.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #15 -: Март 16, 2012, 12:08:05 am »
Да, разбрах те  :blink: Предполагам това не се отнася за слънчевия знак, а за подчертаване в натала просто.Защото аз имам струпване в скорпион и съм мн чувствителна на тема енергиен обмен.Има хора, с които просто не мога да стоя в една стая, а други, които не мога да гледам в очите например, защото ми става много зле.

и аз съм така, и когато презирам някой, също не мога да го гледам в очите, бивш мой приятел също с асц Скорпи и 2 планети там, е по същия начин, усети ли, че някой "не става", тотално го избягва.

Нептун в знака на асц. също дава много силна чувствителност и съм забелязала, че точно този тип хора имат огромна нужда да общуват с животни, цветя, енергообмен от друг тип да става, освен с други хора. Това например не важи, за повечето Слънчеви Риби около мен (но те имат огнени асценденти или Марс в 1 дом). 

« Отговор #16 -: Март 16, 2012, 12:17:00 am »
Значи твърдението, за наличието на по-силни социални планети също се оказва вярно. За мен това с енергообмена важи доста силно (много лесно усещам емоциите, настроенията и прочее на другите) заради съвпад на Слънце, Уран и  Нептун в 6 дом. Сигурно "най-зависими" към енергообменът са хора със силен Нептун, планети в Риби и планети в 12 дом. Ако има такива да споделят  ;D

« Отговор #17 -: Март 16, 2012, 12:21:02 am »

Дори и Луна в Скорпион?

ОоОо там е доста силно - такива емоции  :-\ .. буквално "завладяващи" (пример с човек със стелиум в Скорпи и АЦ Рак... с две думи - нямам думи  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #18 -: Март 16, 2012, 05:30:59 am »

Ако търсим енергия на колективи, общности, нации или  цивилизации, гледаме колективните и задсатурновите планети.

Ако търсим лична енергия, гледаме лични планети.
На първо място – Марс – не е възможна нито физическа, нито умствена  или емоционална дейност без включен Марс.
Марс е опосредстван от Луна, когато става въпрос за инстинкти или програми на подсъзнанието; от Венера, когато става въпрос за страст, ревност; от Меркурий – когато говорим за ментална енергия.
Самият Марс управлява силните енергии- гняв, ярост, буйна радост, сексуални страсти и т.н.

И гледаме енергията не толкова като даденост в радикса, защото може да си стои като латентно състояние.
 Гледаме  като възможности за приемане или отдаване на енергия, в зависимост от конкретното космично състояние на планета в радикса- т.е. положение на личните планети в знак, дом и аспекти.

Всяка лична планета по-пряко се свързва с конкретна енергия.

« Отговор #19 -: Март 16, 2012, 07:36:17 am »
За Скорпиони и Лъвове съм забелязала, че попринцип, образно казано, бидончето им е по-голямо, отколкото на другите хора.
през повечето време царствения лъв лежи и нищо не го интересува, скорпиона е апатично настроен и му е все тая за куп неща, но когато се появи нещо, което тези знаци искат, са способни да вложат изключително много, на голяма концентрация, гояма съсредоточеност, голяма амбиция. Във финната материя това се регистрира като едно "избухване" изведнъж на изключително много енергия .....
......специално скорпиончетата да обръщат вимание на Слънчевия си сплит като чакра и допълнително да го подсилват, особено
   :blink: При Лъвовете сякаш това не се наблюдава толкова като проблем.

от първо лице,единственно число и с ежедневен поглед върху стелиуми в скорпи и лъв това не е така
скорпитата умеят да контролират нещата,а за да дръпнеш енергия от човек,
трябва да го извадиш от равновесия и да го докараш до състояние на афект
от спокоен човек няма как да стане и това състояние на апатия,която споменаваш е емоционален контрол
виж от марс/уран това избухване е валидно при провокация,ако не е осъзнат за скритите причини
скорпитата усещат подмолните цели на околните