Здравей Гост

Професионални астролози и дипломи

• 30 Отговора
  • 6477 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Професионални астролози и дипломи
« Отговор #20 -: Март 16, 2012, 12:59:48 pm »
Сдруженията не са глупости. Целият свят се крепи на тях. И медици и юристи и архитекти не могат да практикуват, докато не са приели правилата за лоялна работа, имат си етичен кодекс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Март 16, 2012, 01:11:29 pm »
Сдруженията не са глупости. Целият свят се крепи на тях. И медици и юристи и архитекти не могат да практикуват, докато не са приели правилата за лоялна работа, имат си етичен кодекс.

ами именно- като е така защо не членуваш в баа
или точно тази асоциация е глупост- което ме възмущава

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Март 16, 2012, 01:25:52 pm »

ами именно- като е така защо не членуваш в баа
или точно тази асоциация е глупост- което ме възмущава

защото не съм избрала да се посветя на астрологията. Аз по-горе писах, че тя изисква да и се посветиш изцяло. Избрала съм да се занимавам с обществено полезна дейност и там съм насочила усилията си. Основала съм свое сдружение/фондация. И да, фондациите също си имат сдружение.

Ти като си направиш дрогерия, ще видиш, че и дрогериите си имат сдружения, които им дават правна, юридическа и друг вид защита.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Март 16, 2012, 01:27:17 pm »

защото не съм избрала да се посветя на астрологията. Аз по-горе писах, че тя изисква да и се посветиш изцяло. Избрала съм да се занимавам с обществено полезна дейност и там съм насочила усилията си. Основала съм свое сдружение/фондация. И да, фондациите също си имат сдружение.

ясно де, ама дори и да беше- щеше ли, като знаеш, че не е читава...

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Март 16, 2012, 01:27:59 pm »

ясно де, ама дори и да беше- щеше ли, като знаеш, че не е читава...

А кой казва, че не е читава? Проблемът не е в БАА, а в това, че в нашата държава астрологията не е призната като наука. В същото време в класификатора на длъжностите и професиине имат професия "астролог".

От друга страна "психологията" е призната като наука, а в класификатора няма професия "психотерапевт".
Такива ми ти работи в тази държава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Март 16, 2012, 05:34:39 pm »
Забелязвам, че повечето членове на Българската Астрологична Асоциация за завършили Московската академия по астрология или поне така пише в техните биографии.

Според вас дали е добра тази Московска академия по астрология?

Нm, дипломата не е гаранция за професионализъм, както и липсата й не говори за недостиг на необходимите качества и знания, за да бъде един човек действащ астролог. Но и ти си го казала по-горе.

За Московската академия не мога да кажа нищо конкретно, тъй като нямам преки впечатления. Едно е да се говори, друго е да отидеш при източника и да се убедиш сам за какво става въпрос и струва ли си.

Тази академия добива все по-широка популярност, тъй като може би дотук е единствената астрологична институция, която се лобира у нас, т.е. полагат се усилия тя да добие известност и да се докаже нейната легитимност в България. Зад всяка организация стоят хора и интереси.

Защо не са навлезли други школи у нас, например някои от Запада? Изглежда, че на този етап не проявяват кой знае какъв интерес към местната аудитория. По-нататък ситуацията може да се промени, но това не става от само себе си, а чрез обединяване на усилията на заинтересованите лица.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #26 -: Март 17, 2012, 06:06:57 am »
човек може и да си мисли, че той избира астрологията, но не е така. Астрологията го избира.
И дипломите нямат общо с това.
А книгите ги пише не за другите, а заради себе си.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #27 -: Март 17, 2012, 08:55:16 am »
човек може и да си мисли, че той избира астрологията, но не е така. Астрологията го избира.
И дипломите нямат общо с това.
А книгите ги пише не за другите, а заради себе си.

Да падат всички маски и задръжки :mellow:

Всички основни действени избори, които правим ги вършим заради нас си => най-напред, другото е лицемерие :P

Да живее признатият егоизЪм ;D

Признат грях - половин грях...

За другото - аз не знам... Много фаталистично и езотерично някак Астрологията да ни избира нас... :o Не мога да се съглася... И астрологията, както и други сходни по-странни дейности и само-дейности за немалко хора е в графа поза, избрани за практика не за друго, а на масово разпространения принцип на изборите при човеците, и при други животни - принципа на подражанието..
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Март 17, 2012, 06:18:24 pm »
1.1. Сатурн в 1-ви квадрант

«Аз знам и определям всичко и всички» – астролог стремящ се да докаже собствената значимост и право на съществуване налагайки собствените си възгледи върху околния свят. Клиентът е инструмент и стъпало за осъществяване на лични стремежи. Подходящи са не клиенти, а фенове, които да подкрепят личността на астролога в борбата му да наложи себе си срещу конкуренцията. Констелации, които подчертават и засилват нуждата от доказване: слънце, меркурий, марс и юпитер в 4-ти квадрант, в козирог или в аспект със сатурн.

Поколения от астролози с вариации по темата: сатурн в овен, телец и близнаци. Астролози стремящи се към медийна известност ще има винаги.

1.2. Сатурн във 2-ри квадрант

«Произходът ми е отправна точка и определящ знанието и значението на всичко и всички» – астролог стремящ се да оправи лошия старт в живота и грешките на родителите си доказвайки, че контролира душата и емоциите си и тези на клиентите. Клиентите са опитни зайчета или съмишленици, с които се образува група с цел «да запълним емоционалните дупки и да станем пак господари на живота си». Констелации, които подчертават и засилват нуждата от емоционален контрол: слънце, луна или венера в 10-ти дом, в козирог или в аспект със сатурн.

Поколения от астролози с вариации по темата: сатурн в рак, лъв и дева. Астролози, които намирайки решения за чужди проблеми и лекувайки другите лекуват и себе си, ще има винаги.

1.3. Сатурн в 3-ти квадрант

«Ти знаеш и определяш знанието и значението на всичко и всички» – астролог приемащ чуждия живот и чуждата ценностна система за отправна точка в търсенето на решения. Авторитетът му е винаги оспорван от клиентите и от обществото. Астролог без «авторитет» няма нужда от значимост и не налага съветите си, а информира. Валидността на съветите е подложена на изпитание в реалния живот на клиента, което може да трае 7 години докато се признаят за «добри». Професионализмът на тези астролози се дължи на дългогодишен опит с противоречащи клиенти. Констелации, които подчертават и засилват неспособността да «убеди» клиентите си: слънце, луна, меркурий, венера или марс в 3-ти квадрант, в риби или в аспект с нептун.

Поколения от астролози с вариации по темата: сатурн във везни, скорпион и стрелец. Астролози-нелюбимци на публиката винаги ще има, но те са и най-добрите професионалисти.

1.4. Сатурн в 4-ти квадрант

«Държавата и обществото управляват живота ни и определят всичко и всички» – астролог оценяващ и даваш съвети от гледната точка на прието и неприето в обществото, в което живее. Извън това определено общество и при хора, които живеят извън обществото, тоест не съобразно всички обществени правила и приьоми, заключенията му са невалидни. Констелации, които подчертават и засилват липсата на собствена индивидуална позиция:слънце, меркурий, марс и юпитер в 10-ти дом, в козирог или в аспект със сатурн.

Поколения от астролози с вариации по темата: сатурн в козирог, водолей и риби. Тези астролози-систематици преживяват големи катаклизми, когато държавата или обществото, по което се ориентират, се трансформира в нещо ново и непознато.

2. Свобода на волята

Защо? Личната свобода и свободната воля са това, което един астролог смята, че може да си позволи да наложи и по отношение на клиента – кое може да се промени и кое не, с кое трябва да се съобрази и с кое не, как може да се освободи човек от задължения, ограничения и какви методи да използва.

2.1. Уран в 1-ви квадрант

«Аз съм свободен да правя каквото си искам, когато си искам, както си искам и с когото си искам». Тази настройка и свобода на действие в един астролог привличат много клиенти, които живеят в крайно огриначаващи обстоятелства. Не всички от тях могат да си позволят всичко, което искат, когато си искат, както си искат и с когото си искат. Астрологът създава илюзията, че съдбата, астрологията и хороскопът могат да се надскочат, даже са твърдо убедени в това, но съветите им остават за повечето несбъднати и неосъществени мечти, останалите се борят с «фуриите» и последствията на освобождението от всичко и всички. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий, марс и юпитер в 1-ви квадрант, в овен, във водолей или в аспект с уран.

Поколения от астролози с вариации по темата: уран в овен, телец, близнаци. Астролозите-революционери и освободители губят позицията си на фона на обществената «предопределеност», борбата за оцеляване и зависимостта на човека от околния свят.

2.2. Уран във 2-ри квадрант

«Произходът, родителите и семейството нямат никакво влияние върху моя живот». Синдромът «Щъркелът ме е донесъл» привлича много клиенти, които живеят в обстоятелства, в които са ограничени и зависими от дом, родители, семейство и роднини и имат задължения към тях и към собствените си деца, от които не могат да избягат. Астрологът създава илюзията, че условията на детството, миналото и въобще нищо няма влияние върху свободата на душата да диша, да твори и да живее както и се иска. Съветите им представляват или допълнителна травма за ограничените души неспособни да си живеят живота или просто несбъднати мечти. Констелации, които засилват «фуриите»: слънце, луна, венера или марс в 1-ви квадрант, в овен, във водолей или в аспект с уран.

Поколения от астролози с вариации по темата: уран в рак, лъв и дева. Астролозите-хипита губят позицията си на фона на обществената «предопределеност», борбата за оцеляване и зависимостта на човека от околния свят. В момента все още диктуват и дефинират астрологията като нужда за постигане на лична свобода.

2.3. Уран в 3-ти квадрант

«Ти си свободен да правиш каквото си искаш, когато си искаш, както си искаш и с когото си искаш». С тази настройка един астролог е привлечен от клиенти, които имат нуждата някой да ги освободи от бремето на обстоятелствата, в които живеят и най-вече от ограничаващите ги връзки. Клиентите са кандидати за развод и дори, когато им се предскаже нова любов и брак, те не успяват да изпълнят това предсказание, защото нужата от лична свобода и независимост, която активира астрологът, е по-силна от всичко и всички. Подходящи клиенти са хора, на които животът им е скучен и не знаят какво да правят със себе си. Неподходящи клиенти са хора, които търсят стабилност, подреденост и равновесие. Констелации, които засилват освобождаващото действие: слънце, луна, меркурий, венера или марс в 3-ти квадрант, в овен, във водолей или в аспект с уран.

Поколения от астролози с вариации по темата: уран във везни, скорпион и стрелец, аспекти на уран с юпитер и плутон. Астролозите проповядващи свобода в човешките отношения са масово явление днес и ще диктуват и дефинират астрологията като инструмент за общуване в близкото бъдеще.

2.4. Уран в 4-ти квадрант

«Ние сме свободни да правим каквото си искаме, когато си искаме, както си искаме и с когото си искаме». Тази настройка привлича клиенти с еднакви идеали, които имат за цел да се освободят от робството на обществените игри и норми на поведение. Образуват се групи от съмишленици, които се борят за нови закони, нови правила във взаимоотношенията между хората, които позволяват по-голяма свобода от чуждата намеса, влиянието на държавната или медийната власт. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий, марс и юпитер в 1-ви квадрант, в овен, във водолей или в аспект с уран.

Поколения от астролози с вариации по темата: уран в козирог, водолей и риби, аспекти на сатурн с уран и нептун. Интернетните астролози ще диктуват и дефинират астрологията за бъдещите поколения.

3. Извор на знания и благополучие

Защо? Един астролог би трябвало да бъде извор за нови идеи, информация и знания, с които да помага на живота на клиента.

3.1. Юпитер в 1-ви квадрант

«Аз знам.» – с тази настройка се привличат много клиенти, които са любопитни, искат да научат и най-вече искат да колекционират знанията, които получават, с цел и те да станат някой ден «знаещи». Клиентите са ученици. Астрологът е кладенец за знание и информация и трябва да е наясно къде е дъното и кога има опасност кладенецът да пресъхне. Привлича клиенти, които копират знанието и го разпространяват от свое име. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий и марс във 2-ри квадрант, в близнаци, в стрелец или в аспект с юпитер.

Поколения от астролози с вариации по темата: юпитер в овен, телец и близнаци. Астрологически библиотеки и бази данни винаги ще има.

3.2. Юпитер във 2-ри квадрант

“Душата знае” – с тази настройка астрологът е заинтересован в собственото духовно и спиритуално развитие и е кладенец за познания за живота и за душата. Привлича клиенти, които са емоционално гладни за живот и често бъркат този глад с нужда от духовно развитие и спиритуалност. Отношенията астролог-клиент са тип симбиоза и приключват, когато клиентът намери нов “гуру” или кладенец, който да попълва емоционалните нужди. Констелации, които засилват размерите на кладенеца: слънце, луна и венера във 2-ри квадрант, в близнаци, в стрелец или в аспект с юпитер.

Поколения от астролози с вариации по темата: юпитер в рак, лъв и дева. Астролози-извори винаги е имало и винаги ще има.

3.3. Юпитер в 3-ти квадрант

“Ти знаеш” – с този зов астрологът задава безбройни въпроси на клиентите си и по този начин събира информация, нужна за да направи свои изводи и заключения и да напълни своя кладенец, който се нуждае постоянно от нови идеи за живот. Привлича клиенти, които са интелигентни, умни и знаещи, имат голям успех в професионалната си реализация и най-вече в материалната сфера. Отношенията астролог-клиент приключват в момента, в който клиентът осъзнае, че плаща за да го “четкат” или за да даде безплатна медицинска, бизнес или юридическа консултация. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, луна и венера във 2-ри квадрант, в близнаци, в стрелец или в аспект с юпитер.

Поколения от астролози с вариации по темата: юпитер във везни, скорпион и стрелец, аспекти на юпитер с плутон. Астролози-мотиватори винаги е имало и ще има на този свят.

3.4. Юпитер в 4-ти квадрант

“Ние знаем” – с този зов астрологът привлича безброй съмишленици, с които да пълнят заедно обществения кладенец копирайки знание от всички възможни източници. От кладенеца пият безброй птиченца, които разнасят името и славата на астролога и астрологията. Знаещи и незнаещи се превръщат в учители на самите себе си и обменят знания и незнания с цел създаването на нещо общо и по-голямо от всички нас, което ще храни славата ни в поколенията и след нас. Отношенията астролог-клиент приключват, когато клиентът осъзнае, че не всяка информация е знание и че качеството е функция на лична осъзнатост и компетнетност. Констелации, които засилват този ефект: слънце, луна, меркурий, венера или марс в 4-ти квадрант, в стрелец, в близнаци, в стрелец или в аспект с юпитер.

Поколения от астролози с вариации по темата: юпитер в козирог, водолей и риби, аспекти на юпитер със сатурн, уран и нептун. Астролози-благодетели винаги е имало и ще има на този свят.

4. Манипулация и магия

Защо? В рамките на една консултация клиентът трябва да е наясно какви методи и способи използва един астролог и с каква цел.

4.1. Плутон в 1-ви квадрант

“Аз съм бог, мога всичко и ще ти покажа как” – с тази настройка астрологът смята, че може и му е позволено всичко. Привлича клиенти, които имат нужда не от астролог, а от врачка или маг, които да го научат как с помощта на техники на манипулация и магия да си оправи живота според собствените мечти, желания и нужди. Клиентът се лишава от лична воля и се чувства безпомощен пред силата на магията и манипулацията, които командват този свят. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий или марс в 3-ти квадрант, в скорпион или в аспект с плутон.

Поколения от астролози с вариации по темата: плутон в овен, телец и близнаци. Могъщите магьосници-астролози владеещи живота на клиентите в момента не живеят масово на този свят.

4.2. Плутон във 2-ри квадрант

“Властта на миналото ни тормози” – с тази настройка астрологът привлича клиенти, които имат нужда някой да ги освободи от кармичната предопределеност, от греховете на родители, на прадеди и рода и от разнообразни магии и проклятия правени на родители и прадеди. Свободата от скритите скелети в гардероба се постига чрез съвети да се изтърбушат миналото и тайните на семейството, да се “изчисти” кармата чрез нови магии, ритуали, жертвоприношения. Астрологът прекъсва със своите “качества” енергийната връзка на клиентите с миналото и с хора от миналото. Старите “богове” се заменят с нови. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, луна или венера в 3-ти квадрант, в скорпион или в аспект с плутон.

Поколения от астролози с вариации по темата: плутон в рак, лъв и дева. Магьосниците-астролози владеещи душата и миналото на клиентите са масово разпространени днес.

4.3. Плутон в 3-ти квадрант

“Аз мога да ти оправя живота” – астрологът привлича клиенти, които смятат, че са жертви на манипулации и магии и които имат нужда някой да ги освободи от кармата, от влиянието на лоши хора, да ги защити от манипулации и бъдещи лоши намеси от околния свят. Астрологът съветва да се прекъснат енергийна и всякаква зависимост с околния свят – да се отстранят лоши, болни партньори и всякакви хора, които изпиват енергията на човека. Същата съдба се определя и за хора, които досега са имали силно влияние върху собственото мнение и съдба. Старите “богове” се заменят с нови. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий, венера или марс в 3-ти квадрант, в скорпион или в аспект с плутон.

Поколения от астролози с вариации по темата: плутон във везни, скорпион и стрелец, аспекти на юпитер и плутон. Магьосниците-астролози владеещи и манипулиращи отношенията между хората са масово явление днес.

4.4. Плутон в 4-ти квадрант

“Ние сме всички богове” – с тази настройка астрологът привлича клиенти съмишленици, с които се борят заедно за промяна, за трансформация на държавата и обществото. Съветите и информацията, която дава астрологът са свързани с идентифициране на обществена манипулация, разкритие на лъжи, измами и умишлена дезинформация. Активират се силите и способностите на клиентите и се мотивират за обществено-важни дела, които да спрат лошите сили да се разпростират и вредят на човечеството. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий, венера или марс в 3-ти квадрант, в скорпион или в аспект с плутон.

Поколения от астролози с вариации по темата: плутон в козирог, водолей и риби. Астролозите-богове предстоят да бъдат родени с цел да трансформират Земята.

5. Емпатия и смирение

Защо? По време на консултацията астрологът трябва да е в състояние да се постави в ситуацията на клиента, да влезе в кожата на клиента и да види света от неговата камбанария, да изключи собственото “аз”, за да не навреди със личните си проблеми на клиента. Смирението е нужна предпоставка, за да не се прехвърлят лични борби и стремежи в живота на клиентите.

5.1. Нептун в 1-ви квадрант

“Аз не знам кой съм, аз съм никой” – с тази пасивна настройка астрологът привлича клиенти, които имат нуждата от внимание, да са в центъра на всичко и да се чувстват, че са “някой”. Клиентите са активни, агресивни и имат нужда да докажат собствената значимост и право на свобода, но им липсва ориентация, не разбират реакциите на света, в който живеят. Съветите и помощта, която дава астрологът, са свързани с тяхната философска и религиозна настройка, с нуждата им от справедливост, спокойствие и смирение. След консултацията клиентите се чувстват като след енергиен сеянс, пияни, дрогирани или имат нуждата от дълбок сън, за да осмислят океана от всичко, което ги е заляло по време на консултацията. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий или марс в 3-ти квадрант, в риби или в аспект с нептун.

Поколения от астролози с вариации по темата: нептун в овен, телец и близнаци. Астролозите-лечители не живеят в момента масово на този свят.

5.2. Нептун във 2-ри квадрант

“Човек се ражда и умира сам” – с тази настройка астрологът привлича самотни загубени души-клиенти, които имат нуждата от емоционална топлота, от нежност, внимание и ориентация. Клиентите са изолирани, живеят извън обществото, не спазват законите и правилата на социалното общуване. Проблемите им са свързани с липса на пари, дом, семейство, приятели, работа, професия. Астрологът за съжаление няма “магическа пръчка”, с която да поеме отговорността и да реши всички проблеми. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, луна или венера в 3-ти квадрант, в риби или в аспект с нептун.

Поколения от астролози с вариации по темата: нептун в рак, лъв и дева. Астролозите-лечители на душата не живеят в момента масово на този свят.

5.3. Нептун в 3-ти квадрант

“Аз не знам кой си, затова съдя по себе си” – с тази настройка астрологът привлича клиенти, на които приписва същите нужди и проблеми, каквито и на себе си. Липсата на взаимна ориентация и доверие води до абстрактни консултации, в които не се намират решения на конкретни проблеми, а се изясняват отношенията между хората и кой как възприема света и живота като цяло. В най-добрия случай астрологът “чете” мислите на клиента и “ясновидства”, но приложимостта в живота на клиента отсъства. Липсата на общ език води и до неправилна интерпретация и грешни изводи, за които после е виновен астрологът. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий, венера или марс в 3-ти квадрант, в риби или в аспект с нептун.

Поколения от астролози с вариации по темата: нептун във везни, скорпион и стрелец, аспекти на нептун с юпитер и плутон. Дезориентацията и липсата на вяра в астрологията ще преследват тези 3 поколения още дълго време.

5.4. Нептун в 4-ти квадрант

“Не знаем за какво сме тук” – с тази настройка астрологът привлича клиенти – съмишленици, с които заедно да търсят истината и значението на собствения живот, да изпълват един на друг живота със смисъл и значение. Клиентите виждат и разпознават собствените си проблеми в проблемите на астролога. След консултациите клиентите се чувстват част от извънземно нашествие на земята, дошло от чужда планета на гости на земляните, да ги научи на любов и смирение в борба с лошото на Земята. Констелации, които засилват тази настройка: слънце, меркурий, венера или марс в 3-ти квадрант, в риби или в аспект с нептун.

Поколения от астролози с вариации по темата: нептун в козирог, водолей и риби, аспекти на нептун със сатурн и уран. Бъдещото поколение от астролози-пратеници ще спасяват Земята.

© Снежина Бенчева

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #29 -: Март 17, 2012, 06:28:31 pm »
Архивите помнят всичко
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=3571.0
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #30 -: Март 17, 2012, 06:35:18 pm »
Архивите помнят всичко
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=3571.0

За това обичам думите... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците