Здравей Гост

Любим аспект

• 76 Отговора
  • 7602 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Любим аспект
« -: Март 20, 2012, 08:49:24 pm »
Айде една тема, за любимите ни аспекти - лични и чужди.

Двата ми любими чужди аспекта (които аз нямам в натала) са:

Тригон/секстил между Слънце и Луна (особено земно Слънце и водна Луна) - вярват в усещанията си, следват "душата си".
и в женски хороскоп - съвпад на Венера и Луна - позитивни са, харесват се, което за жена е много важно. Добри приятелки.

Лично в моя натал харесвам секстила на Слънцето и Сатурн, защото привличам сериозни, отговорни мъже. Тригонът на Плутон и Венера ми дава изключителни приятелки в живота.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Diyana

• 2705
Re: Любим аспект
« Отговор #1 -: Март 20, 2012, 08:54:16 pm »
Аз си падам по хард аспекти Марс - Сатурн. Ако му насочиш добре енергията на такова чудо, що работа може да отметне... Хеле ко има и умен Меркурий и незлоблива Луна, незаменими са в екипа такива хора. Атомни централки.

Пълнолунията и новолунията са ми слабост също. С някои изключения. Като лукчета, белиш, белиш, белиш и все остава нещо да си търсиш по-надолу.

Лично в моя си натал най-съм благодарна на квадрата Сатурн/Слънце-Плутон. И най вече на това, че е ъглов, щото ми такова таковата от ранна младенческа възраст, та да мога на зрели години да си живея живота спокойно и с непукизъм.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #2 -: Март 20, 2012, 09:02:24 pm »
Хайде все пак да се появи и някой, който не харесва нещо у мен, че днес се разсипахте да ми се радвате  ;D
То природата давала, давала, сипвала отгоре ми, ама чак се оляла  :haha:
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Март 20, 2012, 09:04:10 pm »
Искам да имам силен Меркурий в аспект с Марс - силен глас и дар слово. Да имам хъс да говоря и ораторствам, а не като сега да се уморявам бързо от разните там "бля-бля"...В следващия живот.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #4 -: Март 20, 2012, 09:05:39 pm »
За чужди, доста ми хващат окото гранд тригончетата. Напоследък около мен има много хора с Плутон съвпад на Асцендента, принципно знам, че не е особено предразполагащо за готин живот, но първо, че придава един особен магнетизъм на хората, и освен това не съм срещала човек, който да не е задълбочен, замислен, или пък да не се занимава с нещо готино като има такъв аспект. И затова много си ги харесвам.  ;D
От моите си харесвам много тригона между Меркурий и Плутон. Доста бързо разбирам накъде бият хората като ми обясняват нещо и доста и лесно разбирам какви са и що са от един поглед и две приказки. Освен това, като говоря, в повечето време настъпва тишина и всички слушат.  :lol: То може да не е само от този аспект, де, но обичам това, защото обичам да съм уважавана и да не си хабя приказките напразно.
Друго готино е съвпада на Нептун и Луната. Въображението ми няма граници като се развихри.  ;D Освен това добавя доста добра порция интуиция, мисля и ми помага да усещам лесно енергиите около себе си. Понеже са си в Козичка нямам много проблеми с прекалената чувствителност и илюзиите, които този аспект може да донесе попринцип, тъй като знака е твърд, земен и прагматичен, така че нещата са в едни хубави, разумни граници.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 20, 2012, 09:05:52 pm »
Нямам любими аспекти, но може да се каже, че са ми симпатични юпитеровите Луни - в съвпад и тригон с Юпитер предимно.

Не бих имала нищо против да имам съвпад или тригон между Марс и Венера.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Март 20, 2012, 09:05:58 pm »
Между другото някъде из форума имаше точно такава тема.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Март 20, 2012, 09:07:54 pm »
Като тембър ли да е силен?
Имаш здрава конституция на тялото (така от фотосите съдя). На нея не съответства ли и подходящ глас?

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Март 20, 2012, 09:09:22 pm »
Като тембър ли да е силен?
Имаш здрава конституция на тялото (така от фотосите съдя). На нея не съответства ли и подходящ глас?

Гласът ми не е силен, а е мек и нежен, няма мощ. Освен това говоренето ме уморява.

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Март 20, 2012, 09:13:09 pm »
Трябва си нещо овнешко защото, за да бъде един глас радиофоничен трябва да има паразитни хармоници в честотната си характеристика (резониране). Това отговаря на синусите, които действат като резонатори.
Оперните певци насочват струйката въздух към синусите в челото. :blink:

п.п.Има и други анатомични особености даващи мощ и диапазон, но специфичната бленда при тъмнокожите идва от черепната им кутия.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #10 -: Март 20, 2012, 09:13:52 pm »
Между другото някъде из форума имаше точно такава тема.

сори, не ми е хрумнало да търся, но направена е вече, няма да трия :) ще го караме на повторението е майка на знанието и баща на затъпяването ..... :P
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #11 -: Март 20, 2012, 09:16:46 pm »
Най си харесвам тригона на мерка с Уран - ама много съм остроумна ;DДругия аспект,който си го оценявам е тригона на Венера със Сатурн.Много съм постоянна във връзките.............

« Отговор #12 -: Март 20, 2012, 09:18:00 pm »
Дори ако имах възможност абсолютно нищо не бих променила. Удовлетворена съм от потенциала, с който разполагам. Засега не съм удовлетворена от това колко съм го развила, но имам доста време пред мен. Може би щеше да е хубаво да имам аспект между Марс и Венера, но пък тя е в марсов знак, така че пак има нещо. Всичко си е на мястото и добре премерено. Казвали са ми колко ми била тежка картата с всичко по осите и сплит на асцендента, но благодарение на тази "тежест" аз съм много, много по-напред от връстниците си във всяко отношение. А и не само от връстниците си.
По-скоро има аспекти, които съм благодарна, че нямам.

*

abroad

• 2187
« Отговор #13 -: Март 20, 2012, 09:30:29 pm »
най си обичам съвпада Юпитер/Венера във 2ри - Хелото ще ме разбере ;D
любимият Слънце в Овен точен сходящ аспект Луна в Лъв ми се полага за следващия живот

« Отговор #14 -: Март 20, 2012, 09:32:40 pm »
Попиля я пък ти...и от мен си по-лоша  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Март 20, 2012, 09:34:32 pm »
За синастрията си търся юпитер в съвпад с мое Слънце.

Аз искам да имам добре аспектирана женска планета в Лъв - Венера или Луна. За другия живот съм си поръчала силни господари на десцендента и на 4-ти дом, щото сега са ми детронирани. За сметка на това имам силни господари на асц. и на МЦ. Не може всичко дядо Попе.

« Отговор #16 -: Март 20, 2012, 09:37:01 pm »
Аз другия живот съм почивка, ще драскам всичко в синьо, писна ми от това червено, да го разплитам. Ще мързелувам и ще релаксирам само, колкото може да се постигне, кажи-речи ще се е постигнало или ще дойде само, аман от работа и опозиции и квадрати, пууу.  ;D ;D

« Отговор #17 -: Март 20, 2012, 09:38:57 pm »
Моите аспекти, които харесвам, са тригон на Юпитер и Сатурн във въздушни знаци и съвпада на Меркурий с Уран, а бих искал да имам някога съвпад на Луна и Юпитер.  :rolleyes:
:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Март 20, 2012, 09:39:22 pm »
От целия си хороскоп нищо не бих променила, но бих си поръчала лъвска Луна в тригон със Слънце, Меркурий и Венера в 5 дом... Тогава сигурно щях да пращя от самодоволство ;D (и да си спестя доста разочарования).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Март 20, 2012, 09:41:00 pm »
Трябва си нещо овнешко защото, за да бъде един глас радиофоничен трябва да има паразитни хармоници в честотната си характеристика (резониране). Това отговаря на синусите, които действат като резонатори.
Оперните певци насочват струйката въздух към синусите в челото. :blink:

п.п.Има и други анатомични особености даващи мощ и диапазон, но специфичната бленда при тъмнокожите идва от черепната им кутия.

Чисто астрологично за силата на гласа отговаря Марс, понеже управлява Овена. Хората, които имат аспект на Меркурий с Марс имат сила на гласа. А мене всички ме надвикват. Затова и не обичам да се повишава тон.