Здравей Гост

Медитация върху Сфинкса

• 139 Отговора
  • 14516 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Медитация върху Сфинкса
« -: Март 20, 2012, 10:50:26 pm »
Реших да посветя цяла теа на това, защото е интересно. После ще ви кажа какво символизира.

Трябва да се отпуснете и да не мислите за нищо. После мислете за Сфинкса. Представете си и себе си до Сфинкса. Наблюдавайте, без да променяте видението, независимо то това какво се случва. И трябва да наблюдавате достатъчно дълго, поне пет минути, ако видението продължи толкова.

После, като напишете какво сте видели може да потърсим съответствия на видението в хороскопа.

*

Hm

• **
  • 1397
Re: Медитация върху Сфинкса
« Отговор #1 -: Март 20, 2012, 10:51:27 pm »
Истината е, че си се върти в небето и се забавлява, а на хоризонта вече виждам и някакви огньове. Иначе е любопитен и щастлив сфинкс. Има връзка със Слънцето - и то се появи, те са си приятели. Слънцето също е много добронамерено към него. Построи му стълба от жълти-златни павета, която е само за Сфинкса. И се появиха 3-4 момичета в бели дрехи със стомни пълни с вода, които носят на главите си и са с венци - зелени - те стоят в подножието на стълбата - сфинксът е от горе до слънцето.

На теб ще ти отговоря и ще потърсим съответствия в картата ти, когато още хора се включат.

« Отговор #2 -: Март 20, 2012, 10:51:45 pm »
Става все по-маниакално. Сфинкса ще ме преследва. Вече знам защо Стивън Кинг е написал "То"
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3 -: Март 20, 2012, 10:53:38 pm »
Истината е, че си се върти в небето и се забавлява, а на хоризонта вече виждам и някакви огньове. Иначе е любопитен и щастлив сфинкс. Има връзка със Слънцето - и то се появи, те са си приятели. Слънцето също е много добронамерено към него. Построи му стълба от жълти-златни павета, която е само за Сфинкса. И се появиха 3-4 момичета в бели дрехи със стомни пълни с вода, които носят на главите си и са с венци - зелени - те стоят в подножието на стълбата - сфинксът е от горе до слънцето.

На теб ще ти отговоря и ще потърсим съответствия в картата ти, когато още хора се включат.

;) съгласна. Аз обичам такива игри (това от огъня в картата ми).  :blink:
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #4 -: Март 20, 2012, 10:56:18 pm »
Само да питам - за египетски сфинкс ли става на въпрос в условието?
:)

« Отговор #5 -: Март 20, 2012, 11:01:12 pm »
Става въпрос за видение, така че какъвто го видиш.  ;D ;D ;D

« Отговор #6 -: Март 20, 2012, 11:05:29 pm »
Относно моето, не продължи 5 минути, но Сфинкса, който видях, беше нещо подобно на този:

Беше много по-голям от мен, смисъл колкото е голяма една къща, да кажем и ми врещеше насреща.  :unsure: Аз трябваше да се бия с него, най-накрая, не знам как, успях да го хвана едновременно за двете крила (предвид факта колко е голям) и ги прекърших надолу и той изписка жално. После го яхнах и полетях нанякъде, беше тъмна, безлунна нощ, малко облачна, така.  :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #7 -: Март 20, 2012, 11:07:42 pm »

Обаче опитай още веднъж, но като включиш и себе си пред Сфинкса.

« Отговор #8 -: Март 20, 2012, 11:08:08 pm »
Как ми раздразнихте интереса...и аз ще се пробвам с видението, не мога да се сдържа да не опитам. Чувствам се като четири годишна, която са я извикали да играе на ластик  :blink:
« Последна редакция: Март 20, 2012, 11:12:34 pm от The_One »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #9 -: Март 20, 2012, 11:09:16 pm »

Беше много по-голям от мен, смисъл колкото е голяма една къща, да кажем и ми врещеше насреща.  :unsure: Аз трябваше да се бия с него, най-накрая, не знам как, успях да го хвана едновременно за двете крила (предвид факта колко е голям) и ги прекърших надолу и той изписка жално. После го яхнах и полетях нанякъде, беше тъмна, безлунна нощ, малко облачна, така.  :blink:

Хайде да продължиш, като този път проследиш накъде отлитате задено със Сфинкса и къде отивате.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #10 -: Март 20, 2012, 11:10:16 pm »

Обаче опитай още веднъж, но като включиш и себе си пред Сфинкса.

ми аз съм сфинкса, навсякъде съм.  ;) ;)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #11 -: Март 20, 2012, 11:10:32 pm »
Само да питам - за египетски сфинкс ли става на въпрос в условието?

Става въпрос за Сфинкс. Каквото се появи, това е.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #12 -: Март 20, 2012, 11:11:30 pm »

Значи си Сфинкса! Ама как така си навсякъде?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #13 -: Март 20, 2012, 11:13:18 pm »
иначе ако трябва да съм момиче - и аз съм облечена в бяло, с рокля до коленете, и го водя на верига, която е около врата му. После стоя до лицето му. Имам му доверие, в добри отношения сме, може би ми е защитник. 
« Последна редакция: Март 20, 2012, 11:21:55 pm от Anabell »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Март 20, 2012, 11:14:28 pm »

Значи си Сфинкса! Ама как така си навсякъде?

ми така го усещах видението "медитацията" - че съм навсякъде, но не като образ, а като присъствие.

« Отговор #15 -: Март 20, 2012, 11:19:24 pm »

Хайде да продължиш, като този път проследиш накъде отлитате задено със Сфинкса и къде отивате.

Аз му соча накъде искам да отиваме и мисля, че му казах "към звездите" и полетяхме още по-високо, където те наистина се виждаха и бяхме сред тях. Мрака вече не е толкова пълен и може да се разграничат далечните планини и хълмове, които някак странно сивеят на фона на черното небе. Някакъв голям замък хвърля сянка. Влизаме в замъка, в някаква трапезария, където има разкошна маса. Стените са някакви сиви, еднообразни и всичко е осветено само от светлината на свещите, но те са достатъчни, за да се вижда всичко ясно. Аз слизам от гърба на Сфинкса и го потупвам, както се потупва добър кон след като се е справил добре на състезание, оставам в залата, а Сфинкса излиза от нея.  :blink:

« Отговор #16 -: Март 20, 2012, 11:27:43 pm »
Идва някой, който очаквам от много време да дойде. Най-накрая ще можем да вечеряме заедно. Радвам се, че най-накрая го срещам.  :blink: Силуетът ми е някакъв неясен, скрит в сенките между ъглите, така че не мога да видя черти на лице или нещо.

« Отговор #17 -: Март 20, 2012, 11:33:08 pm »
Аз плувах в нещо като водовъртеж и само надолу, оглеждах се и по едно време видях долу светлина. Оказа се красив бял еднорог, но останових и че сфинкса ми има два образа - еднорог, който галех и огромна медуза, която бавно отплаваше. И двете бяха в млечно бяло, в контраст с тъмния фон. ИИИИ?

« Отговор #18 -: Март 20, 2012, 11:47:09 pm »
Опитах набързо. Това със самоизключването съм го отработила и ми се струва, че се получи.
Картината, която се появи в ума ми е:

Стоя, около мен има много пясък, но не знам къде съм. Визуално не виждам себе си така както изглеждам - дори не виждам ясно себе си, но имам много плътно усещане за присъствието си. Обръщам се назад и виждам сфинкса. Гледа ме изпитателно, търпеливо. Разглеждам, дори се взирам в изражението и очите му. Опитвам се да разбера, да си го обясня - той е мъдър, достолепен и осъзнавам, че дори в жестокостта си е справедлив. Стоя няколко минути така и се гледаме един друг. Общуваме по особен невербален начин. Всякаш ми прехвърля нещо от себе си. Изведнъж се появява силен импулс, че трябва да тръгвам, да действам...да направя нещо, каквото и да е. Обръщам се  с гръб към сфинкса и вървя без да знам на къде. Той не ме изпуска от поглед и усещам сигурност, защото ме наблюдава. Колкото повече вървя, толкова повече нямам идея къде ще стигна и какво ще правя. Покрай мен започват да минават като картини лица, ситуации, хора. Виждам стотици очи и лица и въпреки изразителността им аз вървя и просто ги отминавам.

До тук. Не мисля, че нещо съществено щеше да стане, ако бях продължила. Нали пътя бил целта...е, това е пътя :blink:

« Отговор #19 -: Март 20, 2012, 11:52:23 pm »
Медузата е много мъдра, но не се обръща към мен, защото знае, че няма да мога да понеса цялата информация, която има да ми сподели, но ми показва че трябва да я следвам. Усещането ми е, че скоро нещо ще стане от дъното на морето.. :-\