Здравей Гост

Медитация върху Сфинкса

• 139 Отговора
  • 14528 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Медитация върху Сфинкса
« Отговор #40 -: Март 22, 2012, 05:27:36 pm »

Всяка културна епоха има една жена зад себе си - ВИНАГИ. Дали е майката на императора/царя/султана, жена му, метресата, винаги има една жена, и тя не може да е от инстинктивните жени, тя е разумна.  ;)

Ако една жена използва само това, което се нарича мъжко - разума, а не използва женското - интуицията, то тя е сериозно деформирана и не се свързва добре с женското си.

Не разбирам защо си убедена, ча щом Сфинкса е женски символ, трябва жена да стои зад него. Според мен е дори по-вероятно негативният образ на жената да бъде проектиран от мъже.

защото цялата ни Европейска цивилизация идва от Египет и то от жреците, сакралното знание, а там няма емоции - мразя/обичам и негативи/позитиви - това е свързано с най-примитивната форма на живот, базираща се на емоционални решения. Цивилизацията е преди всичко - РАЗУМ - разумът не е линейно мислене (мъжко - логика), нещо по-висше е. Интуицията/прозрението - все са под властта на Уран - както и висшата форма на интелект (тук слагам разума, ако трябва да го дефинирам). 

ВСИЧКО в древен Египет е по канон. Канонът значи - няма нищо "случайно" - всичко е разумно, осмислено. И имат изключително позитивно отношение към жената, която е равнопоставена в тяхното общество на мъжа. Имат Изида (главната богиня, която ЕДИНСТВЕНА дори успява да научи тайните имена на Амон Ра, тук е замесена змията и скорпиона - хитростта, която тя използва), имат и Озирис и т.н. - това не е "примитивно" Християнство.

Ако не успееш да разбереш това, което съм ти написала, няма как по - ясно да ти ги обясня нещата. Ако само ще си спорим за спора нЕАМ време - интернет е пълен с инфо за древен Египет. Ти си ползвай твоята женска интуиция, за да отделиш важната информация.   
When One Door Closes Another Door Opens

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #41 -: Март 22, 2012, 07:28:17 pm »

Всяка културна епоха има една жена зад себе си - ВИНАГИ. Дали е майката на императора/царя/султана, жена му, метресата, винаги има една жена, и тя не може да е от инстинктивните жени, тя е разумна.  ;)

Ако една жена използва само това, което се нарича мъжко - разума, а не използва женското - интуицията, то тя е сериозно деформирана и не се свързва добре с женското си.

Не разбирам защо си убедена, ча щом Сфинкса е женски символ, трябва жена да стои зад него. Според мен е дори по-вероятно негативният образ на жената да бъде проектиран от мъже.

защото цялата ни Европейска цивилизация идва от Египет и то от жреците, сакралното знание, а там няма емоции - мразя/обичам и негативи/позитиви - това е свързано с най-примитивната форма на живот, базираща се на емоционални решения. Цивилизацията е преди всичко - РАЗУМ - разумът не е линейно мислене (мъжко - логика), нещо по-висше е. Интуицията/прозрението - все са под властта на Уран - както и висшата форма на интелект (тук слагам разума, ако трябва да го дефинирам). 

ВСИЧКО в древен Египет е по канон. Канонът значи - няма нищо "случайно" - всичко е разумно, осмислено. И имат изключително позитивно отношение към жената, която е равнопоставена в тяхното общество на мъжа. Имат Изида (главната богиня, която ЕДИНСТВЕНА дори успява да научи тайните имена на Амон Ра, тук е замесена змията и скорпиона - хитростта, която тя използва), имат и Озирис и т.н. - това не е "примитивно" Християнство.

Ако не успееш да разбереш това, което съм ти написала, няма как по - ясно да ти ги обясня нещата. Ако само ще си спорим за спора нЕАМ време - интернет е пълен с инфо за древен Египет. Ти си ползвай твоята женска интуиция, за да отделиш важната информация.

Преди Египет е имало Шумер.

А Ведите са по-древни.

По целия свят митологията има общи неща, защото идва от колективното несъзнавано.

Египетските жреци са едни мошенници.

Колкото до това, че нямало емоции, всеки архетип е свързан с определен инстинкт. Не може да няма емоции!

А това, че богинята единствена успяла да научи тайните имена, то такова нещо има и в индийската митология. Само че в индийската митология Богинята не е използвала хитрост, а просто е знаела името на Върховния Бог.

« Последна редакция: Март 22, 2012, 07:36:42 pm от Hm »

*

Papy

• 4343
« Отговор #42 -: Март 22, 2012, 07:56:55 pm »
Аз пак специално трябва да попитам, за да кажеш и за моя свинкс войн

« Отговор #43 -: Март 22, 2012, 08:06:19 pm »
.......И за моя дракон..?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #44 -: Март 23, 2012, 02:37:17 am »

А Ведите са по-древни.

По целия свят митологията има общи неща, защото идва от колективното несъзнавано.

Колкото до това, че нямало емоции, всеки архетип е свързан с определен инстинкт. Не може да няма емоции!

А това, че богинята единствена успяла да научи тайните имена, то такова нещо има и в индийската митология. Само че в индийската митология Богинята не е използвала хитрост, а просто е знаела името на Върховния Бог.

Първо - Египет - Шумер - за това се спори.

Жреците - хич и не са мошеници, че има борба за власт със фараона има, но това е напълно отделна тема.

Естествено, че има състояния на духа, при които няма емоции. В Индия и Тибет има учения по темата - йогата и медитацията в частност, е най-популярното - да достигнеш такъв контрол, че съзнанието ти да не се замъглява от емоции.

Абе Хело, изобщо нищо не отричам относно Ведите, исках да ти кажа, че ИЗИДА е призната за "най-прозорливата" богиня, и сред Богини и Богове, от което следва, че ЖЕНАТА е абсолютно равнопоставена на мъжа в Египетското общество и като доказателство давам пример с Изида - след като е изведен такъв образ в митологията му на едно общество, значи има причина.

Защо в християнството няма светия дух, светата майка и светата дъщеря. Има само Дева Мария, остатък от образа на Изида, но непризната за Богиня, а за човек, божия майка. ИМА разлика!

« Отговор #45 -: Март 23, 2012, 06:19:06 am »
Като цяло, Сфинкса е женски символ, символ на майката.

е това кой го твърди, :'( как може нещо толкова мъртво да е символ на майката създаваща живот :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #46 -: Март 23, 2012, 08:12:32 am »

А Ведите са по-древни.

Първо - Египет - Шумер - за това се спори.

Жреците - хич и не са мошеници, че има борба за власт със фараона има, но това е напълно отделна тема.

Естествено, че има състояния на духа, при които няма емоции. В Индия и Тибет има учения по темата - йогата и медитацията в частност, е най-популярното - да достигнеш такъв контрол, че съзнанието ти да не се замъглява от емоции.

Абе Хело, изобщо нищо не отричам относно Ведите, исках да ти кажа, че ИЗИДА е призната за "най-прозорливата" богиня, и сред Богини и Богове, от което следва, че ЖЕНАТА е абсолютно равнопоставена на мъжа в Египетското общество и като доказателство давам пример с Изида - след като е изведен такъв образ в митологията му на едно общество, значи има причина.

Защо в християнството няма светия дух, светата майка и светата дъщеря. Има само Дева Мария, остатък от образа на Изида, но непризната за Богиня, а за човек, божия майка. ИМА разлика!

Не разбрах за какво от Шумер се спори?

Явно имаш проблем с равнопоставеността на жените.

Аз мисля, че названието на Дева Мария идва от индийската митология, където Божията Майка се нарича Деви Ма. Деви е Богиня, а Ма е Майка. Деви Ма - Божията Майка.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #47 -: Март 23, 2012, 11:28:15 am »
Хело, всички култури са свързани, но Християнството е предимно свързано с Египет, ама това няма да ти го доказвам тук, написани са стотици книги и научи материали по въпроса. Естествено образа на майката ще съществува във ВСЯКА култура, то и в Южноамериканските цивилизации е пълно с пирамиди, както в Египет, но пирамидата е определен символ в 3 измерния свят, така че...УНИВЕРСАЛНИ символи....и за това има изписано и т.н. няма какво да пиша аз...

Аз съм учила с коптски християни Египтяни, знаеш ли, че те учат в у-ще, че Сфинксът е на поне 8000 години, къде ти локализира това Египетската култура спрямо Шумер, на "времевата ос"?  :rolleyes:

Естествено, че имам проблеми с равнопоставеността на жената. Колко жени архитекти, писатели, художници, режисьори знаеш (без да се замисляш и търсиш в интернет)? Цялата евро цивилизация се твори от мъже, лично на мен и затова ми е толкова скучна. Но слава богу вече и жените се намесват доста сериозно... преди са били 1-2 жени творци на цял век.

« Отговор #48 -: Март 23, 2012, 11:38:18 am »

Естествено, че имам проблеми с равнопоставеността на жената. Колко жени архитекти, писатели, художници, режисьори знаеш (без да се замисляш и търсиш в интернет)? Цялата евро цивилизация се твори от мъже, лично на мен и затова ми е толкова скучна. Но слава богу вече и жените се намесват доста сериозно... преди са били 1-2 жени творци на цял век.

Не трябва да имаш проблем с равнопоставеността на жената. Тя си е там, където е замислено да бъде -:))))

За евро-, а и не само цивилизация и защо се твори предимно от мъже, си има много елементарно обяснение, за което е необходимо да умееш да опростяваш сложното. Което си е ужасно сложно нещо -:)))

И това с половете няма да се промени, освен ако хората не станат хермафродити.
А жените творят, но не тухли,сгради и картини. Медитирай върху "творя" -:)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #49 -: Март 23, 2012, 12:48:40 pm »
о, здравей "море" ;)

Бихте ли ми обяснили, защо ако жената е там, където трябва да бъде, от 200 години се водят войни за еманципация, романи като Здрач (абсолютно "женско четиво"), описващи един свят, в който жената би била щастлива, с мъже, които не съществуват, се продават в милиони издания? Няма да коментирам женските филми/мъжките филми ...

Или жената е родена само, за да стои в къщи и да ражда? Жената не е ли този индивид, който има по - добро цветно зрение (има по-фини сетива) и пее в поне 3 октави (мъжете в 2)... и не се ли борят жените всекидневно, за да има повече хармония, любов и разбирателство (и този форум е доказателство за това - жените винаги анализират какво се случва и преживяват нещата). И жената не е имала право да гласува до преди 100 години.... и ТОВА е решение на БОГ (вселената/висшия разум, наречи го както искаш ....)?

Вие в кой свят живеете?

И МОЛЯ ТЕ кажи ми, че си мъж, ще се отчая за целия ден, ако образована, интелигентна, жена, мисли, че света в който живеем е "Божията воля - както на небето, така и тук на земята"...

аз съм жена, и считам, че жените заслужават МНОГО повече. Считам, че жените са по-разумни, по-хуманни, и всичките ми колежки без изключение, са по-задълбочени и предвидливи от мъжете ми колеги, по отношение на работните ни задачи. Жените работят по-добре в колектив и са по-отговорни.  :blink:

Освен това социалният свят не е божия свят, той постоянно търпи промени. Начинът на мислене на обществото се променя с всяко поколение и целта е да имаме всички по-добър живот. Ако хората разсъждават като теб, щяхме да сме в праисторическата епоха.

Просто не мога да повярвам, че жена може да мисли по този начин в 21 век... наистина се надявам да ми кажеш, че си мъж. 

« Отговор #50 -: Март 23, 2012, 12:54:14 pm »
Аз мисля, че не можеш да съдиш по пола на човек за качествата му. Секстиско и тъпо е. Има жени, които не стават и за боклука и има много годни мъже. Това са свещенството на жената, за това че зад всеки велик мъж стояла по една велика жена - това са глупости според мен. Има мъжко и женско като начала, взаимно се допълват и имат различни качества и добродетели, които стават.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #51 -: Март 23, 2012, 01:10:29 pm »
Аз мисля, че не можеш да съдиш по пола на човек за качествата му. Секстиско и тъпо е. Има жени, които не стават и за боклука и има много годни мъже. Това са свещенството на жената, за това че зад всеки велик мъж стояла по една велика жена - това са глупости според мен. Има мъжко и женско като начала, взаимно се допълват и имат различни качества и добродетели, които стават.

това не го отричам, но искам равни права в обществото! Има разлика! В моят ВУЗ има квота за мъже и жени и мъжете влизат с БАЛ с 2 единици по-нисък от нас жените. Само чакам да видя кога ще ги осъди някой, защото това нарушава всички европейски харти за правата на хората/гражданина и т.н. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #52 -: Март 23, 2012, 01:19:27 pm »
много ми харесва дебата, който се очертава между Анабел и море / ех, как ми липсваше този потребител  ;D /

та, аз съм последния човек, който смята, че мястото на жената е само вкъщи да ражда, но ... 
яростното налагане на тезата, че жените и мъжете са равни просто не ми се връзва. ами различни сме, има си изключения, но наистина всеки пол си има своите предимства и недостатъци. с една дума особености. това не прави едните по-добри или по-лоши по принцип. просто различни.

то е като да се опитваме да се убедим, че маймуната и крокодила са еднакви./ да ме прощавате за сравнението  ;D /
все животни са, ама единия едно може по-добре, другия - друго.

и Анабел, да не ме разбереш грешно - не говорим за социални права и пр. разбира се, че трябва да има равнопоставеност.  :blink:

PS  жените добри шофъори са просто изключение. има такива, но определено са малцинство. видите ли неадекватни реакции на пътя - в 9 от 10 случая шофъора е жена...  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #53 -: Март 23, 2012, 01:33:12 pm »
аз говоря за СОЦИАЛНИТЕ права - за обществената позиция на жената. Относно различията на пола, то е ясно, че има.

Но относно позицията на жената в обществения свят, имам категорично мнение и никой и нищо не може да ме накара да мисля, че жената е по-лош творец, създател, от мъжа. Това са вродени качества на човека. Ние живеем в свят, човешки свят, който се създава от хора.

;) :P Относно шофирането съм съгласна, аз самата не желая да карам - но това не е вродено качество, колити са измишльотина на мъжете... но всеки има право да има книжка и сам да решава за себе си. Въпреки, че аз не желая да карам, ще подкрепя всяка жена, която е направила различния от мен избор. И ще подкрепям без изключение правото на избор.

*

Papy

• 4343
« Отговор #54 -: Март 23, 2012, 01:34:49 pm »
Жените раждат деца и въртят семейство, мъжете правят всичко останало, защото е по-просто (лесно)
Еманципацията е голяма глупост, без нас няма цивилизация. За разнообразие може и кариера и пари, но само за разнообразие
И да-жените са по-лоши шофьори, обикновено по магистралите познавам кой кара много преди да мога да видя шофьора

*

Grace

• 2257
« Отговор #55 -: Март 23, 2012, 01:38:28 pm »
Цитат
И да-жените са по-лоши шофьори, обикновено по магистралите познавам кой кара много преди да мога да видя шофьора

;D  ;D  ;D  и аз. в 10 случая от 10.  ;D

Цитат
аз говоря за СОЦИАЛНИТЕ права - за обществената позиция на жената.

значи спор няма. на едно мнение сме. мисля си, колко би била полезна твоята енергия в полза на жените в арабския свят  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #56 -: Март 23, 2012, 01:39:24 pm »
 ;D

малко майтап по темата - нещо, което вчера се въртеше от приятелките ми из ФБ  ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #57 -: Март 23, 2012, 01:41:36 pm »
 ;D   ;D

по-късно ще ви пусна и аз едно

« Отговор #58 -: Март 23, 2012, 02:21:35 pm »

това не го отричам, но искам равни права в обществото! Има разлика! В моят ВУЗ има квота за мъже и жени и мъжете влизат с БАЛ с 2 единици по-нисък от нас жените. Само чакам да видя кога ще ги осъди някой, защото това нарушава всички европейски харти за правата на хората/гражданина и т.н.

И аз това не го харесвам, Анабел, принципно, за моята специалност май във всеки ВУЗ си има квоти, но според мен не се прави заради дискриминация, просто на мъжете им идва ума малко по-късно в главата и пуберитета ги тресе няколко години повече, защото и по-късно идва. А влизането във ВУЗ е важен момент в живота, да пропуснеш възможността да се образоваш, защото те тресе хормона, е кофти и затова според мен са въведени тези квоти. Иначе по отношение на равни права, не знам, много се спекулира с тях от жените, защото за такива неща се изискват равни права, за кариера и т.н, но когато някой мъж ти тресне вртата под носа - ОМГ, той изобщо не е кавалер, бля бля - а истината е, че това са равни права, мъжете те приемат като своя вече и трябва да си отвориш вратата сама.  ;D Давам само пример, де.  ;D ;D

« Отговор #59 -: Март 23, 2012, 05:16:19 pm »
о, здравей "море" ;)

аз съм жена, и считам, че жените заслужават МНОГО повече. Считам, че жените са по-разумни, по-хуманни, и всичките ми колежки без изключение, са по-задълбочени и предвидливи от мъжете ми колеги, по отношение на работните ни задачи. Жените работят по-добре в колектив и са по-отговорни.  :blink:

Освен това социалният свят не е божия свят, той постоянно търпи промени. Начинът на мислене на обществото се променя с всяко поколение и целта е да имаме всички по-добър живот. Ако хората разсъждават като теб, щяхме да сме в праисторическата епоха.

Просто не мога да повярвам, че жена може да мисли по този начин в 21 век... наистина се надявам да ми кажеш, че си мъж.

здравей и на теб Анабел -:)

Разискването следващо моето мнение виждам е изяснило някои неща, обясняващи защо жената си е там, където е замислено да бъде.
Твоите размисли за социални права са хубави, но незрели. Много добре си отбелязала, че жените се борят за хармония, любов, разбирателство. Че са по-разумни, по-хуманни и по-отговорни. Абсолютно си права!

Ама Анабел, цивилизация не се развива с подобни качества. -:))))) светът се движи от неразумните, безотговорните, онези, които зарязват всичко, рискуват всичко, живота си дори и тръгват да дирят път към Индия /абсолютно безотговорно за ужас на майка си, сестра си и жена си -:)))/, а се оказват в Америка. След което светът и цивилизацията се променят завинаги. Зная, че е неприятно, но точно жените рядко можеш да ги откриеш в тази категория. Обясних ти, че е ужасно сложно да опростяваш сложните постановки, за да стигнеш до същината на коренчето.
Ако имаше такава равнопоставеност, за която се бориш, тогава щяхме все още да сме в праисторическо време.

Когато една жена съумее да рискува цялата си хармония, сигурност, отговорност, хуманност, любов и разбирателство, тогава може да твори като мъжете. Иначе е незаменима да поддържа онова, което е сътворил един мъж и да го развива. Чаткаш ли? -:))))