Здравей Гост

Медитация върху Сфинкса

• 139 Отговора
  • 14590 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Медитация върху Сфинкса
« Отговор #60 -: Март 23, 2012, 07:46:08 pm »
абе те мъжете хубаво откриват Индия, ама след като я открият, освен да изколят де що нещо живо има, друго май не се сещат. та, мисълта ми е, че след като я открият цвилизацията, им трябват и жените да я развият.  ;D
както и да го въртим, едните без другите не могат. и то равнопоставено :P
щото и в арабския свят са открили и завоювали туй-онуй, ама със все мъжките качества, май не са се развили толкова ...  :P

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #61 -: Март 23, 2012, 08:08:38 pm »
направо изумявам като видя, че има жени, които смятат кариерата на жената и финансовата й независимост "за разнообразие". За мен възможността на жените да работят и да бъдат финансово независими е най-голямото благо, постигнато през миналия век. Защото с финасовата независимост жената има възможност да се развива като личност. Иначе си остава между тенджерите, плетките и бебешките кошари (сега да не каже някой че съм против готвенето и плетенето, но не мисля, че те изчерпват възможностите на една жена).

« Отговор #62 -: Март 23, 2012, 08:15:31 pm »
та, мисълта ми е, че след като я открият цвилизацията, им трябват и жените да я развият.  ;D
както и да го въртим, едните без другите не могат. и то равнопоставено :P

:72: равнопоставено, но всеки там където си тежи на мястото. Мъжете творят едно, жените друго.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #63 -: Март 23, 2012, 08:24:04 pm »
Moре, аз не съм видяла мъж да е направил нещо, през живота си, ако не го прави за жена, та те живеят заради нас (освен, че ги раждаме). Не случайно муза е в женски род (и не само в БГ език), самия архетип е жена. Чаткаш ли?  ;)

Сладурка - абсолютно точно си го казала, няма какво повече да добавя.  :blink:
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #64 -: Март 23, 2012, 08:29:15 pm »
Moре, аз не съм видяла мъж да е направил нещо, през живота си, ако не го прави за жена, та те живеят заради нас (освен, че ги раждаме). Не случайно муза е в женски род (и не само в БГ език), самия архетип е жена. Чаткаш ли?  ;)

Сладурка - абсолютно точно си го казала, няма какво повече да добавя.  :blink:

Бинго -:)))) Чаткаш ли сега защо цивилизацията се твори от мъжете, а не от жените? И как Бог е наместил жената там, където трябва?

Сладурчето говори за кариера и финансова независимост, ама съм сигурен, че си мечтае тайничко за мъж и любов -:)))) А мъж не отива при жена, която се е превърнала в мъж и се държи като него.

*

Papy

• 4343
« Отговор #65 -: Март 23, 2012, 08:44:30 pm »
Финансовата независимост е ок, нямах предвид да си боса, бременна, в кухнята...аз говорех за пари-такъв доход, който спокойно да изхранва 1-2 семейства (вашето и на родителите) и за истинска кариера-не просто шефа да те поздравява на улицата...
Разбира се, срещат се и жени, които успяват и на двата фронта, но са наистина малко и обикновено имат по някоя и друга баба помощница...
Тя природата си го е измислила

*

Anabell

• 2022
« Отговор #66 -: Март 23, 2012, 08:48:14 pm »
Първо Сладурка е женена със семейство,  ;) и понеже все пак се познаваме тук във форума мога да ти кажа, че има много по-интересни неща, за които си мечтаем освен за мъже!

Второ, поне се успокоих, че си мъж  :-[, всичко си идва на мястото.

Как ще ни е наместил на мястото, когато мъжете се изолирате в университети и фирми и във Великобритание е доведено до крайност - с техните затворени клубове, как да Ви контролираме?

Аз много добре знам, колко по-лесно е да работиш с мъже, когато те искат да работят с теб (и те приемат за равна). Но затова ми се наложи да си изкретам технически ВУЗ с всичката мъка и учене, за да имам свестни мъже около себе си и за да мога да разговарям с тях "разбираемо". И пак на най-важните срещи не ме допускат.... целият купон пропускаме... ;)

А манекенките и певиците (щот те се оказва, че са жените с достъп до управляващият капиталите елит - навсякъде по света), виждате ли не са достатъчно образовани, за да дръпнем напред... желанията им стигат до поредната материална придобивка.

Затова искам абсолютни прозрачно управление на обществото и равни права между двата пола, иначе насаме е ясно кой управлява.  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #67 -: Март 23, 2012, 08:53:25 pm »
А,море, има всякакви мъже и жени, мъж отива при жена, дето е като мъж...

« Отговор #68 -: Март 23, 2012, 08:58:40 pm »
Първо Сладурка е женена със семейство,  ;) и понеже все пак се познаваме тук във форума мога да ти кажа, че има много по-интересни неща, за които си мечтаем освен за мъже!

Второ, поне се успокоих, че си мъж  :-[, всичко си идва на мястото.

Как ще ни е наместил на мястото, когато мъжете се изолирате в университети и фирми и във Великобритание е доведено до крайност - с техните затворени клубове, как да Ви контролираме?

Аз много добре знам, колко по-лесно е да работиш с мъже, когато те искат да работят с теб (и те приемат за равна). Но затова ми се наложи да си изкретам технически ВУЗ с всичката мъка и учене, за да имам свестни мъже около себе си и за да мога да разговарям с тях "разбираемо". И пак на най-важните срещи не ме допускат.... целият купон пропускаме... ;)

А манекенките и певиците (щот те се оказва, че са жените с достъп до управляващият капиталите елит - навсякъде по света), виждате ли не са достатъчно образовани, за да дръпнем напред... желанията им стигат до поредната материална придобивка.

Затова искам абсолютни прозрачно управление на обществото и равни права между двата пола, иначе насаме е ясно кой управлява.  ;)

Не че имам нещо против, но смятам, че все още не си стигнала до момента на разбирането. За момент си помислих, че ще те удари гръмотевицата и ще схванеш колко е елементарно. Затова ми е отегчително да продължа да водя този разговор. Не си падам да отварям плътно затворени очи, които за момента нямат шанс да се отворят.

*

abroad

• 2187
« Отговор #69 -: Март 23, 2012, 09:02:06 pm »
спорът изглежда като седянка, но с отричане на плетивата
срещу природата не можеш да вървиш, ако го правиш си е за своя сметка - последните години има ярки доказателства в тази посока, как успявате да не се вижда това :-\

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #70 -: Март 23, 2012, 09:08:30 pm »

И пак на най-важните срещи не ме допускат.... целият купон пропускаме... ;)

Не се безпокой, мъжете не са толкова велики, на колкото се правят. Твоите терзания са породени донякъде от чувство за малоценност. А може да е породено от семейната среда, особено ако баща ти омаловажава гласно жените.

Трябва да намериш усещането, че си ценна в себе си, а не в общуване с мъже, които смяташ за успели. Ако не го направиш, няма да се почувстваш наистина ценна. Може би Венера ти е наранена.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #71 -: Март 23, 2012, 09:21:52 pm »
море, дразниш ме с типично мъжката си надменност и незаинтересованост към детайла и увереност в интелектуалните си способности.  ;) :P

ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРАВО НА ИЗБОР, това е. Който иска да остава жена, който иска да ходи към нулевия пол - те вече го имат като термин това на Запад.

На мен ми е скучно в двойка, най-добре ми е било, когато съм работила в силни екипи, по сложни проекти (интелектуални предизвикателства) - тогава се чувствам жива. Може не всички жени да са като мен, но има и много като мен.

И знам много добре мъжете около мен как се отнасят към жените, ако не си извоюваме уважение, ще ни смажете.  ;)

Дори момчето, с което излизам сега твърди, че съм "опърничава", защото си имам мнение и изисквам от него, но явно му харесва, иначе НИКОГА един мъж не би търпял.....  ;D

а аз съм изключително дисциплинирана и в никакъв случай не съм разглезена и капризна, и никоя жена не би ме определила като опърничава....

Хело, кви са тия глупости - Венера ми екзалтира, в тригон с Плутон на трон, аз нямам проблем с мъжете, като интимни приятели, а като социални елементи. Все едно целият ни форум не е главно за това - да се подкрепяме и успокояваме една друга. Защо се налага това, защото обществото , в което живеем, е удобно за мъжете, а не за жените (ОСОБЕНО В БГ). 

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #72 -: Март 23, 2012, 09:39:16 pm »

Хело, кви са тия глупости - Венера ми екзалтира, в тригон с Плутон на трон, аз нямам проблем с мъжете, като интимни приятели, а като социални елементи. Все едно целият ни форум не е главно за това - да се подкрепяме и успокояваме една друга. Защо се налага това, защото обществото , в което живеем, е удобно за мъжете, а не за жените (ОСОБЕНО В БГ).

Аспектите с външните планети, дори когато са положителни, може да действат като негативни. Ти се бориш за власт по Плутон и по темата.

Смятах да пиша, че спорът е точно по темата. Той е по Плутон.

*

Grace

• 2257
« Отговор #73 -: Март 23, 2012, 09:42:45 pm »
Цитат
Сладурчето говори за кариера и финансова независимост, ама съм сигурен, че си мечтае тайничко за мъж и любов -:))))

едното не изключва другото;

Цитат
А мъж не отива при жена, която се е превърнала в мъж и се държи като него.
подкрепям напълно;

Анабел, не знам защо реши, че "море" е мъж  :blink: 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #74 -: Март 23, 2012, 09:55:40 pm »
Грейс, той пише в мъжки род и мисля, че е мъж, звучи ми като мъж.

Хело, не се боря за власт, а равноправие. Плутон отговаря и за проблеми, които се изтласкват от "светлината".

В личният ми живот Плутон носи хора с добри капитали около мен, професията ми е такава също, да имам достъп до чуждите ресурси, а и всичките ми приятели са били или с Плутон в 1 дом, или асц Скорпион...не считам, че Венера е наранена, винаги, навсякъде по света съм била в изключително добра среда, включително считам и този форум за добра среда - стабилна ценностна система, комуникация, и т.н. И тук е пълно с плутонианци, с които да разгорещяваме страстите и да нищим подсъзнателните си травми и страхове.

« Отговор #75 -: Март 23, 2012, 10:15:30 pm »
ама ...

*

Papy

• 4343
« Отговор #76 -: Март 23, 2012, 10:16:47 pm »
Да бе-кофти накрая
После що не ги бръснели жените

*

Anabell

• 2022
« Отговор #77 -: Март 23, 2012, 10:22:58 pm »
е Вие пък момичета, ако не пиша за себе си и за личните си аспекти, за какво живея.  :rolf: :rolf:

Но не е там въпросът,  :P, просто не мога да повярвам, колко жени тук, мислят по "такъв" начин. Море го разбирам, но Вас не.  ;D ;) 

« Отговор #78 -: Март 23, 2012, 10:25:10 pm »
море, дразниш ме с типично мъжката си надменност и незаинтересованост към детайла и увереност в интелектуалните си способности.  ;) :P

ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРАВО НА ИЗБОР, това е. Който иска да остава жена, който иска да ходи към нулевия пол - те вече го имат като термин това на Запад.

На мен ми е скучно в двойка, най-добре ми е било, когато съм работила в силни екипи, по сложни проекти (интелектуални предизвикателства) - тогава се чувствам жива. Може не всички жени да са като мен, но има и много като мен.

И знам много добре мъжете около мен как се отнасят към жените, ако не си извоюваме уважение, ще ни смажете.  ;)

Дори момчето, с което излизам сега твърди, че съм "опърничава", защото си имам мнение и изисквам от него, но явно му харесва, иначе НИКОГА един мъж не би търпял.....  ;D

а аз съм изключително дисциплинирана и в никакъв случай не съм разглезена и капризна, и никоя жена не би ме определила като опърничава....

Колкото повече влизаш в детайли, толкова повече усещам че ДЪРЖИШ да си "непредвидима" за мъжете...
И напротив, имаш проблеми с мъжете... ама всичко с времето си ... 

*

Papy

• 4343
« Отговор #79 -: Март 23, 2012, 10:25:53 pm »

Но не е там въпросът,  :P, просто не мога да повярвам, колко жени тук, мислят по "такъв" начин. Море го разбирам, но Вас не.  ;D ;) 

Няма и нужда-всичко идва с времето си...в повечето случаи