Здравей Гост

Нелюбим аспект

• 61 Отговора
  • 7970 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Нелюбим аспект
« Отговор #40 -: Март 22, 2012, 05:27:35 am »

Браунинг е казал:
Бог е в небето -
наред е светът

:blink:

и не само в небето ,но и вътре в нас, да го нахраним ;D

Поетът може би има предвид, че ни е нужен идеал, нещо далечно и  недостижимо. 
Имаме нужда от вяра в идеал, нищо, че живеем във физически свят.

*

Divna

• 2478
« Отговор #41 -: Март 22, 2012, 05:44:42 am »
AH, ранобудна си.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #42 -: Март 22, 2012, 05:47:52 am »
И аз имам недотам добри аспекти в радикса, но не мога да кажа, че са ми нелюбими. Като се замисля, ако ги нямаше, нямаше днес да съм това, което съм. Пък аз съм доволна от това, което съм.  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #43 -: Март 22, 2012, 06:11:55 am »
И аз имам недотам добри аспекти в радикса, но не мога да кажа, че са ми нелюбими. Като се замисля, ако ги нямаше, нямаше днес да съм това, което съм. Пък аз съм доволна от това, което съм.  :blink:

астрологията елегантно решава въпроса - със свободната воля на човек и с нивата на проявление на планетарни енергии.

При другите прототипи май е по-сложно - те си имат повече инстинкти, отколкото разум и воля. Но това е и предимство за оцеляване при тях.

« Отговор #44 -: Март 22, 2012, 06:27:58 am »

Браунинг е казал:
Бог е в небето -
наред е светът

тъй, де и аз такава храна казвам, съвременното общество е гладно от към вяра и идеали,само прагма, интереси,алчност,дивизии и войни :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #45 -: Март 22, 2012, 06:32:17 am »
Като цяло, идеята за стелиуми в някой следващ живот не ми се нрави.  ;D Харесвам стелиумите, защото дават много концентрирана енергия, ако се впрегнат правилно, но като мине една транзитираща планета отгоре им, е направо попиляващо. Недай си Боже да е рядкото щастие на Плутон.  ;D
при мен са два стелиума, в единият Плутон участва по рождение,а през другият,на който е управител е минал в транзитен съвпад,аз съм от рядкото щастие със затягащ ефект ...

*

AH

• 2201
« Отговор #46 -: Март 22, 2012, 06:34:07 am »
тъй, де и аз такава храна казвам, съвременното общество е гладно от към вяра и идеали,само прагма, интереси,алчност,дивизии и войни :'(

сигурно защото живеем тук и сега- като не се оправяме с физическия свят, как да се оправим с духовния - е, остава ни Вивалди :)

*

Divna

• 2478
« Отговор #47 -: Март 22, 2012, 06:37:51 am »

астрологията елегантно решава въпроса - със свободната воля на човек и с нивата на проявление на планетарни енергии.

При другите прототипи май е по-сложно - те си имат повече инстинкти, отколкото разум и воля. Но това е и предимство за оцеляване при тях.

Syglasna.  :blink:

Ето сега например, тр. ретро Марс ще бъде в квадратура с нат. Сатурн (8ми дом) доста време. С ретроградието и стационарното положение си става като тежък транзит. Чудя се как да канализирам в моя полза тази сложна енергия? От много чудене и вайкане все още не съм си легнала, а утре ме чака не лек ден.  :-[

« Отговор #48 -: Март 22, 2012, 06:41:41 am »

Ето сега например, тр. ретро Марс ще бъде в квадратура с нат. Сатурн (8ми дом) доста време. С ретроградието и стационарното положение си става като тежък транзит. Чудя се как да канализирам в моя полза тази сложна енергия? От много чудене и вайкане все още не съм си легнала, а утре ме чака не лек ден.  :-[
отцеляване ,физическо и психическо, след тежък ден/труд ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #49 -: Март 22, 2012, 06:42:31 am »

Браунинг е казал:
Бог е в небето -
наред е светът

Светът се е материализирал до неузнаваемост. Много е трудно днес, да срещнеш духовно извисена личност, с нужните морални и етични норми.

*

Divna

• 2478
« Отговор #50 -: Март 22, 2012, 06:47:04 am »

отцеляване ,физическо и психическо, след тежък ден/труд ;)

Е, ако се появя тук след транзита, значи съм оцеляла.  ;D Марс ми е У6 дом и е в 4ти натално, а Сатурн е в 8ми. Не ти ли прилича на "алилуя"? Мен рядко ме обхваща паника ама сега съм близо до нея.

« Отговор #51 -: Март 22, 2012, 06:49:33 am »
аз ти думам -отцеляване,дава ти необходимата енергия да издържиж дълго на натоварване,ти викаш алилуя- ще ти се такова лесно бягство ама не би :mellow:
после при секстила ще се наслаждаваш на възможности след тежкия труд

*

Divna

• 2478
« Отговор #52 -: Март 22, 2012, 06:57:13 am »
аз ти думам -отцеляване,дава ти необходимата енергия да издържиж дълго на натоварване,ти викаш алилуя- ще ти се такова лесно бягство ама не би :mellow:
после при секстила ще се наслаждаваш на възможности след тежкия труд

Ще го ошашавят тия транзити моя осмодомен Сатурн. Уран и той се е запътил към секстил с него. Уран е У4 и е в 12 дом и е диспозитор на СЛВ. Кажи ми сега какво да си мисля с това силно подчертаване на всички домове на края /смъртта/?  :-[
Дано успея да канализирам някак тази енергия позитивно. Натален Марс ми е водолейски, а нат. Сатурн близнашки.

« Отговор #53 -: Март 22, 2012, 07:17:18 am »
ограничена си от към осмодомни прояви,със домашни задължения и битовизми,сексолога би те запитал редовна ли правиш секс ,от там и напрежението и алилуя

*

Divna

• 2478
« Отговор #54 -: Март 22, 2012, 07:31:08 am »
ограничена си от към осмодомни прояви,със домашни задължения и битовизми,сексолога би те запитал редовна ли правиш секс ,от там и напрежението и алилуя

;D От както се помня съм редовна в тази дейност. Всеки има право на удоволствия, пък аз си ги обичам точно тоя тип удоволствия.   ;) Моят Сатурн в 8ми дом никога не съм го свързвала със секса, освен че ми дава изключителна издръжливост и правене на секс само с партньора, който винаги е един, т.е. по еднодневки не си падам.

« Отговор #55 -: Март 22, 2012, 08:33:39 am »
аз попитах за в момента на транзита - каре ретро марс/сатурн 8, дали се проявява задържащо,ограничаващо в тази сфера

*

Divna

• 2478
« Отговор #56 -: Март 22, 2012, 08:53:52 am »
аз попитах за в момента на транзита - каре ретро марс/сатурн 8, дали се проявява задържащо,ограничаващо в тази сфера

Все още не, ама знае ли човек ... ретро Марс ще си е доста време на градусите на нат. Сатурн.  :-[ Може и да ми се наложи (квадратура) да "постя" по отношение на делата в 8ми дом. Пък то сега е пролет, после лято ... постили се точно в тези хубави сезони? :-X

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Март 22, 2012, 08:55:35 am »

Аритметиката е лесна – само съвпадите са съпоставими по сила с рейтинга на Слънцето, т.е. на съзнанието ни /дори да допуснем, че нямаме никаква власт над подсъзнанието си/

При динамичен транзит на Марс към натален Сатурн си помним, че нещата, които ни изглеждат зле в тоя период, всъщност не са толкова лоши.

Отчети си кое при теб е неудовлетворително, преразгледай си нагласата и предприеми нещо дребно като „спусък“ или заявка към Вселената да се промени за добро.

*

Divna

• 2478
« Отговор #58 -: Март 22, 2012, 09:05:37 am »

Аритметиката е лесна – само съвпадите са съпоставими по сила с рейтинга на Слънцето, т.е. на съзнанието ни /дори да допуснем, че нямаме никаква власт над подсъзнанието си/

При динамичен транзит на Марс към натален Сатурн си помним, че нещата, които ни изглеждат зле в тоя период, всъщност не са толкова лоши.

Отчети си кое при теб е неудовлетворително, преразгледай си нагласата и предприеми нещо дребно като „спусък“ или заявка към Вселената да се промени за добро.

Мислих си Ан, точно това умувах през последната седмица. Налага се да променя някой навици. Да положа повече усилия за физическото ми тяло - редовно и здравословно хранене и увеличаване на физическото натоварване. Това ми е в списъка на челна позиция.

Може ли този аспект да ми "бъгва" съня? Няколко пъти си лягам и не ме хваща сън. Това не е характерно за мен. По принцип не съм от поспаливите, но чак пък да не спя.  :-\

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #59 -: Март 23, 2012, 08:36:47 pm »
аз не си харесвам аспекта Слънце опозиция Нептун лъха неувереност...също и Сатурн опозиция Венера....май и съвпада Луна/Плутон от време на време имам маниакални състояния във връзка със здравето........и депресарски също, ама там е намесен и Сатурн......  :(