Здравей Гост

Моля за помощ!

• 38 Отговора
  • 4359 Прегледи
*

Divna

• 2478
Моля за помощ!
« -: Март 23, 2012, 04:16:32 pm »
Здравейте, имам голяма молба. Катаракът ми е изчезнал.  :'( Тази нощ най-вероятно в ранните часове е излязъл през прозореца. Котаракът е живяла винаги в домашни условия. Не е приспособен за живот в естествена среда /сред природата/. Кастриран е. Търсим го в квартала вече от няколко часа.
Ще се върне ли Мину? 23-03-2012, 11:15 АМ, Монреал, Канада

Благодаря ви!

*

Divna

• 2478
Re: Моля за помощ!
« Отговор #1 -: Март 23, 2012, 04:26:36 pm »

« Отговор #2 -: Март 23, 2012, 04:49:17 pm »
Мисля, че е малко раничко да се каже с този асцендент на 2.37. Струва ми се, че картата е нерадикална, освен това единствения мажорен аспект, който сключва Луната е с Плутон, но Плутон не се разглежда много в хорарите, това пак говори за нерадикалност и ми се струва, че дори сега да се намери някакъв отговор, сигурно няма да отговаря на истина
Ако все пак разгледаме картата, за домашни любимци гледаме Шести дом. в случая Стрелец, управителя е Юпитер. С твоя сигнификатор, Луната, нямат връзка, което значи, че при теб дирекно няма да дойде. Струва ми се, обаче, че може да се мерне при приятели, да кажем.  :-\ Юпи, т.е Котката,  в 11 дом, с връзка със управитела на 11, тригон, който ще стане още по точе като Марс си тръгне пак по нормалното движение. Не знам до колко можем да тълкуваме това така. Може да не са приятели, може някой да го е взел при себе си, но поне ми се струва че котето е добре ...
Стискам палци все пак да се върне, на написаното много не ми вярвай, че хем съм начинаеща, хем и картата си е нерадикална ... та се надявам да излезе някаква информация или нещо друго, което да ти помогне да го намериш!

*

Divna

• 2478
« Отговор #3 -: Март 23, 2012, 04:52:46 pm »
Благодаря!

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Март 23, 2012, 05:20:27 pm »
транзитната Луна преминава през шестия ми дом.
Котките, когато чувстват, че ще умират, тогава търсят начин, за да избягат от дома си. Така съм чувала, но дано да не е вярно. Приятелят ми ще получи сърдечна криза. Дъщеря ми се сасипва от рев. Абе у дома е като на погребение.
Ако някой има някакви предложения, дори и те да са неастрологични ще ви бъда благодарна да ги споделите. Отивам на вън да го търся.

« Отговор #5 -: Март 23, 2012, 05:24:09 pm »
Ми на интуиция го казвам, ако има дом за животни наоколо, провери и потърси там или направи някак някаква справка дали не е там.

*

abroad

• 2187
« Отговор #6 -: Март 23, 2012, 05:35:49 pm »
Дивна, породисто ли е котето

« Отговор #7 -: Март 23, 2012, 05:37:40 pm »
Divna, животните се хранят и живеят от любовта, която им даваме ние хората... Въпреки безпокойството не тъгувайте, а изпращайте мислено любов към него.
Знаеш, че котките са борбени създания, може да минат няколко дни, седмици, докато намерят пътя към дома.

И моите животинчета постоянно бягат - котаракът се върна чак след 3 седмици скитане, а кучето след месец...

...Може да поставите от любимата му храна в градината или нещо, с което си играе, за да се ориентира по миризмата. Или да разлепите обяви с евентуална награда...

Ще се върне, имай вяра :blink:

« Отговор #8 -: Март 23, 2012, 05:46:25 pm »
Дивна,стискам палци..
...Котката може да се е подплашила от нещо,и да се е покатерила на покрив или дърво-после да не може да слезе,подвиквай я да те чуе -иначе може да не ти се обади...говоя от опит-моята се криеше и на съседския таван или дърво и мълчеше упорито,докато не чуеше гласа ми...

*

Papy

• 4343
« Отговор #9 -: Март 23, 2012, 05:47:49 pm »
Разлепете обяви в съседство
Моята котка като избяга-разлепихме-и една комшийка от съседната къща я донесе.
Хорара малко нерадикален, но все пак е да. На колко год е котарака, че мислите, че умира

« Отговор #10 -: Март 23, 2012, 06:06:59 pm »
  Дивна, аз също мисля че ще се намери Мину, не разбирам от хорари, но сигнификатора на животинките е Юпитер и е добре аспектиран, няма лоши аспекти към него. В Канада поставят ли им чипове, евентуално по чипа да се открие.

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #11 -: Март 23, 2012, 07:16:37 pm »
Котето само ще се прибере,сигурна съм! :wink2: Моята котка се върна след 3 месеца близо и то от разстояние 30км.Котките намират пътя към дома.Пожелавам ти да се върне по-скоро. :kissd:
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

« Отговор #12 -: Март 23, 2012, 08:21:31 pm »
Diva, за съжаление нямам достатъчно познания, за да ти помогна с хорарната карта, но мога да ти кажа как открих моя котарак, когато изчезна. Дано ти е от полза.

Живеех на 7-я етаж в голям блок и Мишката (котака) се изтъркули през входната врата без да го усетя. Бях се прибрала с много покупки и отидох към хола да ги оставя без да затворя вратата. Почнах да го викам и се оказа, че го няма. Тогава осъзнах какво е станало.
Всеки ден след работа обикалях по етажите и около блока да го викам. Съседите също го търсеха - никакъв резултат. На третия ден вече бях превъртяла от тъга и в три посреднощ излязох да го търся. Обиколих целия блок няколко пъти и го виках по име. Както си светех с фенерчето го видях да се подава уплашен  - от прозорците на мазетата, които са на нивото на земята излезе в градинката. Почнах по-силно да го викам и той започна да мяука тоооолкова жално, направо си плачеше милия. В този момент бях на прозореца на първия етаж. Веднага изтичах и си го взех. Бях сигурна, че е моя Мишо, защото той имаше характерен бял кръст на гръбчето. Също беше домашен и много, много глезен, страхуваше се от гугутките даже.

Та това, което може да ти помогне е да имаш предвид, че котарака ти сега е много уплашен и се е свил някъде, за да се скрие. Когато всичко утихне ще се престраши да излезе, за да търси храна. Но това по-вероятно ще се случи поне ден след като е изчезнал - тогава шокът му ще е попреминал и ще е почнал да огладнява. Съвета ми е утре вечер, по-късно да излезеш с фенерче и да го викаш по име. Трябва да го вика човекът, към който е най-привързан и който най-добре познава. Успех и бъди сигурна, че ще го намериш!
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Divna

• 2478
« Отговор #13 -: Март 23, 2012, 08:24:31 pm »
Blagodarq! Благодаря на всички Ви! За съжалене няма и следа от Мину.  :'(

Ще се опитам на кратко да отговоря и уважа всички, които сте ми задали въпроси, насоки, успокоение...
Мину е на 10 години. Няма чип (тук не се изисква за котки, които не се извеждат). Не е социален. Страхува се, когато около него има доста хора и се крие. Обича и дава да бъде докосван само от хората, които го хранят. Не е доверчив. Изисква много търпение и внимание, докато покаже любовта си към някого. Това е характерно за всички породисти котки, какъвто е и той. Много е умен, добър, възпитан. Никога не е бягал, прескачал от прозорци, тераси ... никога не се е губил. Живял е винаги в домашни условия.
Направихме всичко, което можахме, търсихме го в квартала, пуснахме анонси, разлепихме обяви със снимката му, сложихме под терасата купичката му с храната (живея на етаж и половина надземие, около 3 м височина). Балконската ми врата стои отворена, така че остава само да се прибере. Дано се прибере.
Много си го обичаме, като детенце ни е. Дано всичко с него е наред. Има много движение, кварталът не е от най-спокойните, а той е страхлив и не умее да се пази ... никога не му се е налагало.

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Март 23, 2012, 08:28:33 pm »
Diva, за съжаление нямам достатъчно познания, за да ти помогна с хорарната карта, но мога да ти кажа как открих моя котарак, когато изчезна. Дано ти е от полза.

Живеех на 7-я етаж в голям блок и Мишката (котака) се изтъркули през входната врата без да го усетя. Бях се прибрала с много покупки и отидох към хола да ги оставя без да затворя вратата. Почнах да го викам и се оказа, че го няма. Тогава осъзнах какво е станало.
Всеки ден след работа обикалях по етажите и около блока да го викам. Съседите също го търсеха - никакъв резултат. На третия ден вече бях превъртяла от тъга и в три посреднощ излязох да го търся. Обиколих целия блок няколко пъти и го виках по име. Както си светех с фенерчето го видях да се подава уплашен  - от прозорците на мазетата, които са на нивото на земята излезе в градинката. Почнах по-силно да го викам и той започна да мяука тоооолкова жално, направо си плачеше милия. В този момент бях на прозореца на първия етаж. Веднага изтичах и си го взех. Бях сигурна, че е моя Мишо, защото той имаше характерен бял кръст на гръбчето. Също беше домашен и много, много глезен, страхуваше се от гугутките даже.

Та това, което може да ти помогне е да имаш предвид, че котарака ти сега е много уплашен и се е свил някъде, за да се скрие. Когато всичко утихне ще се престраши да излезе, за да търси храна. Но това по-вероятно ще се случи поне ден след като е изчезнал - тогава шокът му ще е попреминал и ще е почнал да огладнява. Съвета ми е утре вечер, по-късно да излезеш с фенерче и да го викаш по име. Трябва да го вика човекът, към който е най-привързан и който най-добре познава. Успех и бъди сигурна, че ще го намериш!

Ооо, много ти благодаря, че ми сподели! Ще го направя още тази нощ, тъй като той е изчезнал някъде отпреди 14 -16 часа.

« Отговор #15 -: Март 23, 2012, 08:34:29 pm »
Не се отчайвай, ако не излезе. Сега е най-уплашен. Утре и вдругиден повтори същото и го викай силно. Едно е сигурно - не се е отдалечил. Помисли къде може да се сврял около мястото, където живееш...мазета, двор, околни дворове. Като си го прибереш му дай хапчета за вътрешно обезпаразитяване и веднага го изкъпи - после ще му се радвате, защото моя миришеше на...по-добре да не казвам какви неща  ;D Те в страха си са способни да се скрият на абсурдни места.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

abroad

• 2187
« Отговор #16 -: Март 23, 2012, 08:57:04 pm »
Това е характерно за всички породисти котки, какъвто е и той.

:thinking: предпочитам да приема (каквато всъщност е) картата за нерадикална, което спасява котето и вашите емоции :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #17 -: Март 23, 2012, 09:26:38 pm »
Няма аспекти на Луна и Юпитер. Юпитер няма сходящи, а последният на Луна е опозиция със Сатурн.  :-\. Но ПФ в първи, ъглова Луна, У6 в 11-ти и СЛВ в шести... са ОК.
Ниски храсти, нисък хълм някъде на юг- югоизток от къщата. Мазе, приземен етаж на къщата. Или дупка в южна/ЮИ стена. Няма да излезе скоро.
Ако броим транссатурновите - последен аспект на Юпитер с Плутон в седми -  може да е откраднат. Аз не ги броя ;).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

• 2478
« Отговор #18 -: Март 23, 2012, 10:54:44 pm »
Не се отчайвай, ако не излезе. Сега е най-уплашен. Утре и вдругиден повтори същото и го викай силно. Едно е сигурно - не се е отдалечил. Помисли къде може да се сврял около мястото, където живееш...мазета, двор, околни дворове. Като си го прибереш му дай хапчета за вътрешно обезпаразитяване и веднага го изкъпи - после ще му се радвате, защото моя миришеше на...по-добре да не казвам какви неща  ;D Те в страха си са способни да се скрият на абсурдни места.

Okolo nas ima dosta kooperacii. Ka4vah se na pokrivite ot vyn6nite stylbi/ tam e kato gradinki, zaleseno/ - nqma go. V podzemiqta i garajite nqma kak da vleze vsi4ko se zatvarq avtomati4no. Toii ne moje, ne vyzmojno e osven ako nqkoq kola izliza ili vliza da se e 6mugnal ... znam li. Az imam dostyp samo do na6eto podzemie, tam go nqma. Tyrsih w parka, koiito e do nas, no tam e ojiveno, taka 4e ... neznam. Po ulicite e sy6to mnogo dvijenie. O6te e svetlo, 6te iz4akam po-kysno. Ama to si ima i dvijenie i prez no6ta.

*

Divna

• 2478
« Отговор #19 -: Март 23, 2012, 10:57:04 pm »
Това е характерно за всички породисти котки, какъвто е и той.

:thinking: предпочитам да приема (каквато всъщност е) картата за нерадикална, което спасява котето и вашите емоции :blink:

Blagodarq! Imam v momenta kvadrat na retro Mars (U6) s nat. Saturn, kojto e v 8mi dom.  :-[ Strahuvam se, da ne mu se e slu4ilo ne6to lo6o.