Изобщо не съм семейно ориентиран човек, ако трябва да бъда честна. Не планирам да създавам собствено семейство - с деца, и т.н :blink: Съвпада на Луната с нодалната ос го усещам по-скоро като призив за повече отговорност и самостоятелност спрямо себе си и спрямо околните. Аз и сега имам някаква, но не я чувствам като достатъчна. Предполагам времето ще покаже как точно да се погрижа да бъде удовлетворена. :blink: Изпитвам отговорност към семейството си, вкл,. и майка ми, и ако можех, определено щях да им осигуря хубав, материално обезпечен живот. Но с тях сме много различни хора, затова казах, че не съм семейно ориентиран човек, бих предпочела да съм по-надалеч в пространството от тях, тъй като страдаме от непреодолим сблъсък на ценности. Уважавам ги, но не са ми близки, така да се каже. Така че това би трябвало да отговори и на въпроса ти дали има неща, коиот не мога да разбера правилно - да, много са, но и аз съм неправилно разбрана, също.
А майка ми е много щедър, ведър, оптимистичен човек, много отдаден на нас, децата и е грижовна, но не задушаваща майка. Но имаме много различни гледни точки за живота и начина по който трябва да излгежда и затова трудно можем да говорим и нямам и особено желание и не сме много близки. Става изключително мъчително и задушаващо, че, с нея в лидерската позиция, в семейството ми е възприета някаква "традиция" че всички трябва да споделят всичко с другите и не можеш да имаш тайни и трябва да си супер отдаден и целия ти живот да е около тях. Нещо, което аз не мога да понасям, дразни ме, и става повод за много конфликти.