Здравей Гост

Луната и аспектите в натала

• 174 Отговора
  • 20165 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Луната и аспектите в натала
« Отговор #40 -: Март 25, 2012, 09:47:00 pm »
Хора...,моля Ви споделете, къде я усещате +/- луната... :blink:

спрямо какво ?
Дай определение на съвършен човек/луна и тогава ще ти кажем, защото всеки си има някакви концепции в главата, които може и нищо общо да нямат с реалността.  ;)

Кое усещате като слабост на Луната...и кое като сила?
Анализ...на какво отдавате това...Знак, дом, аспект.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #41 -: Март 25, 2012, 09:50:51 pm »
Посочете и дома в който е луната...,както и аспектите и...

Не ми допада споразумението между мен и Бог, което сме направили относно моята Луна - в риби, У5, в 12-ти дом, на АС.
Не ми остава нищо друго освен да ѝ вдъхна живот... :blink: Съдба :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #42 -: Март 25, 2012, 09:57:21 pm »

спрямо какво ?
Дай определение на съвършен човек/луна и тогава ще ти кажем, защото всеки си има някакви концепции в главата, които може и нищо общо да нямат с реалността.  ;)

Кое усещате като слабост на Луната...и кое като сила?
Анализ...на какво отдавате това...Знак, дом, аспект.

сериозно не го разбирам това ;)

аз си се усещам много добре. другите ми създават проблеми  :P :P, но Сатурн се намесва, упорствам и се оправят нещата, продължаваме да си творим с Луната ми.

Ако живеех като отшелник или през 19 век в османската империя, и бях губернатор на някоя провинция в България, НИКАКВИ проблеми нямаше да имам.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #43 -: Март 25, 2012, 11:41:05 pm »
извинявай, баща си ли загуби рано?

*

Марая

• 28287
« Отговор #44 -: Март 25, 2012, 11:51:43 pm »
Пускам темата защото астрологията започва с изучаването на планетите в слънчевата система..., а най-важна се оказва и най-бързата- ЛУНАТА...Изследвам я от много време...,пиша доста за нея и имам намерение в скоро време да издам първата си астрологична книга...Та по този повод си позволявам темата и ще бъда благодарна на дискусия....

Какво символизира луната? - Жената, майката, майчината привързаност и любов , по-голямата сестра , семейството , фамилията, рода и родината. Тук е и детството до 7 години....Течности , плодовитост, размножаване. Тук е публичността , популярността , репутацията. В картата на мъж тя е майката , съпругата, семейството , брака, голямата дъщеря...тя е тази която показва неговата емоционалност и отношение към горе изброените....
В картата на жена Луната символизира женствеността , начина по който жената ще изрази себе си като майка , домакиня , пазителка на рода , съпруга ....Колкото повече аспекти има луната толкова по-лесно можем да извадим инфо за онова което изброих до тук.
Силната Луна в картата.../Луна на трон , Луна в екзалтация , Луна в хармонични аспекти с личните и Висшите планети/ е гаранция за реализирана жена в дома, в кариерата , в живота....Колкото по-*ранена* е една Луна /най-важната планета в женската карта/...толкова повече работа за психолози , астролози и психоаналитици....Защото най-променливото нещо в космоса е Луната...Тя е изключително бърза и често затруднява астролозите при интерпретация.
Луната е свързана с душата на човека...Тук са желанията , усещанията , емоциите, страстите , тук са потребностите ни , тук е интуицията , инстинкта, въображението , настроенията , страховете , мечтите , сънищата...Силното влияние на Луната представя човека  като силно емоционален , чувствителен, импулсивен , лесно впечатлителен , лабилен , податлив на определени влияния...За него е важен вътрешния свят и мечтите му....
ЛУНАТА Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ В ЖЕНСКАТА КАРТА....Жените в зрялост се влият в пъти повече от Луната , а не от Слънцето....
Луната е мъдростта...,тя има памет...ТЯ Е НАЙ-КАРМИЧНАТА ПЛАНЕТА ИЛИ ОНАЗИ , КОЯТО ОТКЛЮЧВА КАРМАТА С ЕДИН БЪРЗ ТРАНЗИТ В ПОМОЩ НА ТЕЖКАРИТЕ САТУРН И ПЛУТОН. ЛУНАТА Е МИНАЛОТО...,ТЯ Е УМЕНИЕТО И ОНОВА ЗА КОЕТО НЕ ПОДОЗИРАМЕ , ЧЕ ЗНАЕМ...НО ИМАМЕ ДЕЖАВЮ ЗА НЕГО....
Луната е единствената планета , която ни сюрприза и движи с бърза скорост СЪБИТИЯ КАКТО НА ВЪТРЕШНО ТАКА И НА ВЪНШНО НИВО....
Най-силна от всички интуиции е ЛУННАТА ИНТУИЦИЯ...Само тя като принцип на подсъзнанието може да изведе в съзнанието картини от миналото и да получи картини от бъдещето...Душата помни всички инкарнации....Луната е свързана с окултизма , с пътуванията ....и в реалния и в подсъзнателния живот....
Луната е сигнификатор на ОГЛЕДАЛОТО.../Днес ме пита една приятелка в другия форум..../..
В спорта Луната е свързана с плуването и всички водни спортове за които се иска финес ....
В мунданен план Луната се свързва с тълпата, жените , майките , народа и властта , която идва от народа. Парламента , авторитета на страната , културата...Тук е и нестабилността , подчинението, апатията и бунта на народа...Социалния статус на народа , обществените проблеми , референдумите , изборите , социологическите проучвания...По Луната съдим за климатичните промени..Луната управлява водните площи , плодородието , земеделието , занаятите...Луната управлява знака Рак , 4-ти мунданен дом.... екзалтира в Телец , заточение в Козирог , падение в Скорпион.
Луната...мога да пиша още много за нея , но...смятам , че и това е достатъчно на този етап.....
и НАКРАЯ..,НО НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЗА ДА БЪДЕШ АСТРОЛОГ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ВСИЧКО ЗА ВСЯКА ПЛАНЕТА И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ЛУНАТА....особено в ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ....

Иска ми се , да споделите къде е вашата Луна- дом , знак , аспекти и как я усещате като изява....
ИСКАМ ДА ВИ КАЖА , ЧЕ НАЙ-ЛЕСНО СЕ ПРОРАБОТВА ЛУНАТА...И ТЕЖКИТЕ АСПЕКТИ МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ВАС...СРЕЩУ МЪНИЧКО ВНИМАНИЕ И ВРЕМЕ...С ЕДНА ДУМА ОБГРИЖВАНЕ-ДУМА НА ЛУНАТА....

И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДНЕС Е ВЕЧЕ ПОНЕДЕЛНИК - ДЕН НА ЛУНАТА...НЕЙНИЯ ЦВЯТ Е СРЕБРИСТ...
ПРИЯТНА СЕДМИЦА ОТ МЕН И ЛУНАТА....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #45 -: Март 26, 2012, 10:36:09 am »

За моята вече съм споделяла, че искам да направя бартер.  ;D
луна в скорпи или 8 не я ща подарък,камо ли бартер
венера-луна-нептун скорпи- циникът е разочаровал се идеалист :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #46 -: Март 26, 2012, 02:51:31 pm »
Марая, каква е целта на анкетата?   :blink:

Да събере достатъчно впечатления от споделен форумен опит за да напише и издаде книгата си. Нееднократно е споменавала, че мисли да издава книга.

*

Divna

• 2478
« Отговор #47 -: Март 26, 2012, 02:55:55 pm »

За моята вече съм споделяла, че искам да направя бартер.  ;D
луна в скорпи или 8 не я ща подарък,камо ли бартер
венера-луна-нептун скорпи- циникът е разочаровал се идеалист :mellow:

Защо?  :-\ Луна в Скорпион в женска карта увеличава сексуалното излъчване многократно. Такава Луна има вроден талант и невероятни инстинкти. При нея сексуалния апел е доста изразен. Мъжете трудно забравят такава Луна и са адски привлечени от магнетизма и чара й.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Март 26, 2012, 03:00:08 pm »

Да събере достатъчно впечатления от споделен форумен опит за да напише и издаде книгата си. Нееднократно е споменавала, че мисли да издава книга.

От книгоиздаване не се печели.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #49 -: Март 26, 2012, 03:07:03 pm »
Не знам какво се печели от книгоиздаване - все пак за да го има и някои да пишат, а други да ги издават не е заради едната слава или да кажеш, че си написал книга. И това не променя факта, че вероятно пуска едни или други анкетни теми с цел събиране на впечатления.

*

Papy

• 4343
« Отговор #50 -: Март 26, 2012, 03:22:21 pm »
То нали затова е целия форум-да събираме впечатления, да обменяме информация...не може само по една лична карта да нищим...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Март 26, 2012, 03:24:22 pm »
То нали затова е целия форум-да събираме впечатления, да обменяме информация...

Ако се притесняваме, че някой въз основа на споделеното може да напише и издаде книга, да спрем да дискутираме ли? Че те за какво са форумите тогава?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #52 -: Март 26, 2012, 03:27:07 pm »

Поздравления, тогава!  :blink: Хубаво е да имаме някаква цел и да се стремим към нея. Трябва си хъс и постоянство, за да се напише книга. Не всеки има смелостта да се впусне в проучване и задълбочен анализ върху даден проблем, да го обобщи и да го поднесе на читателя.
Марая е упорита, не се съмнявам, че ще успее.

*

Asol

• 4140
« Отговор #53 -: Март 26, 2012, 03:31:34 pm »
О, няма нищо лошо в събирането на впечатления от другите, но някои може да ги и материализират.

Ако се притесняваме, че някой въз основа на споделеното може да напише и издаде книга, да спрем да дискутираме ли? Че те за какво са форумите тогава?

Лили, ти дискутираш ли или ако говориш по казус, "обличаш" ли го в астрологични аргументи, позната ли ни е твоята астрологична методика ? Споделяш ли в такъв смисъл ? :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Март 26, 2012, 03:41:21 pm »
Лили, ти дискутираш ли или ако говориш по казус, "обличаш" ли го в астрологични аргументи, позната ли ни е твоята астрологична методика ? Споделяш ли в такъв смисъл ? :blink:

Вече не участвам в обсъждането на практически казуси, повече за лаф моабет съм тук, признавам.  ;D

А как със си аргументирала астрологичните мнения може да се види в архивите на форумите, затова ми се струва, че коментарът е излишен. В крайна сметка на мен никой не може да ми "изяде" това, което знам, дори ако го споделя някъде.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #55 -: Март 26, 2012, 03:59:39 pm »
О, няма нищо лошо в събирането на впечатления от другите, но някои може да ги и материализират.

извън дискусията за Луната, бих предпочела повече астрологични дискусии и по-малко лаф моабет във форума.
присъединявам се към Asol.
Lili има добри астрологични коментари, жалко, че са основно в архивите.

*

Asol

• 4140
« Отговор #56 -: Март 26, 2012, 04:09:55 pm »
Чела съм архивите, но дали че си се обосновавала по някакъв начин за едно или друго говори в цялост за твоята методика ?  Даже имам спомен, че беше писала че никой във форума не я знае от А до Я, единици били тези, които са запознати с нея чак до такава степен.
Като си толкова споделяща форумно, що не ме светнеш, ама на професионално ниво за ведическата астрология ?  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Март 26, 2012, 04:14:57 pm »
То нали затова е целия форум-да събираме впечатления, да обменяме информация...не може само по една лична карта да нищим...

Аз съм тук...първо защото обичам астрологията. Второ защото смятам..., че само при обмен на информация, базирана в/у собствените ни  впечатления, наблюдения и опит можем да имаме и по-различен поглед...За мен астрологията е изкуство. Опита и споделеното от мен е в архивите на форума... :blink: .
За мен е безсмислено да споделям какво е казал Абу Машар, Птоломей , Карал Ръшман , Лиз Грийн....и други. Не смятам , че форума е създаден с друга цел...
И тук е мястото да споделя още нещо...,а то е може би и доста важно. Пазара на астрологични книжки е повече от беден...и никъде не съм срещала онова,което бих могла аз да предложа. :blink: Пък времето ...нека то даде оценка за труда ми ;)...
Знае ли човек, какво може да му предложи взаимната рецепция на Юпитер и Меркурий в съвпад с ЮЛВ по оста АСЦ/ДСЦ...Като и двете планети са в знака на своето заточение. :blink:
Мисля, че Гал Сасон...има същата. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Март 26, 2012, 04:15:43 pm »
Чела съм архивите, но дали че си се обосновавала по някакъв начин за едно или друго говори в цялост за твоята методика ?  Даже имам спомен, че беше писала че никой във форума не я знае от А до Я, единици били тези, които са запознати с нея чак до такава степен.
Като си толкова споделяща форумно, що не ме светнеш, ама на професионално ниво за ведическата астрология ?  :P

А някой длъжен ли е да предоставя онлайн обучение по форумите? И кой ще ми компенсира изгубеното време?  :blink:

В интерес на истината аз не съм си изградила единна методика и подход спрямо всеки хороскоп, тъй че няма какво чак толкова да разяснявам.

Странни въпроси задаваш, на мен лично темата за астрологичната баница не ми е на дневен ред, с никого не я деля.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #59 -: Март 26, 2012, 04:24:38 pm »
Да, асол, къде е проблема? Събирай и ти, издай книга и ти...Всеки коментира/споделя каквото си реши, пък и честно казано в този форум има учудващо много хора, които са готови да помагат на другите с каквото могат/знаят-абсолютно безкористно...
Иди във форум за програмисти да видиш на пост "как да напиша алгоритъма" колко отговора има...