Здравей Гост

Луната и аспектите в натала

• 174 Отговора
  • 20240 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: Луната и аспектите в натала
« Отговор #100 -: Март 26, 2012, 08:09:18 pm »
Мерси.  :blink: Мисля, че това всичко е преводно

Да, но някой си е дал зор да го преведе все пак.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Март 26, 2012, 08:10:06 pm »
Много благодаря, отивам да чета!

Добре, пише, че аспекти с Нептун и Сатурн не са добри, а аз имам съвпад с първия и тригон с втория (в 11 и 7 натални). От друга страна с Юпитер знаков тригон (в 3ти). Сега кое надделява, отрицателното или положителното? А защо нептун така отрицателно?

Лесно е ...като определиш коя планета има повече достойнства в знака....Има още нещо...аз не ги приемам едно към едно инерпретациите и бих разсъждавала по друг начин... ;D ;)

Но така или иначе в моя форум има доста подредени неща там можеш да намериш и коментарите ми за Нептун... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #102 -: Март 26, 2012, 08:10:59 pm »
Diyana, Разбира се, не оспорвам труда му ни най-малко.

Марая, добре, мерси, ще ида да гледам достойнства.

Нептун е в своето МЦ, много хубаво, несе бях сетила, прочетох го току-що.  ;D По липсата на есенциални достойнства, реших да чета наред и се натъкнах на интересни неща. В опит да мъ бъдат дадени есенциални, най-много се пише за Нептун екзалтиран в Лъв, което би означавало, че Сатурна ми е в знака на екзалтация на нептун, а Нептун - в своето МЦ и в знака на Юпитер. От тримцата, сатурн е най-зле.  ;D
« Последна редакция: Март 26, 2012, 08:31:19 pm от Ronia »

*

abroad

• 2187
« Отговор #103 -: Март 26, 2012, 08:29:30 pm »
Ето Ви нещо несподелено до тук... ;D Аз мисля, че Луната би могла да има още едно силно място в зодиака и това е знака СТРЕЛЕЦ. Една от причините за тези ми изводи е , че Юпитер планетата управител на стрелец екзалтира в знака на рак. Втората причина за това е мястото където е поставена...или мунданен 9-ти дом. Луната има свойствата да помни, съхранява ...или тук тя има достъп до информация...,която...

аналогично приложима логика е и за Луната в Риби, ако изключим мунданен 9ти дом ;D

И по прогресия всички се чувстват отлично в рамките на 2,5г. :blink: ,когато Луната попадне в Стрелец.

това съвсем не е правило

*

Stella

• 7765
« Отговор #104 -: Март 26, 2012, 08:32:39 pm »
 :haha: Аз пък мисля, че луната се чувства прекрасно в знака Везни. Една от причините е, че екзалтира в Телеца, който се управлява от Венера, що пък и у Везните да не и е добре?  Нали пак се управляват от Венера?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #105 -: Март 26, 2012, 08:34:38 pm »
между другото, не бива да забравяме, че дори хармоничните аспекти с условно зли планети, си остават оцветени от последните
и обратно
динамичните аспекти с добри планети попиват от тях :blink:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #106 -: Март 26, 2012, 08:38:43 pm »
Аз все си мисля, че случая с Венера и двата й подопечни знака е най-яркият пример за проявление на брутално различни енергии на една и съща планета, на двете й лица. Познавам много и от двата знака и... това са ми личните наблюдения, две вселени.

abroad , това значи ли, че опозиция с Юпитер е хубаво нещо? Аз я минах наскоро и не забелязах да има положителен ефект, малко ми посмачка фасона.

*

abroad

• 2187
« Отговор #107 -: Март 26, 2012, 08:39:29 pm »
:haha: Аз пък мисля, че луната се чувства прекрасно в знака Везни. Една от причините е, че екзалтира в Телеца, който се управлява от Венера, що пък и у Везните да не и е добре?  Нали пак се управляват от Венера?

не, по тая логика пак ще стигнем до Луната в Риби

*

Diyana

• 2705
« Отговор #108 -: Март 26, 2012, 08:43:55 pm »

аналогично приложима логика е и за Луната в Риби, ако изключим мунданен 9ти дом ;D

И по-добре да го изключим. 9 е опозиторен на дома на радост на Луната. Дали й е комфортна връзката с него?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #109 -: Март 26, 2012, 08:51:16 pm »

И по-добре да го изключим. 9 е опозиторен на дома на радост на Луната. Дали й е комфортна връзката с него?

анджак де ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #110 -: Март 26, 2012, 08:53:08 pm »
abroad , това значи ли, че опозиция с Юпитер е хубаво нещо? Аз я минах наскоро и не забелязах да има положителен ефект, малко ми посмачка фасона.

може и да е хубаво, дори много хубаво
но аз съвсем не говорех за транзити и производните движения

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Март 26, 2012, 08:54:39 pm »
Луната е в позиция по тригонократие в знак Риби. Тя управлява втората декада на знака.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #112 -: Март 26, 2012, 08:55:01 pm »
Някъде бях чела и го пуснах в тоя форум, че прогресивна луна в 9-ти дом е най-щастливата позиция. тогава някои наскочиха срещу мене. Ами как да не ми е радост, като ми излезе от 8-ми дом, който ми включва 3 знака, заради интерсептацията и при това ми опонираше светилата, които управляват 8-ми дом. Кризата ми беше дълга и продължителна. Как да не се радва човек с прогресивна Луна в 9-ти дом.  ;D ;D ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #113 -: Март 26, 2012, 08:59:07 pm »
Ти като си се радвала на луна в девети...къде ти беше новолунието?

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Март 26, 2012, 09:28:42 pm »
Луната е на трон в 4-ти дом , екзалтира във втори дом. Знаци - Рак и Телец.
Луната е в падение в Скорпион....Луната е в заточение в Козирог.
Ако приемем тригонократието Плутон и Нептун са планетите които управляват водния триплицитет...Домовете са 4-ти 8-ми и 12-ти...Доволно кармично...Според мен е смешно твърдението за бясна луна в скорпион.
Смятам, че най-трудната и позиция е във въздушни знаци! :rolleyes:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #115 -: Март 26, 2012, 09:29:35 pm »

Обаче и Луната и Телец си падат по яденето, по дома, по семейството, по стабилните връзки и въобще, по телесното, а при Везните не е точно така.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #116 -: Март 26, 2012, 10:58:31 pm »

Луната на АСЦ...е толкова загрижена за себе си...,че няма време да погледне другаде.

Допреди 2-3 години ако ми го беще казала това твърдение,щях да се изсмея.Но вече наистина е така,не само аз го усещам,ами и непрекъснато чувам,че съм егоист..Честно казано,се радвам на това признание. ;DМисля,че грижите за околните ми дойдоха в повече и  ме накараха да стигна до извода,че любовта към себе си е единствената истинска любов.
От доста години се мъча да избягам от рачешкото-не трупам,а раздавам,отдавна изхвърлих кашони с писма,колекции детски,тетрадки и какво ли още не,нямам вече дом.любимец,по-скоро се радвам ,като изсъхне някое цвете,защото е грижа по-малко.Обмислям и работата да си сменя,децата взеха много да ме изтощават.Звучи леко налудничаво,ама е така-дойде времето,в което разбрах,че жертви трябва да се правят само ако си заслужава.
И сега се чудя това дали не звучи леко по скорпионски..
Колкото до Луните в Скорпион,продължавам да попадам на такива..И все повече се убеждавам,че са хора,за които живота не е живот,ако нямат за разрешаване проблем на живот и смърт,често пъти изфантазиран от тях самите.Драма ,съспенс и обсесии..И по възможност да се вгорчи живота на врага,тогава изпитват истинско задоволство.. ;D ;DДа не се обиди някой,ама се нагледах и наслушах на подобни изпълнения.Даже мисля да почна да ги практикувам,имам цяла година на разположение.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #117 -: Март 27, 2012, 09:21:25 am »
светът и животът вече изсмукват страшно много енергия. всички трябва да се научим да пестим личната си енергия и да я влагаме само в полезни за нас и най-близките ни неща :blink:

относно пр. луна в стрелец не мисля, че ми е било лесен период, а натално е в стрелец. така, че няма абсолютни правила. относно пр. луна в 9-ти дом наистина може би се чувстваш страхотно на фона на безумието, което е да е в 8ми :P
« Последна редакция: Март 27, 2012, 09:29:55 am от sladurkata »

*

Stella

• 7765
« Отговор #118 -: Март 27, 2012, 09:24:53 am »
Допреди 2-3 години ако ми го беще казала това твърдение,щях да се изсмея.Но вече наистина е така,не само аз го усещам,ами и непрекъснато чувам,че съм егоист..Честно казано,се радвам на това признание. ;DМисля,че грижите за околните ми дойдоха в повече и  ме накараха да стигна до извода,че любовта към себе си е единствената истинска любов.

Не трябваше ли да ти е вроден този егоизъм с Луна на асцендента? Защо е трябвало да стигаш до подобни изводи? :haha:

Всяка луна е егоист, независимо къде се намира, защото това е несъзнателното его..

Но, докато на другите Луни не им личи, ако нямат аспект с асцендента, то планетите на есцендента се "виждат" от пръв поглед и хората ги усещат. Асцендентът е лицето, което показваме пред света и нищо в асцендента не може да остане скрито. Нито Луна , нито Слънце в първи дом, нито която и да е друга планета.
« Последна редакция: Март 27, 2012, 09:29:38 am от Stella »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #119 -: Март 27, 2012, 09:29:38 am »
И сега се чудя това дали не звучи леко по скорпионски..
Колкото до Луните в Скорпион,продължавам да попадам на такива..И все повече се убеждавам,че са хора,за които живота не е живот,ако нямат за разрешаване проблем на живот и смърт,често пъти изфантазиран от тях самите.Драма ,съспенс и обсесии..И по възможност да се вгорчи живота на врага,тогава изпитват истинско задоволство.. ;D ;DДа не се обиди някой,ама се нагледах и наслушах на подобни изпълнения.Даже мисля да почна да ги практикувам,имам цяла година на разположение.

Ми аз съм Скорпион, но написаното не ме обижда. По Скорпионски ми звучи, да. Нищо лошо не виждам в което. Само че това с враговете и вгорчаването на чужди животи ми е малко извадено от книжките и противоречи именно на здравия скорпионски егоизъм. Аз за да хабя енергия да вгорчавам нечий чужд живот, значи моят трябва да е на шест по всички показатели. Винаги моят и на тези, които обичам е на първо място. та, ако ми остане случайно енергия, евентуално мога и да се хвана нечий чужд да вгорчавам, но това досега не ми се е случвало. Здравият егоизъм винаги ми намира по-смислени начини за влагане на енергията. За мен си и за обичаните от мен. А без съспенс, няма живот за мен, да. Спокойствието и ежедневието ме убиват. И ако го няма съспенса отвън, то трябва някак да си го набавя. Книга ли ще е, филм ли, любов ли, музика ли, спорт ли, но отнякъде трябва да идва драмата и да движи пламъка отвътре. Значи скорпионско Слънце има доста общо със скорпионска Луна в случая.