Здравей Гост

Защо приемаме толкова лично?

• 278 Отговора
  • 49633 Прегледи
Re: Защо приемаме толкова лично?
« Отговор #60 -: Март 30, 2012, 01:24:56 am »
arkus, ще ме извиниш, ама не ми понася такава псевдо-човечност. Да, аз може и да съм крайна, но намирам за абсурдно мъж на 40 да живее с родителите си и да не се грижи за децата си. Ако за теб вегетирането на нечий гръб е спокоен живот - ок, нека го оставим намира човечеца.

П.П. И спрете с тези български простотии от рода на "не дърпай дявола за опашката", "много хубаво, не е на хубаво" и т.н. Естественото състояние на човека е да бъде здрав, щастлив, обичан и обичащ. А това, което прозира под вашите изказвания е, че естественото ни състояние е да сме болни, нещастни и отхвърлени и ако за един миг се почувстваме добре трябва да се кръстим и да палим свещи, за да не си отиде мигът твърде бързо. Е, с тази философия на живот няма как да ти е хубаво и няма как хубавото да дойде при теб. На мен не ми е било все розово, но винаги съм знаела, че това са кратки моменти, които трябва да се стегна и да преодолея, за да дочакам хубавото. При вас е обратното.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 01:30:17 am от The_One »
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #61 -: Март 30, 2012, 01:27:06 am »
Споменах те де - вярно, че всичко, което предположи е точно. Да ти се не надява човек  :P
Но защо толкова значимо нещо като убийството и затвора по нищо не личат в картата? Според мен такива неща се виждат и без домовата схема.
Забелязахте ли, че при него има само един квадрат и той е Мерк-Нептун. Двата аспекта от квадрат и половина не ги броя - това е само умствено напрежение.

Марая, а аспекти за затвора?

Ами без точен час, такива спекти (напр, по 12 дом) трудна работа

*

Divna

• 2478
« Отговор #62 -: Март 30, 2012, 01:27:29 am »

Тц...не викам Не...,а просто е нужен едно тао ...за да има овладяване... ;)

Тука съм съгласна-последната такава карта, която гледах-пълно с готини тригони, секстили...
Пък човека маже блоковете и живее при майка си и баща си на 40...

Може би пък именно това го кара да се чувства щастлив.

« Отговор #63 -: Март 30, 2012, 01:33:37 am »
Divna, вярваш ли наистина в теорията "аз съм почитател на гадорията"?
Кой мъж на 40 иска да живее с родителите си? Ако пък дори му е приятно от този факт, то значи говорим за патология.

Това, че някой дълбае дъното, щото му е много гот да копа го зарежи...
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #64 -: Март 30, 2012, 02:10:30 am »
Споменах те де - вярно, че всичко, което предположи е точно. Да ти се не надява човек  :P
Но защо толкова значимо нещо като убийството и затвора по нищо не личат в картата? Според мен такива неща се виждат и без домовата схема.
Забелязахте ли, че при него има само един квадрат и той е Мерк-Нептун. Двата аспекта от квадрат и половина не ги броя - това е само умствено напрежение.

Марая, а аспекти за затвора?

за задържането в затвор може да се съди по данните за 12 дом,процесът се вижда от 7-ми.
лошите аспекти на сатурн , марс , плутон с юпитер,както и аспектите със зли планети в 7-ми и 12-ти дом ,както и 9-ти,които раняват юпитер или  слънцето. или ако лоши планети се намират в знаците на юпитер /стрелец и риби/ или във везни и раняват юпитер и слънцето.
процес показват зли планети в 7-ми дом и аспектите на такива планети със слънцето или юпитер или с упр.на асц.
процес показват знаците овен , скорпион,или козирог на в-ха на 7-ми дом , особенно ,ако упр. на 7-ми е лошо поставен или е ранен.такова е и положението по 12-ти дом ,но тук вече има опасност от затвор.
когато лошите планети в 12-ти владеят 7-ми и раняват слънце и /или/луна.
марс квадрат сатурн , ако едната планета е владетел на 12-ти.
меркурий в 12-ти ранен от сатурн-затвор заради кражба.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #65 -: Март 30, 2012, 02:36:22 am »
До тук студено, много студено.

Мъжете риби са магнетични и красиви/последното е субективно/...Мистериозен е съвпада Марс/Нептун...тук има индикации за  хомосексуалност. Съвпада на Луна/Уран е повече от сложен в мъжка карта...понякога означава супер безразборни връзки...друг път...никакви връзки.

По-скоро опасност от венерически заболявания, които често остават скрити дълго време, а от там и проблеми със сексуалността /ранна импотентност/. Това в мъжка карта само.

*

Divna

• 2478
« Отговор #66 -: Март 30, 2012, 02:39:49 am »
Divna, вярваш ли наистина в теорията "аз съм почитател на гадорията"?
Кой мъж на 40 иска да живее с родителите си? Ако пък дори му е приятно от този факт, то значи говорим за патология.

Това, че някой дълбае дъното, щото му е много гот да копа го зарежи...

Хората сме различни, така че нищо не би ме учудило. Ако не пречи на никого и никой не му пречи, явно наистина така му харесва. А кои сме ние, че да му казваме кое е добро и кое не за него, щом на тая възраст той вече си е решил. По-скоро не е "отрязана" все още пъпната връв с майката. Жалко е, но при много мъже в БГ на средна възраст съществува този феномен.

*

Papy

• 4343
« Отговор #67 -: Март 30, 2012, 08:44:17 am »
Като пишете до късно-да ви видя сега станали ли сте :)
Относно човека-такава е и моята теория-с много тригони без квадрати-него го устройва това, което копа-и толкоз, няма развитие, няма страдание, няма амбиции. Мама готви, тате шета-всичко е 6. И да-жена му го осъди-как мислите-плаща ли
Относно децата-не им е звъннал един телефон даже, какви 5 лв, каква издръжка-пък да ги види-не-даже и по празници. Така че-The_One е крайна, ама в случая с този не виждам какво да го жалим
« Последна редакция: Март 30, 2012, 09:04:35 am от Papy »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #68 -: Март 30, 2012, 09:26:57 am »
До степен в която разбрах, че не всичко в натала може да бъде реализирано без намесата на прогресии и дирекции. Или...има планети , които просто не докосват по никакъв начин наталните позиции...от там остава и нереализиран потенциала им....или казваме"ами...ами не работят-нищо не се случва".

четох и другата тема за мързеливите планети но ще пиша тук, няма да се повтарям там. аз си мисля, че е възможно във всяка карта да има баланс и затова дадени планети да не "работят" - именно за да компенсират нещо друго в картата. понеже се замислих коя планета при мен не "работи" и ми се струва че това е плутон. има само един тригон с нептун (който в крайна сметка не означава нищо защото е поколенчески аспект) и куинкокс с меркурий. намира се в 3-ти дом. отникъде не му се вижда проявлението. и по-добре защото на осмодомно слънце е меркурий му стига плутонщината, няма нужда от други плутонски изяви.
пък знам ли, може и елементарно да ми е разсъждението, но все ми се струва, че погледнем ли една карта, по-задълбочено и ако познаваме донякъде живота на човека, някак всичко си идва на мястото. и виждаме мястото и ползата от "мързеливите" планети.

*

Papy

• 4343
« Отговор #69 -: Март 30, 2012, 11:41:07 am »
Тя жената едва изхранва нея си и децата, не знам какъв адвокат е наела
Съгласна съм, че няма лоша работа, аз самата съм работила разни не-престижни, преди да започна професионално, както се казва "за лудо работи, за лудо не стой" :)

« Отговор #70 -: Март 30, 2012, 11:53:47 am »
Всичко е лично в живота, и най-малкото нещо.
Култова фраза на бай ви Кръстникът Вито Корлеоне.

Борите се да бъдете личности, а апелирате към това нищо да не се приема лично. Не приемаш ли нещата лично, ставаш без-личен. Специално аз им тегля една дебела майна и райна на такива - не стават за нищо, не можеш да разчиташ на тях, не можеш да им се довериш. Не можеш да общуваш лично с такива хора. Безлично да - като с помияр, мотаещ се наоколо - това е единственото което можеш да направиш с хора, които не приемат нищо лично.

*

Papy

• 4343
« Отговор #71 -: Март 30, 2012, 11:56:39 am »
Тя темата е "защо...толкова лично"
Аз такива, които нищо лично не приемат, не познавам...изобщо възможно ли е, все пак светците са на небето

« Отговор #72 -: Март 30, 2012, 01:09:33 pm »
Айде да не се обиждаме на тригони :P . Само планетите ми правят 8 тригона, ама си имам 3 квадратури и 4 опозиции. Толкова ли съм зле мамка му ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Март 30, 2012, 02:25:14 pm »
Айде да не се обиждаме на тригони :P . Само планетите ми правят 8 тригона, ама си имам 3 квадратури и 4 опозиции. Толкова ли съм зле мамка му ?

Напротив! Супер си...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #74 -: Март 30, 2012, 02:32:07 pm »

Напротив! Супер си...

Е, какво да кажа аз с моите таоквадратури ????
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #75 -: Март 30, 2012, 03:05:55 pm »
Добре, аз ще кача карта на един познат. Не знам часът на раждане, но е по-голям неудачник дори от твоя пример. Аз не оплювам никого, нито обиждам. Но наричам нещата с техните имена. При положение, че човек не е сполучил нито откъм семейство, нито откъм лична реализация, как трябва да го наричам - може би факир?

А това, което написа за твоя познат, можеш ли да му го кажеш директно в лице какъв мислиш, че е?
По това, което си написала, ако е истина, е достатъчно да се разбере, че той има проблеми. А и написа възможно най-отрицателните неща, а винаги в дъното на личността има нещо човечно и красиво. Може би срещите именно с такива хора са го превърнали в това, което е днес - Слънце в Риби.
Вместо обсъждане какъв е, не може ли да направиш опит да му помогнеш?

И все пак - Адът за едни е Рай за други.

Бог иска да сме щастливи и затова ни е дал възможността за избор...
« Последна редакция: Март 30, 2012, 03:10:00 pm от romantica »

« Отговор #76 -: Март 30, 2012, 05:00:22 pm »

Напротив! Супер си...

Сериозно ?!
Хм, щях да съм супер ако нямах още 9 тригона към Хирон, Черна Луна, АЦ и МЦ. Все пак и там има някакъв баланс, 3 квадрата, 3 опозиции. Ама ето - мързела е на лице. Но моя мързел по-скоро идва от липсата на огън от колкото от нещо друго. Най-сложното при тригоните ми се струва намирането на мотивация. Но със сигурност трябва да има някаква възможност за реализирането на този потенциал, то не може Вселената да дава толкова шансове, пък те да остават нереализирани :rolleyes: ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Март 30, 2012, 05:10:59 pm »

Напротив! Супер си...

Сериозно ?!
Хм, щях да съм супер ако нямах още 9 тригона към Хирон, Черна Луна, АЦ и МЦ. Все пак и там има някакъв баланс, 3 квадрата, 3 опозиции. Ама ето - мързела е на лице. Но моя мързел по-скоро идва от липсата на огън от колкото от нещо друго. Най-сложното при тригоните ми се струва намирането на мотивация. Но със сигурност трябва да има някаква възможност за реализирането на този потенциал, то не може Вселената да дава толкова шансове, пък те да остават нереализирани :rolleyes: ...

Няма мотиви в тригоните... ;)
Огнените=Интуитивна функция
Земните=Сетивна функция
Въздушните=Мисловна функция
Водни=Чувствена функция

Мотивите идват от каретата на светилата и кардиналните домове. Марс определя целите...

*

Papy

• 4343
« Отговор #78 -: Март 30, 2012, 06:15:44 pm »
добре- карета карета
какво става, ако някой има само опозиции- няма карета?

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Март 30, 2012, 06:18:35 pm »
добре- карета карета
какво става, ако някой има само опозиции- няма карета?

Противопоставяне на интересите...Търсим прогресии,които да активират важни точки в натала...