Здравей Гост

Защо приемаме толкова лично?

• 278 Отговора
  • 49592 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Защо приемаме толкова лично?
« Отговор #80 -: Март 30, 2012, 06:21:28 pm »

Противопоставяне на интересите...Търсим прогресии,които да активират важни точки в натала...

това като външно, а като вътрешно? да кажем опозиция марс- нептун-9/3- аз не си я разбирам тази опозиция- нито се чуствам заблудена (някога си и изобщо :) ), нито се чуствам омаломощена от нептун по въпросите на марс, нито обратно

« Отговор #81 -: Март 30, 2012, 06:25:00 pm »
добре- карета карета
какво става, ако някой има само опозиции- няма карета?

Вродена форма на шизофрения, ще ти кажа от личен опит. Привсе че ми се намира някой др квадрат, но опозетат са повечко.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Март 30, 2012, 06:37:07 pm »
При водните интуицията се основава повече на емпатия, съпреживяване, предусещане, затова има и склонност към самовнушения понякога... Огнената интуиция е друг тип - моментни проблясъци, сякаш улавят информацията от етера, светкавично идва и си отива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #83 -: Март 30, 2012, 06:41:14 pm »
А интуицията не е ли...подсъзнателно складирана информация, която при подобна ситуация се проявява като знание за развоя й
И тука що да махаме въздушните, ако са по мисловната част

« Отговор #84 -: Март 30, 2012, 06:43:43 pm »
Интуицията е възможността и да ловиш наоколо енергийните полета, така да се каже, да си дърпаш директно от Акашовите записи.  ;D ;D Не подценявай въздухарите за това, особено Водолеите и Уран като планета ...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Март 30, 2012, 06:44:44 pm »

Няма мотиви в тригоните... ;)
Огнените=Интуитивна функция
Земните=Сетивна функция
Въздушните=Мисловна функция
Водни=Чувствена функция

Не е ли странно, че интуицията е при огнените? Според мен водните имат интуиция. Освен това чувствата също са много характерни за огнените. В тях бушуват много чувства. При водните и огнените чувствата и интуицията трябва да са заедно!

Какво мислите по този въпрос? Може би трябва да се направи отделна тема за функциите.

Водните са Риби, Рак, Скорпион. Или Юпитер/Нептун , Луна....,Марс/Плутон. Всичко е чувства...4-ти,8-ми,12-ти...
Огнени - Лъв, Овен, Стрелец...Или Слънце, Марс , Юпитер. Тук всичко е импулс, спонтанност,интуиция.
домовете са 1-ви,5-ти,9-ти ...

Огнените са със слабо развита сетивна функция...
Водните са със слаба ментална функция, защото пречупват всичко през чувствата...Тук липсва обективизъм.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #86 -: Март 30, 2012, 06:55:41 pm »
При водните интуицията се основава повече на емпатия, съпреживяване, предусещане, затова има и склонност към самовнушения понякога... Огнената интуиция е друг тип - моментни проблясъци, сякаш улавят информацията от етера, светкавично идва и си отива.

Не мога да си представя, че Марс получава моментни проблясъци от етера.

Освен това нали Уран също получава такава информация, а е въздушна планета.

Защо не?!-той управлява част от мозъка... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Март 30, 2012, 07:28:48 pm »

Няма такова нещо. това, което описваш е по Уран.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #88 -: Март 30, 2012, 07:30:11 pm »
Огън и интуиция- друг път. Огънят е толкова ангажиран с това да действа, че рядко се вслушва в мисъл, камо ли в интуиция. За интуицията трябва вода.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 30, 2012, 07:31:04 pm »

За теб може и да няма, за мен има.  ;D

Далеч не всички уранианци са интуитивни. Дори съм срещала такива тапири, че ум да ти зайде.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #90 -: Март 30, 2012, 07:31:56 pm »

За теб може и да няма, за мен има.  ;D

Далеч не всички уранианци са интуитивни.

Не говоря за уранианци, а за аспекти на Уран. А огънят се движи от егото.„ и от ИНСТИНКТА.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Март 30, 2012, 07:32:44 pm »
Не говоря за уранианци, а за аспекти на Уран. А огънят се движи от егото.

Уран в аспект с Луна и Меркурий?

Ако не гледаме транссатурновите, към коя планета ще отнесем интуицията?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #92 -: Март 30, 2012, 07:34:25 pm »

И това - да. Но аз имах предвид, че огънят е по- скоро инстинктивен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Март 30, 2012, 07:38:03 pm »
Огънят е инстинктивен, но защо го свързват с творческите идеи?
Интуицията, присъща на водните типове, е повлияна от сетивността.

Какво ще кажете за "въздушна" интуиция?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Март 30, 2012, 07:50:20 pm »

Ако не гледаме транссатурновите, към коя планета ще отнесем интуицията?

Към Юпитер...и Луна.

*

Stella

• 7765
« Отговор #95 -: Март 30, 2012, 07:50:46 pm »
Огънят е инстинктивен, но защо го свързват с творческите идеи?
Интуицията, присъща на водните типове, е повлияна от сетивността.

Какво ще кажете за "въздушна" интуиция?

Струва ми се, че всички елементи имат интуиция:
- въздушните - ментална или интелектуална;
- огнените - инстинктивна интуиция;
- земните - практическа интуиция;
- водните - емоционална интуиция.

Едни са добри в едно, други- в друго.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Март 30, 2012, 08:01:27 pm »
Няма такова понятие като "въздушна интуиция"...
Интуицията е УСЕТ , несъзнателно, неосъзнато чувство.
Уран не отговаря за чувствата..,нито Меркурий...а за венера да не говорим....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Март 30, 2012, 08:08:24 pm »

Именно затова по-горе зададох въпроса за трассатурновите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #98 -: Март 30, 2012, 08:10:10 pm »
Добре, аз ще кача карта на един познат. Не знам часът на раждане, но е по-голям неудачник дори от твоя пример. Аз не оплювам никого, нито обиждам. Но наричам нещата с техните имена. При положение, че човек не е сполучил нито откъм семейство, нито откъм лична реализация, как трябва да го наричам - може би факир?

А това, което написа за твоя познат, можеш ли да му го кажеш директно в лице какъв мислиш, че е?
По това, което си написала, ако е истина, е достатъчно да се разбере, че той има проблеми. А и написа възможно най-отрицателните неща, а винаги в дъното на личността има нещо човечно и красиво. Може би срещите именно с такива хора са го превърнали в това, което е днес - Слънце в Риби.
Вместо обсъждане какъв е, не може ли да направиш опит да му помогнеш?

И все пак - Адът за едни е Рай за други.

Бог иска да сме щастливи и затова ни е дал възможността за избор...

Романтика, ти сама вярваш ли си фалшивата съпричастност? Това, за да се почувстваш удовлетворена колко "стойностен и добър човек" си ли го правиш?
Първо, с въпросния човек в няколкото случаи, в които сме имали повод за разговор сме имали и конфронтация. Но аз отчитам това като своя грешка. С един маргинализиран идиот не трябва да стигаш до конфликт, защото ако си по-разумен би трябвало да го предотвратиш. Второ, аз в личен разговор с идиоти не влизам, за да му казвам какво мисля за него и трето - аз не съм малоумна, за да си създавам проблеми с него. Ти нямаш идея за каква отрепка става дума и си говориш на изуст. След като той ми държа тон са му забранили да доближава сградата, където работя, защото ме заплаши с физическа разправа. А както споменах, но може би не достатъчно, за да го осмислиш, той е тъп и злобен алкохолик, което означава много, много опасен.
С плоските си съждения толкова обезсмисляте понятия като помощ, съпричастност и обич.
Уж всеки имал възможност за избор, но човекът, за когото говорим задължително е станал неудачник заради такива като мен. Уж всеки имал възможност за избор, но на този трябвало да му се помогне. Що? Нали сам си го е избрал - нека му е гот.

Романтика, виждам, че добре си развила тезата за вътрешната красота. Напиши 2-3 реда за благотворителността и гладуващите в Африка и ходи на мис "Добруджанска слива".

П.П. Мога да те запозная с него да му помогнеш ти. А, кво ще кажеш?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Март 30, 2012, 08:18:11 pm »

Именно затова по-горе зададох въпроса за трассатурновите.

Интуиция и ПРОЗРЕНИЕ са 2 различни неща...
Древните приемат Юпитер и Луната...
Нептун+Луна+Юпитер....това е ДРУГА ИНТУИЦИЯ ЙОК! ;D :P
На който не му харесва да пише нова астрология.... ;) ;D