Добре, аз ще кача карта на един познат. Не знам часът на раждане, но е по-голям неудачник дори от твоя пример. Аз не оплювам никого, нито обиждам. Но наричам нещата с техните имена. При положение, че човек не е сполучил нито откъм семейство, нито откъм лична реализация, как трябва да го наричам - може би факир?
А това, което написа за твоя познат, можеш ли да му го кажеш директно в лице какъв мислиш, че е?
По това, което си написала, ако е истина, е достатъчно да се разбере, че той има проблеми. А и написа възможно най-отрицателните неща, а винаги в дъното на личността има нещо човечно и красиво. Може би срещите именно с такива хора са го превърнали в това, което е днес - Слънце в Риби.
Вместо обсъждане какъв е, не може ли да направиш опит да му помогнеш?
И все пак - Адът за едни е Рай за други.
Бог иска да сме щастливи и затова ни е дал възможността за избор...
Романтика, ти сама вярваш ли си фалшивата съпричастност? Това, за да се почувстваш удовлетворена колко "стойностен и добър човек" си ли го правиш?
Първо, с въпросния човек в няколкото случаи, в които сме имали повод за разговор сме имали и конфронтация. Но аз отчитам това като своя грешка. С един маргинализиран идиот не трябва да стигаш до конфликт, защото ако си по-разумен би трябвало да го предотвратиш. Второ, аз в личен разговор с идиоти не влизам, за да му казвам какво мисля за него и трето - аз не съм малоумна, за да си създавам проблеми с него. Ти нямаш идея за каква отрепка става дума и си говориш на изуст. След като той ми държа тон са му забранили да доближава сградата, където работя, защото ме заплаши с физическа разправа. А както споменах, но може би не достатъчно, за да го осмислиш, той е тъп и злобен алкохолик, което означава много, много опасен.
С плоските си съждения толкова обезсмисляте понятия като помощ, съпричастност и обич.
Уж всеки имал възможност за избор, но човекът, за когото говорим задължително е станал неудачник заради такива като мен. Уж всеки имал възможност за избор, но на този трябвало да му се помогне. Що? Нали сам си го е избрал - нека му е гот.
Романтика, виждам, че добре си развила тезата за вътрешната красота. Напиши 2-3 реда за благотворителността и гладуващите в Африка и ходи на мис "Добруджанска слива".
П.П. Мога да те запозная с него да му помогнеш ти. А, кво ще кажеш?